Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Umaroth
    ''spin-off'' laicky řečeno''další způsob jak z nečeho dobrého vytřískat prachy na nějakém špatném podproduktu''
    • Nemusí to být zjevně jen z něčeho dobrého.
    • Spades
      uz si nekdy slysel o jailbraku ?
      • Myslíš jailbreak? A co to má společného?
    • Nejake priklady?
      • Dragon Age 2.
  • Preed
    Ked pocujem slovo spin-off tak mi pride nevolno(cest vynimkam).
  • Spades
    A teď si všichni sedneme do kruhu a tiše poprosíme své herní bohy, aby to EA vydali i na android :)
    • septicflesh
      Zynga to vydá jako Mass Defect
  • len aby to na PC nakoniec nebol Mass Defect kvôli Origin-u ;)
    • Což samozřejmě bude.
  • To je mi moc lito :(
  • Mass Effect mam rad (krom originalnich her mam i komixy a knihy) ale tady ty zbytecne odnose na uchylny iSrance, co maji za ukol vydelat o par dolaru navic, si muzou strcit za klobouk.
    • Psychotic
      "Mám od nich každou kravinu, ale jakmile vydají něco, co nemůžu mít, můžou si to strčit někam". Velice častý jev.
      • Proc bych to nemohl mit? Poridit si zanovni iphone neni problem za par supu. Kazdopadne na iSrance mam alergii, hlavne co se softwarove stranky tyce. Ale taky hlavne z image te znacky, kterou smeroval Jobs smerem "jsme neco vic, ostatni konkurence je pro nas vysmech, pridejte se k nam do sekty...".

Niecmene nechme Apple stranou. Jde o to, ze hry na mobily (az na par typu) jsou spatnym vtipem. Jestli ti pripadne tato chystana hra, jako adekvatni ekvivalent k tem "ostatnim kravinam", tak ti staci malo.
        • Mno mozna jsem na sektare imunni a proto mi to tak nikdy neprislo *1*

Ale s tim shrnutim "kvality" mobilnich her (ne vsech, ale vime) musim souhlasit.
    • iPhone prakticky definoval podobu, jak dnesni Smartphony vypadaji, pro hardwarove i softwarove strance, ostatni jen dotahuji to, co Apple zacal. Co je tedy na iPhone uchylneho? Ke hram: Vsechny komercni hry maji za ukol vydelat penize...
      • wtf? coze? po hardwarove strance doufam nemyslis to, z ceho je iphone poskladany .. protoze tam ti iphone nedefinuje nic, jelikoz je skladacka desitek vyrobcu. Pokud uz chces nekoho kdo hardwarove definuje mobilni dobu, tak Samsung (a to vlastne nejen v mobilech, ale dnes je Samsung technologicky leader, at se to libi nebo nelibi)
      • Nevim co definoval, kazdopadne je vseobecne znamo kolik patentu si koupil (nebo rovnou oficialne ukrad). Ja nemam rad jejich zaobleny vzhled, jejich systemove reseni a jejich prezentaci znacky (viz. muj jiny prispevek zde).
        Ale predevsim nemam rad hry na telefony, protoze jsou porad velmi slabou nahrazkou jejich velkych bratricku.
        • Me prijde ze se apple hodne demonizuje. Desktop bych si nikdy nekoupil, davat za uplne stejnej x64 hw jak ma PC dvoj az trojnasobek je ulet. Ale treba u ntb je air za 28k docela dobre provedenej ntb a cenove neni od kvalitni konkurence nijak vzdalenej (ultrabooky od Asusu stoji i 33, takze je asi jasny co bych si vybral).
          ad iphone? Nevim jestli byl primo on kdo neco definoval, ale co jsem videl tak byl prvni s timhle hodne "user friendly" interfacem atd.
          Uplne stejne by se dalo nadavat na Nokii, kdysi delala kvalitni a drahy telefony, dneska zbylo uz jenom to drahy.
          Kdyz se vratim na zacatek ke kopirovani, nevim jestli jde patentovat cerny obdelnik s kulatyma rohama. Ale nechapu to, ze jestli je to opravdu tak infantilni a hloupe, tak proc to vsichni kopiruji.
          • Já používám Apple hw konkrétně Macbook Pro na práci, protože se po mně v práci v mediální branži požaduje, abych disponoval střihovým programem Final Cut Pro a Adobe CSuite je na MacOSX také stabilnější (i o windows jsem se perfektně staral, ale aplikace mi padali častěji bohužel). Na hry mám X360 a na to večerní hraní v gauči mi to naprosto vyhovuje. Také mám všemi v této diskuzi nenáviděný iPad. Flash doopravdy nepostrádám. Vychází na něj primárně ty lepší hry pro tuto platformu až pak se dělají porty na androida a teď přijde wOS. Appstore a iTunes je asi největší výhra applu i pro vývojáře a lidi, kteří tvoří hudbu, filmy, knihy apod. I pro mobilní vývojáře je lepší vyvíjet pro iOs platformu, protože jsem dělal grafiku UI jedné appky a pro iOs máte pouze 3 druhy rozlišení (iPod+iPhone staré generace, retina displej a pak iPad), ale na Androida je těch rozlišení desítky a tak se musí udělat univerzální res a poté scalovat podle potřeby a nejrozšířenějšího typu smartphonu v oběhu. Když mě někdo pořádá o radu co si má koupit jestli apple produkt nebo něco jiného, tak se jich zeptám jestli jsou to "šťouralové" nebo ne. Jestli se v tom systému chtějí hrabat a různě upravovat radši je pošlu za androidem, který je otevřený, ale jestli hledají jednoduchou stabilitu a uzavřenost pouze pro produktivitu, tak je odkáži na apple produkt. Každý člověk preferuje něco jiného.
            • vlastik.plaminek
              No v zásadě s tebou souhlasím, ale co se týče toho iPadu, tak musím těžce protestovat. Nejsem sice vlastník, ale měl jsem možnost si s ním chvíli pohrát a došel jsem k jedinému závěru. Tablet, do kterého nemůžu bez redukce narvat USB zařízení, nepodporuje multitasking a multitouch je na 2 věci. Je možné, že to už nějak opravili, ale v tom stavu, ve kterém jsem to měl v prackách by mi musel Apple platit za užívání, protože psychoterapeut je drahá záležitost a to ho ani nevyrobil Apple.
          • Tak hlavne Apple prisel s modelem AppStore, iTunes atd., ktery ted ostatni platformy prakticky jen duplikuji.
            • Nj, to se ale neni cemu divit. Ted uz zbyva aby to pochopil i zbytek "umelectva" *15*
            • Tam kde tradicni distributori se vztekali, jak jim drahe hry a software nikdo nekupuje a ze lidi pirati, a ze prichazi o zisky, tam Apple postavil virtualni obchod s cenami okolo 1$ - $5. Prinos Applu v tomhle nemuze nikdo zpochybnit, at uz by Apple nesnasel sebevic.
            • Tak az tak moc do toho nevidim, ale rekl bych ze je to logicky. Online shop s hudbou a nebo specializovany prodejny nejsou neco co by si clovek patentoval a kdyz to nese prachy tak proc by je nekdo nestavel.

Spis vyjadruju nepochopeni pro to, ze je moderni vsude psat jak je Apple zlej.
        • Vseobecne znamo kolik patentu ukradl? Me to zname neni. Pochlub se? Nesnasis mobily i iphone a proto jsi hned prispechal pod novinku na mobilni hru pro ios, I See :)
          • Oprava mobilni hry...
      • Já mám pocit, že iPhone byl jen takový chabý a ničím nezajímavý základ. Pak přišel Android, táhl to a Apple si to zkopírovali. Ale co já vím, tyhle platformy nesnáším ^^
        • No tak to sis to pekne popletl, je to presne obracene :)
          • Spades
            a proto vsechny novinky v iOS 5 jsou prevzate z androidu - diky ze si nam to vsem objasnil *7*
  • Mass Effect 3 není RPG!!! *16* *stojí na hlavě, ušima se odpichuje* *1* *1*
    • Lawliet
      já bych řekl že je to role-play až moc
    • :) Ať je to co chce , moje krevní skupina to už není ... Souhlasím s váma chlapci ..
    • Kdyz muze bejt RPG i takovy Diablo... tak je mozny vsechno ;)
      • Spades
        jestli diablo neni rpg, tak ja jsem papez...

Jsou 2 moznosti jak brat RPG
        Statistiky -> diablo
        Moznosti v rozhovorech tzn roleplay -> mass effect

at chces tak ci onak, vzdycky bude RPG jedno z tech dvou
        • Takze adventury jsou ve skutecnosti zamaskovane rpg? *1*
          • Třeba Quest for glory je adventura zamaskovaná jako RPG *2* Ono to "roleplay" může pro každýho znamenat cokoliv a myslím že spousta lidí se velice dobře vžije do postavy třeba i u footballmanagera, i když se v něm nekillují monstra a neexpíš si levle, maximálně si potrénuješ dorost.
            Aby něco bylo roleplay, nepotřebuješ ani moc inventář nebo statistiky, např. Thief zrovna tohle moc neměl a "rozvoj scopností postavy" probíhal především tim, že hráč chytal vlastní skill a to co na začátku bylo prakticky nemožný, na konci zvládal s palcem v nose.
            Naopak asi málokdo řekne, že LoL je rpg, i když máš inventář, expíš, killuješ a vlastně i určítým způsobem leveluješ sebe skillama i herníma dovednostma.
            Ono i když si vzpomenu na základku a dračí doupě, tak tam rp znamenal docela různý věci.
        • Aha, takže FIFA Manager, kde je spousta statistik, je vlastně RPG. Stejně tak adventura Broken Sword, kde jsou možnosti v rozhovorech, je vlastně celou dobu RPG. Trošku si rozšiř znalosti.
          • Spades
            RPG žánr původně vznikl z DnD
            To jsou čistě a jenom statistiky + kostka - jen čísla
            Samozřejmě za ta léta se na to navrchovatilo spostu dalšího, ale jádro (statistiky) zůstává

Jestli považuješ teď ještě tu čistou kostru za RPG, pak může být RPG i FIFA Manager, ale já považuju za RPG tu kombinaci: statistiky, inventář, výběr postav, příběh atd atd
  • screenshoty----> http://touchplay.sk/mass-effect-infiltrator-prichadza-na-ios/ vypada to fakt dobre
  • on uz jeden "SPINOF" pro Iphone/Ipad byl, mezi jedničkou a dvojkou, Mass Effect Galaxies, ovládal se nakláněním telefonu a hlavní hrdinové byly Jacob a Miranda
    • ales.smutny
      Jojo, přiznám se, že mě to ukrutně nebavilo...;)
  • Ales chcem ta poprosit s tym RPG raz a navzdy:
    http://en.wikipedia.org/wiki/The_Chaos_Engine
    vycuc:
    At the end of every second level the player has a chance to spend their collected riches to upgrade their weapons, increase the number of hit points of their character, purchase new items and improve other character attributes

Je Chaos engine RPG alebo prachobycajna arkada? :)
    • Cahir
      Wikipedie je tvůj zdroj?? Ahá...
      • si asi ten link neotvoril
        a btw.. ja som tu hru hral :)
    • Podle me neni, to by pak bylo zavodni rpg aji need for speed kdyz si v nem muzes vylepsovat auto
      • No jo, ale to je auto v kterym jen jezdis, ale hrajes za ridice a ten se nevylepsuje ;)
        • Me v tech starsich hrach prislo ze spis hrajes za to auto, dyt tam nebyl snad ani volant, natoz ruce na nem
    • ales.smutny
      Role (!) Playing Game. Tečka :)

edit: (ale jsem si jistý, že by se nad tím u piva dala strávit ne jedna hodina plná argumentů řešících osud světa a zakončená půllitrem v žaludku nebo obličeji ;))
      • Lawliet
        to můžu potvrdit *1*
      • to bolo pozvanie? *1*
        • ales.smutny
          Ne :)) Jen úvaha :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit