Přejít na výpis diskuzí
Metro: Last Light - videorecenze české PC verze
21.5.2013 | Lukáš Grygar
191 příspěvků
-
hoši jak dáál?? je to kapitola revoluce jsem v místnosti pozabíjim všechny potichu oni tam něco tlakujou ale nevim jak dál nikam se nedá dostat *16*
-
-
větrákovou šachtou nahoře,osle..
-
-
a kde je ta šachta?
*13*
-
-
-
Nevím, jestli se tu do Lukáše neopíráte trochu moc. Jeho běžné recenze nastavují laťku hodně vysoko a jsme zvyklý od něj očekávat hodně. A textová recenze mě také zarazila svou krátkostí. Na videorecenzi ale neshledávám nic špatného. Je pravda, že na výsledku se možná odrazilo i to, jak plné zuby už má Lukáš moderních stříleček. Ale nemyslím si, že by kritizoval věci, které není třeba kritizovat, a dobře vystihl kladné stránky hry. Jen proto, že málokdo z vás třeba hraje mainstreamové 7čkové hry vám ještě nemusí připadat, že hru víc strhal než pochválil.
-
Pěkná recenze, informativnější než ta textová. A podle mě si Lukáš tu sedmičku obhájil hezky, tak se tu moc nevztekejte *3*
-
-
Mně to nestačí, asi jsem moc zmlsanej od Petra Bulíře, Michala Rybky...
-
-
Lukáši můžeš sem pls napsat na jaké grafické nastavení jsi to hrál a jak to běželo? Popř. porovnat optimalizaci s 1. dílem (pokud jsi hrál) nebo s Crysis 3? Předem dík.
-
-
Na zaprášený GeForce 460, tudíž bylo potřeba srazit SSAO na minimum, ale pak to šlapalo kolem těch 60 fps, v jakejch běží videorecenze. Jedničku jsem recenzoval už nevím na čem, ale dala tehdejší grafice zabrat krapet víc. Last Light mi přišlo obecně svižnější, dost podobným způsobem jako trojka Crysis (tedy podobně dobře odladěný a skvěle vypadající na libovolný detaily).
-
-
si hral so zapnutým vsync?
-
-
Bez.
-
-
preto sa pýtam, lebo vela ľudom hlavne s nvidia kartami last light seká, resp herný engine pri načítavaní textúr spôsobuje tzv stutter (rieši sa to aj na nvidia fóre), také krátke, okamihové seknutie, ktoré sa môže opakovať v intervaloch skoro každé 2 sekundy a hra je potom nehrateľná, no u mňa zapnutie vertikálnej synchronizácie tento problém úplne eliminuje...
-
-
-
-
-
Na staré 460 to bych chtěl vidět teda.
jinak co se týče nároků už jsou venku benchmarky viz třeba http://extrahardware.cnews.cz/testy/metro-last-light-radeony-proti-geforce-srovnani-plynulosti-fcat/strana/0/5
Já hraju na i3 3220+7850 na nejvyšší detaily plynule (ssao off) - s amd patchem samozřejmě. -
Neviem či má Tiscali nejaký nový spôsob recenzovania, ale prečo pre boha niečo recenzuje človek, ktorého tá hra/žáner jednoducho nezaujíma a má navyše aj predskudky. Nehovorím len o tejto hre. Myslím, že toto bol už asi minimálne tretí prípad. To, aké hodnotenie táto hra dostala neriešim (možno by si ho aj zaslúžila, aj keď to už bol občas len taký, sorry za výraz, nitpicking), ide mi o pointu.
-
-
Jaké předsudky? Já hrál první díl asi 10 minut a odložil na ... asi důchod... tahle recenze mi popravdě fakt sedí. Řekla toho dost a nějakou představu jsem si udělal. Osobně mi více vyhovují názory upozorňující na problémy a nedostatky než od fanboyů, protože ti často záměrně přehlížejí chyby či nevidí to, co trápí ostatní hráče.
-
-
Takže v podstate píšeš, že hru si vlastne ani nehral, ale z prvých 10 minút súdiš nielen prvý, ale aj druhý diel. Každému sadne kritika na žáner, ktorý nemá rád. Rád si to vypočuje a utvrdí sa. Ja napr neznášam závody a športové hry, a ani za milón rokov by som nerecenzoval tento žáner, lebo viem, že by som to prehnane kriticky okomentoval.
Keď už táto hra dostala 7ku, prosím. Ale aby 7ku dostalo aj Dead Island Riptide, ktoré je nehorázne odfláknutie hry, ktorá ani nie je poriadnym pokračovaním a mechanizmy, ktoré nefungovali poriadne ani v prvej časti, fungujú ešte horšie v druhej? Keď už nič iné tak aspoň Metro má omnoho lepší príbeh, 100x lepší interface a o grafike sa snáď nemusím ani zmienovať. Jediné, čo mne vadilo na Metre LL, bolo to stupídne AI.
Tak či onak, jednoducho niekedy ten meter na tiscali nechápem.
Tl; dr - žáner by nemal recenzovať niekto, kto je zaujatý voči nemu. Kto chce nájsť dôvod, tak si ho nájde. -
-
No to v podstatě nepíšu.. Hru vůbec nesoudím... mluvím o recenzi a o jejím přínosu. Nebo si myslíš si, že Babovřesky Spáčilová recenzovat nemá a má je recenzovat jen někdo, kdo si ujíždí na "lidových" komediích? Ale no tak.
-
-
-
-
Já jsem z Metra dost zklamaný. Polovinu času se hra hraje sama, když člověk nedělá přesně to, co má tak se celá hra rozpadne. Pak jsou neuvěřitelně otravný části, kdy se člověk plazí nějakým potrubím nejpomaleji jak to jen jde. Když dojde na boj nebo stealth, tak je to excelentní, taky grafika a atmosféra opět bezvadné, ale ten zbytek mě prostě znechutil.
-
-
No si v Metru, tak sem tam nějaké potrubí je...upřímě já se nikdy nikde nezasekl...všechno šlo jak pomásle...zas nemůžeš chtít aby všechny hry šli odehrát v běhu jako v CoD...
-
-
CO tady hejtujete vy citlivky, co jako s tema detma v lavicich? Jsem u toho chcal smichy :DDDDDDDD
-
-
Místní holt nerozumí splatterpunku
-
Tak to si asi pedofyl nebo magor, vyber si *15* ... nejsme žádný holčičky, třebas já sem kus chlapa, věnuju se bojovejm sportům a boxuju, ale mám taky srdce, a zpracování Metra má prostě hloubku... Jsou hry, který působí "vtipně" nebo "trapně", protože to neumí dobře podat, Metro ale s celým příběhem a atmosférou působí hodně věrohodně...
-
-
Koho to k*rva zajímá,že jseš kus chlapa... já mám taky velkýho ptáka a nikde to nevykřikuju.. tvl demence
-
-