Přejít na výpis diskuzí
Levine vysvětluje proč nevznikl BioShock film
12.3.2013 | Aleš Smutný
36 příspěvků
-
Jo, to je dost dobře možný. Po filmový stránce mi to fakt nedrží pohromadě. A mám za to, že lidi, co komiks neznali, nadchla především ta velká míra nekompromisnosti a samozřejmě velmi koukatelná stylizace.
Podobným způsobem mě vlastně nebavilo ani Sin City, ale to mi přišlo ještě o dva chlupy horší. -
Predpokladám že si čítal komiks skvôr ako film , takže je možné že to na teba pôsobilo len ako doslovný prepis , alebo skvôr prekleslenie deja a výjavov bez akejkolvek pridanej filmovej hodnoty . Mne osobne sa film páčil ale mal som za to že to bolo len tým že som mal naštudovaný komiks takže som nemal problém s orientáciou v deji atd. a len som si užíval ako veci ktoré poznám ožívajú na plátne a vyzerajú úžasne . Lenže ľudia v mojom okolí čo komiks nikdy nečítali boli z filmu unesený , bavil ich , mali pocit že im niečo dal a užili si ho a to hovorím o ľuďoch čo vážne majú vlastný a dosť náročný vkus . Preto si myslím že Watchmeni určite svoje kvality ako film majú a "nezaujatý" diváci ich asi posúdia lepšie ako my "postihnutý" komixom *4*
-
Tak jasně, já píšu o filmu jen devět let a úplně jsem vymazal z hlavy články o tom, jak byli Watchmen pro studio průšvih (viz třwba http://screenrant.com/watchmen-killed-comic-book-movies-kofi-6133/ , kde je i hezká zmínka o nezapočteném marketingu) a pro Snydera pořádná facka...tak asi holt nemám pravdu ;)
Produkce samozřejmě spokojená nebyla. Propálili licenci a velkou sumu na zisky, které jsou k smíchu. Je to asi jako kdyby tys dva měsíce pracoval na jednom projektu a po odečtení nákladů ti zbylo pět tisíc výdělku...prostě bezva kšeft, že?:)
btw - X-Men: Last Stand vydělalo skoro půl miliardy, svůj rozpočet zdvojnásobilo a nemohly za to ani tak známé tváře (samozřejmě Jackman táhne) jako prostě značka a hlavně fakt, že Watchmen měli R-kový rating. -
Je fakt, že já jsem spíš na tu jednodušší zábavu, pravda.
-
nejspis jsi ten komics ani film nepochopil... neni to bezducha akcarna typu x men nebo avengers... ale filozoficky film vicemene o lidske povaze jako takove.
-
Nemá to tempo, nemá to žádnej dramatickej oblouk a konec je děsivě odbytej nezávisle na tom, že ta změna oproti komiksu je hodně diskutabilní (nejsem v tomhle tak ortodoxní, jako někteří fanoušci, ale kloním se spíš na jejich stranu).
Jsou tam slušný scény (nebo bych to nazval spíš výjevy), ale celek mi přišel jako zoufalej bordel bez ladu a skladu. Neměli se bát škrtat věci, který jen načrtnutý totálně rozbíjejí stavbu filmu - například Manhattana na Marsu. -
A nějakej argument by nebyl, jenom prostě ptořebuješ močit proti větru za každou cenu?
-
Jsou tam oba a oba hrají Supermanova taťuldu.
-
Škoda, velká škoda. Na druhou stranu lepší žádný film, než seškrtaný paskvil. Palec nahoru pro pana Levina, že si stojí za svým a nenechá se manipulovat kravaťáky!
Ad Watchmen) Velmi vymazlená záležitost (obzvlášť Ultimate Cut je opravdu monumentální podívaná) a po všech stránkách typ filmu, kterých bych si já osobně přál víc. -
Kazdopadne jde videt ze Zack miri daleko vyse, v novym Supermanovi by se meli obevit Russell Crowe a Kevin Costner.
-
hehe, tvoje dedukce je k pousmani.. ono kdyby Snyder naverboval alespon jednoho znamejsiho herce, nebo treba klidne celou eskapadu znamych tvari, tim by se mu zvedl rozpocet treba o dalsich 80 milionu dolaru a stalo by to treba jako x-meni z r. 2006 (210,000,000 $) , potom by se daly cekat urcite vyssi "komercni uspechy" :D .. ale myslim ze produkce muze byt spokojena s temihle vysledky co maji..
-
spíše by mě zajímalo, co na tom stálo 110 mega.
Jinak nevím proč došlo na ty Watchmeny, co to má společného s filmovými adaptacemi her? -
Právě jsi ten komerční neúspěch vypsal... Pro studia jsou zásadní čísla z kin a pokud film za 130 mega vydělá celosvětově 185 mega, je to propadák.
-
aspon by mohol leaknut scenar, ze ci by bolo za cim smutit
-
Tys byl vždycky divnej. *5*
-
Naprosto souhlasím, skvělý film, který mimo jiné ukazuje relativnost zla. Že není komerčně úspěšný mě taky vůbec nepřekvapuje, už jenom proto, že tam nebyly odhalené kozy (uvádím jako jeden z mnoha parametrů komerčně úspěšných filmů:))
-
Inu není, ale jest ti odpuštěno :) (i když ne, kvalit předlohy nedosahuje a není to pro nějaká top X)
-
Pokud adaptace = pohlednice, tak možná.. výtvarnou stránku předlohy to trefuje krásně. Film je to naneštěstí příšernej.
-
To je zoufale malo. Snimek za 130 milionu (bez marketingu), ktery vydela cca 240 milionu je prusvih. Nestaci byt v plusu, vzhledem k velikosti a delce produkce musi zisky financni, casovou i lidskou investici opodstatnit.
Bohuzel...Watchmen jsou skvelou adaptaci. -
na warcrafty chtej taky dat jen 100 mil dolaru