Které české hry by si zasloužily remake?
-
Brány Skeldalu -> remake podle kuchařky Legend of Grimrock 1,2
-
Určitě na prvním místě H&D2, ta hra bohužel vyšla ve velmi špatnou dobu a byla bohužel zastíněné CoD, v té době prostě ještě frčely jednoduché koridorové střílečky prošpikované triggery s hollywoodskými efekty. Zato H&D2 mělo invetář a RPG prvky ještě než to bylo "cool", navíc tam už tenkrát šlo řídit i vozidla přímo na mapě. V MP jsme strávili hodně času, další plus byly "otevřené" mapy, které vedly k různým řešením scénáře. AI byla bohužel dost hloupá, ale hrát to jako vlk samotář byla často výzva - v některých kampaních šlo hned z kraje získat německou uniformu a rázem z toho byla úplně jiná hra (líbilo se mi, že uniforma nestačila a k oklamání bylo potřeba mít vše německé nebo alespoň univerzální - např. kompas, takže pokud už člověk získal německou uniformu, tak se musel zbavit spojenecké výstroje včetně batohu, zbraní, munice a granátů). Oříšek byly i mise, kde bylo nutné začít s potapěčskou výbavou a všechny výbušniny potřebné na misi mít v sumkách a pak nezbyl prostor ani nosnost na další vybavení.
Vitecong bych viděl na druhém místě. V té době to byla první hra z Vietnamu, která za něco stála a měla parádní grafiku a příběh, nicméně dnes už je z toho lehce nadprůměrná střílečka a parádní grafiku odvál čas. Jinak super zmínka s tou svítilnou. Neznám nikoho kdo by ji bez návodu z časáku nebo rady zkušenějšího kamaráda sám rozsvítil. A jak najednou byla mise v tunelu výrazně lehčí. Pokračování bohužel utrpělo značně problametickým vývojem a předčasným vydáním.
Original war je stále hratelné, tam bych to viděl spíš na pokračování než remake. Ale zase na svou dobu velmi unikátní hra, jednak konceptem sbírání zdrojů a pak sestavováním bojových strojů.
Možná by se dala trochu oprášit naše UFO ufo trilogie. Nový XCOM je sice fajn, ale pauzovací-real time mi vyhovuje skoro víc.
-
Vietcong a posel smrti. Zároveň si umím představit i filmové zpracování obou her.
-
Zrovna nedávno jsem měl "WW2 FPS" období. Odehrál první Call of Duty + United Offensive, Medal of Honor AA + Spearhead + Breakthrough, Medal of Honor Airborne, Call of Duty 2 a nakonec i Hidden and Dangerous 2 a posledně zmiňovaná mě prostě bavila nejvíc (následuje CoD2 a Spearhead). Co já bych dal za podobnou hru v singleplayeru....