Přejít na výpis diskuzí
Microsoft chce znovu dobýt PC, slibuje hry i hardcore hráčům
7.11.2013 | Ladislav Loukota
119 příspěvků
-
Ani bych se nedivil kdyby ty hry byly jen na Win8.
-
-
Facepalm je tzv. DREAMUSER, kzady rok cvakne novy OS a keby mu spoplatnili kazdy update este im posle dakovny mail.
-
@Tilwaen
Kdepak, ja mam na mysli to, ze i kdyz je zmena tak mala a ty lidi si ty windows poridej, tak se takove miniaturni zmene nejsou schopni prizpusobit a placaji na forech jenom (tim mam hlavne na mysli nabidku start, kvuli ktere se vedou nekoncici naprosto infantilni debaty jenom diky tomu, ze clovek neni schopnej kliknout jednou navic, nebo kliknout na jinou cast obrazovky jenom proto, ze 10 let predtim klikal na jedno misto a ted najednou musi jinak). Tim se dostavam k duvodu porizeni novych windows ktery zni "proc ne". Kdybych premejslel nad tim jestli mi neco nabizi neco mega noveho oproti tomu co mam, tak bych si nikdy nic nekoupil. Nekoupil bych si nove auto protoze to mi v podstate taky nic nenabizi pokud takhle premyslim. Obe auta prece jezdi a dovezou me na misto. Kazdopadne ony nove windows samozrejme nabizi veci, novej vzhled, rychlejsi file system, lepsi stabilitu (ano skutecne je tomu tak, mam odzkouseny pripady kde napr. u windows 7 explorer.exe spadne, kdezto u win 8 nikoliv), a hlavne jsou "novy", stejne jako dnesni auta. Jsou rychlejsi, maj novej vzhled, apd., a prave kvuli tomu si je lide porizuji, i kdyz v podstate to vubec nepotrebujou. -
-
napis prosim, kde tu informatiku ucis, at vim, kam sve deti neposilat
-
-
proc ? Pripada ti spatne ucit lidi tomu aby se dokazali prizpusobit ruznym situacim ? No, to asi bude neco spatne s dnesni spolecnosti mam takovy pocit. Je to hold samy fejsík medialni masaz ze novinek.cz a podobnejch h*ven.
-
-
jestli nejsi nakej pohunek ms, tak si asi spad z visne *5*
ty obhajujes zmenu pro zmenu (pokud pouziju parafrazi umeni pro umeni), ale nechces pripustit, ze vetsina lidi neco meni teprve, kdyz to nesplnuje, co od toho ocekavaj...
kdezto w8 je proste bullshit, kterej ma jedinej duvod existence, ms zavidi applu a chce si rozjet vlastni store, pro uzivatele pc prinos 0, akorat vopruz, ze me nekdo nuti prejit na system, kterej nepotrebuju
-
-
-
Zajímavá představa o světě. Průměrný člověk nekupuje každý rok nové auto, protože je o něco lepší než to staré. To stejné platí pro OS. Jak jsi už napsal, změny mezi 7 a 8 nejsou razantní. BFU je rád, že mu systém šlape a nemusí se v něm vrtat. A rozhodně nebude platit pár tisíc za další systém, co mu nic zásadního nepřinese. Spousta lidí Visty úplně vynechala a přešla až na vyladěné a svižné sedmičky. Kvůli DX10 a 11 často i musela, pokud chtěla hrát nové hry.
-
-
To s tema autama melo spis za ucel ukazat obecny duvod proc si to lide kupuji kdyz to vlastne nic zasadniho neprinasi a zaroven to prinasi spoustu "kravinek". Kazdopadne v pripade ze teda mluvime o legalnim uzivateli windows, kterej teda uz nejakou verzi windows ma, tak toho zdaleka nestoji novy system nekolik tisic ale. V pripade ze mluvime o nelegalnim uzivateli (vetsina), tak uz jenom to je dalsi podnet k "proc ne". Kazdopadne uplnej pocatek cely diskuze byl, jestli to, ze by ty hry byly teoreticky jen na windows 8, predstavuje nejaky problem. Pokud ano, je to neschopnost adaptace. Protoze "tak co jako, tak si tam dam novej system. Stejne uz mam sedmicky nekolik let, uz je to nehorazne ohranej stereotyp a aspon tomu svymu kompu dam novou chut do zivota (pokud to reknu takhle blbe), a zaroven mam radost z toho ze budu moct poznavat neco novyho a zase to pc budu mit hezky rychly s novym systemem". Ale chapu, lidi takhle nepremejsli, jsou radi za neco co funguje a za par let se z nich stavaj lidi naprosto "outdated" a neschopni pouzit mozek pri hledani tlacitka vypinani windows 8 a ani ho nenajdou a je to strasnej problem pro ne, ze je to jinde. Lidi se proste bojej zmeny, i minimalni, nebo vetsinove placaj dokola "ja jsem s tim spokojenej", coz je veta pramenici z toho ze nic novyho nevyzkouseli a presvedcuji sami sebe ze to co maji je stale dobre, ovsem kdyby vyzkouseli neco novyho, tak uz si ani nevzpomenou na to co meli do ted. (V pripade windows 8 je to spis o tom strachu ze zmeny cili neschopnost se adaptovat). Coz je v dnesnich dnech kdy zacina nastupovat silna digitalizace a s tim i potreba aby to lidi dokazali ovladat byt i jen premyslenim a byli schopni se prizpusobovat, velice spatny.
-
-
Nebo pis, dal to je fuk... hlavne se nesnaz nikoho presvedcovat nebo vnucovat mu neco, nedavalo by to moc smysl. *3*
-
-
Nikomu nic nevnucuju *3*
-
-
-
Visty jsem zkusil jen "jednou" a to kvuli Halo2... a lepsi bylo pockat na crack ktery pak stejne vysel a Visty nezkouset nikdy. Bohuzel, to byl nejvetsi preslap v historii Woken. Win7 byl splnenym snem (je) vsech hracu, tak jak byli stabilni Xp jsou win7 a jeste neco navic. Visty nestabilni pfuj, nemluve o tech hrach ale dost uz o Vistach.Nac otevirat stare rany, prippominat si nehezke vzpominky Win8 je jen dle informaci, hlavmne update a to nejvic vyuziji "touchscreen" "fans" .
-
-
Win 8 maji daleko do toho aby se dali zobecnit na nejaky "touchscreen" system. To ze tam jsou touchscreen verze zakladnich programu (spolecne s normalnimi verzemi) jako kalkulacka nebo IE apd., z toho nedela touchscreen system.
-
-
pokaždé když napíšeš dva komenty tak si v nich protiřečíš, to je geniální :D Nakonec z tebe vypadlo, že Win8 nejsou ani systém pro myš ani pro touch screeny a je to jen slepenec nemající žádnou hodnotu pro uživatele Win7, kdybych měl Win XP/Visty tak jedinou volbou by byl nejnovější systém (což je Win 8.1), ale přesvědčovat tady lidi co mají Win 7 ať přejdou na systém kterému by se museli přizpůsobit a který pro ně nemá reálně nic nového je infantilní stejně jako tvoje debata o debatě ohledně Start tlačítka.
-
Zatim ne, zachvily ale zacnes... s tim tvym pristupem , je to tvuj nazor tak se nesnaz presvedcovat lidi, nevis ale lidi zrejmne odhadnes, sam si protirecis... hloupy normalni uzivatel... ih tady se asi nikam moc nedobereme. *7*
-
-
-
-
-
a s tim je nejakej problem ? Vlastne jo, zapskly paka neschopny se adaptovat, nasrane cumici na uvodni obrazovku windows 7 presvedcujici sami sebe jak to je lepsi.
-
-
Napiš mi důvody proč přejít, pak zvážím jestli stojí za to se přizpůsobit pro myš nepraktickému systému a čelit více problémům než mám na Win7 :)
-
To máš blbý když vidíš jen vítačku.
-
Coze? Co to je za kec, dit XP vydrzela jakou dobu, kdyz mi nic co bych potreboval nenabizi nevidim duvod prechazet na Win8. *3* Ledaze bych rad krmil Mrkvace ale to fakt nehodlam, ani tomuto zvyku neholduji. Adaptovat, to vubec system se ma umet prizpusobit ne uzivatel jemu... *7*
-
-
jacku, no tvl, nejen, ze ti rozumim, ale ja s tebou jeste navic musim souhlasit *5*
-
Samozrejme ze uzivatel se ma umet prizpusobit. Dalsi problem vzdelavaciho systemu u nas, vubec tohle lidi neuci a proto ze skol vylejzaj paka co sou neschopny se prizpusobit cemukoliv a neustale pak zvani. Samozrejme ze nic co bys nutne potreboval nenabizi, ale o tom to zdaleka neni, to bysme mohli vsichni zustat u trabantu, ze ? Nic co bych nutne potreboval mi prece taky nenabizi.
-
-
"no vim ze na to mas pohled hloupyho konzumenta s fejsíkem co si kazdej den"
Vidno, ze vubec nevis ... jinak bys to nepsal pohled cloveka s "Fejsikem" vazne nemam , pac ja se
proti tomu Jinak, si ucitel zrejmne , to bys pak takove "nazory" nemel. Pis si dal, nejlepe Elaboraty na nekolik odstavcu, o cem chces ja se vyjadril v ramci mych moznosti. *4* -
-
Ze vubec nevim... no tak se vyjadri co bych mel vedet tedy. Mas na to pohled normalniho uzivatele, kterymu staci ze mu to bezi a nepotrebuje nic novyho. Nebo snad ne ? Akorat ze ja nazval normalniho uzivatele hloupym konzumentem.
-
-
Facepalm:Uz nic nepis...
-
-
proc bych nic nepsal ? Ano vim ze na to mas pohled hloupyho konzumenta s fejsíkem co si kazdej den kupuje 10 rohliku kdyz jde z prace, ale za to ja nemuzu.
-
-
Teda, nacetl jsem se uz spousty blbosti, to fakt jo ale ze bych byl nucen se prizpusobovat? Necemu o co ani nemam zajem... nevim proc se ohanis skolstvim , soudime ze ( z vlastni zkusenosti, pak mi je te tak maximalne lito *9* ) Kazdopadne, toto slysim poprve a jako "samozrejmost" bych to tedy nepovazoval nevim co mas s trabanty to byli dobre auta po valce, (kdy bylo malo materialu a chteli mit n nejaky ty lepsi osobaky) . Nevim , nevim zda se mi respkt vim ze s terbou nemohu nez nesouhlasit...
-
-
@facepalm:
"Zmena mezi windows 7 a windows 8 je asi takova, jako kdyz vlezes do novyho auta a zapinani topeni je na palubce o 5cm jinde nez v aute starem."
Lamentuješ tu, jak se lidi neumí přizpůsobit a nechtějí si pořídit Win8, abys sám vzápětí přiznal, že změna mezi Win7 a Win8 je velmi malá a průměrnému člověku, co necpe dobrovolně peníze do kanálu, se vůbec nevyplatí. -
Tomu se říká marketing - lidi neví, co chtějí a potřebují, dokud jim to neřekneš.
Jinak, také nevidím důvod přecházet na osmičkový widle, sedmičky mi bohatě stačí. O nový (další) windows bych možná mohl mít zájem, pokud by si nevynucoval "touchscreenové" vychytávky, které jsou na obyč desktopu nic moc. LOL, ještě teď se směju, když si vzpomenu, že jsem nevěděl, jak se dostat z "nastavení počítače" zpět na plochu (žádné tlačítko, potvrzení, nikde nic). :D
A pokud se ze steamOS vyklube skutečně vývojáři podporovaný operační systém udělaný speciélně na hraní her, tak dual boot a windows můžu mít jen "seriózní" aplikace... Ovšem to se asi Microsoftu a jeho directuX nebude moc líbit... *2* -
Ano clovek by se mel samozrejme umet prizpusobit. Chces mi rict ze ti obecne pripada blbost se necemu prizpusobit ? Zmena mezi windows 7 a windows 8 je asi takova, jako kdyz vlezes do novyho auta a zapinani topeni je na palubce o 5cm jinde nez v aute starem. To je ale zjevne na dnesni lidi moc, a nedokazi se prizpusobit ani tomuhle. Ano ohanim se skolstvim samozrejme z vlastni zkusenosti protoze ucim informatiku. To co dostavam pod ruce za "lidskej material" je nekdy neco naprosto strasnyho. Lidi sou absolutne neschopny se prizpusobovat. Dnesni auta oproti trabantu taky v podstate nic noveho nenabizi, pokud na tenhle pripad aplikuju tvoji filozofii, presto predpokladam ze asi urcite nemas trabanta, ze ?
-
-
-
-
-
-
Koncepce je v téhle firmě asi sprosté slovo. Mám pocit, že pokud se pánové nevzpamatují, tak budou za pár let tak maximálně vytvářet kancelářský software, protože ve všem ostatním je konkurence převálcuje. *7*
-
Takže opět se ukazuje, jak moc Microsoftu nejen na lidech, ale i na hráčích záleží. Chudáček Steam teď asi bude mít hodně co dělat, aby vůbec přežil. A ty Vaše negativní příspěvky u tak mimořádně skvělé zprávičky teda vážně nechápu. *7*
-
-
Jaké že prášky bereš? Tedy pokud to není myšleno ironicky pokud je tak se klaním *3*
-
lol
-
http://www.youtube.com/watch?v=1Wo6T4_loKI
-
-
Jo, a ty už by ses vznášel až někde ve vesmíru! *15* *15* *15* *15* *15*
-
-
-
Soudě dle originálního článku chtějí vydávat hry jen na dementním Windows Store v dementních Windows 8 a výš.
"At the launch of Windows 8, we had about 30 games in the Windows Store. A lot of those you'd consider lightweight or casual games... But we've covered all of that property now. Now we're starting to look at bigger and core gamer things. I'm excited by that." -
-
A tys snad cekal od Ms neco jineho, nez pouhou snahu protlacit jejich Win8 a Win Store?
Jo, Ms opravdu zalezi na PC hracich. *1* -
-
Já jen aby si někdo nedělal falešné iluze. MS aktuálně nenávidím víc, než EA, Google a Segu dohromady.
-
-
Já skoro stejně nesnáším Windows 8. *12*
-
-
-
-
Dalsi zoufale prohlaseni by Microsoft. Trapas
-
Všechno co Microsoft dělá, je uplně mimo realitu, natož co napovídaj...
-
-
To samý bych mohla říct o tobě... *7*
-
-
"To samý bych mohl říct o tobě..." Opravil jsem to za tebe. *3*
-
-
Hm, tak na takovej příspěvek nebudu vůbec ani reagovat, protože už je to fakticky dost trapný a ohraný. *7*
-
-
Nějak ti to "na takovej příspěvek nebudu vůbec ani reagovat" nevyšlo.
-
-
A to by bylo špatně? Jacku, už to s tím zbytečným reagováním uklidni.
-
To by pak ale o te (ne)Reakci nikdo neslysl/nevidel. *3*
-
-
-
-
-
-
Zrazu sa začnú zaujímať o PC, pretože ho "trochu" zanedbali. Úprimne mám chuť písať len v nadávkach ale zdržím sa. Je dobré sa spamätať po niekoľkých rokoch, počas ktorých sa totálne vybodli na PC, sústredili sa na ryžovanie prachov na konzoliach a aby nám zavreli ústa, tak vydali stupídny OS Win 8 (pretože všetci chceme mať z kompu tablet) a teraz (ako to zatiaľ vyzerá) tak XboX One bude prepadák a nedokáže sa s PS 4 výkonnostne ani porovnať. U mňa de facto Microsoft skončil a čakám na to ako sa vyvinie Steam OS nech sa môžem zbaviť tejto pliagy. Som zvedavý koho si po tomto niekoľkoročnom fiasku ešte získajú.
-
-
Myslim ze XOne nebude prepadak a vykonnostne su konzoly pomerne rovnake ale s tym OS Win 8 s tebou totalne suhlasim. Totalne sa na PC vydlabli a ten windows ani nemuseli na PC vvydavat... *16*
-
-
go Microsoft!
-
-
go Sony !
-
-
Go Eva a Vašek!
-
-
To by sis možná rozuměl s mojí mamkou, ona je taky poslouchá. *4*
-
-
A jak ti chutná ban? *1*
-
-
Zatim ho nemám :D Ale to příjde...Nikdo mě z redakce nemá rád :(
-
-
Aha, já myslel, že jsi GGG. A ty jsi jen nějaká další napodobenina.
-
Ty ses nejakej mladsi bracha GGG ?
-
-
TheGGG je můj mistr
-
-
-
-
go morons
-
-
-
Ouya jako sílící konkurence? *15* Vážně ? *1*
-
-
Pobavilo, ne že ne...
-
-
mě taky.. třeba výčet her. Tahle má prvenství http://youtu.be/sgAYO2zQXpE?t=9m22s a to bych řekl jen proto, že je to OUYA only *15* ..jinak je to smutnější. Samé hry co hrají lidé na svých mobilech, když jedou metrem. (pokud nečtou)
-
-
-
netvrdili todle uz nekdy minulej nebo predminulej rok? mam pocit ze sem to cet dokonce tady