Přejít na výpis diskuzí
Kultovní RPG Albion je konečně k mání na GOG.com společně s dalšími hrami od Ubisoftu
29.7.2015 | Aleš Smutný
55 příspěvků
-
To jsem hrál jako malej capart. Vždycky jsem jen na začátku utíkal před tím černochem co si chce pokecat. Skvělé vzpomínky.
-
-
Moc hezká hra. Cameron ji vykradl a natočil podle ní Avatara. Hru doporučuji, Avatara ne.
-
-
Ehm, Cameron mal Avatara v hlave už v 70. rokoch. Aspoň v hrubom. A scenár mal hotový v roku 1995. Čím sa inšpiroval, bola kniha John Carter. Ktorou sa inšpiroval napríklad aj Lucas pri tvorbe Star Wars.
-
-
Zahraj si to...a dáš mu za pravdu. S tím Avatarem to nemůže být náhoda.
-
-
Ja som to hral. Tú hru mám rád :) Samozrejme, že mi tie podobnosti hneď udreli do očí. Tak ako mám rád hry, mám rád aj filmy a takýchto podobností medzi nimi viem nájsť plno. Ono by bola blbosť, keby pri tom množsve filmov a hier nedochádzalo k takýmto podobnostiam. Pravdepodobnosť hovorí v prospech tej náhody a ja nerád konšpirujem :D
-
-
Se podívej, jak vypadají Iskai (speciálně na krabičce hry) a šmoulové v Avataru, to náhoda nebude.
-
-
-
Johna Cartera jsem četl, všechny knihy. jestli se jím Cameron inspiroval, byla to inspirace velice povrchní (na úrovni "pozemšťan se dostane na jinou planetu"). Oproti tomu, inspirace Albionem je mnohem zjevnější, jde o to těžení a exploitování obydleného světa atd. Cameron si může tvrdit co chce, inspirace je to zjevná a je to stejné, jako když jistý pisálek jménem Dan Brown vykradl Gabriel Knighta 3
-
-
já myslim, že Dan Brown o Gabrielu Knightovi 3 asi neměl ani páru, ale jak on, tak Jane Jensen o pár let dřív použili jako základ stejnou knihu - nicméně i když mě Šifra dost bavila, Gabriel je obzvlášť na herní poměry úplně jiný kafe. jinak Albion je pecka!!
-
Nie, nie je zjavná. Tento príbeh je snáď starý ako ľudstvo samo. Máš tu kopec filmov s rovnakou tématikou. Pocahontas, Nový svet, Posledný samuraj, Tanec s vlkmi, Battle for Terra a kopec menej známych filmov, kníh a hier. Snáď mi nechceš tvrdiť, že sa všetky navzájom vykrádajú. Ono to bude asi tým, že takéto udalosti sa v reálnej histórií ľudstva stali a stále sa dejú. Samozrejme, možné to je. Ale málo pravdepodobné :)
-
-
Nejde jen o děj...jde i o ty kočičí lidi a jejich psychické schopnosti.
-
-
-
-
-
Albion jsem si kdysi koupil v české verzi v LEVELu. V půlce hry jsem zjistil, že hra je nedohratelná, protože tam nešlo zadat jedno heslo, byla tam chyba v tom překladu. Pak mi trvalo ještě další měsíc než jsem někde sehnal anglickou verzi, abych to celý natěšený mohl dohrát.
Luxusní RPG.
Později jsem si na emulátoru Amigy zahrál i Ambermoon, což je předchůdce Albiona a některými je považovaný za ještě lepší hru. Dnes už ale působí zastarale. -
-
Ambermoon je mozna jeste lepsi nez Albion. A Amberstar (jako "prechudce" Ambermoonu) je take skvely kousek, doporucuju.
-
Ja som vzdy myslel, ze to nejde pre to Ů co sa nedalo napisat. Inak spravny postup bol zadat cheat a ten predmet si pridat, hra potom bez problemov pokracovala
-
-
Oblíbená hra Jamese Camerona :-D
-
Revenant mám ještě z LEVELu. To může být přes deset let zpátky. *4* Ta hra mě skvěle bavila, ale v podstatě je to už nostalgie. Velký rozdíl mezi tím mít osmnáct nebo o deset let více.