Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • představa univerzálních aplikací mě děsí. Aplikace na počítači byly vždy žrouty výkonu, který se mobilům nedostává. A aplikace na telefonech či tabletech bývají naopak funkčně ořezané a uzpůsobené dotykovému displeji.

    Skloubením těchto dvou návrhových vzorů vznikne akorát kočkopes - buďto aplikace, která z mobilu vycucne baterku za pár minut, nebo aplikace, která bude na počítači blbě ovladatelná. V tom horším případě to bude blbě ovladatelná aplikace žeroucí výkon.

    To že univerzální aplikace nejsou řešení se mohl microsoft přesvědčit už u win8 a jeho metro aplikací. Prostě to není ono. Působí to skoro až směšným dojmem, když na velké obrazovce mám čtyřcentimetrová tlačítka. A stejně ty appky ve výsledku moc neumí a s normálním desktopovým programem je nelze srovnávat.

    Takže po této zkušenosti microsoft vymění univerzální appky pro PC+mobilu za univerzální appky pro pc, mobily, tablety, věci, hodinky, brýle ... Jo, geniální řešení které vlastně odpovídá celkovému přístupu MS v posledních letech.
  • Naprosto nesmyslná koncepce. Stejně nesmyslná jako jeden stejný operační systém všude.

    Vývoj již několik let jde zcela opačným směrem. Naopak i pro hodně používané webové univerzální aplikace (jako třeba FaceBook), které by samozřejmě mohly běžet v prohlížeči na mobilu či tabletu se dělají portace na jednotlivé OS.

    Ovládání myší a dotyky je totiž tak rozdílné, že jeden společný design toto nemůže zvládnout. O zcela jiné množině periférií desktopu a mobilu nemá ani smysl mluvit.
  • Super! Microsoft je best of!
  • nikdy me neprestane udivovat, jak prirozeou vec (ze si si koupim produkt, tak snad bych ho mel mit na vsechna zarizeni) dokazou korporatni loupeznici prezentovat jako prevratnou a bohulibou novinku

    asi jako kdyz apple rozjel tu kategorii zaplat jenom jednou a hraj v jejich storu
  • Jestliže mám herní PC tak na co ještě konzole? Konzoli jsem si koupil, právě kvůli tomu, že se mi UŽ nechtělo již investovat do herního PC. Podle mě to využije málo lidí.
  • nejdriv elite dangerous a tohle je poslední hrebík do rakve ps4
  • cross-buy je samozrejme jen cast celeho sjednoceni, dalsi veci je cross-play, tedy jednak spolecny mp pro xbox a pc a druhak (tim si nejsem 100% jisty) rozehraju hru na pc a kdykoliv pozdeji budu mit moznost pokracovat na xboxu - alespon takhle bych si to predstavoval :)

    A nebojim se, ze by tahle vec zabila xbox a vsichni parili jen na pc, to je mozna nase domena, ale v zapadnich zemich je prece jen zvyklejsi, ze k pc mate dale krabicku pod tv. Navic, co byste delali, kdyz by vam to pc nekdo obsadil?
  • At s tim tahnou do hajzlu. Posledni vezre jsou horsi a horsi. Uz je cas aby tenhle monopol zanikl.
    • Odborník promluvil... *1* *7*

      Osmičky jsou lepší než sedmičky. Visty byly lepší než XP. Tyhle legendy kolem Win už mi lezou krkem. Šíří to naprostí ignoranti a další ignoranti tomu věří.
      • To me pobavilo. Myslel sem, ze te poucim, ale pokud to myslis vazne tak uz ti neni pomoci, hlavne ze ti slape facebook.
        Uprimne po windows 8 uz to muze byt jenom lepsi .... nebo snad ne ? *8*
  • zerowolf
    parada na to se muzu jen tešit *3*
  • Jack1947
    Já bych radši Crossplatform... inu na to taky jednou dojde ale...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit