Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Knifer

    Takže se PC konečně dostalo do stejného stavu jako konzole exkluzivní obsah, no gratuluji trvalo to celkem dlouho. Při trošce štěstí epic i steam udělají nějakou pořádnou hru aby se vyšvihli nad konkurenci

  • Morraw

    Hm. Trochu prásárna jak to udělali. Bez Metra se "obejdu", ale jsem zvědavý, jak tohle bude pokračovat. Nemyslím si ale, že nějaký Epic Store porazí Steam. Udělá to na chvíli rozruch a to je tak max vše. A hráči akorát budou naštvaní na společnosti, které tohle udělají.

    Na GoGu mam jen Zaklínače, na Originu a Uplay jejich serie (ME, DA, BF, AC, FC atd.), zbytek Steam. A tak to má, si troufám tvrdit, většina lidí. Navíc ani jeden z výše uvedených nikdy nebyl a nesnažil se být Steam konkurentem.

  • Stejně o dopadne jako bojkot MW2 kvůli serverům.

    https://i.kinja-img.com/gawker-media/image/upload/s--W8ZYHe9O--/c_scale,f_auto,fl_progressive,q_80,w_800/18j48weujcgewjpg.jpg

  • Kompost

    nope, toho bloatwaru od cinanov sa nechytim ani distancnou tycou. a to som sa na metro tesil. c´est la vie...

  • Coffin.Corner

    Co na to samotní Rusové, pro něž je Metro národním klenotem? Vojáci bez insignií v centrále Koch media, nebo rovnou omezený jaderný úder na centrálu Epicu? 😀

    • No podle všeho nemá Epic zatím regional pricing, takže spolu se slevou u dolarů to bude v USA levnější než v Rusku. TO bude zajímavé vysvětlit 😀

  • ringmancz

    Tak na vině je Koch Media jako vlastník práv na Metro

    https://twitter.com/THQNordic/status/1090217924357443586

  • KrPa
    nejradeji mam gog, at jde steam klidne ke dnu, snad to valve dojde a zase zacnou delat poradne hry, ted jen sedi na zlatem vejci a delaji na steamu socialni inzenyring
    • Veskoslav

      A fetuješ? Nebo prostě si neuvědomuješ, co se děje?

  • FridayManul

    To se dalo čekat, že se to lidem nebude líbit. Ale na Epic bych naštvaný nebyl. Tohle je prostě kapitalismus, nehejtujte hráče, ale hru. Prostě chtějí prorazit a to na trhu ovládaném STEAMem, který je za ty roky těžce zakopaný na své monopolní pozici půjde jen přes hodně velké investice. Radši se zkuste zamyslet kolik musel tenhle deal stát Epic peněz, resp. jak výhodný oproti nevýhodnému dealu s Valve musel být, že dali Epicu celou roční exkluzivitu, vezmete-li v potaz i ten shitstorm, se kterým si myslím taky počítali.

    To, že to udělali 2 týdny je možná podpásovka, jenže zase, nijak to nebylo právně ošetřené a nevšiml jsem si, že by se v tržní ekonomice hrálo na morálku, na nějaké "to není fér". To nikoho nezajímá, bohužel.


    ad vícero klientů: Za tohle bych byl naštvaný hlavně na trojlístek EA/Ubisoft/AB, ti přišli s tím, že "jsou něco víc" a musí mít svůj vlastní klient pro tu hrstku her, co mají, místo toho, aby je distribuovali přes zavedené distribuční kanály jako STEAM. Epic k nim doteď taky patřil se svým trojlístkem Fortnite/UT/Paragon, teď se ale aspoň vyvíjí v plnohodnotný obchod. GOG s Galaxy do toho nepočítám, protože to vždycky byl obchod a navíc je volitelný. Pak bychom tu měli max. 2, resp. 3 klienty, pro každý obchod jeden a ne s Epicem teď už 6, jestli jsem teda ještě na nějaký nezapomněl.

    • walltar

      Přesně tak, je to kapitalizmus... proto jako zákazník metro za těch podmínek nekoupím.

      • FridayManul

        Tak určitě, to záleží na každém, jak moc tu hru chce a co je proto ochoten udělat. Ale mě osobně přijde dětinské, co se kvůli tomu děje. Ono to nakonec dopadne tak, že stejně ti, co teď nejvíc vykřikují "Epic launcher si nikdy nenainstaluju, slyšíte, nikdy" a teď kvůli tomu odmítají koupit Metro a ruší předobjednávky sběratelek, si ten klient nakonec časem nainstalují kvůli něčemu jinému.

        • walltar

          Jak jsem psal níž... až bude Epic store nabízet služby na úrovni konkurence, rád si ho nainstaluju a budu používat. Steam prostě konkurenci potřebuje, ale je potřeba tu konkurenci koncipovat jako konkurenci (takže buď konkurovat servisem, nebo cenou) a ne exkluzivitama (což je imho něco co zákazníkům nepřináší vůbec nic).

          • FridayManul

            Tak pokud tím myslíš na úrovni Steamu, tak to aby ses ještě v tomhle životě dočkal. :D Chci říct, že Steam taky zpočátku nestál za nic a všechny vymoženosti jako uživatelské recenze, Workshop, Marketplace atd. trvalo roky, než byly zaimplementovány a odladěny. Ale je pravda, že jsem očekával, že s otevřením obchodu aspoň přijdou s novým klientem. Robustnějším a odladěným, sice bez výdobytků, na jaké jsme zvyklí na Steamu, ale s pevnými základy, na kterých by se dalo stavět. V momentálním stavu je fakt dost o ničem.


            ad exkluzivity Souhlasím, ale jsou účinné. Je to efektivní páka na to, jak lidi na platformu fakt dostat, Sony by mohlo vyprávět. Epic očividně nechce hrát druhé housle jak třeba GOG. Ten sice má "měkčí" výhody jako třeba dobrovolný klient, zároveň se tím ale rozhodli nejít napřímo proti Steamu, protože by nejspíš prohráli.

        • Dle čeho tak soudíš? Já například nemám uPlay, i když by mne jejich hry zajímaly. Nemám ani Battlenet či jak se to jmenuje. A nebudu mít ani toto.

          A lidé si dost rozmyslí instalovat pofidérní launcher s minimem funkcí od firmy vlastněné ze 40% čínou.

          • FridayManul

            Se STEAMem to snad bylo jiné, když začínal? Taky si ho všichni instalovali jen kvůli tomu, protože to Valve vyžadovalo kvůli svým hrám. Ale v konečném důsledku se STEAM vybudoval do funkčního klienta se spoustou doplňkových služeb. Což se nedá říct právě o Tebou zmiňovaných uPlay a Battlenet klientech, které jsou fakt k ničemu. Jako vážně, kdo chodí pravidelně do uPlay Store, aby se podíval, co tam mají za dealy? :)


            Jinak s tím vlastnictvím, to jsem nevěděl. To by třeba mohl být problém do budoucna, jenže podle toho, kam to směřuje, za chvíli bude patřit žlutým všechno. :/

            Kvalita launcheru o příspěvek výše, fakt nestojí v momentálním stavu za nic.

  • resolut1

    celý epic kašlať aj s ich metrom počkám si až bude na steame :D

  • To se jim prece nemuze vyplatit ani kdyz maji na Epicu vic penez. Steam je ultimatni reklama v radu investovanych miliard.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit