Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vy máte v redakci asi nějakou úchylku na osmičky, že? *3*
    • GlaDOS
      Viň Gaussovo rozdělení pravděpodobnosti.
      • Předpokládám, že to má být vysvětlení zdání zvýšeného počtu osmičkových hodnocení v recenzích. Budiž, vůbec to ale neznám. Jenom bych chtěl dát na pravou míru, že ten původní příspěvek jsem nemyslel ve znění kritiky, že se tu všem hrám dává takové hodnocení. Jenom mi to prostě přišlo zvláštní, tak jako přispěvku od kdo? dřív.
  • Black_Hand
    fyi, puvodni prototyp luftrauser, na jehoz zaklade pak vznikly luftrauserS: http://not.vlambeer.com/luftrauser/

pred nakupem doporucuji zkusit.
    • victor
      Hra zdarma a přináší stejný herní obsah ....
      • Black_Hand
        neprinasi. napr. narozdil od plne prototyp nema sestavovani letadla podle chuti, protoze je jen jedna moznost, a ted veci co je v plne verzi a ne zde je daleko vic.
  • Soucasny trend, cim mene pixelu a barev, tim lepsi hra, mi skutecne asi zustane navzdy zahadou.
    • zadny takovy trend neexistuje
      • vychazi MILIARDA malych, pixelovych, jednoduchych her. vetsi pozornost a vyssi hodnoceni jich ziskava naprosty zlomek - a ne protoze se spikli hipsteri, ale protoze jde o hry vyssi kvality, ktere z te zaplavy vycnivaji
        • No jestli je tohle ta vyšší kvalita, tak potěš koště.
          • davidBray
            hrál jsi to? beztak ne. tak drž kušnu
  • nejenom, ze to ma malo pixelu, ono to nema, uz ani barvy, tak to si pravem zaslouzi 8/10 dalsi idie hipsterina
    • hipstersky, tzn. pozersky nafrneny, jsou spis presne tyhle kecy. uz jste fakt nudari *6*
  • Sakra, smazali mi příspěvek a já si ani nepřečetl (asi)nenávistné reakce a to jsem nepoužil ani jednu nadávku, no dobře tak jednu fakt tvrdou jsem použil - hipster, to jsem asi fakt neměl omlouvám se rodinám těch, co si to šli rovnou hodit. Může mi někdo shrnout co se tu dělo?
  • Jak už jsem to psal dříve v jiné diskuzi... Games potřebuje více podskupin na webu... Na jednom nejmenovaném webu taky nedavájí hokej do rubriky o vaření... Na druhou stranu recenzent má jistotu, že si jeho článek proběhne i ten, kdo by si to jindy nepřečet a v některých případech mi to příjde i jak skrytá reklama na daný titul (že by pan novinář se znal s panem vývojářem). A to jsem si říkal, že nám opět závěr měsíce okořenila Lucie Juřičková, která vede na plné čáře v omylech a mýtech...
    • Na co podskupiny? Tak na ten clanek proste neklikej a necti ho. Copak jsi absolutne nesvepravnej?

Musis kliknout a cist vsechno? I veci co te nezajimaj? Nebo te tolik mrzi ze se nejaky o moc hodnotnejsi clanek o nejake spolecensky velmi hodnotne hre posunul na druhou stranu a uz neni na te hlavni?
      • Sorry, ale to není vůbec svéprávnosti nebo nesvéprávnosti. Asi nevíš co tento termín ve skutečnosti znamená, když ho používáš i v této souvislosti ("společensky velmi hodnotná hra" - to je opravdu přínos pro společnost). Tady jde o princip, jak je daný článek lidem podsouván a proč vznikají diskuze ohledně závěrečného hodnocení. Když bude objektivní a odpovídající dané kategorii, tak proti tomu nemám žádné námitky. Pokud budu hodnotit super sport oproti super sportu a né jednou Dacii a pak naproti tomu Bugatti. To je oč tu běží...
        Ano, chci si tu recenzi přečíst, proto jsem na ní kliknul a zajímalo mě to, proto jsem se na to podíval...
        • A je to tu! Moje oblibene automobilove prirovnani :D Ja si myslel ze se bez nej tahle diskuze neobejde :D

Jinak jsem si nevziml ze by Luftrausers nekdo porovnaval s nejakym AAAckovym titulem.
          • Opět nepochopení již napsaného, ale to je jedno... Přirovnání jsou pouze obrazná a osvětlující daný problém. Nikoliv že ho vysvětlují či se mu rovnají... Mohl jsem třeba zvolit příměr pračka vs. televize... Taky se to zapojuje do zásuvky, taky se dá na to koukat, ale ve výsledku to poskytne úplně jiný zážitek i zcela jiný užitek.... Já tady nekritizuji recenzi samotnou, ani celkové hodnocení, ale výsledné vyznění i zasazení do struktury tohoto webu...
    • kubi-wan
      Na co je tohle recenze? Na hru. O čem se píše na tomhle webu? O hrách.
  • Obdobných arkád z kostiček už tu bylo... Ach, ty staromilci a to existuje spoustu emulátorů a GB her, které byly daleko zábavěnější... Prý stará hratelnost v novém kabátě i pojetí... Ach ta krátkozrakost a hlavně krátká pamět... 8 € Steam a 10 $ GOG možná tak za 2 € (nejlépe za 1 €) to bude stát za to a navíc to potřebuje 200 MB na HDD (Zlatá Amiga či staré klasiky pod DOS (kdo už konečně předělá toho Blooda), alespoň je to cross platform titul).
    Ale nyní je lepší si pustit Super Nintendo (SNES) či Segu Genesis anebo Amigu nebo snad možná nějaký NAME automatovku a podívat se do historie jak vypadala opravdová zlátá arkádová léta...
    Shank, Trine, Rayman Legends&Origin, Prince of Persie to je a byla určitá evoluce či oživení vycházející z historie...
    A když jsme u nezávislých titulů, tak co třeba zrecenzovat již zmiňovaný Betrayer...?

A přihodím si rozbor dnešního číselného hodnocení. Ano, klidně zrušme číselné hodnocení, ale pak je otázka podle jakého recenzenta se řídit. Co člověk to názor, co člověk to jiný pohled. Mě vyhovovalo celkové hodnocení v procentech (1 - 5 to už je úlet, co třeba rovnou 0 nebo 1), které se sestavovalo z několika dílčích hodnocení např. za grafiku, za hudbu, atmosféru, hratelnost a další kategorie by se dali ještě v dnešní době doplnit.
    Např. Arma III má dobrou atmosféru, ale má prostě nedodělaný fyzikální model (je to vojenský simulátor, ale po granátu se obmění na zemi pouze textura a těch absurdit je tam víc mnohem, ale mnohem víc). Já to u téhle hry nechápu, třetí generace a opravdová simulace tatam (Ok, je to simulace a né vojenské cvičení) a tak bych mohl pokračovat...
    • InfidelBro
      ,,A přihodím si rozbor dnešního číselného hodnocení. Ano, klidně zrušme číselné hodnocení, ale pak je otázka podle jakého recenzenta se řídit. Co člověk to názor, co člověk to jiný pohled. "

To jste někteří vážně tak retardovaní ? Recenze jsou a vždy budou subjektivní a číselné hodnocení taky. Ty si myslíš, že se na čísilku domlouvá s dalšími 50 lidmi, ale text napíše subjektivně ? Číselné hodnocení je prostě nahovno a je absolutně zbytečné a akorát v diskusích vytváří trollení a nadávky od 10 letých dětí, co si myslí, že recenze = skupinový útvar 50 herních žarnelistů, který se tvoří minimálně 2 roky pod dohledem dalších 80 ... nevim čeho. Recenze neni univerzální pravda, je to pouze názor jednoho jediného člověka na určitou věc, deal with it.
      • davidBray
        Ano, jsou a budou tak a někteří i víc retardovaní.
      • Jen doplním, že naštěstí tu jsou i Free tituly a na ně také vycházejí recenze na určitých serverech, ale rozhodně se tam nemíchají jabka a hrušky dohromady... Na jednom nejmenované technickém webu začínajícím na písmeno "P", také jako hlavní článek, asi pro zpestření, vychází texty od Lucie Juřičkové. Už se několikrát v diskuzích řešilo, proč tam její nepatřičné příspěvky uveřejňují, ale skutečná podstata nebyla ve fórech prozatím objasněna...
      • Rozhodně je to na delší rozbor, bohužel u některých titulů je potřeba se rozhodnout podle zpětné vazby, protože jiná možnost prostě neexistuje (kromě nelegální cesty). Je to dnes zcela běžná věc, člověk má alespoň nějakou tu jistotu, že nekupuje zajíce v pytli a vybral si to co ho bude bavit. A první pohled a stručný popis co hra nabízí je obsažen právě v samotné recenzi. A právě recenze by měla být co nejobjektivnější, když chci subjektivnost tak si mohu projít pár diskuzí nebo si pustit prezentační video. Nejsubjektivnějším je právě výsledné číselné hodnocení, které je sice dobré pro metacritic nebo pro prodejní server, ale je to nejvíce kontraverzní číslo samotné recenze. Proto by bylo dobré udělat nějakou změnu při jejich psaní, aby nedocházelo ke zbytečným diskuzím ohledně výsledné známky (vždy se nějaký názor v tomto směru objeví, ale už to nebude v každém druhém příspěvku). Např. dobrý závěrečným vyhodnocením je zdůraznění plusů a mínusů nebo jak už jsem uváděl výše rozdělit si celkové číslo na jednotlivá dílčí. Ale podstatným řešením problému, který zde na tomto webu vzniká, by bylo rozdělit recenze do jednotlivých katgorií. Např. AAA tituly, Indie tituly, nezávislé, MMO, apod.. Ve skutečnosti právě na toto naráží spousta diskutujících...
      • Reta…rdovanej ses tak maximalne ty ... recenzent ma bejt pri hodnoceni pri smyslech a ne si dat flasku vodky a 10 jointu ... hodnoceni pak ma vychazet z predchozich => je to lepsi hra nez/je to horsi hra nez.

Ano, hodnoce na tomto webu stoji za kulovy uz pekne dlouho ... kdyz "recenzenti" davaji 9/10 hram, ktery nejdou ani spustit, s tim, ze "to prece casem spravi" ...
        • InfidelBro
          Cože ? Takže recenzenti by vlastně neměli RECENZOVAT hry, ale porovnávat je ? mind = blown.
        • A tahle hra je lepsi hra. Se smir...
  • restore
    Hudba je vporiadku, presne tak ma zniet arkadova vypalovacka a pekne znovu a znovu...
  • Odulin
    Hraju to a baví mě to.....ale něco takovýho bych očekával spíš za dve tri ecka na tabletu.
    • Na tabletu bys to nedal. Mne spis mrzi ze je neovladatelna na ovladaci :(
      • Odulin
        To ovládání by se asi muselo nějak pořešit, to je fakt. Nicméně jak to myslíš s tím ovladačem? Mastím to jen na ovladači a nestěžuju si....ale chce to přemapovat tlačítka, aby plyn nebyl na páčce, ale někdě mimo (u mě RB plyn, A střela).
    • ja bych neco takoveho ocekaval na 3,5" diskete co je jiz 30let v supliku!
    • MickeyMutant
      Na tabletu by se to nedalo ovládat, protože bys přes prsty neviděl, co se okolo tebe děje.
    • Cenu bych vůbec neřešil. Přes GOG nakupuju pravidelně a 10 dolarů je v pohodě. Kdo chce, může počkat na letní slevy, a zkusit ji koupit ještě levněji.
    • N7N7
      souhlas
  • Ja vim ze jste to asi ocekavali ale tahle hra se mi fakt moc libi :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit