Přejít na výpis diskuzí
Legendární starověká strategie Age of Empires se dočká 4K HD remaku
13.6.2017 | Václav Pecháček
28 příspěvků
-
Proč jsou tak velké ty postavičky? To tak vůbec nebylo ne? To je pomalu jak Panzer General :) Ta barevná sytost označení jednotek je taky brut. Jinak se moc těším...
-
Clanek je o AoE1
-
AoE me detske vzpominky :-D ale uz tehdy me stvala AI. By si mohli v remaku pohrat i s timto. Na multiplayer nemam uz ted ani cas ani chut, ale rad bych si dal pekne nejaky deathmatch nebo klidne i kampan, ale s vylepsenou AI. Hrozne me iritoval pc souper, kdy po prvnim utoku se slusnejsi armadou, kterou jsem odrazil, posilal jak trouba kazdou chvili 1-3 vojacky slabe urovne. Uprava obtiznosti (ohledne utocneho naladeni soupere) spocivala jen v tom, ze neposlal zadneho vojaka az po castou frekvenci, ale porad jen jednotlivce az maximalne par nebo tri vojaky. Ale jinak vzpominky skvele. Nejvic asi vzpominka, ted nevim ktere AoE, asi dvojka, kdy jsem branil Konstantinopol proti saracenum. To bylo slusne sado maso. Pokud to teda byla tato hra.
-
Důstojnější remake si zaslouží AoE2, který 1 díl strčí se vším do kapsy ... já osobně bych ale nejvíce uvítal remake C&C generals, což dodnes považji za top strategii, kterou jen tak něco nepřekoná.
-
Za sebe musím říct, že jsem akorát zvědavej na ty změny v hratelnosti, jelikož remakem hra přišla o svoje nostalgický kouzlo. Takhle to vypadá jako průměrná 3D strategie, AOE2 HD se mi líbil, ale tohle asi nic pro mě.
-
AOE byla první hra co jsem hrál na Windows. Tehdy tam bylo demo kde byly snad dve mapy ktere se hrali porad a porad dokola (na jedne byla trosicka zlata co pamatuju a Hoplita ste si museli convertovat, ale byla to upltimatni jednotka :D) Pak sme se divili proc kdyz se ta ikona ulozi na disketu tak to nejde v DOSu spustit... Velice rad si to znovu po tech letech zahraji, jenom se bojim ze to bude obvykle "10 minut hrani, povzdech nad dobou minulou, vypnuti hry"... Za me palec hore, z cele E3 co sem zatim videl tohle je (kupodivu) nejlepsi oznam :).
-
Označit původní grafiku AoE2 za "špatně identifikovatelné snůšky pixelů" to chce mít velkou kuráž :)
Jinak tato remake grafika vypadá trošku sterilně. To že to vyrenderovali ve V-Ray nebo něčem podobném tomu dvakrát nepřidává, nemluvě o ještě více prapodivnějších proporcích postav oproti objektům (stromy, domy). V AoE2 to ještě jakžtakž sedělo. -
HD remake Age of Empires se docka 4k remaku! HURA!