Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To melo byt pod ten prispevek s Homamem .)
  • Krome toho co napsal del0 a s cimz souhlasim, jeste pridam uplne tristni pohyb jednotek. Kdo hral ten se musi jeste ted kroutit z tech nechutnych strojovych pohybu. Pokles v kvalite hudby, ktera byla v serii vzdy perfektni. Je sice pravda, ze ackoliv se drzeli puvodni idee a kazde mesto ma vlastni leitmotiv, tak uz to proste neni ta preciznost co ve dvojce nebo trojce. Ve trojce sem byl schopen si otevrit mesto a pet minut poslouchat jak jim to hezky hraje. Samozrejme opet otazka vkusu, nekomu treba ozvuceni prijde lepsi nez v trojce. Navic vse bylo prapodivne barevne a nerad to rikam ale i stupidne rozvrzene, kvalita custom map pro single nebo hotseat je rozhodne nizsi nez v predeslych dilech. Jen neco z toho co pamatuju.
  • "consolefags" Kolik ti je? 12 let?
  • Konečně mu někdo vysvětlil co je RPG. Dávám ti palec.
  • Teď si zmínil přesně to kazí hry už dobrých 10 let.
  • Hráči už dnes nestojí o hardcore hry. Chtějí mít pohodlí, moc nepřemýšlet, hru dohrát co nejrychleji (takže kratší herní doba je plus), nechtějí být frustrovaní absurdně těžkou obtížnosti a stojí o to, aby jim hra co nejvíce pomáhala.
  • Já vám nevím , Cthulhu Saves the world a Breath of Death VII jsou na Steamu za dvě eura a připadají mi technicky na podobné úrovni (Šulima má samozřejmě detailnější grafiku) , ale stejně jako by všichni z RPG makeru utekli ....
  • del0
    x: Řekl bych, že hlavně to, že hero už byl aktivní jednotkou, nemožnost upgradu jednotek a renderovaná izo grafika (namísto kreslené).
  • 3-2-5-6-4

Můj osobní žebříček, od nejkvalitnější. Jedničku jsem bohužel nehrál =/.

Mimochodem, v Xulimě sice dochází k náhodným přepadáváním, ale ne do nekonečna, počet monster ja na mapu omezen. A když je vymlátíte všechny, je za to bonus, takže v důsledku ty přepady ani nevadí. Navíc je můžete celkem v klidu ignorovat, pokud u Gaulena trénujete camouflage.
  • Musím hned přispěchat s troškou nadšeného rozplývání. Xulima (ano, čte se to vážně "šulima", nedokážu si pomoct a infantilně se uchechtávám vždycky, když to někdo řekne nahlas, přesně, jak bylo poznamenáno v recenzi) je nekompromisně obtížná (a to hraju na tu classic obtížnost, na hardcore jsem máslo), obrovská a z nějakého důvodu strašlivě návyková.

Totiž, příběh nějaké krkolomné špumprnágle nedělá, náplň questů se vrací k nejčistšímu jádru RPG (tedy "dojdi, zabij, přines"), itemizace mizivá až neexistující, zvuky neuvěřitelně otravné ("I am going to bite your neck")... a přesto se od toho prostě nedokážu zvednout a jo, jo, půjdu dělat něco smysluplného, ale nejdřív se podívám, co je v támhleté truhle, a ještě bych mohl zabít tuhle skupinku, a mág má ještě manu, tak skočím ještě támhle...

Při co nejobjektivnějším zvážení úrovně herní náplně, kladů a záporů, toho, co hra nabízí, ta sedmička v hodnocení krásně sedí. Mé osobní, interní hodnocení je však minimálně jedenáct, a nejhorší na tom je, že pořádně nevím proč.
  • del0
    2D mám taky rád, akorát u dnešních her je to 2D kvalitativně bída. Teď zrovna hraju Age of Wonders 2 (což je 15 let stará hra) a graficky je to úplně jiná liga.
  • del0
    Prý zastaralé mechaniky náhody a číslíček z D&D. *15* Očividně si pleteš RPG s akční hrou.
  • Toto je šikovnosť hráča? Tvoje implikácie ma normálne zarážajú. To je asi ako poznať test a správne odpovede dopredu naspamäť - že to potom zvládne niekto rýchlo z neho nerobí múdreho.
  • Thorar
    Identické vesnice a npc mi nejprve taky vadily, ale později jsem to ocenil kvůli rychlejší orientaci a častému cestování.
  • Prvních pár hodin celkem dobrá zábava. Pro milovníky starších her povinnost. Pak začíná stereotyp. Jestli to někdo dohrál, tak respect *3*
  • Ze zastarane ;-) Ty len nechapes princip RPG, prave tie cisielka a nahody tvoria tie odlisne charaktery. ktorymi sa RPG hra a ktorymi ma charakter interakciu so svetom. To co popisujes je len charakteristika akcnej rubacky, kde sa neuci tvoja postava ale ty ako hrac.
  • Jj az po par klasickych..ale chcel som poukazat ze i hra zamerana na sikovnost hraca moze byt hardcore a nemusi pouzivat dnes uz zastarane d&d mechaniky pocitania nahody a cisliciek
  • Jack1947
    Tjn, pak se chlubit že cdíky glitchy jsem hru dopařil za hodinu. *4*
  • IV melo daleko lip udelane kampane nez III. A celkove to byla kvalitni hra. Moc nechapu lidi, co je tak odradilo na ctyrce. U petky a dal bych to chapal, to uz je vazne trash.
  • Teda ale to asi ne na první zahrání, ne?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit