Přejít na výpis diskuzí
Life is Strange – recenze páté epizody
2.11.2015 | Honza Konfršt
57 příspěvků
-
Až na část s halucinacemi a trošičku předvídatelný konec to byla super epizoda. A celá série je pro mne rozhodně hrou roku. Chloe is love, Chloe is life.
-
-
Jak málo stačí k radosti. Primotivmí nerealistická kravina pro holky. Hra roku *1*
-
-
Zrovna dneska jsem hru dohrál, a hledal jsem zda někdo neudělal recenzi. Slza párkrát ukápla a s postavami hry jsem soucitl. Co mě ale štve na téhle hře.
1. Episodický formát
Spoiler
2. Konec děje a to že vlastně vše co jsem doposud dělal neměli význám. Sakra když umím měnit minulost (vracet se do minulosti) tak mohla varovat všechny před tornádem a současně zachránit Chloe. Nebo možná autor chtěl příběhem říct, že Chloe osud měla být smrt, když si vzpomenete, tak jsme ji museli několikrát zachránit v průběhu episod, ale kazí to dva konce.
3. Celá pátá episoda měla trhliny. Porpvé, jak změnila minulost a vyhrále Everyday Hero soutěž, tak zapomněla varovat před tornádem, pak když opět změnila minulost, tak si neuvědomila, že bude zase v bunkru a nevarovala Davida, prostě zklamání. Kdyby nechali jeden konce, kdy musíš obětovat Chloe, tak bych to chápal, ale takhle s dvěmi možnostmi, kdy se ti nabízí možnost logicky varovat lidi a ty to neudělá a jen zachráníš Chloe je blbost. -
-
Kámo, ty jsi to vůbec nepochopil. I kdyby varovala obyvatele Arcadia Bay před tornádem, tak se stane třeba zemětřesení nebo nějaká jiná katastrofa. Maxine totiž během děje všech epizod tolik rozhasila kauzalitu, že se to nějakým způsobem muselo napravit - to je to máchnutí motýlích křídel...
Nemůžeš si zahrávat s tokem času a čekat, že se to potom nijak neprojeví. :) -
Zapomněl jsem dodat, konec mi připomněl Mass Effect 3. Skvělá hra, špatný konec.
-
-
Píšu opožděně, hru jsem úplně ignoroval a čekal, až bude venku celá. Nevěděl jsem o ní nic. Zahrál jsem ji až teď a podle mě je to jedna z nejlepších adventur, co jsem kdy hrál. Nemám rád indie věci, nemám rád francouzské věci, nemám rád hipstery, nemám rád polovinu věcí, které ve hře jsou, a přesto se mi velmi líbila - prostě malý zázrak. Dvacet let se těším na nové Twin Peaks a ono nakonec přišlo z úplně nečekaného úhlu. Kolem této hry putuje hodně mýtů, řeší se lesby, sci-fi, Mass Effect a další nesmysly, o kterých hra není. Rozhodně doporučuji, přistupovat k Life is Strange bez předsudků, pak je to skvělý zážitek.
-
Co takhle udělat recenzi všech epizod jako celku?
-
Love this game
-
Na Steamu jsou negativní reakce právě na tuto pátou epizodu, které souhlasí i s komentáři zde. Vše z 1-4 hodíte do koše a konec je horší než v ME 3 bez vysvětlujících DLC... Ja to nehrál a chtěl bych to zkusit.... Je ta 5. epizoda opravdu takový disaster?
-
-
Keď to dohráš, tak budeš asi trošku vykoľajený a nahnevaný, že to neskončilo podľa teba, ale keď si to necháš v hlave uležať, tak zistíš, že ten koniec je fajn....life is strange ;)
Určite odporúčam. Ja som to kúpil na steame za 16€ keď bola na to zľava....ale ani 20€ nie je moc za takú výbornú adventuru -
Ne. A vetsina tech, co si stezuji a srovnavaji konec s ME3 ho vubec nepochopilo.
-
-
konec ME3 s LiS se nesrovnava kvuli obsahu nebo pribehu, srovnava se pouze ta posledni volba, ktera konec naprosto ovlivni (predesle rozhodnuti nemaji vubec vliv - to plati pro LiS i ME3, proto se srovnavaji) .. jinak nechapu, co na tom neni k pochopeni ..
-
-
-
Ať jste celou hru dělali jakékoliv rozhodnutí, konec je pro všechny stejný: buď necháte zemřít Chloe nebo obyvatele Arcadia Bay. Navíc pokud dáte jednu volbu, tak potom hru můžete znovu nastartovat od posledního checkpointu a zkusit volbu druhou. Málem bych zapomněl: pozor spoiler :-)
-
Ja som hru presiel a som rad ze aspon na games.cz dostala viac. Hra si zasluzi aspon tolko kolko predosle epizody. 5-ka bola podla mna skvela a vobec nesklamala.
-
*SPOILERY*
Mě se líbilo, že mi hra dovolila z Max udělat les*u a toho týpka, co jí tak nějak nemastně a neslaně balil (jeho fail, když neumíš balit holky, nezasloužíš si je), jsem naprosto ignoroval. Ta hra s tím krásně pracovala a uměla to v těch haluz scénách pěkně připomenout (v jednu chvíli se s ním Chloe přede mnou líbala, ale mě to to nevykolejilo, naše láska byla zvláštní, ale pevná) a o to těžší pak pro mě bylo jí nechat umřít, protože i když mi nějak zvlášť na obyvatelích Arcadia Bay nezáleželo (nejsou to skuteční lidé), ani naše láska nebyla skutečná a tudíž byla postradatelná. Nakonec se se mnou krásně "vykousla", dobrovolně a s chtíčem a já šup zpátky na hajzl a nechal jsem jí umřít (ono, možná by to i přežila, lidi přežili horší zranění než kulkou do břicha, ale nuž) pro dobro věci. Cestováním v čase jsem toho dost posral a nakonec mě ty neustále výtrysky krve (které snad krom jedné halucinogenní scéně na konci 5. epizody neměli žádný negativní vliv) akurát tak donutili se zajímat spíše sám o sebe (čti Max, ale já už to nerozlišuju) a své zdraví, než nějakou průserářku a město apatickejch pseudo umělců. Jediný, o kom jsem byl rád že přežil, byla ta bezdomovkyně, která by ale i tak zkázu města přežila, protože jsme jí poslali (aspoň já, vy bezcitná prasata) o epizodu zpátky pryč z města. Možná bych se snad i v tom čase vrátil a Chloe zachránil ale meh, takovejch ještě bude. LiS se mi moc líbil a Max je nyní moje součást, moje introvertní, les*ická, naivní ale silná část. I tak bych však raději skropil její blůzku mým seme ... 8/10, hlavně za ten nový, lepší přístup k adventurám podobného typu, kterým položil základy Telltale (který ale dle mě trošku zaspal dobu)
(Cenzura zakazuje slovo "les*a", což mi přijde mnohem šovinističtější než lidi, co by to používali jako urážku) -
-
To, že políbíš Chloe, neznamená, že je to lessba. Jsou to nejlepší kamarádky, takže bych to bral jenom jako hec.
-
-
áno, obyčajné BFF http://imgur.com/4YYuVHN
Tie dialogy od Chloe ako "boys are f_cking gross" a fakt že na konci sa môžu poboskať druhý krát (podľa rozhodnutí) s pekným francuzákom... yup, "kamarátky" -
Nečetl si "Nakonec se se mnou krásně "vykousla", dobrovolně a s chtíčem .." ????
+ ber to trošku s nadsázkou
-
-
-
Já jsem teprve u druhé *11*
-
-
Není čeština, co? Kolik nabídneš, když ti nezaspoileruju zbytek hry? *3*
-
-
Jojo čekám na češtinu ale stejně není čas. *7*
-
Po tomto komentáři se do této diskuze už nepodívá. Ale pokus to byl dobrý.
-
-