Přejít na výpis diskuzí
Metro: Last Light - videorecenze české PC verze
21.5.2013 | Lukáš Grygar
191 příspěvků
-
No, video recenze o fous lepší než minulá recenze, nicméně pořád, jak je to tu již zmíněno, se neumí rozlišovat mezi FPS s koridorem a strategickou FPS. Pro to, aby se ve hře udržel svižný spád příběhu a člověk takzvaně nepřetrhl nit, se musí určit jistý "koridor", bez toho to prostě nejde. Mě osobně v Metru 2033 ani LL koridor nevadil, jo možná jednou dvakrát průhledná zeď, ale jinak vše bylo šikovně ohraničeno a tak to člověk ani nevnímal a opravdu jen hltal atmosféru, kulisy, město, nepřátele...a o to tvůrcům šlo. Naopak si myslím, že Metro je jeden z nejlepších koridorů za poslední rok či dva a nechápu, jak to může autor recenze srovnávat se sérií CoD, která dovedla koridor do křečovitého extrému. Pokud to tedy tak autor bere, tak (bez urážky) by se měl zaměřit na hry typu ARMA nebo, trochu starší příklad, český Hidden and Dangerous (SAS jednotka za ww2). který byl opak koridoru - důraz na detail, plno prostoru pro taktizování, odstřelování apod a dobrá atmosféra (oboje hry mám moc rád) ale na úkor svižnosti děje, který byl vedlejší... Proto je FPS a FPS, měl by se mezi tím už konečně udělat rozdíl... otevřené hře se vytýká slabý děj a koridorové zase málo prostoru...proč má asi Škoda CitiGo malé rozměry? Prootže je to malé městské auto...a proč má Oktávka vělké rozměry? Aby hodně uvezla...
A co se týče příběhu, kde vidíte chybu? Jak by teda podle vás vypadal solidní děj? Tuna atomovek, 10x záchrana světa ála CoD, nebo ufoni ve westernu? Knihy Metro jsem sice nečetl, ale mě příběh obou her dává parádní smysl a spád... Druhá hra rozvinula myšlenky prvního dílu, dovolila nám prozkoumat další (a velmi povedené a originální) stanice - Divadlo, Benátky,... (což jsem si od jedničky moc přál - poznat víc stanic), "díky" atomovému létu zase větší "nakouknutí" na povrch, nové nepřátele, zbraně, lepší systém vylepšování zbraní (člověk nemusí měnit kalach2012 s tlumičem za kalach s optikou, ale jednoduše jí dokoupí). A co se dabingu týče, komu vadí, dejte si ruský...to přece nemužete brát jako mínus vzhledem k tomu, jaký rozpočet studio mělo...
Dále se tu vytýká stealth - prodle mě zbytečně, oproti jedničce si spíš polepšil a je teď velmi dobře hratelný...zas nemůžete chtít sama fishera...
podtrženo sečteno, jediné, co bych hře objektivně vyčetl, je snad optimalizace grafiky (někdy FPS pokles, problémy na některých kartách - vzhledem k ohlasům, já osobně jsem problémy neměl, a to mám ntb s i5, 2,52/4GB/geforce GT620M), trochu moc zjednodušený stealth - zabití trefou nožem do ruky apod) a to bude asi vše...tudíž ode mě 9/10, opravdu jsem si tu jízdu užil se vším všudy, grafikou, atmoškou, hudbou (ta na konci by zasloužila ocenění), originalitou (nové zbraně, mutanti a stanice) a dobrým příběhem... A už teď se těším, co nám kluci (teď už snad s lepším zázemím) naservírují příště *5* -
-
to mně teda spíš než koridor metra byl sympatičtější zpracování Stalkera
-
-
Tak Stalker je skvělá hra, ale opět se nedá striktně srovnat s Metrem... Stalker je principielně něco jako Arma, prostě otevřený svět, kde ale "vázne" plynulost děje...Metro je uzavřené (někdy) právě kvůli tomu, aby děj měl spád...prostě jedna hra hraje na děj a filmovost, druhá na otevřenost a možnost volby postupu...
-
-
tak mě napadá, že třeba Far Cry ten otevřenější svět s dynamickym dějem zvládl výborně. Ale ano, už Half-life byl vždy koridor a dodneš je považován za krále žánru.
-
-
Mně se Stalker moc nelíbil, ale každý má v tomhle jiný vkus, ale zase neříkám, že je Stalker špatná hra.
-
-
Jen dodám k tomu stealth přístupu. Je tu z jednoho prostého důvodu. Když se podíváte na achievmenty, tak je jich zde několik, které dostanete za to, že některé stanice projdete aniž byste někoho zabili a není to jen kvůli achievmentům, ale Metro má opět dva konce. Dobrý a řekl bych méně dobrý. Teho jednoho dje dosáhnout snadno, toho druhéheo (stejně jako v 2033) dosáhnete tím, že budete "hodní" a někde někoho nebude zabíjet, protože to není nutné.
-
Pouze rozlišuju mezi koridorem, kterej funguje, a mezi koridorem, kterej mi (narozdíl od tebe) přijde nepovedenej. Ve videorecenzi explicitně říkám, že po Last Light nechci, aby měnila žánr..
-
-
Uvědomte si ale, o co vývojářům Metra šlo...myslíte že by pro ně nebyl problém udělat větší volnost? Ne... ale pak by z toho byla jen kopie Stalkera s jiným příběhem...právě o to šlo, dát tam "co nejrozuměji" v rámci možností koridor tak, aby si toho NORMÁLNÍ hráč nevšiml (upřímě, napoprvé jsem "prošmejdil" celou mapu, každý kout, sebral munici, zápisníky a dostal moral pointy ale na vysloveně špatnou zeď jsem narazil asi jen jednou...a vůbec sem to neřešil... Takle má aspoň příběh spád a o to autorům šlo... Neni účelem téhle hry lézt po stěnách, padat z mostů a obhlížet skládky aut a spálené stromy... I upravený stealth tomu napomohl, byl hezky plynulý a dobře zapracovaný do hry (až na přehnanou účinost vrhacího nože - zabití i do ruky), takže měla hra opravdu spád...
-
Nejlepší je ten tvůj příklad té neviditelné zdi, radši bys evidentně skočil z toho mostu.
Já to říkám stále, v éře CoD, což je 5 hodinový koridor bez špetky nápadu a atmosféry, si hra, které je sice koridorem, ale netrvá 5 hodin, má solidní příběh a dobrou hratelnost, si zaslouží lepší hodnocení. A hlavně, uváděj také nějaké příklady, viz. situace kam se dostaneš a je jedno, jestli střílíš nebo se plížíš. Sice kritizuješ, ale příklady neuvádíš.
Pak jsem zaslechl slovo nuda. Slyšel jsem správně?? Nuda? Ty ses nudil? To jsme asi hráli každý jinou hru. -
-
Narazil jsem na jednu neviditelnou zeď, která byla jenom dva metry od skutečné, no prostě "hrůza". Když si vzpomenu na takový BulletStorm a 10 cm překážky.....
-
-
Kde je povedený koridor? Dej příklad.....
-
-
Tak napadá mě první Bioshock, dejme tomu.
-
-
Přesně tak původní BioShock- parádně zvládnuty koridor PS. Veskoslav je zase v ráži.. chtělo by týdenní ban na vychladnutí *4*
-
-
Jenže je to recenzent...to že je to jeho názor, to je nadslunce jasný snad každýmu z nás, ale ať si, ve vší slušnosti, ten názor píše řekněme do svého blogu, ale ať tady udělá objektivní recenzi (podobně jak to udělaly snad všechny zahraniční servery - i ta nejkratší zahraniční recenze je 2x tak dlouhá jako tahle... a ty nejdelší by daly skoro na knihu). Já zcela beru jeho názor, ale když to není schopen objektivně zrecenzovat, tak ať to nechá někomu jinému z redakce...a ať ten udělá recenzi a ta původní by se smazala... Copak tohle je pro potencionálního kupce objektivní zhodnocení hry, když tu 8 až 9 lidí z 10ti, co to hráli, mají úplně jiný názor než recenzent? Nic ve zlém...ale...
-
Musí mít ale argumenty a příklady, a ty v recenzi nejsou. Recenze klouže po povrchu a jakmile uvede nějakou věc, která je špatně, tak honem skočí někam jinam.
-
Bože chováš se jako malé děcko, kterému vzali lízátko.... Je to jeho názor a těžko ho změní, když na něho bude vyskakovat nějaký Veskoslav.
-
Proč v ráži? Píš prostě to, že Lukáš je naprosto a silně zaujatý vůči této hře a přespříliš kritický, což je u kritika špatná vlastnot. Navíc ten ban mi zrušili....Takže se uklidni ano?
-
-
-
Duablo III
-
-
Bavíme se o FPS proboha.....
-
-
-
-
Kupodivu ten benchmark je více náročný, než hra samotná. Metro 2033 bylo v době kdy vyšlo více náročné, když jsem koukal na testy. Tohle jede ve hře dobře. Není tam tolik náročných scén jako v benchmarku.
Dokonce GTX 680 ve FullHD 1XAA měla údajně 36 FPS u metra 2033.
-
-
Stejně pořád nesouhlasím. Dohráno v Ranger mod (ta lehčí) za 15 hodin. A některé scény jsou opravdu dost smutné. Na povrchu jsem například našel školku, kde kostry dětí byli ještě v lavicích. No ta hra má takovou děsivou atmosféru, že občas si člověk řekne, co kdyby se to stalo.
-
-
Nechci být hnidopich, ale když už jsi zmínil ty lavice. Je fakt divný, že děti sedí v lavicích, když zhasnou světla a okny svítí rudá záře, že se knim neběží podívat, ale ano hru mají pěkně vypiplanou a jak samu tvůrci řekli. "Žádné dva tunely nejsou stejné"
-
Zrovna kostry v lavicích je hloupost. To mně spíše rozesmálo.
-
-
Ano, je to opravdu vtipné... Dej si pár facek.
-
-
Tak tak... byť to člověk bere jako hru, tak je mu fakt každýho padlýho rangera líto... A to byl taky účel autorů, aby navodili atmosféru, že i po 3. sv. válce se lidi stejně midlej... A povedlo se to, myslim, na jedničku... *5*
-
-
No shrňme si to, co Lukáš vyčetl Metru:
1. Béčkový děj - v žádné áčkové hře za poslední léta jsem neviděl nějak originální děj. To není chyba tvůrců. Vymýšlet neustále něco originálního je někdy kurňa těžký.
2. Koridorovost - pro mě naprosto nepodstatné, raději koridor se skripty než otevřený svět s chybami, bugy, který působí mrtvěji než hudební kariéra Leoše Mareše (Skyrim a třetí Gothic by mohli povídat)
3. Nemožnost rozhodnutí jak se má děj ubírat (nebo něco takovýho) - pro mě nepodstatné
Pro někoho jsou tohle chyby, mě je to ale úplně fuk, měnim si hodnocení na 9 možná 10 (kvůli atmosféře, originálnímu prostředí a faktu, že obě knihy Metro se mi fakt líbili) a těším se až si to zahraju (což bude pravděpodobně tak za 3 roky, protože muj komp to neutáhne) *1* -
-
Ale vždyť to žádné přehnaně špatné hodnocení nesklidilo. Fakt nechápu ten hate okolo hodnocení a recenzí tady na games. To je hráčská komunita tak zoufale labilní, že nepřekousne fakt, že hra není ani zdaleka dokonalá, nebo že se dokonce někomu nelíbí. A hodnotit pozitivně hru, která není sama o sobě dobrá, ale je jen o něco méně debilní než konkurence, je přeci hloupost.
-
Přesně tak, hra vpodstatě dostala 7 z neznámých důvodů. Autor videorecenze se snažil co nejkošatěji "zápory" uvést, avšak žádné, kromě béčkovosti příběhu, neuvedl. A ty kecy o koridorovosti... Už jsme zase u toho, jak vymezovat žánry her?
-
Zrovna u Metra jsem čekal áčkový děj :P jednička byla dobrá, pokud bude dvojka horší tak chápu v čem je problém ^^ uvidím no
-
Taky bych, vystihl technické zpracování. Fyzika a grafika je dobrá, hlavně světelné efekty vypadají dobře. Kupodivu i drobnosti mají slušné rozlišení (ovládací panely, hajzly atd.) U hodně her dají pěkný xicht a zbytek hnus. Anebo uděláš krok z5 a textura postavy se zhnusí..
-
Technická: "koridorovost" sama o sobě není nic negativního, ale je dobrej koridor a špatnej koridor, a taky je koridor, kterej se někam hodí víc a někam míň. Právě s tímhle vším se Metro (opět) dost pere.
A omlouvat slabej scénář jen proto, že "jiní to taky neumí" (s čímž osobně nesouhlasím, z poslední doby viz třeba - mimochodem koridor až na půdu - Bioshock Infinite)? To snad ne. -
-
Svým komentářem jsem nechtěl tvé hodnocení nikterak znehodnocovat (narozdíl od jiných čtenářů, čtu celé recenze nejen číselné hodnocení). Koridor mi nevadil v prvním Metru a tedy tuším (alias zatim doufám), že mi nebude vadit ani ve dvojce.
Netvrdím, že jiní neumí psát scénáře, já tvrdím, že to nikdo neumí (za poslední léta). A opět není to jejich vina, napsat něco originálního, co neni pro studenty třetího ročníku filozofické fakulty a zároveň z toho udělat FPS je nadlidský úkol. Pravda nový Bioshock jsem nehrál, možná po jeho odehrání (tak za 3 roky), změním názor. -
Spíš se vykašlat na škatulkování mezi originální a neoriginální příběh, to dat do kategorie zajímavý, dospělý a dobře zpracovaný. Co je v dnešní době prvotní a původně originální, zatraceně málo věcí.
-
-
Spíš se naučit číst a poslouchat. Mluví se o nekvalitě, ne (ne)originalitě.
-
-
Mě koridor přišel víceméně řešený správně, akorát jsem měl trochu problém s naváděním ve vší té špíně a šedi. A srovnání příběhu s Bioshockem, no nevím, Last Light sice tak silné v mnoha ohledech nebylo, ale dohánělo to atmosférou. Skoro bych řekl, že Last light příběh vyprávělo mnohem lépe, plynuleji, i když byl trochu Béčkovější. Zakončení těžko porovnávat, to se dost liší pro každého, mě uchvátilo v Bioshocku, v Last Light jsem už hodinu dopředu věděl jak to skončí a stejně bylo velmi potěšující.
-
Zrovna Bioshock Infinite mě teda příběhem a zvláště jeho zakončením nijak extra originální nepřišlo.
-
-
Mě taky ne, android potká slizku... *1*
-
-
*15*... jdu si to pustit *1*
-
*1*
-
-
-
-
Přesně, já si nějak nedokážu představit, jak máš podat silný příběh s hutnou atmosférou ve střílečce aniž by to nebyl "koridor". Ale klidně mě opravte.
-
-
Jediný co mě napadá je Fallout New Vegas, ale i to bylo primárně RPG, takže prozatim nic...
-
-
-
Jako recenzenta mám Lukáše rád, ale Metro LL podhodnotil.
-
-
Takovyho povyku, protoze to dostalo o bod min nez prumer? Hrozna hysterie...
-
-
Asi sis nevšiml, o číslech tu mluví málokdo...zato ale o recenzi, její délce a propracovanosti většina...nejde tady o čísla, 7/10 už hra dostala i v zahraničí (i když celkový celosvětový průměr je někde okolo 8,5/10), ale že Lukáše ta hra očividně nebavila, tak jí prostě tu pozornost nedal...však se podívejte do zahraničí, i ten nejkratší článek je 2x tak dlouhý jako recenze. A pokud se hra Lukášovi nelíbila (nic proti němu), tak jí měl předat někomu jinému... Však se podívej na obě fora (video i normální recenze), kolik lidí si stežuje na kvalitu recenze...to sem neviděl už hodně dlouho (a že sleduju games.cz už roky)...takže na tom asi něco málo bude...
-
-
Právě naopak - bavila, líbila. Jen zjevně ne tolik, jako jiným lidem.
-
Kdyz se hra recenzentovi nelibi, tak ji ma dat nekomu jinemu? COZE?
-
-
Recenze na seriózním portálu má být seriózní a objektivní a jestli sis nevšiml, tak jak délkou tak hodnocením hodně vybočuje z ostatních recenzí a ohlasů ve světě...takže ano, recenzent má hru brát nezaujatě a objektivně jí zhodnotit. Svůj osobní názor může napsat pod recenzi do komentů, za to mu hlavu nikdo neutrhne...je to JEHO názor...recenze je ale něco jinýho...
-
-
Doufejme, že si z toho Lukáš vezme ponaučení a bude nějaká sebereflexe.
-
-
Určitě se dá k flagelantům a sepíše studii, aby místní fellas mohli dosáhnout své spokojenosti, spolehni se!
-
-
Pro tebe platí to samé video, jako jsem dal výše.
-
-
Tady je to jako pří honu na čarodějnice... ještě, že už zakázali upalování *7*
-
-
Ty jsi sice nenadával, ale Veskoslav ano a moje reakce byla na něho a ne na tebe
-
Rhulad: Já jsem nikomu nenadával.
ZvacA: Opravdu? Dáš mi link na tu diskuzi kolego? Že bych někde neargumentoval? To se mi nezdá.
Fakt je, že jsem plival na PR články WoWFanu, ale ty se k mé radosti dlouho neobjevily a pokud vím, tak jsem řekl, že na ně plivat přestanu a přestal jsem, takže .. -
Rhulad má ale recht, o ničem jiným než mletí o neustání nějaké Metro-křivdy ze strany Metro panáčků, to není. A přitom jde ve výsledku o ho*no, kdo bude chtít, ten si hru zahraje.
Mimochodem, kolega Kronoss by se neměl vůbec ozývat, jednu dobu tu figuroval jako slušná guma, která strhala a žumpovala kde co a kde koho a nějakou velkou práci s argumentama taky neměl. Teď má nejspíš nějaký klidný období, a nebo se mu to hodí zrovna do krámu. -
Ach nevím kdo koho první urazil... možná by jsi sis to za prvé měl přečíst a ne plivat jedy a za druhé ubožák Veskoslav na mě reagoval první *3*
-
Rhulada ignoruj, ten je tu jen na ty nadávky :)
-
A když dojdou argumenty, jdeme k nadávkám. Bravo.
-
Tak stačí to naspat jednou ty zakomplexovaný deme*te a ne stokrát k textové recenzi a ještě k videorecenzi.
-
http://www.youtube.com/watch?v=Rf_gzZU21K8
- ty jsi ten přednášející a já House. -
Grygar ale neodvolá. :D
-
Proboha. Snažíš se být zajímavý nebo co? Recenze byla prostě odfláknutá a Lukáš hledá naprosté blbosti, co by mohl zkritizovat. Smiř se s tím a nedělej ze sebe šaška.
-
-
-
-
Průměr je 5/10.
-
-
o bod míň než průměr na metacriticu *7*
-
Pochybuju, ze myslel prumer z 10 ...
-
-
-
-
z týhle hry jsem strašně odvařenej!...ta atmoséra mě tahá za vajca *14*
-
-
Ale ne, má pravdu, je to opravdu chytlavej příběh a atmoška na krájení *3*
-
Tak to ses dcl ,,vajčak,, :D :D
-
-
Zvláštní, že ani jedna z recenzí se nezmiňuje o rangermode aféře..
-
-
možná běžného hráče nezajímá? *3*
-
-
Jestli běžného hráče ho nezajímá, jak s ním vývojáři / vydavatelé vyje*ávají, je mi ho líto.
-
-
vyje*ávají jak? Neorientuji se v tom, takže mě zkus přesvědčit, že autor nemá právo si rozhodnout sám o tom, v jaké formě své dílo vydá.
-
-
No jo, běžný hráč předobjednává a tím přistupuje na tuhle stupidní hru vydavatelů. Bohužel.
-
-
-
Choďte do ... s tou reklamou prekrývajúcou text
-
-
Mě baví ta na E2 co trvá 7 sekund a po 6 jde vypnout (vždycky to utnu každá vteřina dobrá) *5*
-
-
Tak dohráno a za mě jednička s hvězdičkou a dvakrát podtržená.Velmi intenzivní herní zážitek,hře téměř nemám co vytknout,samozřejmě pár chybek by se našlo,ale není to nic co by ovlivnovalo hratelnost.Snažil jsem se hrát co nejvíce plíživým stylem a vcelku se mi to myslím dařilo.Za nejděsivější část hry jsem považoval ty bažiny,ale v těch katakombách jsem se potom málem podělal strachy a navíc jsem tam neměl skoro žádnou munici..pro mě asi nejděsivější a nejtěžší část hry.Můj konec byl ten špatnej,ale z mého pohledu mi přišel epičtější a hrdinštější než ten konec dobrej.(Pavla jsem zachránil..bylo mi ho trochu líto :-),Ljesnického jsem zabil,jinak dobré a špatné skutky jsem tak střídal..ale nevím jaká je podmínka pro dobrý konec..jestli stačí aby dobré skutky převážily nad těmi špatnými či musím konat jenom dobré skutky??)Poslední věc..doufám,že tohle nebyl poslední díl a že autoři budou snaživě pokračovat ve tvorbě dalšího dílu.
-
-
No ten dobrej konec je, že se obětuješ. Možná si měl ten dobrej..
-
-
Nene, to že se objetuješ a (SPOILER) odstřelíš D6 je ten špatnej... ten dobrej vypadá jinak *3*
-
-
Nene, to je ten dobrej (díky tomu zničíš všechny hrůzy co jsou v D6 ukryty a obětuješ se za mír v metru, temní v poklidu odejdou. Vlastnš oba dva jsou svým způsobem dobré, u obojích ti temní řeknou že se vrátí..
-
-
SPOILER
Dobrý konec je považován tem, kde ti pomůžou vyhrát temní. Malý Temný se vrátí s ostatními a zastaví ruskoý útok na D6. Artyom přežije a malý Temňouš mu slíbí, že se vrátí. "Špatný" (spíš méně dobrý, ale hrdinský) konec je ten, kde umřeš. -
-
SPOILER:
Taktak, když máš ten dobrý konec, tak si vzpomeŇ (nebo mrkni na yt na video), co Artyom řekne na konci po tom, co Temní zastavili rudé - (asi nebudu úplně přesnej, ale myšlenku sem postřehl) "Once Khan told me, maybe the Dark ones are really the angels send to save us" "And when The small dark one came back to help us and brought his kin (svoje druhy), maybe this was the salvation for me, for the Order (hraničáři), for the whole Metro..." "Maybe we really did earn the forgiveness"... krásně napsaný *4* Tudíž přeloženo - konáním dobrých skutků si tak vysloužíš pomoc Temných a "spasení" pro sebe, Řád a pro celé Metro... a tak i odpuštění za svoje hříchy (válka, zničení temných v prvním díle)... Tudíž, něco mi řiká, že mooožná na dobrej konec naváže třetí díl *4* Doufám...bylo by to od autorů scénáře hezký *3* Sice ten špatnej konec je více heroickej, ale tenhle by si Arťom rozhodně víc zasloužil... A vzhledem k tomu, že prý (co sem slyšel) bude třetí díl o synovi Arťoma, co spolu s temnýma, kteří se vrátí, půjde opět na povrch (dál nevim...), tak by klidně Arťom mohl přežít a být v tu dobu "v důchodu" :D
-
-
-
-
-
Taky doufám, že bude pokračování *3* jinak přesný návod (zatím) na dobrý konec není, nicméně co nejvíce prozkoumávej mapu (hlavně zákoutí a boční místnosti - (SPOILER) hodně jich je jak jedeš sám drezínou, tak zastavuj a objevuj božní místnosti, pak jak jdeš městem a panelákama s Temným, tak choď do dveří kde to jen jde a projdi si každý dům - dá ti to hodně munice, pušku a dobré skutky), pak dávej mince bezdomovcům, prozkoumávej stanice, v Benátkách vyhraj na střelnici medvídka (musíš si vsadit 3x) a vrať ho tomu dítěti, co tam břečí, poslouchej rozhovory, během stealth moc nezabíjej, jen omračuj a zabíjej jen když je to nutný pro postup, zachraň ty 2 ženský před banditama (bandity myslim střílet můžeš, protože jsou všichni "zlí", ale vojáci říše nebo rudí nejsou všichni "zlí" podle Temného), pak nezabij Lesnického, odpust Pavlovi a pokud možno zachraň medvědí mámu (když je zraněná, tak proběhne tím lesem, spadne k zemi a mutanti jí začnou žrát - postřílej je, ona vstane a uteče - dostaneš moral point). Myslim že tohle by mělo bohatě stačit *3* A abys nemusel procházet poslední bitvu, tak dobrý konec poznáš tak, že jakmile budeš odjíždět z polis vlakem, uvidíš v okně Annu a před tebou se objeví Temný a povídá: "Kdybyste umřeli, bylo by to špatně? Tak to vám pomůžu"...dál už neřeknu *3*
-
-
Jo díky moc,já jsem snad prolezl téměř vše co šlo,hlavně z toho důvodu,že jsem hrál tím "stealth mod"..toho medvídka jsem získal,ale třeba jsem nepomohl tý mutantí matce a hlavně jsem od začátku všechny zabíjel.Prostě já jsem si dal tu práci a všechny po jednom jsem je podřezal,či jiným tichým způsobem zlikvidoval,ač jsem třeba se na ně mohl vykašlat a jít dál.Navíc já jsem od narození hrozně lakomej :-D a tak jsem žádnýmu žebrákovi nic nedal a i jsem tak různě po městě kradl,když byla příležitost.Takže mně tak v polovině hry už bylo jasné jak to dopadne,ke konci jsem se trochu snažil a pár dobrých skutků jsem udělal,ale ono to bylo občas těžké..ten temnyý mi řekl,nestřílej na ty mutanty a oni mě najednou z ničeho nic napadli..co jsem měl dělat,postřílel jsem je :-)).Každopádně nevadí mi to,dobrý konec jsem shlédnul na "jutub" a jak jsem psal výše,tak ten v uvozovkách špatný konec mi přišel lepší.
-
-
Ale je návod, jak udělat dobrý konec :-)
http://www.gamefront.com/metro-last-light-how-to-get-the-best-ending/
-
-
-
-
Dvě nejočekávanější akce byly pro mě Bioshock a Metro.Metro nezklamalo, hodnocen za mě rozhodně 9/10, parádní grafika, zvuky, atmosféra, pár novinek oproti 2033 hře prospělo, celou dobu jsem postup Arťoma prožíval, zkoušel jsem jiné postupy, zkoumal prostředí a hru si opravdu užil.Bohužel zatímco bioshock 1 byla pro mě jedna z nejlepších her, tak Infinite je velké zklamání, užil jsme si jen začátek dokud se nestřílelo a od té doby už jen nuda, povinné poklikání na všechny sudy a krabice okolo a zase běžet někam dál, stylizace je zajímavá, ale tak nějak by mi do toho světa více seděla adventura jen s občasnou akcí.Hru dohraju vlastně jen z povinnosti, bohužel.
-
Nebudu se patlat se samotnou recenzi, to uz udelali jini, ale zeptam se - v jake kvalite to proboha uploadujete? Jedna z nejvetsich deviz tehle jry je vizual, ktery je vic nez nadprumerny a dokonale pohlcuje, a recenze vypada jak vyblite leco. To 720p nevidelo ani z rychliku. Hnus, velebnosti, polepsete se...
-
-
jojo...taky se mi to zdalo dost nekvalitni
-