Přejít na výpis diskuzí
Kupte si Steam Machine - úplně obyčejný počítač...
14.1.2014 | Ondřej Švára
181 příspěvků
-
Ten ovladač vypadá dost hrozně a nedovedu si představit na tom hrát... Já si pořád myslím, že se na tom bude ovládat jako na mobilu... takže to bude nepoužitelné.
-
No, i tak uz maj chchtaku prehrsel ... co tak treba kandidovat do senatu. *3* Na dobrej duchod a prijemnej.
-
Ty voe má to haptic feedback , může to mít libovolně nastavené dotekové plochy a když už nic jiného můžeš ovladač použít jako basák k bakelitovým satelitům co tam už stejně máš ;) .... jo ty za to nechceš dát bratru 2000 Kč u lokálního překupníka ? Se ti ani nedivím , ovladač bez čudlíků ... to jde proti fyzice nejen spotřebou *15*
-
A jdi už s tím Mikroshitem někam.. možná to je velká společnost, ale stojí pěkně za prd. a cpe se všude kam může.
-
Do teď jsem to vlastně nepochopil co tím Valve chtělo vlastně říci. Připojit PC k televizí? Jediné co mě na tom celém konceptu zaujalo je vlastně ten ovladač, ale řekl bych že k tomu tu jejich mašinku snad nepotřebuju.
-
Microsoft Valve nikdy koupit nemůže, protože Valve je soukromá společnost, vše závisí na vůli Gabea, a ten se vyjádřil že Valve prodat nikdy nehodlá.
-
Tak to, že jsou Steam Machines prostě jen PC uzpůsobená do obýváku se vědělo od prvního oznámení. Mě tak nějak nepřijde že by autor článku přišel na něco objevného. Pro mě např. Steam Machines postrádají smysl, protože už PC v obýváku mám, připojené k 55" plazmě i 24" LCD (kvůli hrám co potřebují myš), hraju z gauče s x360padem, a na gaučový ovládání Windows mám Logitech K400.
Nicméně tohle beru jako skvělou iniciativu z hlediska long term - zaprvé se oprostit od závislosti na MS, což je samo o sobě skvělé - za druhé přinést možnost ovládat mouse and keyboard hry na gauč, což je taky skvělé, no a nakonec dát možnost BFU co hrají jen na konzolích ochutit i svět PC, kde nová hra stojí 25 dolarů místo 60, dá se modovat, hrát v 1080p/60fps bez kompromisů, a např. kupovat balíky 8 skvělých her za 6 babek (nejen humble bundles). -
Ty jo tady se už pomalu slaví:-D Prosím, Microsoft disponuje takovou kupní silou, že kdyby chtěl koupí Valve asi dvacetkrát. Windows je v současné době nejuniverzálnější systém na práci a hry. To že se Vám to nelíbí, to je věc druhá. Nikdo z velkých hráčů nebude dělat na "mrtvou" platformu, pokud nebude zájem. A argumentace Mac hrami je docela ohraná. Kolik jich je v roce 2014 na 10% světovou platformu? 10?
-
*1* Výkon Steam machines .... alfa a omega úspěchu podobného konceptu . Víc než tři výkonové kategorie ? - Cesta do pekel s nálepkou Valve ! Steam OS může ještě dlouho skomírat i bez Steam machines a jak to tak vypadá konkurovat mu bude celý Microsoft s Windowsem , ale zatím lze ještě s úspěchem dementovat jakoukoli snahu o vyřazení konkurence na které celý Steam vlastně vyrostl ;)
-
Povedzme si na rovinu, jedno horšie ako druhé.
To Tilwen: to ma rozosmialo :D -
*3* Příliš mnoho HW s nejasnými výkonovými hranicemi . Big Picture je minimum ... a dál ?
Valve vsadlo na linux , několik firem dostane nálepku na krabici ... a dál ? Testy "revolučního" ovladače zatím nikdo nezveřejnil a model jeho distribuce je zatím neznámý.....
Tak se mi zdá ,že rozjezd "nové" platformy mající konkurovat zavedeným konzolím je chaotičtější než slavný Nvidia Shield .
Řekněte linux , řekněte Valve , řekněte STOP monopolu od MS ... Nic ? No tak jsme to alespoň zkusili a uvidíme jestli to vůbec zaznamenají prodeje PC platformy obecně *9* -
No jo no.
Kam spějeme my? Z bláta do řeky? -
K devítkám.
-
To je síce pravda, ale kam speje windows?
-
Tiež by som to nebral nejak čierno. Valve hneď na začiatku povedalo, že pôjde o normálny počítač len zmenšený a do obývačky. Skôr chce priniesť ten svoj OS, pretože mrkvosoft už dávno zabudlo na hry, a to že ešte nejaké pod win bežia je podla mňa zázrak. Autor článku si mohol aj viac zistiť ako to bolo s tým steam machine. MS sa už chce radiť do inej skupiny ako to tak vyzerá.
-
V otevřenosti a svobodě je síla? Jasně.
Ale Steam má hodně daleko k otevřenosti a svobodě. -
ty jsi jalovice jako kráva, jen hanit. Já jsem ale rád, že s Valve se časem zbavím win, jakožto herního os, na nic jiného se totiž nehodí. V otevřenosti/svobodě je síla. Komunitu linux má, hw si koupíš, anebo postavíš. S železem si můžeš co chceš. U konzolí je to jinak a do windowsů ani Bůh nevidí. Navíc, možná přijde kouzelník (AMD Mantle) a to železo bez win vydřží o něco déle.
Budoucnost se rýsuje, tak snad zaprděnci jako ty, zůstanou stranou. -
Aby jsi se nakonec nedivil... Microsoft to s poslednim systemem poradne po.ral a to uz je jen tresnicka na dortu. Nerikam, sam povazuju Win7 za nejlepsi system soucasnosti. Nicmene vyrobci a prodejci her uz davno pochopily, ze trh je i jinde. Takze se zameruji i na MacOS a tim padem i Linux, protoze vychazeji ze stejne rodiny. Takze Steam OS prichazi da se rict prave vcas ci testne pred tim, nez je potreba. Nejpravdepodobnejsi vsak je, ze Microsoft a to i na desktopu prevalcuje Google s Androidem. Zda se vam to jako vtip? Nebo vas napada, jestli nejsem retardovanej, kdyz si myslim ze ten neodladenej a spatne navrzenej bastl jmenem Android ma sanci na desktopu? Verte, ze bohuzel ma... vetsina uzivatelu jsou totiz idioti a vyrobci hw budou radi za system "zdarma". Zdarma je v uvozovkach, protoze podle toho co se ke me doneslo, google dokonce plati partnerum procenta z prodeje za aplikace ze store koupene pres jejich platformu. Navic Android a jeho store je jiz rozsiren mezi masy a je da se rict jeden... zatim co Linuxu je kvantum, nejsou mezi sebou kompatibilni a vlastni store ma jen Ubuntu a to jeste nemluvim o tom, ze je na nem kulove. To je duvod, proc se tyhle systemy nikdy komercne neujaly a nejsou zajimave ani pro herni trh. Steam OS je dalsi vlastni system... ma teoreticky sice zakladnu uzivatelu, ale vetsinu z nich nic nenuti prejit z Windowsu. Bude to jeste zajimavej boj. Jinak co se tyce zamereni na HW, pridjde mi, ze autorovi clanku neco lehce unika... drtivou vetsinu textu hani neco, co bylo kazdemu jasne. Ze Steam Machine je normalni PC ;-)... hlavni myslenka Steam Machine je jednotne ovladani a rozhrani, coz zajistuje ovladac a Steam OS. O tom, ze bude jeden kus hw se nikdo nikdy nezminoval... a podle toho, jak strasne nesmysne u toho breci, rekl bych, ze cekal nejakou konzoly. Nicmene ty uz na trhu jsou a maji sve uzivatele, na tohle logicky Valve nesmeruje... ma sve zakazniky a to jsou PC-ckari. Prave ovladac a krabice designovana pro vhodne vyuziti v obyvaku s televizi ma priblizit moznosti pohodlneho hrani na konzolich... nikoliv se jimi stat. To co autor uvadi jako nepredstavitelne zlo, ze si snad muzete Steam Machine poskladat sami je naopak velike plus. A to ze hry na PC nejsou optimalizovane a vyrobci se o to ani nesnazi... chlapce, prestan psat ho.na ;-)
-
Valve to má podle mě všechno promyšlený dlouhodobě a stopro se nesnaží bojovat s xbone/ps4 , spíš alternativa pro konzolovou generacico přijde po(PS5/XBONE360) a snaží se o nezávislost PC platformy na Windowsu. Vzpomeňte si jak na tom byl steam před deseti lety(povinný otravný DRM pro HL2) a jak na tom je teď(primární PC digitální platforma). Věřím že časem pijde i design od samotnýho Valve. Exluzivní tituly a dotování "steam machines" pro nižší cenu jde proti jejich filozofii, když i SteamOS je opensource a steam machines budou modulární(počítač pro ty co nezvládnou složit vlastní sestavu a radši si koupí tu posvědcenou Valve) a ty slabší budou streamovat co nezvládnou.
-
Ne vždy bylo Valve hned pochopeno, ale zatím všechno (o výjimkách asi ani nevím) co tam vykoumali nakonec mělo úspěch. Buď tedy SteamOS bude jejich první neúspěch a nebo si bez něj za 10 let hodně lidí nebude umět představit život. Myslím, že SteamMachines jako takové Valve ani tak netrápí, přecejen prodeje těchto kusů by měly trápit spíše prodejce než Valve, které to jen zaštítí. Tak o čem to tedy je?
Když jsem se nad tím pokoušel zamyslet z důvodu to pochopit, musel jsem se trochu vžít do role. Valve je americká firma, která táhne spíše alternativní proud - podpora PC až za hrob, zvláštní vedení firmy, Steam (byť dnes mainstreaový, tak je stále za jistou hranicí), snaha prosadit Linuxové hraní. Američani jsou národ s hodně penězi, které rádi utrácejí, především za věci zpohodlňující život; rovněž patrioti a hodně dají na značku (úspěch celého Apple). Jaká je doba? Vývoj hardware jde dopředu rychleji než hry stíhají využívat (dnes se dá postavit high-end pc za 20k+), nicméně někteří jazykové říkají, že se blížíme k fyzikálním limitům a další vývoj bude tedy spíše o optimalizaci. Jaká je konkurence? PC - v Americe spíše pro nadšence a znalce, není zase tolik lidí produktivního věku kteří by si rádi skládali a vylepšovali svého miláčka. XBOX s tradicí kterou zajišťuje Microsoft nicméně zde vidíme odklon od "hardcore" hraní a příklon k family využití. Kinecty a kamery, hlasové ovládání, propojení s televizí apod. však to známe. PlayStation4 je sice plnohodnotná hardcore herní stanice, nicméně v Americe je na ni díváno jinak než u nás. Když to zjednoduším, není to něco, čím byste se chlubili jako třeba Applem či XBoxem. A tady si myslím, že nastupuje role SteamOS respektive SteamMachines.
Pro člověka, který je pohodlný, nechce si skládat své pc a nechce aby mu hučelo, aby bylo velké, neskladné, škaredé a aby ho holka, kterou chce sbalit při co-op hraní portálu, označila za nerda (přestože chlap si buduje maskulinní vzhled). Nechce XBox, protože žije sám - nevyužil by prorodinné funkce, po událostech z posledních let u něj Microsoft klesl (win8, špehování - na to jsou Američani hákliví) a hlavně chce pařit pořádné hry a spoustu her. A PlayStation nechce jednoduše proto, protože by se mu kolegové v práci smáli, že je číňan.
Ve zkratce, myslím si, že Valve najde se svým systémem zákazníky. Lidi, kteří nemají problém mít jeden pc s win na práci a druhý se SteamOS v obýváku na hry. A celé SteamMachines jsou tu jenom proto, aby se o celé věci mluvilo, dostala se lidem pod kůži a první zájemci mohli jen ukázat prstem a říct - to chci.
Trochu jsem se rozepsal, neberte mě zas tak vážně. Postřehy o Američanech vycházejí se skutečných zkušeností.