Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BoB.2

    Ten Apex tam 😂

  • iSpirit

    Tady mně prostě chybí Bloodborne. To je legendární hra, která všechny zmíněné strčí do kapsy. Škoda. Tady Aleš má mínus 😉. Ale on to ví 🙂. Ani Sekiro se nechytá.

    • dworkin

      Bloodborne, které na PS4 Pro jede casto kolem 20 snímků za vteřinu, neumí antialiasing a na větší TV se na něj nedá koukat? To si fakt 10 nezaslouží. Hra je to výborná, ale technicky odflaknuta. 

      • lito

        Zaklinac na konzolích místy 20FPS, milion bugu, downgrade. Recenzovala se tu nejhorší verze a to xboxova,,pokud chceš hodnotit hru na základě FPS a technicky požadavku, tak tady můžeme odstranit většinu desítek. Zelda v luanchi 20fps, to samé RDR. Jinak Bloodborne drží 30fps, problém je s fame pacingem, 20 fps tam nebylo nikdy.

        • Derp_1337

          Námitka "na Xboxu/konzoli to mělo při launchu mělo propady FPS" je k smíchu 😛

          Prostě na PC to byla nádhera a ignorujme názory hatera Lito, který dané "problémy" ani vlastně nezažil a popisuje věci o kterých někde "slyšel".

          • lito

            chtěl bych asi hodně, kdybys ses naučil chápat psaný text, že jo? PC je irelevatní k zdejší recenzi, která byla na Xboxu, že ano? Ano, takže příště poprosím použít mozek. Děkuji.

            • Derp_1337

              Chtěl bych asi hodně, že by ses naučil chápat psaný text, že jo?

              Hrál jsi snad Zaklínač 3 na Xbox One??? Takovéhle stížnosti "hru jsem nehrál, ale někde jsem četl, že na Xboxu se dají najít bugy" jsou irelevantní.


              Navíc jsi to dost přehnal s těma kecama, prej "milion" bugů, lol. Na celých stránkách CDprojekt dohromady (všechny hry na všechny platformy) nenajdeš tolik bug reportů.


              A v neposlední řadě, musím poznamenat, že tržby Z3 byly na Xboxu mnohonásobně menší než na PC nebo PS4, takže se není čemu divit, že vývojáři se s bughuntem soustředili nejdříve na PC a PS4 verzi.

        • Veskoslav

          A dorazil Lito, zarytý odpůrce Zaklínače...

          • lito

            říkám snad něco, co není pravda? To mi už nenaklikáš, co?

            • Veskoslav

              Co bych ti měl naklikávat? V Zaklínači jsem našel nejméně bugů ze všech Open WorldRPG her, co jsem měl možnost hrát. A v den vydání naprosto bez problémů.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                https://www.youtube.com/watch?v=6AyA91k8kKg


                A.I a agro je bulglý to teď. Můžeme se bavit dál, jestli chceš.


                Jinak těch sedm plusek bylo hodně nenápadných. Panebože dospěj konečně ty děcko.

                • Veskoslav

                  Reakce na příspěvek:

                  Lito, jsi hlupák:) Stejnou logiku použiju, že jediný plus na ty své bláboly sis dal ty sám:)

                  • Reakce na příspěvek:

                    Já mu dal plus taky, WItcher 3 je přeceňovaná a přehypovaná hovadina pro chudinky, co si chtějí hrát na hardcore RPG hráče.

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    Veskoslave ty bys nikdy nikomu neměl říkát hlupák. Po tom všem, co jsi tu napáchal, bys měl mít už trochu pokory. Nebudu se s tebou dohadovat. 

        • dworkin

          Tak tedy odstraníme většinu desítek. Desitkova hra proste musi slapat jako hodinky. Bloodborne neslape, a to navíc od launche ubehla spousta času. Hodnotím technickou stránku hry. Nadesignovana je dobře.

          • lito

            https://www.youtube.com/watch?v=K6jxhgMteB4&t=133s

            Kde máš těch 20FPS? Oprotí jiným hrám šlape jako hodinky. Bez bugů, bez nějaké potřeby masivních patchů.

            Bloodborne je čistá desítka. Možná jediná za posledních 10let.

            • dworkin

              Hele mně je úplně jedno, jestli hra běhá na 20 FPS, nebo jestli běhá na 30 FPS, ale cuká se tak, že to vypadá jako 20 FPS. Jestli sis všimnul, tak ti i ostatní napsali, že je hra blbě optimalizovana. Což prostě je. Je toho spousta i na Internetu ke čtení, stačí hledat. Na větší 4K televizi ta hra vypadá hnusně, ovládá se hnusně a cuká se hnusně. To je prostě fakt, kterej nemám vyctenej, ale viděl jsem to na vlastní oči. A je to fakt škoda, protože jinak je to supr hra. Asi nemáš dobrou velkou telku, nevadí ti input lag a klades důraz na jiny aspekty hry. Ja ti to neberu.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                blázen, jedna z nejhezčích her této generace. Mám 55 palců, takže standart. Mám 4K a vypadá hra pořád fenoménálně. Možná by sis to měl konečně zahrát. Hra vypadá lépe než většina letošních her viz např. Sekiro. Bloodborne chybí AA to souhlas, bohužel PS4 je lowend PC a vždy byl. PS5 snad bude mít cenu 15-20 tisíc a nebude pro socky.

                • dworkin

                  Reakce na příspěvek:

                  Sorry, ale prostě se seká a je zubatá. Máš nízké nároky, to je celé. 

      • TheGGG

        co to blábolíš (a ty palce nahoru od pcčkářů, co to ani nehráli lol) hra běží na pročku se zapnutým boost modem naprosto v pohodě stabilně a vypadá pořád dost pěkně, from software hry nikdy nebyly nějaká high tech grafická záležitost, ale kouká se na to skvěle...


        • Derp_1337

          Bloodbourne mám sice rád, ale musím uznat, že jsem tam taky zažil dost nestabilní FPS při komplikovaných scénách 😐

          Ale zase jsem to hrál hned po launchu, takže nemůžu tvrdit, že to tak pořád je a vývojáři to nespravili.

          • dworkin

            Je to pořád špatný.

        • lito

          To bude naklikany veskoslavem, jediný názor který je tak v plusu.

        • Veskoslav

          Ne, neběží, obzvlášt, když jsou tam větší efekty a více postav naráz, hra se začne cukat...

        • Kouka se na to skvele, s tim bych mozna souhlasil, ale ani boost mode ten framerate nevyhladi a jestli to ty nevnimas, je to jen plus pro tebe. Za celou dobu hrani jsem se ale nezbavil pocitu, ze zvyseny input lag kvuli 30 fps a jine technicke problemy mi ubiraly na zazitku a mozna proto jsem si hru tolik nevychutnal. 

          • Carnage666

            Souhlas, Bloodborne byla moje první PS4 hra a koupil jsem si Pro a přechod z PC Dark Souls 3 60fps na 30fps u Pro bylo neskutečný utrpení a občas byli i dropy.

      • Nevím... TV mám velkou dost a dodnes na tu hru koukám s úctou a respektem (rozuměj s otevřenou hubou), chlubím se s ní před návštěvami a rvu jim joypad z ruky, když už je půlnoc a oni se od ní nemůžou odtrhnout...

        • lito

          přesně tak. 

  • Duchino

    Jelikož jsem fanda Nintenda, tak mě těší, že si tahle firma i po letech drží kvalitu. Je to i celkem pádný argument pro ty, kteří s pořízením Switche váhají. A jinak v rámci cross-platform jasně vítězí Zaklínač :-)

    • jindra.veliky

      Jak mize singleplay hra vitezit v platforme cross platform? 

      • Derp_1337

        Tím myslel, že z her, které vyšly na více platforem, je to ta nej hra. Tudíž to nesrovnává s tzv. "exluzivitami" (tj. God of War, Zelda Breath of Wild, atd.)

        • Duchino

          Tak tak, děkuji :-)

  • Veskoslav

    Apex je vyloženě výsměch. Hra založená na světě Titanfall, která jede pořád dokola. I první season pass je naprosto tragický a to tam mám nějakých 60 hodin nahraných. Je to skvělá hra, ale legendární? To už bych tam raději uvítal Titanfall 2, kdy má skvělý SP a MP.

    Poslední hry od Rockstar jsem ani nehrál. Už GTA IV mě nebavila a prostředí Západu 19. století, kdy se hrálo na PIF PAF zabij si svého "hrdinu" jde zcela mimo mě. 


    Nejvíce jsem si na nové generaci užil Last of US, GoW a Horizon. Poslední zmíněný asi nejvíce ze všech her, co jsem měl možnost kdy hrát nejenom na konzolích.

  • flash789

    Ano, DS2 mam take nejradsi. Oproti dalsim dilum jsem tam urcite stravil nejvic casu a bavila me nejvic.

    • Say10

      Přiznávám, že u DS2 jsem také strávil nejvíce času. Tím netvrdím, že je nejlepší ze souls série, ale tak nějak mě nejvíc bavilo jí hrát furt dokola. Lákalo mě hru dohrávat s různými zbraněmi a s nespočtem typů buildů.

      A porovnávat DS2 s ostatními souls hrami od FS mi přijde zbytečné, protože na každé hře si najdete něco, co by mohlo být lepší nebo právě bylo lepší v jiném díle. Já osobně jsem hrál všechny hry od Demons Souls po Sekiro a každou hru jsem hrál tak, že jsem během hraní vypustil ostatní díly a užíval si danou hru a až po dohrání jsem srovnával. A tímto stylem jsem si každou hru užil jako desítkový titul (až na Demons Souls, ty byly slabší).

      Proto bych úplně nepolemizoval, který díl je nejlepší a měl být v seznamu, protože všechny díly mají klady i zápory a je to o osobní preferenci, která souls hra vám sedla nejvíce. A proto ať si v seznamu každý doplní místo DS2 svojí best souls hru.

    • radim.zaty

      Tohle je velmi nepopulární názor, ale mám to úplně stejně.

      Je to taky tím, že DS2 bylo první DS, do kterého jsem proniknul a spolu s SofTS v něm mám ze všech soulsborne her odehráno nejvíce.

      Taky některé mechaniky, jako třeba dualwield a powerstance, mohli v DS3 využít.


      • lito

        ono, dvojka není špatná hra naopak. Já tam mám taky nejvíce hodin ze všech Souls her, ale je to kvůli PVP. Každý si musí uvědomit, že to co dělá Souls hry legendarními, tam chybí. Špatný level-design(koridor ala Cod či Nioh), hudba. Nezajimavé background story, nezajimavé lore. Svět mně nepřipadá konzistetní, prostě něvěřím, jak je to propojené.

        • flash789

           Me se tam prakticky vse libilo vic nez v jednicce a trojce.  A treba trojka mi prisla jako mnohem vetsi koridor. Ale to je furt dokola, holt z nejakyho duvodu dvojka schytala hejt a proste to to dal nema smysl resit:)

  • TheGGG

    respektuji subjektivní hodnocení redakce

    osobně nevím co bych dal do svých top 10 her, nejvíc času jsem strávil asi v arma 3 (vyšla v druhé polovině 2013, takže i když PC only, snad lze říct že do této generace patří), warhammery total war a xcom 2... samozřejmě i redakce vybrala pár dobrých osvědčených kousků jako RDR 2, witcher 3, nebo skvělý god of war. GTA V jsem hrál, bylo to ok, ale jinak mě to moc neříká, ty padoušské hlavní postavy mě nikdy nebavily.

    MGS 5 byla skvělá hra, ale jakožto člověka co hrál skoro všechny hlavní solidy byl na mě příběh trochu moc roztahaný a opět se potvrdilo, že open worldy pouze rozmělňují dobrou story...

    to DS 2 tam nechápu, to asi mělo být bloodborne že?

    sekiro je dobrá volba a ty ostatní hry pro switch, battleroyaly a tetris to mě nic neříká...

    • radim.zaty

      Co nechápeš? Tohle je výpis her, které v recenzi dostaly 10/10 a DS2 byla jedna z nich.

    • spoock

      MGS 5 bylo po solidním Ground Zero dost velká podpásovka. Hra dobrá, příběh skoro žádný a nejhorší bylo, když nastoupilo opakování předchozích misí, jsem ty další kapitoly odložil, to fakt nechceš. Navíc byl záporák dost velké zklamání. Takže nakonec zůstanu u svých milovaných MGS 3 a 4. 

      • Derp_1337

        Tak redakce počítala jenom hry od konce roku 2013, takže se tam dostalo jenom MGS 5 Ground Zero a The Phantom Pain.

        Osobně taky považuji MGS4 Guns of Patriots za nejlepší díl.

  • Dark Souls 2 mě překvapuje, sice to vidím jako nejslabší díl serie, ale na druhou stranu jsem dvojiku hrál nejvíc. Nejvíc mě bavila a nejvíc mě trápila, ono to nakonec je vážně asi desítková hra

  • Palec nahoru za dost "flame" téma. 😀

    - asi každému bude nějaká hra chybět. Ale to ani jinak nejde.. 😉

    Já s 90% her v tomto článku souhlasím. A pak je spoooousta 9/10 her a tak dále.. 

  • Johnny

    Dark souls, RDR a Divinity ano. jinak za mě nope

  • maros.goc

    clovek si uz myslel ze zabudol na tu trapnu 10tku pre Apex Legend a ono ju znova pripominate 😁 Dark Souls 2 ma tiez daleko do 10/10

    • Derp_1337

      Dark Souls 2 byl hodně kontroverzní díl. Jedna skupina hráčů ho označila za nejlepší díl série, druhá za skoro nejhorší díl série. Teď jenom záleží na tom, do které skupiny patříš.

      • flash789

        Ja patrim urcite do skupiny co se libi, nejlepsi dil.

      • lito

        nejlepší je v PVP, takže pro lidi  co hrají PVP může být subjektivně nejlepší, pro někoho může být nejlepší Nioh - protože grind,  loot a gear, určitá skupina lidí má ráda lootovací hry spojené s prvky Souls. Samotnou kvalitu hry a hloubkou DS2 je vskutku nejhorší ze všech.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit