Přejít na výpis diskuzí
Kultovní RPG Albion je konečně k mání na GOG.com společně s dalšími hrami od Ubisoftu
29.7.2015 | Aleš Smutný
55 příspěvků
-
hrál jsem to vloni poprvé (byl jsem asi půl roku doma, měl jsem čas), takže nemám pohled pokřivený nostalgií. Je to parádní hra - parádní příběh, parádní humor, parádní délka. Trochu iritující je ten systém soubojů vykradený z jrpg, ale to se dá překosnout, protože všechno ostatní stojí za to.
Pokud máš rád scifi RPG, tak je to jasná volba, zvlášť když v tomto žánru by se kvalitní kousky daly spočítat na prstech ruky (Mass Effect, Kotor, Anachronox, Albion). Na recenze nehleď, ty jsou často mimo. Hloupá hra jako Skyrim dostane 10/10 a herní klenot jako Call of Cthulhu, Dark Corners of the Earth dostane 6/10 -
Jakej je ten Anachronox? Nehrál sem to, prý to má hodně luxusní příběh (co si ale pamatuju, ve Score a Levelu to zas tak dobrý hodnocení nedostávalo). Akorát sem slyšel, že je to udělané ve stylu "japonských erpégé", takže vlastně čumíš na film a občas si dáš nějakou tu turn-based bitku. Nevím, jestli to má smysl hrát, údajně je to ten typ hry, co stačí "odehrát" na Youtube.
-
Albion má asi 3 různé druhy pohledu - izometrický zhora v lodi a interiérech, 3D v dungeonech, pohled zhora při cestování po kontinentech, a taktický pohled na souboje. Myslím že má krásnou barevnou malovanou grafiku. Když se jako kosmonaut vesmírné lodi dostaneš na planetu Gaia. Tady se koneckonců sám každý může na grafiku podívat
https://www.youtube.com/watch?v=iadPq6KwvYU -
Ambermoon je mozna jeste lepsi nez Albion. A Amberstar (jako "prechudce" Ambermoonu) je take skvely kousek, doporucuju.
-
Divil by ses kolik. :D Namátkou Deus Ex, System Shock, Diablo I, Shadow Warrior, Duke, Theme Hospital etc.
-
Řekl, bych že dost. Osobně to nestíhám hrát, i když je pravda, že už není tolik času. Do Albiona bych ale asi nešel. Vadí mi ten Zeldovský styl grafiky a pohled.
-
upřímně, tyto staré klasiky jsou i dnes hratelnější než spousta nových titulů. Zrovna Albion myslím že je hratelný dobře, protože měl/má krásnou malovanou grafiku. Dej tomu pár hodin, než si zvykneš a pak uvidíš, že se ti grafika začne líbil a ten fascinující příběh tě vtáhne.
Já jsem třeba předlonu hrál a dohrál Xenogears, vloni jsem dal repete System Shock 2, nedávno jsem hrál Anachronox. Ta kvalita prostě nestárne, jen si musíš zvyknout na grafiku, což trvá pár hodin. -
Jak moc je ta hra hratelna tedka? Verim, ze ve sve dobre to byla pecka, ale uprimne - kolik starych her je dneska hratelnych?
-
Albion - aneb jak zabit desitky hodin :) skoda, ze sem nevedel o tom ze se ta chyba da precurat tim cheatem, uz sem se k tomu pak bohuzel nevratil:(
-
To jsem hrál jako malej capart. Vždycky jsem jen na začátku utíkal před tím černochem co si chce pokecat. Skvělé vzpomínky.
-
Ja som vzdy myslel, ze to nejde pre to Ů co sa nedalo napisat. Inak spravny postup bol zadat cheat a ten predmet si pridat, hra potom bez problemov pokracovala
-
Moc hezká hra. Cameron ji vykradl a natočil podle ní Avatara. Hru doporučuji, Avatara ne.
-
Albion jsem si kdysi koupil v české verzi v LEVELu. V půlce hry jsem zjistil, že hra je nedohratelná, protože tam nešlo zadat jedno heslo, byla tam chyba v tom překladu. Pak mi trvalo ještě další měsíc než jsem někde sehnal anglickou verzi, abych to celý natěšený mohl dohrát.
Luxusní RPG.
Později jsem si na emulátoru Amigy zahrál i Ambermoon, což je předchůdce Albiona a některými je považovaný za ještě lepší hru. Dnes už ale působí zastarale. -
Oblíbená hra Jamese Camerona :-D
-
Revenant mám ještě z LEVELu. To může být přes deset let zpátky. *4* Ta hra mě skvěle bavila, ale v podstatě je to už nostalgie. Velký rozdíl mezi tím mít osmnáct nebo o deset let více.