Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ALHAZRED

A co je u vas desitkova hra ?? God of War ? Nebo RDR ? OMFG

Lidi neberte je važne, jako minulej dil dostal tušim 7 a jaka to byla hra...

Sem fanboy, u mne 10 aspoň co sem čet... jako recenze anooo je to kulatyyy ale ne dost kulatyyy ROFL...ješte dva dny...čus

• uher

Mám tuhle sérii rád, ale souhlasím s tím, že minulé díly byly tak 6-7/10. Po stránce gameplaye nic zajímavého nepřinesly a naopak často hráče spíš svazovaly. Nejvíc těžily hlavně ze zasazení a to bylo tak nějak všechno.

A navíc to nebyla úplně bugů prostá hra, že....

• TheGGG

blábolíš... metro mělo skvělé přestřelky a intenzivní hratelnost... dlouho jsem si tak dobře a napínavě nezastřílel jak v redux verzích metra. A gameplay přinesl drobné zajímavosti jako masku, dobýjení baterky, filtry atd.

• uher

Tím, že napíšu pravdu, tak blábolím... jasně 😂

Přestřelky rozhodně skvělé nebyly. Hlavně hodně trpěly na přeskriptovanost, kde kolikrát panáci stáli a dokud se jim nespustil skript (např ta část s otvírajícíma se vratama, která byla vyloženej desingerskej fail), tak se panáci nepohnuly. Ale je hezký, že takovýmu hateru CoD úplně stejnej systém v jiné hře vůbec nevadí...

Jinak je hezký jak takticky zmiňuješ Redux verze, protože moc dobře víš jak na tom byly ty původní 😉 ono tedy i Redux byl občas bugnutej. Někdy sem musel znova loadovat, protože se mi např při tom venkovním přepadení těma poletuchama, prostě nespustil skript, kterej měl znamenat animaci konce mise (ano v Redux verzi) 3x jsem to opakoval, než se spustil a to už sem začal pochybovat, že sem dělal něco špatně, ale jak se ukázalo, dělal jsem jen to co mi nalajnovala hra (ono to tam ani jinak nejde, že?) ale prostě se nespustila animace, ale jasně, blábolím... 😐

Dobíjení baterky je bezesporu velká zajímavost, která velmi obohacuje gameplay 😀

Jo, maska byla fajn a rozhodně funkční, jen kdyby si příště pochopil co jsem zamýšlel větou: "Po stránce gameplaye nic zajímavého nepřinesly a naopak často hráče spíš svazovaly" bylo by to asi lepší, ale nemůžu chtít zázraky...

á propós co ještě mělo být obsažené v tom "atd" rád bych to věděl.

PS: Jak si zjevně i s tím vymaštěným fanboyem ALHAZREDem vůbec nepochopil, já se u všech Meter bavil a považuju je za velmi solidní hry s výborným neokoukaným zasazením (pochopitelně jsem hrál s ruským voiceoverem, kterej jednak suprově podbarvil atmosféru a taky byl zatraceně kvalitní), takže ty hlouposti o blábolení a podobných kravinách si nech. To, že ty hry hodnotím v rozmetí 6-7/10 neznamená, že vám nějak ubližuju (je to nadprůměr, ano?), ale za všechny prohřešky vůdči hráči jim objektivně prostě dát víc nemůžu. Ano jsem schopný takhle normálně hodnotit. Škoda, že to evidentně skoro nikdo nechápe... Bezmozek ALHAZRED tady dává poslednímu dílu 10/10 a to je schopný se přiznat, že ho ještě ani nehrál, ale to ti zjevně přijde v pořádku. Vrána k vráně...

• TheGGG

tl;tr už v půlce toho tvého blábolení jsem se začal nudit. Řeknuti ti jen to, že neznám moc lepších FPS her jak metro... a úroveň gunplaye a intenzity přestřelek byla top. Pocit ze střelby, akce, to jak se nepřátelé různě kroutili po zásazích dle toho jakou měli zbroj, všude kousky jisker a úlomků, skvělý character design nepřátel, obě redux verze byly luxusní a BTW: ty původní už nejsou na steamu dostupné, proto je neřeším...

jen pár fps her mělo intenzivnější combat, jmenovitě snad jen killzone, resistance a možná první z nových wolfů (ten new order, pak to šlo kvalitou směrem dolů)-

• uher

No a dál? Pořád čekám na to "atd" v gameplayi. Nějak kolem toho zmateně přešlapuješ a ne a ne mi odpovědět...

• TheGGG

Reakce na příspěvek:

už jsem to psal jednou, normálně ani není třeba aby hra přinesla po stránce gameplaye něco nového a revolučního, jen blázen toto může požadovat po každé hře co vyjde.

každopádně metro přineslo řadu cool drobnosti, o kterých jsem se také zmiňoval.

Já hrál redux verze asi třikrát a nikdy jsem na žádný tebou zmiňovaný bug nenarazil, takže asi dost kecáš. Že jsou ve hře scripty je naprosto normální, prober se, každá hra je má a jsou nezbytné pokud chce vývojář vytvořit určitou scénu nebo unikátní situaci. První metra byly naštěstí koridor a né generický open world jak od bugysoftu, kde se nic unikátního nestane za celou hru.

a kde jsi vůbec přišel na to, že jsem hater CoD, díly, které měly SP jsem si užil a vždy mě bavily.

Takže opět a znovu, metro po stránce gameplaye přineslo: systém masek a filtrů, systém nábojů/platidla, dobíjení baterky (jistě to bylo ve hrách i dřív, ale i tak je to pořád docela ojedinělá věc). No řekl bych že to je pěkných pár unikátních vlastností. Rozhodně víc novátorské jak všechny ty trapné borefest hry jako nový doom, shadow warrior atd.

• ALHAZRED

To se bavime o serii Metro ? nebo spiš o japonskych sekačkach...teď nevim...

• uher

Reaguju na tvůj komentář ve kterém (dost hloupě mimochodem) píšeš o Metru. Komentáře zde patří k recenzi na Metro Exodus, tak o čem se teď asi bavíme? Že by o Metru?

Sakra, já měl za to, že povinná registrace odstraní ze zdejších komentářů aspoň ty největší blbečky. No asi sem se splet 😐

• Takze nemame brat vazne recenze, ale mame brat vazne fanboye.... Tak urcite:)

• ALHAZRED

No jasně a co sis myslel že oblačky ?

Fanboys maj hooodne dobrej duvod proč sou fanboys ...nebo ...recenzent si akorad dela svou praci aby měl na chleba, a tohle je jenom dalši napsanej članek za ktery dostane penizeee...

• Derp_1337

I takové TheSims 4 má své fanboys a fangirls, ale nic to nemění na tom, že mě nikdy nepřinutí si to zahrát =)

• maros.goc

problem je ze fanboys nevidia objektivnu kritiku chyb hier ktoré maju aj Metro hry

• twicer

protože ono je potřeba všechno objektivně kritizovat..

• speciesz

Witcher3, half life a morrowind

• TheGGG

half life jsem hrál dvojku a přídavky a ta har mě unudila k smrti (skoro).

nudné primitivní hádanky, špatný gunplay, otřesně zdlouhavé jízdy bugýnou a vznášedlem přes kanály, nijaký hlavní hrdina... no bída 6/10

• species
          dvojka moc dobre nezestarla no, kor ty priblbly epizody.
      • iSpirit

Witcher 3 má tolik problému v game desingu, ze se můžeme bavit prinejlepsim o 8ckove hře. 

• maros.goc

chyby v designu? no pocuvam, menuj

• iSpirit

Např. Leveling, XP rewarding, quest lines: Zaklínač 3 neselhává jenom jako hra, ale selhává i jako RPG. Tvůrci dokonce nedokázali vytvořit smysluplný doporučený lvl pro questy, takže se v questline objeví menší doporučený lvl než u předchozího questu ve stejné linii. Hra měla rozbité perky, takže mutageny nedávali boost, samozřejmě ne že by to bylo potřeba, už v půli hry jsi terminátor, který nemůže umřít. Samotné rozmístění qeustu dělal naprostý diletant, čili klidně na LVL 30 dojedeš pro quest na LVL 8, samozřejmě v lokaci pro lvl 30. XP rewarding ani nemá cenu komentovat. To je fail, v podsatě dostáváš jen xp za questy, za exploring a bitvy nic. Celkový vývoj postavy vázne, perky jsou nudné, hra tě nemotivuje levelovat, protože se leveluješ sám během příběhu, takže motivace vázne a jak říkám, celý leveling je rozbitý. Sami tvůrci potvrdili, že si s tím nevěděli rady, několikrát to překopali a ve finále z toho zůstala nefunkční taškařice. Pak tu máme bossfighty: O to by se už CDP nikdy neměl pokoušel, protože jsou jen velcí panáci s milion hp a s jedním či dvěmi útoky, navíc mají potřebu se zaseknou o nejbližší překážku. Bossfighty jsou pak patrně nejotravnější, co můžeme najít v této generaci u AAA her. Tvůrčí impotence v praxi. Hra selhává samozřejmě i v lootu a rewardingu lootu. Takže v random truhle najdeš lepší meč než od elfího mistra, který ti meč vytvoří na zakázku za tvoje služby. A víte co? Ten meč z té truhly máte z lokace pro lvl nižší než meč za quest. No, to nevymyslíš. Po světě milion truhel, každá obsahuje x nesmyslů, občas je tam pak meč, který pak statistikově vůbec nedává smysl, že by měl být kdesi pod stromem. Zase se tady vůbec nepřemýšlelo a dělal to nějaký diletant. Nejhorší na konec. Game design hry. Celá hra je postavena na tom, že hráč je cvičená opice. Tvůrci hráče ponižuje celou dobu hry. Takže tvůrce si myslí, že hráč je jen polointeligetní opice, proto všechny questy jak hlavní tak vedlejší vypadají jako přes kopírák. Pozoruješ buď červené stopy nebo červený smrad. Dokonce většinou oboje, takže jedna červená linie vede k další červené linii. Jedna z nejvíce casual debilních mechanik u AAA her této generace.

Dále je problém combat. Combat je nefunkční balast. Hra absolutně postrádá funkční agro, takže když zkombinuješ nulové A.I, nulové agro a mačkní dvou random tlačítek, tak tu máme jeden z nejhorších combatů této generace u AAA her. K tomu napomáhají ještě horší hitboxy než u Souls a mizerné animace, které jsou opravdu k pláči.

• schali

To je moc hezký hodnocení, rozhodně souhlas.

• Derp_1337

^ Haters gonna hate.

Ačkoliv Zaklínač 3 nebyl perfektní hra, tak své kvality prokázal. Když se 95% hráčské populace shodne na tom, že ta je minimálně 9/10 a spíš je to jasná 10, tak to tvé nízké hodnocení znamená, že jsi buď troll, hater a nebo člověk s velmi divným vkusem na hry.

To, že tu pořád předhazuješ to tvé hodnocení z tebe dělá spíš ubohého trolla/hatera. Kdyby se ti ta hra prostě nelíbila, tak by jsi šel hrát něco jiného (tvůj život by šel dál) a neměl by jsi potřebu pořád spamovat ty kecy.

• PanS

Opakované vyjádření negativního názoru ještě z jednoho nedělá ani trolla ani hatera. Navíc iSpirit připustil diskuzi o hodnocení 8/10. To nezavdává dobrý důvod k trousení fráze o haterech.

• species
          rekl byhc ze to je dost subjektivni, neni to perfektni hra, ale je to hra o ktere se bude mluvit jeste za deset let a vsechny ostatni hry v zanru se k ni budou prirovnavat (stejne jako morrowind a half life) pro me urcite 10
          • iSpirit

Hra která stojí na nízkých preferencí hráčů a hypu.

Ti lepší si to uvědomuji.

• species
              Jj a uplne nejlepsi ses ty, takze mas vzdycky pravdu.
              • iSpirit

Reakce na příspěvek:

nejsem, jen jsem toho hodně viděl, četl, slyšel, takže mám dost velký přehled. 

• species

Reakce na příspěvek:

Uvedomujes si jak arogantne to zni?
      • ALHAZRED

To prvni sem hral tak 10 hodin, ňejak mi došlo, že na tyhle hry sem už asi stary, co se Half Life tyče, jo, dobra strilečka ale skutečně nevim, proč se tak přeceňuje aaa Morrowind, kurňa to už bylo fakt hodně davno...to sem nehral 😂

Ja hry hodnotim podle toho jak mě do sebe vtahnou, tzn jak uvěřim tomu, že sem to na co si hraju a v tom je cela Metro serie proste TOP jo a ješte STALKER

• species

musis to brat v tom ze nez vysel half life tak strilecky nemely nejen zadny "pribeh" ale ani pospojitost urovni. Vsechny strilecky byly typu doom a unreal, rozdeleny na levely a mezi nema loading.

Half life, zase, neni dokonaly, ale bylo prvni v tomhle ohledu. Dvojka nezestarla uplne nejlip, ale jednicka(a Black mesa) je porad kvalita :p

• uher

No náveznost úrovní už měl přece Blood, takže bych s tím kdo byl v čem první byl opatrnej...

• ALHAZRED

Jo, maš pravdu, Half Life byl sviho času prelomovej, a myslim že si tu desitku zaslouži, ja musel hodne dlouho přemyšlet jaky to vlastne bylo, vzpominky, vzpominky, když sem šel tenkrat spat, řikal sem si že jsem Gordon Freemaaan 😛

• iSpirit

Ta sedmička byla zasloužená. Last Light je oproti 2033 skok dolů.  

• TheGGG

původní metro 2033 skoro nehratelný... no díky bohu za redux verze obou her. last light o něco lepší po skoro všech stránkách.

• speciesz

Last light byla uz dost strilecka. 2033 melo spis bliz ke staller.

• ALHAZRED

Možna byla, v něčem, to by pak 2030 měla dostat 11 😂 

A když si vemeš jaky hry tady dostavaj 7 tak to Metro patři do celkem jinyho soudku !!

• Souhlasím, nicméně né všichni jsou hráči i předešlých dílů a zapojeni do celkoveho universa. 

Komentáře a hodnocení od jednotlivců je a bude vždy neobjektivní. 

• ALHAZRED

Takle abych to shrnul:

Hral sem nekolikrat predchozi dili, a jesli je tohle podobny nebo: "mate pocit že ste to už hrali" je jenom DOBRE tvl to už je 5 let !

Scenař psal maestro Glukovski a jestli ste nekto čet trilogii musite uznat, že psat umi

a nepochybuju, že žadna z dnešnich her se na tuhle priběhem nechyta a to ani atmosferou.

Co se tyče hernich mechanik naštesti to nezmrvili, mužem čekat kvalitu jako v predešlych dilech a v otevřenym světe, to musi byt jasna 10ka.

Problem bych videl spiš v tom, že tahle "ruska" tematika tady recenzentum nevoni, jako aj mladši generaci, nebo spiš... ji už tolik nerozumi, jako my dřiv narozeni, kteri sme ty rusi ješte zažili...

• Carnage666

8 je furt dobrý a dokonce nadprůměr, nechápu místní rejpálky. Kdyby hra byla technicky líp vymazlená tak má třeba ještě o bod navíc. Už se těším a čekám jen na preload na Steamu.

• JamesFaith

S místními rejpálky je to jednoduché.

Když má hra míň, než by jí dali oni sami, recenzenti ničemu nerozumí.

Když má hra víc, než by jí dali oni sami, recenzenti jsou zaplacení.

A když má hra stejně, jako by jí dali oni, tak se z toho zaplaceného ignoranta najednou stane odborník.

• Jakoby si nevěděl jak se tady hodnotí :-) Já ti to shrnu:

6 - podprůměr

7- průměr 

8 - nadprůměr  (lehký)

9 - placená inzerce 

10 - hra roku (kéž by)

• MIlá redakce, proč za tento hate (bod 9) nedostane uživatel ban? Já jsem dostal za daleko mírnější komentář...?

• Wolfcastle

ta 10 hra roku je placená inzerce na celý rok....

• To je nesmysl, prostě si neuvědomuješ, že recenze je názor jednotlivce a to se samozřejmě někomu líbit nemusí.

• Nesmysl? Osobní názor? Tak to si vedle pro změnu ty. Za prvé osobní názory jsou vyjádřeny v textu a s nimi nemám většinou problém.  A nemám ho ani u Metra.  Za druhé si myslím, že kromě té devítky kterou jsem popsal s jistou nadsázkou, je to přesné. Ona i ta placená inzerce a objektivita je tu diskutabilní, ale to sem nepatří. Ten posun a zmenšení hodnotící škály potvrdila i redakce na můj dotaz ve FC.  Zjednodušeně se hodnotí jen 5-10, kde 7/8 je průměr. Nebo si prostě 2 body uber.

• Carnage666

Pořád je 8 nadprůměr :)  na lehký nehraju.

• vzhledem k tomu jak se dlouhodobě hodnotí, tak bys měl vědět, že se z 1 - 10 většinou ty první čísla nepoužívají a průměr je někde u 7/10

• species
        no takze 8 je nadprumer :D
  • dworkin

Ten systém "neviditelných" morálních bodů mě štval už v jedničce a tady mě štve taky. Resp. štve mě, že je na tom závislý i konec hry. Já fakt nemám čas - a ani potřebu - tu hru dohrát, potom se pídit po tom, kde jsem jaké dítě nepohladil po hlavičce, čímž bych si polepšil z hlediska toho, jak hra vůbec dopadne, a potom tu hru hrát znova. Někdo namítne, že hra se chová jako skutečný život, ale ve skutečném životě mám dost jiných her, děkuju mnohokrát. Tady se chci od skutečného života odreagovat a užít si happy end, aniž bych musel rešeršovat, jak ho vlastně dosáhnout, protože je fikaně schovaný za různé náhodné kraviny, na nichž se osud světa fakt neláme a nikdy nelámal.

• Derp_1337

Vidím to podobně, zvysoka kašlu na to, abych hrál podle nějakého návodu, jenom aby mi vyšel určitý konec. Rozhodnutí zásadně podle nálady (třeba nepřátelé nikdy nešetřím jenom z důvodu, že to je "správné" a můžu tím získat jakousi "karmu").

Ale zrovna ten happy end bych u Metra nehledal. Přece jenom jeho předlohou je ruská literatura a ta je prostě taková syrovější, tam si nehrajou na sluníčkový happy ending.

A jak tady někdo napsal, hry jsou ve stylu knih: i když jste nahrál "nejlepší konec", tak to nebude "canon" a další díly budou vycházet z horšího konce.

• ALHAZRED

Hral sem to několikrat a vždycky sem měl špatnej konec😛

Vubec mě to netrapi, asi sem špatnej člověk...teda ve hře, ditko pohladim, když mužu pomužu, ale jesli mě pali prst na spoušti, tak ji zmačknu a ňakej happy end si kouknu na YTB 😎

• TheGGG

8/10? To je hodně průšvih... no já si to v roce 2020 určitě koupín, ale toto je buď přehnaně ostrá recenze, nebo se hra moc nepovedla...., škoda, předchozí díly byly boží a toto koupím taky no... 2020 bude dobrý rok

• species
      ban za 3....2.....
      • TheGGG

Já již píši slušně a korektně, takže nene 

• species

Mno teda to dopadlo mnohem hur nez jsem cekal. A jejich marketingovy rozhodnuti jim tez moc nepomuzou. 

Mno co nakonec se to zase vsechno svede na piraty, ti muzou za vsehcno.

• Nastesti pro me ten pocit, ze jsem to uz hral, se me tykat nebude, zadne Metro jsem totiz zatim nehral.

• Já bohužel ano, 100 lidí 100 chutí, ale mě Metro bohužel neoslovilo. Vlastně ani nejsem schopen vyjmenovat konkrétní aspekty, ale hra jako celek mě (bohužel stejně jako Witcher 3) prostě minul a neoslovil. 

Můj pohled je navíc vcelku schizofrenní, protože pamatuji, že Witcher 1 a zejména Witcher 2 mě bavil opravdu hodně. To samé posta-apo tématika a hororové prostředí, kde chytáte ze všech stran Sieverty. Moddb.com byl díky velmi zdařilým módům pro trilogii Stalker svého času jeden z nejnavštěvovanějších herních serverů.....ale Metro, nějak mě holt nechytlo ☹ Počítám, že tohle by bylo stejné.

• Mám předplacené na eshopu už od února minulého roku. Má to ale vyjít až 15tého...

• walltar

Nehrál jsem předchozí díly... má cenu zrovna hrát tohle, nebo je potřeba první pustit to co bylo dřív?

• jsou to super hry všechny díly.

• iSpirit

Před tím toho moc nebylo. Klidně si to zahraj, obsah předchozích dílů se dá shrnout do pár vět. Ale určitě si to můžeš zahrát od prvního dílu, pořád ty hry vypadají moc dobře. Pro mě má každý díl stejné příznaky, ze začátku je to super, ke konci se do toho musím nutit.

• Taky jsem se musel nutit, ale mí%n než u jiných her, takže Metro jednoznačně vede. Třeba do dooma 4 jsem se taky ke konci musel nutit.

• Derp_1337

Doom 4 ??? To asi ne, jeho vývoj byl přece zrušen.

Nemyslel jsi náhodou restart série tzv. DOOM ?

• Ano ten. Hezká hra, ale ke konci stereotypní, až jsem si říkal, kdy už bude konec? Ale to je asi každá střílečka.

• Derp_1337

True story. Čisté FPS většinou po čase začnou nudit. Vždy to chce aspoň nějaké RPG prvky, aby člověka táhl aspoň ten příběh.

• Reakce na příspěvek:

Mě osobně táhnou spíše RPG prvky než příběh. To je rozdíl.

• BoB.2

Čekal jsem aspoň 9.

• uher

Čekal jsi to na základě čeho?

• BoB.2

Na základě humbuku.

• uher

Asi úplně nechápu jak to myslíš.

• hype

• Hype ... ale na základu předešlých dílů. Je to spíš tedy očekávání hráčů než hype firmy.

• uher

Reakce na příspěvek:

Vždyť i ty předchozí díly byly spíš takový 6-7/10 solidní hry, takže vlastně tento díl nijak zvlášť nevybočuje. Moje peníze mají jistý............

.............až to vyjde na Steamu.

• nightborne

Na tolik to neni =). Ta hra neni technicky úplně v pohodě ani v zásadě ničim úplně přelomová. Je to super střílečka, dobrá zábava na pár večerů, pěkná na pohled, s výbornou atmosférou. Ta osmička sedí jak pozadí na kastrol =)).

• skaven

ja 11

• Smrtihlav2000

V základech je ale až příliš podobné svým předchůdcům a nezbavíte se pocitu, že tohle jste už někdy hráli.

A to je jako špatně?!!

• Souhlas. Všechno se už hrálo, ale když tobylo dbré, proč to nehrát znovu v trochu jiném kabátku?

• walltar

Někdy jo, někdy ne... Zase hrát furt to samý taky omrzí. Spíš než špatný bych to viděl jako obecnou informaci, ze které si každý může vzít co chce.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit