-
Tuto "recenzi" napsal "člověk", který neví vůbec nic. Potřeboval by menší Ful Ir nebo solidně vykástěný Por Flam do čumáku, aby se mu rozsvítilo a obávám se, že by to stejně nestačilo. Proboha proč? Nechat psát recenzi člověka, co nemá o věci ani páru, teče mu mlíko po bradě a ještě se z toho snaží dělat přednost - to není "vychytávka", ale ukázka donebevolající idiocie a neomluvitelné šlápnutí do dračího exkrementu *11* Chápu, že "kontroverzní recenze" zvýší návštěvnost a čtenost článku, ale má opravdu cenu platit takhle vysokou daň? Opravdu musíte z vašich čtenářů dělat to, co jste právě udělali? Nikdo nečeká oslavné nostalgické chvalozpěvy pro důchodce - ale dopr*, tohle je jako by auto recenzovala poradkyně na hubnutí, nebo o filmu psal hluchoněmý. K tomu ty rádoby validní příspěvky "recenzenta" zde v komentářích. Čiré zoufalství. Dejte mu někdo kačera a pošlete ho zpátky na hřiště. Nebo ho nechte recenzovat něco, na co má, když už musíte. Dole je dost návrhů, co by mohl dělat. Pak napište druhou stranu mince - nebo to udělejte jak chcete - ale dejte nám NOVÝ, SOLIDNÍ TEXT, u kterého nebudeme muset v tom lepším případě nevěřícně kroutit hlavou a v tom horším *11*
-
-
Puki má jasnou pravdu! Amateri nepochopěj, marná snaha .)
-
sice som s niektorymijeho hlaskami nesuhlasil ale neviem co je na tejto recenzii kontroverzne. Aspon ma nejaky obsah a dozvies sa z nej informacie, urcite lepsie ze to pisal on nez ales smutny.
Je sice nestastne ze v kazdej vete pripomina ze dungeoni nehral a mohol sa tomu vyvarovat, ale je dobre ze sa k tomu priznal.
Na pomery TG bola ta recenzia dobra. Neviem fakt co sa ti nezda, az na par divnych zamysleni to je normalna recenzia. -
Další přemoudřelej nafrněnej stařešina, kterej si myslí, že sežral moudrost světa. Co si jako myslíš? Tyhlety nostalgické výkřiky před smrtí jsou nanejvýš trapný. Laskavě si uvědom, že existuje hodně mladých hráčů (a že jich bude většina), kteří nemají s dungeony pražádné zkušenosti a proto přijmou za vděk recenzi, která hru ukáže z pohledu neosvíceného. To, že jsi ty dohrál Dungeon Mastera 40x a EOB znáš nazpamět, nikoho nezajímá. Je rok 2012 a je jiná doba. Napsat nostalgickou recenzi, která by oslavovala Grimrock jako návrat dungeonů? No proč ne, na jiných webech se podobných vystřiků jistě dočkáš. Já jsem rád za pohled z druhé strany barikády (což neznamená, že tam patřím).
-
-
@Kluk - "Nikdo nečeká oslavné nostalgické chvalozpěvy pro důchodce - ale dopr*, tohle je jako by auto recenzovala poradkyně na hubnutí, nebo o filmu psal hluchoněmý." - Promiň, ale toto prosté souvětí, citované z příspěvku, na který reaguješ, staví celý tvůj... Jaké slovo jsi to použil? Výstřik? Hmm... Pak tedy tohle staví tvůj výstřik do poněkud směšné perspektivy, nemyslíš? *6*
-
-
a ten Tvuj prvotni vystrik ma jakou perspektivu? krom te, ze se ti nekdo dovolil otrit o babovicku a tobe se to ocividne nelibi, az z toho mas potrebu autora recenze urazet. neni to nic jineho, nez trolovani ... pokud se Vam na recenzi neco nelibi, zkuste to napsat slusne a pokud mozno bez afektu, aby se nasledne dalo normalne diskutovat. krom bez pardonu dementnich poznamek a urazek, ze hru muze recenzovat pouze nekdo, kdo zna nazpamet DM a EOB, jsem se vlastne ani nedozvedel, co ze Vam na te recenzi tak vadi.
-
-
Líbí se mi ty nekontrolované přechody od tykání k vykání, stejně jako znovupoužití slova "výstřik" atd - nebudu to z dovolením rozebírat, řeknu jen, že to je zajímavé nejen z lingvistického hlediska, ale hovoří to i o jisté rozpolcenosti či vnitřním napětí a současně snaze zůstat korektní - to oceňuji. Já neřekl, že "hru muze recenzovat pouze nekdo, kdo zna nazpamet DM a EOB"... Vadí mi, že "tohle je jako by auto recenzovala poradkyně na hubnutí, nebo o filmu psal hluchoněmý". Dopadlo to jako kdybys dal režisérovi historických konverzačních dramat točit Transformery. Taky je "vod fochu", taky je pečlivý, ale výsledek je úplně na 3,14ču. Pokud bych měl volit recenzenta, tak takového, který v nezačne tak, že řekne, že vlastně nemá páru, která bije, ale "jinak v pohodě". Znamená to, že Games bude ode dneška tlačit tuto politiku? Že recenze bude psát kdokoli, kdo je "pečlivý"? Takže Diablo nám zhodnotí třeba holka z merketingu, která hraje Sims, takže je to vlastně dobrá volba? Uděláme z Games takový blogísek, kde si může každý psát co mu zrovna přijde pod ruku, aniž by měl o věci šajn? To ti přijde ok? Místo člověka, který ví, co píše a vůči čemu to píše, to strčíme tomu, kdo přijde pod ruku? Takže další recenze třebas na Halo nám napíše Pepík, co má farmu level 80 a nejvíc kámošů na Facebooku? Je to stejně nesmyslné, jako když si necháš zuby vrtat obvoďákem - taky doktor a "v pohodě" - podle některých - ale na ostro by do toho asi nikdo nešel? Takže to se mi v kostce nelíbí. Pokud jsi ty s textem recenze spokojený, prosím, máš na to nárok. Mě vadí ta neuvěřitelná plytkost a evidentní neznalost, které si je ke všemu autor zjevně vědom, jinak by v samotném textu neměl potřebu tolikrát svoji nekompetentnost zmiňovat... Stačilo, i tak jsem toho napsal až moc.
-
-
Jestli tady tohle predvadis i po precteni (napr./nejlepe) komentare Alese Smutneho nekde k zacatku diskuse, tak ti asi nebude pomoci, ze?
Ty primery typu "tohle je jako by auto recenzovala poradkyně na hubnutí, nebo o filmu psal hluchoněmý", a podobny laskominy radsi nekomentovat.
Jinak taky jsem si nevsiml, ze by tady nekdo z vas kriklounu uvedl konkretni problemy, kteryma ta recenze teda trpi. Maximalne nejaky hnidopissky hlouposti, nebo veci, se kteryma bych zase odkazal k perfektnimu komentari Alese...
-
-
-
Uznávám, moje reakce měla být cílená na všechny pobouřené nostalgiky v diskuzi. Neměl jsem reagovat pod tebe.
-
-
Ok, omluva přijata. *7*
-
-
To nebyla omluva :)
-
-
-
-
ja som velmi rad ze si neni hlupak tak prosim ta nespravaj sa ako blbec
-
takže stručně řečeno jsi rád, že recenzi napsal někdo, kdo hrám nerozumí, gratulace!
-
-
zatimco Vy vsichni jste ocividne odbornici pres hry :) popravde od tech starych oldskuleru, na ktere si tu vsichni hrajete, bych cekal vic rozumu a nadhledu, ktery by s vekem mel prijit. ale ocividne to neni pravidlo a ne kazdy do toho stavu doroste ;)
-
Jak nerozumí? V čem konkrétně? Máš na mysli, že nerozumí dungeonům nebo hrám obecně?
-
-
Myslí to tak, že nerozumíš především sám sobě, řekl bych *6*
-
-
Naopak *3*
-
-
-
-
-
-
Recenze se mi narozdíl od ostatních líbila ale nějak se mi zdálo, že mohla být delší. Hezky jsem se do toho začetl a pak najednou konec. Prostě mně tam ještě odstaveček dva chyběly. Něco o nepřátelích, něco o statistikách, něco o puzzlech. Ale jinak dobrý. Souhlasím s tím, že ty boje jsou vážně divné. Strafování je dobré ve střílečkách ale z videí mi to tady zatím připadalo trochu zoufalé. No ještě si koupi musím promyslet, i když jsem se dost těšil.
-
Na konci 3 patra, krystál a 2 diery pred schodmi, napravo za pavukom 2 neprechodné teleporty.
Vie niekto poradiť ? -
-
Cau, pruchozi to je urcite:)
http://www.gamebanshee.com/legendofgrimrock/walkthrough/level3.php
-
-
Co je autor za zoufalce? Proč tam dává screenshot mapy 4 a 5 levelu? Aby se pochlubil že tam dojel nebo aby spoiloval zábavu jiným hráčům? (asi je to chlubil, jinak by tam nakonec nedával své finální "score") Že hře vyčítá dobrovolnou featuru vypnutí mapy (kterou třeba já rád využiji) ukazuje, že ho uráží že hra asi není určena pro něj - mladého negramotu :-)
-
Jojo přečetl jsem si recenzi, protože ještě musím 20 hodin čekat abych se ponořil do svých 15 let starých vzpomínek. Na hru se těším o něco více - i když je zvláštní že recenzent hanil dokonce i klady, ale to je vše relativní. Jinak dobrý čtení možná až nadprůměrně - ale to asi jen díky tomu že nějak už jsem si zvykl z dřívějších videorecenzi kde to často recenzují borci s IQ < 75. -
-
Patrím k tým skôr narodeným ale mňa článok nijako neuráža. Naopak sa mi nápad dať to niekomu nezaujatému páči. Ruku na srdce. Nostalgia je sviňa a čítať o tom aké boli staré dobré čast sa mi fakt nechce (ja si ich pamätám aj bez toho a kto nie tak toho to nezaujíma). Na konci si poplakať a dať 9 + 1 bod za staré časy? Move on. Staré časy sa nevrátia. Osobne si užívam hry v každej dobe a jediné čo je pravda je, že dnes je tých hier ďaleko viac takže je aj viac balastu ale tých špičkových hier vychádza ročne možno viac ako kedysi. Len percentuálne to je žalostne málo.
Otázka je potom čo sa dnes považuje za špičkovú hru. Preto je dobré že sa na to pozrel niekto "triezvy". Či dokáže takýto typ hier preraziť aj v dnešnom svete masového efektu ...ehm... konzumu. Osobne som už niektoré žánre pochoval, k niektorým ešte skočím na pohárik do domova dôchodcov (adventúry) ale namiesto neustáleho pič....nia na to aké je dnes všetko zlé aké to bolo za našich čias úťasné, akí sme boli mladí, krásni a hardcore sa snažím nájsť si to pozitívne aj v súčasných hrách. -
Se zveřejněním screenshotu mapy jsem váhal, ale pak jsem přeci jen řekl, že čtenář musí být divné stvoření, pokud si ji po letmém pohledu bude pamatovat a bude se jí řídit. Kdepak, ten screen tam je jen kvůli tomu, abyste viděli, jak mapy vizuálně vypadají. A abych to završil, tak obrázky do textu jsem nevybíral já, nýbrž editor. Já jen dodal set několika desítek screenů.
Skóre je skutečně finální a je zde proto, aby mě někdo neosočil, že jsem hru zrecenzoval po třech hodinách a dvou pivech.
S vypnutím vykreslování mapy je to ošemetné. Mapa se totiž vykresluje do sešitu, který:
a) je přístupný po stisknutí jedinečné klávesy
b) nic jiného neobsahuje
Co staromilci brání v tom se na ni prostě nekoukat? Ani bych nepíp, kdyby například byla mapa nutně vidět zároveň s inventářem, kam hráč prostě musí lézt. Tam už je vypnutí funkce na místě. Ale takto? Takto je to stejně zbytečná funkce, jako vypnutí zobrazování helpu po stisku F1. To nastavení navíc nelze po rozehrání vzít zpět a nikdy nevíš, kdy se ti bude taková funkce hodit. Připlazilo se děcko a roztrhalo ti ty papírky s divnýma malůvkama, co ležely na stole? Taková je vůně oldschoolu? Hell yeah! -
-
Z mapy prvního levelu, která je na každém webu, si asi člověk představu o mapách neudělá... ale jo, vybral to editor, autor za nic nemůže... :-)
-
Oldschool mód:
No, není to zbytečná funkce, autoři to mají ošetřené tím že v rozehrané hře již nastavení změnit nepůjde. Tedy pro první průchod hry je pro mně "oldschool" jasná volba. Obtížnost je daná právě tím, že problém nelze překonat snadno ani když je člověk frustrován tím, že se třeba ztratil. Je to větší výzva. Umocňuje to finální radost ze hry a prožitek. Každá hra nabírá na hodnotě tím víc čím víc do ni člověk vkládá a toto je super způsob jak vylepšit zábavu - jedno zaškrtávátko a autoři udělali stovkám lidí opravdu velkou radost. Ale každý dnes sejvuje/loaduje na každém kroku, asi aby se lépe vžil do atmosféry...
Ale jak říkám, intolerance vůči oldschool módu musí mít někde původ... ale třeba je to jen v nepochopení :-)
-
-
-
ti ktorym to nejde pod linuxom treba si stiahnut cez winetricks d3dx9 d3dx9_43 xact_jun2010 d3dcompiler_43
a pojde to -
za me taky musim rict - vyborna recenze
-
žanr dungeonu samozrejme neni mrtev, vždyť dungeony jsou současti každeho rpg, treba Skyrim. Vydat to jako samostatnou hru jeden velky dungeon je samozrejme krok zpatky, po čase človek musí začat trpet klaustrofobii a zacne ho to nudit.
Kdyby to alespon melo špičkovou grafiku a kdyby ty dungeony alespon meli propracovany dizajn kde by se to treba z casu na cas otevrelo do nejake podzemni jeskyne jakov skyrimu, tak možna, ale takhle ne.
za me 0/10 -
-
Uvidíme na prodaných kusech *3* .Věřím v opak.
-
Já tu hru nehrál, ale na to se dá snad říct jediné 10/10 a člověče, pokud si to hrál, tak buď z videa na youtube(jak by řekl pan Moravec jů ťůb *2* ) nebo tak 2 hodiny a tím to haslo.
-
Osobně jsem hrál Skeldal (nikdy jsem ho nedohrál, ale proseděli jsme u něj s kamarádem STRAŠNĚ moc času), DM chvilku (v té době jsem tak nějak moc nechápal, o co tam šlo), takže bych teoreticky měl mít k "žánru" aspoň nějaký vztah.
Ale očividně nemám, protože na mě Grimrock působí jako překonaný koncept, který někdo vydává z nějakých důvodů (asi jsou mega fanoušci, chtěli si udělat dungeon, netuším...). Vzhledem k tomu, že ve hrách je pro mě nejdůležitější příběh a charakterizace postav, můžu s čistým svědomím říct, že tenhle žánr už není pro mě. A jestli osloví dnešní hráče, to ukáže až čas (a prodeje). -
Podeziram te, ze si z nas delas tezkou pr*el kemo. Jinak si to nedokazu vysvetlit. To od tebe neni hezky. Tytyty *16*
-
-
ani ne proste se dungeony staly současti rpg a už to není samostatný žánr ale nevymreli
-
nekrmte trola...
-
-
wtf??
-
-
Tak sem v 6 patře a musím říct, že jeto super hra. Je pravda, že znovuhratelnost je celkem mizivá, ale tak nějaké přídavné mapy určitě budou, takže hrát to budu dlouho. Jo a hrajte na nejtěžší obtížnost, souboje sou pak celkem těžké, když se na vás sesype hromada pavouků *1* 10/10
-
-
Znovuhratelnost tu je v podobě jiných dovedností u postav. Např. minotaura hraji s palcátem podruhé ho budu hrát se sekerou. Napoprvé hraji na old-school (bez mapy a ani nemaluji, jdu po paměti) obtížnost normal. Na podruhé budu hrát s mapou a na hard. Taky secret room je velká výzva. Zaboha nemůžu ve 4. patře otevřít mřížované dveře za kterejma je vidět ve výklenku kniha (je to ta cesta, kde je hodně propadel). Neradit, přijdu si na to sám *3*
-
-
haha, mám úplně ten samý problém *1*
-
-
malá rada: co jednou pomohlo cestu dál otevřít, jindy může uplně jiný cíl mít..... *3*
-
-
-
-
Už se vaše recenze překládají do angličtiny na fóru Grimrocku http://www.grimrock.net/forum/viewtopic.php?f=3&t=19&start=50#p5462 :-)
-
-
je to problém? :D
-
-
Tak sem to stahnul, nahodil cheaty pro chození pres steny protože ty hadanky byly opruz a nuda. Ani jsem to nedohral. davam 4/10 z toho 1 body za takovou chodíci houbu, 2 body za atmosferu a 1 bod za ozvučení.
-
-
Dal jsem ti mínusový bod, ale to jen proto, aby jsi jich měl hodně, protože se mi tvoje recenze líbí ;-)
-
ty si tupec alebo 10 ročný zasran inak k tebe nemám viac čo povedať
-
Tak tohle je nejaka pubertalni lama odchovana na CoD a Assassinu :-). Chlapec v dobach Dungeon Masteru byl 100% na houbach a jestli tam nebyl jeste i jeho otec :-P. Od dob Dungeon Mastera, jsem presne na tuhle hru cekal, a dockal se po 20ti letech. *15* Uz mam tech dnesnich graficky prepatlanych 10ti gigovych her plny brejle, a kvalitnich je jen 1 hra z 10. Tenkrat bylo super vse ! Kdo nezazil, nevi o hrach nic !!!
-
-
Tenkrát bylo super vše? O_o
To je nějakej renonc, ne?
-
-
Dobrý. Měl by ses tim živit.
-
-
Snad nemyslíš že by se měl živit řešením hádanek ? to by tento troll nejspíš brzy pošel hlady *2*
-
-