Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To co me vzdy odradilo od nakupu her je DLC ohlaseny predem. Dospelo to do takovyho stadia, ze uz je nehraju vubec
    • ale prečó??? aký je problém si počkať nejaký ten mesiac a vydajú hru komplet aj so všetkými prídavkami-opatchovanú-lokalizovanú.a za tretinovú cenu..?tak je to vždy a vždy aj bude..stačí chvílu počkať ..ppr. zahrať niečo iné za tú dobu čakania..a jeto... *1* všetci sú len hrrr musia to mať ani to poriadne nevyšlo a potom nadávajú ako im to nejde -padá-nefunguje...trpezlivosť je kľúč *5*
    • Ja je taky ignoruju, to je fakt hanba, jak se dneska nakládá s DLC! Stahovat to nehodlam, ale platit za to taky nebudu, tak maj smolika ja i oni. ALe pokud to nekomu za to stoji, nic proti!
    • Pochybuju, že hry nehraješ kvůli DLC oznámenému předem.
    • To já koupím vždycky hru se všemi dlc buď na steamu ve slevě (aspoň 75%), nebo na humble serverech.
    • Veskoslav
      Problém je ten, že systém DLC kurví pár studií a jiné studia naopak místo DLC by měly používat datadisk. Jako třeba v případě Metra či Borderlands 2. A pakliže se jedná pouze o 15 dollarů a základní Limited Edition mě vyšla na 750 Kč, tak celkově je cena skvělá i tak. Ať si každý říká, co chce:) Systém DLC je zvěrstvo, pakliže ti to přidá 4 mapy a dvě zbraně. Pokud ti to ale přidá novou dějovou linku, která se netýká hlavní linky, tak budu nadmíru spokojen. Mimochodem takový Blood Dragon k Far Cry 3 je taky DLC a jak se to skvěle hraje. Tudíž bych doporučoval rozlišení mezi "DLC", co předvádí série CoD a DLC, co má například Borderlands:)
      • To je tím, že vše bylo původně "datadisk"...jen v rámci emerikenizování názvů je to teď "DLC" a původní název se už skoro nepoužívá... Proč? Je to jednoduchý - DataDISK (z dob CD a DVD) a dnes DOWNLOADABLE content - stahovatelný obsah... *4*. Takže neřešim tak název, jako spíš co to obsahuje, jaký to je a za kolik to je *3*
        • Když porovnáš datadisky co vycházely dříve s dnešními dlc, tak je to neskutečné snížení obsahu i kvality až na vyjímky. Příklad datadisky Heroes 3 Armageddons Blade, Doom 3: Resurrection of Evil, nebo Gothic II: The Night of the Raven, vydržely někdy i několik desítek hodin a přidávaly tuny zábavy.
          • Ale zas si vem, že vělká část datadisků stála třeba 2/3 toho, co původní hra... Hele nedá se říct nějaký konkrétní měřítke, dle čeho DLC (už budem používat jen ten dnešní název) vybírat a kupovat... Takže hezky od začátku - hru vybírám podle kvality, zábavnosti a obsahu (výjimkou jsou snad jen hry, kde předem odhalí DLC s HLAVÍM příběhem - tam se dá tušit vydírání, že hra jako taková bude nedotáhlá a aby si jí člověk užil až do konce, bude muset mít DLC - rozdíl ale je, když se oznámí hra se vším všudy - tzn. celý příběh - a k tomu se dopředu ohlásí DLC třeba na mulťák, vedlejší mise nebo extra zbraně...to mi nevadí, koupím si hru, užiju si jí a dál už nic nestahuju). A když dodatečně ohlásí DLC, hned je za to nekamenuju, podívám se na gameplay, pročtu si co v nich bude a dle ceny usoudim, jestli to má smysl, opravdu to obohatí hru, a nebo je to jen vybírání peněz navíc...proto bych tenhle systém neodsuzoval, více méně v těch lepších případech (třeba jako právě Metro) nám nabízejí autoři něco extra, (součtem - season pack) za solidní cenu, tak jednak ty vedlejší mise za to stojí a jednak tak vývojáři mohou získat peníze na vývoj (a zrovna u 4A si myslím, že si to zaslouží, vzhledem k tomu, v jakých podmínkách Metro LL vyrobili) a nemusí tak živořit do další hry... Asi tak *4* Proto říkám, že záleží případ od případu...
            • Ano, tyhle všechny případy znám, ale právě proto sem psal, že Metro je jdna z mála světlých výjimek, kde mi DLC nikterak nevadí...hru jsem dohrál, příběh byl 100%, atmoška suprová... ještě i po víc jak tejdnu sem z toho nabaženej... Takže pro mě to byla hra se vším všudy. A jestli plánují DLC? V tomhle případě proč ne... stejnak se bude na další metro čekat minimálně 2 roky, tak proč ne, ten balíček je za solidní cenu a bude v něm toho spousta, je to prostě přídavek k hotovému jídlu, nevim jak líp to napsat...tohle nemůžeš srovnávat s ME3 fiaskem jen proto, že to má v názvu DLC...je to prostě hit poslední doby a nahradilo to datadisky... (jak už jsem psal - dataDISK - z dob CDček a DVDček a DLC od DOWNLOADABLE content... jako moderní náhrada)... u ME3 už s tim strašili dopředu a vyplnilo se to, že byl příběh rozsekanej a bez pořádnýho konce...i se všema těma DLC. Takže neházejte hned na všechny špínu, Metro by mohla být světlá a vítaná výjimka...
            • Jenze datadisk, co by ti pridal jednu zbran a jednu mapu, ktera je navic jen lehkou modifikaci existujici ... takovej sem jeste nevidel ... zato u DLC je tohle spis pravidlo nez vyjimka.

Pro me osobne ME pohrbil jakekoli serie a DLC samo vcetne. Jednoduse autori a vydavatele jsou pro me apriori lhari a podvodnici a tak se k nim budu chovat.

A ne nejde o konec jako takovy, jde o naslibovane veci. V pripade ME ono proflaknute "kazdy vas skutek bude mit vliv na zakonceni serie" lol ... opravdu chudaci ti, kteri meli rozehrano nekolikrat, aby mohli ty jednotlive dusledky videt ... a ono prd.

A samo, muzem pokracovat ... trebas WOT - nocni bitvy, funkcni sekundarni zbrane, dymovnice, posadky na otevrenych vozidlech ... o parodii na fyziku ani nemluve (pokud to nevite, tank se utopi ve vode, ktera je vam po kotniky). Tohle vsechno slibovali a nerealizovali z toho absolutne vubec nic.

Toz necht si vyvojari DLC strci nekam.
    • smejki
      technická: kdyby se to jmenovalo datadisk (a jako datadisk vypadalo), tak by ti to nevadilo?
      • Ať so tomu řikaj třeba DLC, to je jedno... mě šlo o to, že když vytvořej hru jako Mass Effect 3 s mizernym neukončenym (schválně) dějem a pak ti vydej 20 DLC aby sis příběh "dokoupil", tak je to špatně...nebo když chtěj 15e za pár nových map a jednu kuličkovku... Ale když vyjde hra jako Metro, se vším všudy (snad krom Ranger módu, ale i ten bych tak nehrotil - hard stačí) a hlavně s parádním příběhem a pro jó fandy, co chtějí zažít něco NAVÍC, jsou tu pak 4 DLC který doplněj hru o vedlejší příběhy... podtrženo sečteno, samotná hra ti nabídne vše, co vyžaduješ, ale kdybys chtěl náhodou ještě víc, máš možnost... (což je fér, nic neni na světě zadarmo)
      • Já neřešim názvy...ale obsah. *7* I kdyby se to jmenovalo svíčková a bude to mizerný, tak to nekoupim...
        • smejki
          ty seš ten samej?
          tak jde teda o to, že ohlášej DLC předem, nebo o to, jaký ty DLC jsou? Nejdřív říkáš jedno, pak druhý. Snažim se to rozklíčovat.
          • Hele nedá se říct nějaký konkrétní měřítko, dle čeho DLC vybírat a kupovat... Takže hezky od začátku - hru vybírám podle kvality, zábavnosti a obsahu (výjimkou jsou snad jen hry, kde předem odhalí DLC s HLAVÍM příběhem - tam se dá tušit vydírání, že hra jako taková bude nedotáhlá a aby si jí člověk užil až do konce, bude muset mít DLC - rozdíl ale je, když se oznámí hra se vším všudy - tzn. celý příběh - a k tomu se dopředu ohlásí DLC třeba na mulťák, vedlejší mise nebo extra zbraně...to mi nevadí, koupím si hru, užiju si jí a dál už nic nestahuju). A když dodatečně ohlásí DLC, hned je za to nekamenuju, podívám se na gameplay, pročtu si co v nich bude a dle ceny usoudim, jestli to má smysl, opravdu to obohatí hru, a nebo je to jen vybírání peněz navíc...proto bych tenhle systém neodsuzoval, více méně v těch lepších případech (třeba jako právě Metro) nám nabízejí autoři něco extra, (součtem - season pack) za solidní cenu, tak jednak ty vedlejší mise za to stojí a jednak tak vývojáři mohou získat peníze na vývoj (a zrovna u 4A si myslím, že si to zaslouží, vzhledem k tomu, v jakých podmínkách Metro LL vyrobili) a nemusí tak živořit do další hry... Asi tak Proto říkám, že záleží případ od případu...
            • smejki
              jo, tohle už je fér.
    • Metro je jedna z her, kde se to dá tolerovat...kluci si fakt mákli, vzhledem k tomu v jakých podmínkách tuhle parádní hru vytvořily. Nicméně nekamenujte je, neni to ten samej styl DLC jak třeba v Mass Effectu, kde bez DLC hra skoro neměla smysl...tahle DLC budou mimo hlavní příběh hry, který se povedl znamenitě, tudíž ten, kdo dál utrácet nechce, vlastně o nic nepřišel *4* Dostali jsme parádní a dlouhou hru s hutnou atmosférou se vším všudy...a kdo chce extra příběhdy vedlejších postav, tak ať si zaplatí...navíc při koupi celého balíčku je ta cena opravdu slušná vzhledem k průměrným cenám dnešních DLC...takže tenhle systém DLC schvaluju.
      • Jenze ... DLC ... je proste v 99% svinstvo.
        bud to nabourava koncept hry (viz ME, kde se vracis pred konec ...) nebo do doplnuje neco, co tam proste melo byt (dulezity informace o deji) nebo je to jen snaha vyrejzovat (zcela nesouvisejici nesmysly ... uplne mimo hru, jako trebas do F3 ...)

Kdyz to srovnas s klasickym datadiskem, tak to (vetsinou) byla vpodstate zcela samostane hratelna hra ... ktera jen jela na stejnym engine (a nekdy sel datac i spustit bez puvodni hry). A samo, taky platilo, ze neni datac jako datac, ale porad to byl prevazne poradne kus hry ... ne ze ti nekdo prodat pusku ... za $10 ...

Vis, bevaly casy, kdy dohrat hru vcetne vsech bocnich linii bylo na mesic .. dneska ti za stejnou cenu prodaj dve odpoledne a dalsi dve v podobe DLC.

Mimochodem, Kooupil sem si za 300 minecraft, a uz sem k tomu (v cene) dostal spousty DLC ... ;D sposta novy funkcionality, se kterou se da uzasne vyblbnout ... Takhle proti tomu nic nemam ... ale za ty (prevazne) zcela sileny ceny ...???
        • No, a Metro bude v tomhle asi to 1 %... protože hra sama o sobě byla komplet i příběh, takže spokojenost...viz. napsal sem níže pod tvuj druhej post. Nebudu to opisovat *3*
  • Já DLC řeším poměrně jednoduše hru si koupím hraju baví mě ale když se autoři rozhodnou že pokud chci ke hře kterou sem si koupil dokoupit pár desítek někdy ani to minut hraní musím platit někdy až třetinu ceny cele hry no tak to prominte ale já si to prostě stáhnu a klidně to přiznám a to nemluvím o těch DLC co vycházej v den vydání nebo tak to sou podle mě prostě kusy hry násilně odtržený aby bylo víc prachu a mi blci hráči jim to žerem a kupujem jak divý a ted navíc aby se náhodou nestalo že by se nám nějaký DLC nelíbilo a nekoupili sme si ho se objevili season passy tohle je prostě zlodějina.
    • IMO lepsi je kupovat kompletni edice ... o nic neprijdes (zahrat si muzes i tak), a za svy prachy dostanes komplet + jako bonus uz vis, jestlo to vubec za ty prachy stoji. Nekolikrat se mi stalo, ze hra byla zabugovana, ze ji neslo ani dohrat ... a samo, patch nikdo nikdy nevydal. Proc kupovat zajice v pytli.
    • Tak tohle je snad jasný..nevím co řešíš..hry dneska kupujou jen ti co vyloženě neví co s penězma(a těch je sakra málo) a pak pár vypatlaných idotů,kteří si myslí,že tím jsou kdovíjak kůůůůl a že těch pár jejich šušínek spasí celý herní svět..
      • No je asi tiež všetkým úplne jasné, že ty si akurát vypatlaný chňup a blbeček. *14*
      • Díky těm pár "idiotúm", si máš co stáhnout, imbecile.
  • no tak třeba DLC, aby sme zjistily, co se stalo s hunterem, by nebylo od věci *4*
    • Kniha metro 2034 :)
      • tam píšou o hunterovo osudu?
        • Samozřejmě, ta kniha je celá totiž o něm *3*
  • Příběhové dlc určitě pořídim
    • Taky nad tím přemýšlím *5* Hra byla úžasná a člověk hltal každej kousek příběhu a každou píď metra a stanic...takýže tohle uvítám *4*
  • SeasonPass zakúpený cez Steam. Len nejako tie DLC niesú. Kedy má byť prvé? (Nemyslím ale RangerMode)

1.Faction Pack - prvý balík bude príbehový a rozšíri Metro univerzum z pôvodnej hry. Ukáže nám príbeh ďalších frakcií.
    2.Chronicles Pack - druhý príbehový balík zájde do minulosti a ozrejmí nám niektoré udalosti.
    3.Tower Pack - pridá samostatné úlohy pre Metro veteránov, budú to misie mimo príbehu s určenými pravidlami.
    4.Developer Pack - vyjde ako posledný a pridá kreatívne nástroje, s ktorými budete môcť spoznávať svet Metra. Teda sa voľne poprechádzame po staniciach metra a presunieme do rôznych lokalít.

Neviete aký je dátum pre Faction Pack?
  • Nějaký DLCčka... já furt čekám na drivery na radeonku :(
    • Tak ten strep zahod a kup si grafarnu ne? ;P

Podivej, atiny mely odjakziva ponekud lepsi "technologie" nez NV ... jenze stejne tak plati, ze mely odkaziva naprosto tragicky ovladace. A pokud chces vedet, kde je pro me odjakziva, tak v dobach, kdy jeste 3D byla extra karta. Rozchodit trebas jejich allinu ... to byl horor o nekolika dejistvych. Takze ja si radsi zahraju s ponekud "horsima" barvama nebo "horsim" AA, ale bez toho, abych musel zkoumat, jaky z bambilionu verzi ovladacu zrovna s touhle gameskou bude fungovat.
    • Stáhni si update na warez ty ovladači *1*
    • AMD 6870 full HD vyplá teselace,max. detaily a narpsoto vklídku cca 30-35 FPS..že seš blbej COCOT a máš bordel v počítači,nebo si neumíš nainstalovat ovladače,tak to už se není problém vývojářů..
      • Ale jinak souhlasim (až na ty výrazy *7* ) že nejprve si musí člověk udělat pořádek v počítači, aktualizovat si ovladače a zjistit/stáhnout patche nebo updaty než bude kritizovat vývojáře...vzhledem k tomu, v jakých podmínkách hru vyrobili je nemyslitelný, aby jí se vším všudy optimalizovali na každou grafiku na světě...a že je jich v provozu hodně desítek typů. Oni nejsou jako Activision co chrlí levný převařený hry, těží miliony a má studio s tisícem lidí, co hru prošmejděj a zkontrolujou každej pixel (což stejně nedělaj, aby ušetřili). Co se mě týče, měl sem sestavu na starym PC 3GHz jednojádro pent. 4, 1,5GB operačku a 128 MP DDR3 Nvidii a první Metro sem rozběhal s nejnovějšíma ovladačema v pohodě a to byly minimální požadavky 256MB grafika a 2GB operačky *1* Takže na jednu stranu výborně udělaná hra...
        • Rhulad
          Ty by jsi u Metra obhajoval snad vše, i kdyby tvůrci hry začali střílet lidi... to co tady předvádíš - přesahuje fanboye... to už je fanatismus.
          • P.S. Rhulande, to je fanatizmus, když jsem se hrou komplet spokojen ? (snad jen krom malého sekání v jedné stanici, které ale zmizelo po znovunaloadování mise... navíc, co bych chtěl na mym 4 roky starmy ntb *2* ). Takže v tom případě se, ano, hry zastávám... to nemá nic společného ani s fanboyovstvím, ani s fanatizmem... (délka mých textů je z části zápalem pro hru a z části tím, že některé myšlenky prostě kratšeji napsat nejde) Howgh *3*
          • No zatim se snaží, tak je hájím proti těm, co je zaškatulkovali do skupiny ME3 a dalších pokažených děl... což si určitě nezaslouží vzhledem k tomu, že vydali kompletní hru s kompletním a parádním příběhem (dohrál sem) a pokud nám ještě nabídnou za rozumnou cenu DLC s obsahem navíc jako přídavek, tak to nejspíš vezmu... stejně bude další hra až nejdřív za 2 roky, tak proč si čekání nezpříjemnit *3* Ale co je hlavní a myšlenka toho, proč to píšu - tak nic si stahovat nemusím. Dostal jsem kompletní hru s parádním SP a nic mě nenutí si cokoliv stahovat... chci extra mise? Mohu... a to je potom v pořádku. Narozdíl od toho, v ME3 člvoěk "musel" dokoupit DLC, jinak by jeho herní zážitek za moc nestál... (ono ani se všemi DLC po hromadě moc nestál...) Pochopeno ? Fanboy by obhajoval i ME3, já ne... to je rozdíl...
          • Tilwaen
            Ti Anonymové jsou všichni takoví strašní fanboyové, že? *1*
            • Anonym s velkym A jsem jenom já *3*
      • naprosto
    • GlaDOS
      Potvrzuji, Radeonky jedou ok. 7850, full hd, maximální detaily, teselace na druhé nejvyšší, vsync a vyhlazování hran vypnuto. Jede to pěkně a framerate klesnul snad jen třikrát na takovou mez, že to bylo poznat.
    • Nedávno vyšli
      • vyšly
        • hehe :D
        • :D Korektor. Docela jsi mě pobavil.
    • Veskoslav
      A proč? Mě to jede na všech Radeonkách, co mám doma. A to mám 5570 a 7850.
      • Mně...
  • tak firmy co se zabývaly online hraním ze začatku měli měsiční předplatné , to lidi přestalo časem bavit (krom WoW) tak firmy přešli na free to play a firmy které vyraběji hry bez možnosti měsičních poplatku nebo něco si ve hře koupit za penize (free to play) přišli s napádem DLC aby taky mohli rejžovat *16*
    • Mno ... ono je FTP uz i wow ;D
      Muzes hrat do lv 20 ... zadara ... ;D. Teda, ne ze by to specielne ve stavajicim stavu bylo nejaky terno, protoze to je tak na dve odpoledne. Ale je IMO otazka casu ... kdy pujde hrat zadara i to wowko. Lidi zrejme odchazeji a neni se co divit.
  • Catalisty 13.4 - údajně nehratelné což jsou poslení ovladače
    Catalisty 13.5 Beta údajně o něco lepší ale pořád to není ono
    udajně Catalisty 13.1 jsou nejlepší ale kde je sehnat?
    elkem by mě zajímalo jestli vůbec je hra optimalizovaná pro ATI a nebo se jedná o nějaký komerční krok Nvidie aby v testech jejich karty drtili konkurenci.
    • A další tupej d,e,b,í,l,e,k,takže ještě jednou AMD 6870 full HD vyplá teselace,max. detaily a naprosto vklídku cca 30-35 FPS a ovaldače mám 13.4...
      • S vyplou teselací to musí být řádnej hnus.
  • Uz se tesim, az se na to podivam na YouTube, tak jako na cele Last Light *15*
    • To si teda pravý gamer... neni lepší si to zahrát, než 12 hodin koukat na film ? *7*
      • Nech si to len pozre, to je jeho bordel. Kto ma slaby komp tak si to pozre len na YT a kto je troll ten bude provokovat.
        • Píšu to jen proto, že pokud nemá opravdu slabý komp a může si to zahrát, je to hrozná škoda přijít o ten pocit hrát tuhle hru, a jen to vidět na videu....
        • Rhulad
          Co máte proti youtube... Veskoslav na něm porazil i Manuse na NG+7 *1*
  • Hra je naprostá pecka,škoda jen že to tady recenzují takový blbý Pyče,který tomu rozumí jako koza drbání
    • hmm..."pyče"...čo to asi je?nechcel si napísať Tyče..? *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit