Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jednička je parádní, dvojka ještě lepší, trojka trochu horší, ale jako celek nejlepší počin ever.

    Nemá cenu jí pitvat, hlavně technické provedení, po tolika letech. 

    Legendery edition je pro mě zbytečná věc. Mám tři původní originály a ty jsou jen jedny. 

    • dvojka je cela spatna a trojka krome deus ex machina konce nejlepsi

      • Derp_1337

        Trololol

        Dvojka byla naopak snad asi nejlepší díl. Jako prvních 90% třetího dílu by si zasloužilo označit jako nejlepší vůbec, ale ten konec ME3 byl fakt tristní a dost to kazí celkový dojem.

        • nikoliv, dvojka je nejhorsi a zbytecna vycpavka

  • jednicka je dobra i po tech letech, co ale proboha lidi vidi na dvojce?

    to je monstershit, tam nefunguje nic, postizenej uvod, trapnej prubeh, nulovej vyvoj postavy, nulovy rpg prvky, uberlame prestrelky...

    • Derp_1337

      "nulovej vyvoj postavy, nulovy rpg prvky, uberlame prestrelky..."


      Hele, to není moc dobrý argument. Tak by se dal označit i ME3, který tak vychvaluješ. Kromě prvního dílu v sérii Mass Effect bylo fakt minimum RPG prvků a vývoj postavy taky nebyl žádný zázrak. Přestřelky pořád byly spíš jenom takové konzolové arkády, byla to daň za to, že hra vycházela multiplatformně a konzolisti to mají rádi jednoduché.

      • ty prestrelky i v ramci serie jsou absolutne nejhorsi

        protoze bionicky schopnosti se daj hur a mene pouzivat, tak je z toho vylozene porod, kdyz enemaci se vic schovavaj za vsudypritomnymi prekazkami, ktere indikujou, ze k necemu dojde, jeste nez k tomu dojde

  • malachi

    za mna všetky 3 diely ok- beriem to ako jednu hru -hranú zaradom v celku..v českej lokalizácii..a kedže to nemá cz..tak je to zbytočné kupovať znova.. mám to v knižnici a rád si to zahrám aj 4tý krát..kludne aj bez  remasteru..už tak je to výnimočný zážitok ...a tá hudba...😇😎

    • Jako za mě by ta hra právě zasloužila velký remake, který by z toho jednu hru udělal (sjednotit jak fungují skilly, upgrady, průzkum planet napříč celou hrou. Prostě aby to byla jako jedna hra.) Doplnit nějaký nový obsah (prostě něco mezi ty hry, aby je to propojilo a nebyl to takový skok, kde hráč nic nehrál) ideálně trošku doplnit konec, aby rozhodnutí měly víc dopad a pak by to byla pecka :-D

      • yeniczek

        Já furt nechápu, jak si lidi představují, že by měly rozhodnutí přes tři díly mít nějakej vliv na celogalaktický kataklyzma. Vždyť celej třetí díl ty rozhodnutí reflektuje, kromě konce logicky.

        • Se podívej na Detroid, jak se hra může ve finále lišit podle rozhodnutí během hry. Nebo na Cyberpunk, kde jsou konce úplně jiné aspoň podle toho jak se na konci rozhodneš. Nějak nevěřím, že v ME nejde udělat něco lepšího, než jiná barva té energie :-D

          Plus ono by to chtělo zahodit a překopat celou tu část od "beam me up to citadel". Protože ta působí jako by to napsal někdo, kdo zbytek hry ani nehrál a napsal to za jedno odpoledne. Proti zbytku hry která si zakládá na super příběhu je celej ten konec jako pěst na oko.

          • yeniczek

            Tak Detroit je dost podpásovka, ten je na tom postavenej a uznávám, že to dělá sakra sakra dobře :)

            Předpokládám, že prostě chtěli, aby to končilo jakž takž stejně. U Cyberpunku jsem zatím skončil jen jednou, tak nevím, ale je mi jasný, že je už někde jinde. Jen mi přijde líto, že to tehdy ME3 tak schytal, protože si to imho nezasloužil. Se měli vykašlat na tu větu, že se ty rozhodnutí výrazně projeví a mít to v té sérii jen jako super bonus navíc. To je pravda. Já to tehdy bral tak, že je to prostě tak velká událost ve vesmíru, že to bylo nevyhnutelný.

            • J.V.Stalin

              Ale zasloužil a hodně.

  • SlavicBes

    dotycna Alzbeta je teda absolutne mimo ...

  • Derp_1337

    "Mirandina zadnice, která musí mít solidní opruzení z toho, jak je ta uniforma zaříznutá. Jack, která ve dvojce doslova nemůže být víc odhalená."

    Haha, to by nebyla Alžběta, kdyby neřešila, jak jsou postavy oblečené. 😂


    Osobně jsem si skoro nevšimnul jejich oblečení. Jediné, co mi tak utkvělo v paměti k oblečení od Jack, byla možnost to oblečení změnit, pokud se vám to nelíbilo. Akurát tam ty alternativní obleky nebyly od základní verze, ale přidalo je tam DLC.

    (A nebo se stačilo obrátit na moderskou komunitu, těch modů na lepší oblečení od Jack bylo mnoho.)

    • Mě se líbilo jak se Jack a Miranda špičkovaly. Jejich dialogy byly perfektní. Celkově jsou charaktery v MS výborný. 

    • tuco

       Tohle hraní na teenagerskou nadrženost najednou působí v kontrastu s dost vyspělým příběhem jako pěst na oko. 

      Dobry postreh. 

      Nicmene, mne jako heterosexualnimu a rekneme infantilnimu muzi, ktery pokud mozno vzdy hraje za zeny aby se ve treti osobe nemusel celou hru divat na muzsky zadky, respektive mohl divat na zadky zensky, pesti do oka nikdo nedal. 

      V dobrym pribehu muze byt i hezkej zadek, to se nevylucuje ;)


      • Hlavne v normalni hre by sel pohled treti osoby ihnd prepnout do vlastnich oci a tim by bylo vse vyreseno.

        Kdo chce, at si hraje v treti osobe, ale osobne to povazuji za zlo a mor gamedesignu.

        • Derp_1337

          To je nesmysl. Stejně tak se najdou lidé s opačným názorem, kteří by tvrdí, že hraní z pohledu vlastních očí je zlo a mor gamedesignu. Jediné správné hraní je z pohledu třetí osoby!


          Ze zkušenosti můžu říct, že preferování hry z pohledu vlastních očí (a nebo naopak, preference hry z pohledu 3. osoby) je celé jenom o zvyku.

          Stačí trochu víc hrát hry z druhého spektra a časem si zvykneš. Nic víc v tom není.


          PS: Ta věc o zvyku neplatí jenom pro hraní her. Prakticky všechno je o zvyku. I řízení na levé straně cesty (Velká Británie) je o zvyku. První jízdu mě málem trefil šlak. Další několik dní jsem z toho byl na nervy. Ale po 4 týdnech cestování po Anglii a Skotsku si člověk zvykne a už to ani nevnímá.

          • Zatimco stranu, na ktere se bude ridit automobil si nemuze kazdy individualne vybrat dle uvahy (nebo ano, ale ten masakr pak...), umisteni kamery ve hre je otazka zmeny nekolika souradnic a drobneho poladeni nejblizsich modelu. Ohleduplni autori by mohli dat na vyber. Me by nijak neurazelo, kdyby v legendarnich FPS byl prepinac na TP - proste bych jej nepouzil. Naopak by me potesilo, kdyby v svetu Warcraftu napr. byl prepinac to vlastnich oci. I kdyz... to bych mozna propadl one legendarni zavislosti, tak je to mozna lepsi jak to je.

            Lide, kteri biologicky shlizeji na svet z vlastnich oci by si hru prepli do vlastnich oci a lide, kteri i v beznem kazdodennim zivote vidi sami sebe z nadhledu treti osoby by hrali tak, jak jsou zvykli. Nekdo tvrdi, ze u TP je lepsi situacni povedomi. Protoze to dava smysl, je pravdepodobne, ze profi boxeri, sermiri a podobni sportovci maji oci jen falesne a ohnisko jejich zorneho pole je vzadu nad nimi.

            Ja patrim do te first person skupiny a pokus o hrani v treti osobe mi do nekolika minut, spis drive, zpusobi neunosnou nevolnost - nesoulad mezi pohybem kamery a rizenim postavy.

            • Derp_1337

              Za 1.) zkoušel jsi překonat prvotní nevolnost a vytrvat?

              Za 2.) Zkoušel jsi zjistit, zda problém nepramení jinde?!!!

              Např. špatné nastavení FOV? (zvyš!) -- Máš zapnutý motion blur? (vypni!) -- Špatný monitor? -- Špatné nastavení grafiky ve hře? Špatné nastavení tvé grafiky? -- A co vertikální trhání? Zkoušel jsi V-sync a Freesync? -- A co příliš velká citlivost myši? (sniž ji!) Spousta lidí blbě reaguje na velké skoky kamery. -- 

              Jestli je problém jenom v některých hrách, tak je dost možné, že je máš špatně nastavené.

              Většina uživatelů tvrdí, že "určitě nemůže být problém někde jinde" a přitom v 90% případů ten problém pramení jinde! Nepřeskakuj výše zmíněné kroky a všechny je zkus.

              Pokud nic z výše uvedených věcí nepomohlo, tak se pokus na hry zvyknout. Poprvé hrej jenom 5min. Pak 10 min. Pak 15min
              atd. a postupně se propracuješ k tomu, že si na hru zvykneš a budeš
              schopný hrát.

    • Vzdyt obleceni Jack je jeji tetovani...kdo by ji chtel zakryvat ??

      • Derp_1337

        Taky mi to přišlo divné. Je 21. století a každý si (teoreticky) může nosit, co chce.

        Bohužel po světě chodí mnoho povrchních lidí, kteří rádi odsuzují ostatní za to, že se nějak liší (ať už výstředním oblečením nebo třeba velkou mírou tetování).


        Samozřejmě pak je tady ještě druhý protipól: lidi, které neskutečně baví oblékat (ženské) herní postavy do různých oblečení. 😇

        • Ono to z tech recenzi a diskusi vyplyva na povrch i pro nezucastnene: tolik ocekavany Hromadny ucinek neni ani tak hra uspokojujici hrace adrenalinem akce, skonem nepratel a haptikou zbrani (sam recenzent prohlasil, ze prvni dil by byl lepsi bez akce, asi s vysledkem generovanym dle statistik), ba ani brilantni strategii, kdy je nutno rychle a presne odhadnout rozmisteni vlastnich vojaku. Je to nejspis fetisticka konversacni adventura s generickym high-scifi pribehem a jakymsi naznakem akce, ktera pravoverne hrace spise odpuzuje.

  • jack

    Trilogii (non LE) jsem dohral před rokem. ME1  mě nikterak neurážela. Když se to hraje na PC s myší, užil jsem si i souboje. S texture packem ve 4K je grafika zcela OK. MAKO opět zcela v cajku.

    Takže největší přidané hodnota LE nemá u mě adresáta. Souhlasím se Šárkou a jejím summary, pro koho LE je. 

    Jako kolega zde, počkám si, až to bude pod 10EUR.

  • QueenBee

    I přes zub času a několikarém dohrání celé trilogie je první díl stále můj nejoblíbenější. Všechny výtky jsou oprávněné, ale ta atmosféra nového a neprozkoumaného chytne a nepustí, a pro mě osobně přebíjí všechno negativní.

    Jinak Legandary edici si pravděpodobně pořídím až někdy v nějaké hluboké slevě. Dát 60 éček za něco, co už vlastním, jen s trochu lepším grafickým kabátkem, mi nepřijde nic moc


    • Přesně tak. Jednička v tomhle nejlepší. Nový svět. nové lore, postupné odhalování příběhu a o co tam jde člověka nepustilo.

      Dvojka už byla jen checklist companion misí a krom asi jednoho menšího zvratu se tam nic nestalo a děj neposunul. A trojka už je taková spíš akční hra, kde člověk na Normandy dostane misi a pak se jde někde prostřílet lineárním tunelem s minimem dialogů.

  • Akorát hraju dvojku. Hrál jsem všechny díly jen jednou takže za mě paráda. Ale u jedničky je fakt dobrý asi jen ten příběh. Jinak hratelnost je vážně katastrofa. Holt je pravda že člověk má v paměti jen to dobré :-)

    • Ty jsi Pavel Dobrovský nebo jsi mu jenom čajznul nick?

      • Já nikomu nic nečajzl ale Dobrovský také nejsem

    • SlavicBes

      akoze co? :D hratelnost jednicky katastrofa? :D:D

      • Derp_1337

        Víceméně s ním souhlasím. V té době ME1 byla "přelomová" hra, která člověka fakt bavila se vším všudy. Takže zpětně po těch letech na tom mám velmi dobré vzpomínky.

        Ale po těch letech jsou některé herní mechaniky fakt spíš nudné (hodně pobíhání po velkých prázdných lokacích, souboje, atd.). Naštěstí série ME byla vždycky hlavně o tom příběhu.

      • Jo, stejně jako je zmíněné v článku, na dnešní poměry ano. Na svou dobu už nevím, nepamatuji si pocit z té doby.

  • Mne sa treti diel pačil najviac =) 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit