Přejít na výpis diskuzí
Lesk a bída doby multižánrové - potřebujeme mixování žánrů?
14.5.2011 | Ondřej Švára
88 příspěvků
-
Nemůžu si pomoct a ačkoliv normálně jsem cizím nazorům otevřený a poměrně vstřícný, tady mám silný dojem jakoby autor byl nějaký úředník který má rád věci jednoduché a přehledně rozškatulkované. Jsem zaměřený spíše na tužší RPG (takoví morrowind je nezapomenutelný) v podstatě si zahraju cokoliv mě zaujme... A Mass Effect se zrovna dost povedl, je výpravný a strhující... Kombinace žánrů je holt proces naprosto přirozený a jenom obohacuje hry jako takové... Občas jsou to perly, občas odpad, ale s tím se nedá nic dělat... Spíš bych to bral dokonce z druhé strany, že už samo škatulkování je trochu nadbytečné. Jediné k čemu se hodí aby si člověk mohl aspoň zevrubně vybrat něco co mu poskytne zážitek na který ma zrovna náladu *4* Ale rozhodně nestrávím když někdo takhle slepě nadává na multižánrovost, když hry vychází z vnímání reality a příjde mi třeba samozřejmé že můžu z auta vysednout a jít se projet jiným když chci (viz. narážky na Drivera a GTA )... Až se nebudou muset řešit zvlášť textury, modely, fyzika a jiné součásti enginu tak žánry zmízí ještě víc a půjde jen o to jak autoři použijí to co si dokážou představit a jak to zprostředkují publiku.
-
Musím řict, že článek je absolutně o hovně a ztratil jsem díky němu úplně zbytečně X minut života.. Takhle nezajímavej a hrozně zbytečnej článek, který vlastně nic neřeší, to bych na games.cz skutečně nečekal. Co tím chtěl autor říci? To je jako napsat, že dřív se jídlo ohřívalo na plotně a dnes v mikrovlnce a díky tomu chutná trochu jinak.. WTF? Proč? Autor se cítí býti filozofem? Na závěr, abych nebyl jen kritický a vulgární, tak bych to shrnul jedním slovem, které díky cenzuře musím napsat s mezerami: M R D K A.
-
Nevim proč si se smál tak nahlas, rozdíl je tam hodně velkej. Warcraft je založenej na micru, hrdinech s RPG prvkama a hodně velkou roli v něm hrajou i itemy, většinou hraješ jen s jednou základnou. Starcraft je založenej především na macru, žádný hrdinové, min abilit u jednotek, alespon jedna expanze tak v 90ti procentech hrach, alespon na vysi urovni hrani.
-
S křížením žánrů nemám vůbec žádnej problém, hlavní je, aby byl výsledek zábavný. Ono mixování podle mě samo o sobě není nic špatného, jen se to prostě musí umět, ostatně jako všechno. Bylo tu od počátků a bude tu furt.
S něčím ale nemohu souhlasit. Když zapátrám hodně v minulosti, tak s křížením žánrů jsem se setkal dávno už na 8bitech. Power at Sea byl v tomhle ohledu mix, strategie, akce a simulátorem nebo třeba Impossible Mission jako logická puzzle plošinovka, Paradroid a monoho dalších. Vlastně tohle období bylo rájem pro podobné experimentování, protože se v tom ještě neotočil obrovskej balík pěněz *3* Btw. s docela zajímavým spojením rts+fps sem se setkal ve hře Uprising (1997). -
["Dva hráči by na ertéeskové mapě proti sobě klasicky budovali základny, ale vyprodukované vojenské jednotky už by byly ovládány jinými hráči ve stylu FPS. A tito živí vojáci (zbytek armády doplněn o kooperativní AI) by nějakým způsobem měli proti sobě válčit a ne (řídit) se taktikou od oněch dvou pardálů shora"]
RTS+FPS sa podarilo jednemu teamu co urobili mod na Half-life 2... Mod sa vola Empires. Kedysi servers boi uplne preplnene... no teraz to malo kto hraje. No nezabudnem na zazitok ked sa v tuneli zaseklo 8 tankov.. nepriatel mal radost :D.
Kedze je to mod na HL2 tak je to klasicky Source engine.. cize ziadne graficke orgie.
Odkaz na predposledni patch trailer
http://www.youtube.com/watch?v=UA8z8LJIshY&feature=related
A na gameplay
http://www.youtube.com/watch?v=XtnTLTGUKO8&feature=related -
-
Přesně tak, C&C Renegade byl skvělej,
ale taky parádní multiplayer pařba Savage - tam to je přesně takhle - dva hráči zvolení ostatními vidí mapu alá RTS a zadávají příkazy a pěšáci, kteří vidí hru jako FPS staví budovy a bojují... -
Neměl podobný styl hry Savage a C&C: Renegade?
-
-
Mass Effect 1 > Mass Effect 2
-
-
souhlasil bych jedině v případě že by v ME2 zůstaly copypaste mise, senilní výtahy, neohrabaný boj a debilní looting. Ovšem nasralo mě jak v ME2 není možno vydělávat jinak než v misích a ani nemůžu prodat tuny materiálů. Ob jektivně změny k horšímu: munice, granáty jako abilita a skenování planet.(DLC pokud nejste piráti nebo vám náhodou nefunguje unlocker na všechny)
-
-
Vítejte v době škatulkování.
Všechno musí někam patřit a co nejde zařadit nebo co (a většinou kdo) vybočuje je špatné. *7* -
Ha, schválně, kdo vymyslí starší hru, která by šla označit za mix. Co třeba Dune? 1992
-
-
Populous (1989).
-
Lemmings?
Nevim teda kdy vysli, a netusim co mixujou, ale... jo. : ) -
-
Treba na Atari Agent USA, strategicke cestovani po zeleznici vs akcni likvidovani nakazenych klobouku ;)
-
-
-
Ja nerozdeluju hry podle toho jestli je to ciste FPS, RPG... ale podle toho jestli je dobra nebo ne nejdulezitejsi je jestli jsou vsechny pvky logicky a dpbre zakomponovane do hry a jestli se to nejake hre povede tak je mi jedno jestlu hraju kombinaci puzzle,srategie,fps a cehokoliv dalsiho.
-
nebo doba kdy se poprve objevil film "rychle a zbesile" tak se vynorilo nfs underground coz byla super hra byla tam moznost tuningu ktera nebyla v ty dobe u zadnych nebo jenom malo her, pak vyslo underground 2 to byla taky supr hra posouvalo to dal ale potom, serie nfs ubrala a z predchozich dilu underground toho hodne ubrala. pak se objevila spusta her na motivy tuningu a bylo jich az moc kazdej prebral tuto moznost tunit. ted se mi zda ze se od toho zase odpousti a nebo ten tunung je hodne mirnej, nejakej ten bodykit a samolepky uz to neni ono jako driv
-
-
V NfS Shift 2 jde auta tunit více než dost. Ale pokud pod tím máš namysli nálepky, neonky a barvičky, pak máš pravdu. Od takových her se ustupuje. Jinak první opravdu solidní tuning, který měl dopad na praní, měl v sobě Sports Car GT z roku 1999 od ISI (rFactor, F1 Challenge).
-
Nevim, jak jste se k tmu dostali. NFS bylo pro mě vždy symbolem skvělého arkádového závodění na splint-screenu. Jak se závodí na internetu by mě zajímalo. Ne každého zajímá nějaký duning. Tahle serie pro mě upadla po čtvtém dílu. Pětku jsem viděl, ale už mě nelákala. Underground jsem na pár hodin okusil a opustil a víckrát jsem se k autum nevrátil.
-