Přejít na výpis diskuzí
Kratičké video z Risen 3: Titan Lords připomíná Dark Souls
17.4.2014 | Aleš Smutný
75 příspěvků
-
Do dnes si pamatuji jak jsem ve dvojce v jeskyni u Xardase zabíjel prvního goblina, první mládě polního škůdce, před Branami Khorinisu pižlal svého prvního orka nějakým "klackem". Panečku to byla hra. I když save/load jsem používál celkem často protože né vše se povedlo na první pokus :D . Osobně jsem hrál gothic 2, 1 , 2+dat, 3 (dat mám ale po 10 minutách když jsme viděl co je tam bugu jsem to oninstaloval a nikdy víc nenainstaloval), risen 1, 2 (nedohral jsem). Osobně se mi na hraní víc líbila hra Risen 1 kterou jsem dohral i když uznávám jak někteří psali že byla neslaná/nemastná. Škoda že už nevydávají hratelný dema takhle nevim jestli koupit nebo nekoupit :/ . Ale osobně doufám že se jim to poveden a já budu mí zase na co vzpomínat. Jen škoda že takové hry se nedají dělat na co-op mod třeba jen pro 2-3 lidi. Věřim tomu že pak by z toho totiž byla rubanice. I když by třeba nemuseli přidávat nepřátel ale jen je zesílit aby nešli rychle dolů a ten začátek kdy přežije jen jeden co si nic nepamatuje už by se dal nějak překopat *5*
-
-
Jak jsme se o tom tak rozepsal tak jdu asi nahrát nějakej ten starší díl :D
-
-
gothicy byli fajn když ste byli v tabore ale jakmile človek vyšel ven zmenilo se to na strašnou rubanici ve stylu diablo, co ja zas nemusím.
chtelo by to aby ze souboju ubrali tak 50%. -
-
tak s tym trochu nesuhlasim, hlavne teda v casoch Gothicu, kde o rubanicu rozhodne neslo, dostat na hubu v izometrockom rpg, kde sa vsetko kosi po stovkach chce urcity "talent". Paradoxne prave Gothic bola hra, kde vybehnutie z tabora na viac ako 10 metrov znamenalo okamzitu smrt, ani na max. lvl to pri smecke obycajnych vlkov nebola ziadna sranda :D. Nepriatelov bolo menej a bolo ich tazsie zabit, kdezto v hrach, ku ktorym Gothic prirovnavas to bolo presne naopak.
Trebars v Risen 2 mi prisla cast bojov a riesenia questov inym sposobom, ako zabijanim, uplne vyvazena, nemal som pocit,ze nieco robim uz zbytocne moc a druhe nie, navyse tam dost pomahala piratska zbran, tou som vsetko nicil z dialky, proste strelil a utekal a takto dokola az kym nepadol a ja som z toho mal radost, proste Gothic *14*
-
-
Popravdě, už mám těch pseudo středověkých fantasy rubanic po krk. Člověk to od sebe už pomalu ani nerozezná.
-
-
Je to hrůza. Přesto jich znáš víc než já po jméně a to mě tohle téma docela baví. Divné co? Proč to prostě neignorovat? Ne,bzy raději se naštvi a hezky to těm fantasy rubanicím vetři do tváře!
-
Sacred 3, Dark Souls II, Diablo: Reaper of Souls, Bound by Flame, Zaklínač 3, Deep Down, Dragon Age 3, Torment tides of numerena. To je jen pár těch co mají vyjít, nebo vyšli letos. Vím že se u většiny dá polemizovat jestli je to RPG rubanice, ale na první pohled (pro moji přítelkyni) jsou lehce zaměnitelné.
-
-
Tahej sem pritelkyni, kdyz ty sam nepoznas jednu od druhy.
Sacred(tohle zrovna neznam tak tady se mozna pletu) a diablo jsou diablovky/izometricky mlaticky. Dark Souls je mlaticka. Jak dopadne Bound by Flame nevi snad nikdo(vzhledem k predchozim vytvorum autoru). Zaklinac a Dragon Age jsou daleko. Torment je RPG, ale rozhodne ne rubanice. Deep Down je dungeon a navic PS4 only.
Skoro skoda na tebe vubec reagovat, ale holt jsem musel, protoze ja chci VIC pseudostredovekych/fantasy RPG. Vzdyt poradnych rpg vychazi strasne malo. -
Diablo a Sacred 3, nic proti nim, ale nejsou to klasická rpgčka. Zaklínač 3 vyjde za dlouho, u Bound by Flame je velký otazník, vzhledem k ostatním výtvorům svých autorů, Dragon Age je taky ještě daleko (a po odfláklý dvojce je nejistý výsledek). To není zase tolik, když to srovnáš s jinými žánry.
-
Izometrický pohled a pohled přes rameno tvojí přítelkyni nic neříká? Vyříd ji, že ji to vysvětlím a názorně i ukážu
-
-
Příteli, moji přítelkyni jsem donutil hrát jednu hru v životě a to byla na půl hodiny Botanicula.
-
-
Nechtěl bych znát její IQ, když nezvládla ani Botaniculu. *1*
-
Takže můj drahý příteli, proč sem vlastně taháš svoji přítelkyni, když vlastně ani nehraje?
-
-
Schumicrast, umíš porozumět psanému textu? Odpovídáš uplně na něco jiného, než jsi byl tázán.
-
aby se pochlubil, že má holku :D i když jí teprv bude patnáct :))
-
Takže o co tady jde? Přišel jsi se pochlubit, že sis našel nějakou slípku? Já jich měl a v současnosti nemám žádnou, takže si lepší než já. To si frajer.
-
Aha, tím se to s tvou přítelkyní vysvětluje. A která to je, pravá nebo levá? *4*
-
Myslel jsem že jsem na webu o počítačových hrách. Asi jsem se spletl.
-
-
-
-
podle některých jsou hry na PC/konzoli úplně to samé jako vý/herní automaty. Takže brát to podle tvojí přítelkyně mi přijde takové .. ehmm .. ehmm .. hmm..
-
-
rubanice tomu říkáš jako člověk, který neměl tu čest s gothic 1,2 (jo i 3 teda) a risen 1 ? Nebo jsi jen úplně mimo a nevíš vůbec o co jde ?
Jen doufám že to opravdu bude mít blíž k 1 a ne ke 2 Risenu :( -
-
Nechápu, co všichni máte proti Risenu 2. Popravdě mi to přišlo víc jako Gothic, než celý slavný Risen 1, který bylo nemastný/neslaný, s absolutně žádnou zapamatovatelnou postavou a nudnými questy. Boj byl u dvojky ze začátku hrozně neohrabanej, ale s přibývajícíma skillama se to dost zlepšilo. Dialogy byly konečně zase takový správně "kousavý" a dost situací se dalo řešit různýma způsobama.
-
-
Souhlasim, Risen 2 bylo celkovym feelingem mnohem blíž Gothicu než první díl.
-
Mozna to bylo piratskym prostredim a nebo ovladanim, ani vlastne nevim, ale po chvili hrani me to prestalo bavit.
-
Tak tak, hlavně dialogy mi přišly hodně "Gothicovský". A jednička jak říkáš. Nemastná, neslaná nikdy jsem se nedokopal ke konci.
-
-
-
[ironie] Jo no, poslední dobou je to samý fantasy rpgčko, člověk to ani nestíhá hrát... [ konec ironie]
-
Chudáčku. Budu ti držet palce, ať se jich začne dělat ještě méně. Abys mohl být klidnější a naučil se je od sebe rozeznávat.
-
A že jich vychází, že? Vloni žádná a letos bych to spočítal na jedné ruce.
-
-
Risen 2 se v některých aspektech snažil (neúspěšně) kopírovat Mass Effect (cut sceny, posádka), Risen 3 se patrně bude zase pokoušet napodobit (dle mého názoru krapet přeceněnou akční hru) Dark souls, obávám se že to dopadne obdobně polovičatě. PB by udělali lépe kdyby se raději soustředily na rozvíjení svých tradičních silných stránek (autenticky fungující propracovaný svět, atmosféra), možná to už ale po odchodu velké části původních vývojářů ani není možné. Kde jsou ty doby kdy PB tvořilo SVÉ hry, které byli ambiciozní a snažili se trendy tvořit a ne je jen slepě (a nepříliš úspěšně) následovat.
-
-
Dark Souls a přeceněné? To máš nějaké popletené. Spíše nedoceněné. Dvojka má sice 91% v recenzích, ale předcházející díly nepřekročily ani 90% a to jsou to jedny z nejlepších her posledních pár let. Stačí se kouknout kolik hráčů hodnotilo Dark Souls na Metacritic a nedojdeš ani k 1000, natož např. Dotu 2 hodnotilo 10000 a Skyrim 5000 nebo kolik, takže se pořád jedná spíše o nemasovou záležitost. Rozhodně to není o nic akčnější hra než např, poslední Witcher 2 čili dávat tomu nálepku akční hra je nesmysl. Akční RPG tomu sedí lépe.
-
-
Rozhodně je to přeceňované ve smyslu ignorace jakýchkoliv chyb fanoušky, kteří hrozně rádi kohokoliv, kdo na nedostatky té hry poukáže, ukamenují jako kacíře a dál oslavují Dark Souls jako boží dar.
-
Vzhledem k tomu, ze veskerou naplni hry jsou soboje, tak oznaceni akcni je hra je na miste. Srovnani s witcherem 2 neni moc povedene, protoze tam krom inventare a rozdelovani zkusenosti mas take ruzne questy, dialogy a tvoje rozhodnuti se nejak promitnou na tom svete.
Tot receno, nikdo ti nevyvraci, ze je darks souls dobra hra. -
-
Ale ved aj v dark souls robis rozhodnutia a velke mnozstvo :-D len narozdiel od precenovaneho witcher 2 (jednotka je omnoho lepsia) ti to hra vobec nenaznaci... Ani ktora z postáv je dobra, zla, neutralna... Proste dark souls je RPG kazdym coulom a takych pravých rpg dnes uz mnoho nie je
-
K Definici akčního RPG je potřeba nalívaní příběhu pomocí cutscén a když vezmu inventář, staty, komplexnost magie, sety zbraní, enchanty a crafting tak Dark Souls Witchera drtí nehorázně, takže v klidu můžu tvrdit, že Dark Souls je daleko více RPG než Wicher a Witcher je daleko více filmová a příběhová hra než RPG hra.
-
-
chybí mi tam otázník za těma cutscéna .)
-
-
-
Přiznávám že tou poznámkou o Dark souls trochu provokuju, ale já si to prostě nemohl odpustit :-), do offtopicu proč nepovažuji DS za rpg se radši nebudu pouštět.
-
-
http://www.rpgamer.com/games/dsouls/darksouls2/reviews/darksouls2strev1.html 10/10 od RPG magazinů, takže asi to RPG trochu bude, co? Že to jde dohrát na levelu 1, čili to popírá archaické metody RPG nikoho nezajímá.
-
-
DS je RPG asi jako Diablo. I to Diablo je možná víc RPG, protože tam víc záleží na tom, co máš za itemy a vlastnosti postavy.
-
-
Kozy aspol.
"Action role-playing games (abbreviated action RPG, action/RPG, or ARPG) form a loosely defined sub-genre of role-playing video games that incorporate elements of action or action-adventure games, emphasizing real-time action where the player has direct control over characters, instead of turn-based or menu-based combat. These games often use combat systems similar to hack and slash or shooter games."
"emphasizing real-time action where the player has direct control over characters"
"real-time action"
"direct control"
"combat systems similar to hack and slash or shooter games"
Podle této definice je Diablo na stejný úrovni jako DS s tím, že v Diablu jsou statistiky a itemy důležitější než schopnosti hráče. To jsou fakta. Ta si to přeberte jak chcete funboyz. -
Sakra, zase jeden, co určitě žádnou hru ze série DS ani nehrál, ale přesně ví, že to žádné rpg není *7*
-
Proč si napsal easy? Myslíš, že je to vtipné? Tady není nikdo schopen normální diskuze bez toho, aby ze sebe dělal idiota?
-
první věc přeložte si co RPG znamená pak se o tom můžete bavit *2* druhá věc ste naštvaní že vaše milované easy Dark Souls je nedoceněné? Opravdu? *9*
-
A už jsme zase u toho. Čím víc itemů, skillů, tím víc RPG *15*
-
A v DS ne? OK, to si mi to krásně vysvětlit.
-
-
-
A co z toho máš, že provokuješ? Rád se ztrapňuješ nesmysly?
-
-
-
Bože zase jeden "expert" na slovo vzatý.
-
-
Achjo starý dobrý časy když jsem hrával na PS2 rubačku LOTR:return of the king to byla a je dobrý hra *5*
-
Neee ja nechci, aby byli ve tretim dile dinosauri !