Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kopirovanie je super a anti piratske ochrany su nasmiech.
  • Tak co říkáte na Dead space 2???? jóóó vlastně... Vy hrajete jen originály *1* No tak to si ještě počkáte *2* *3* *1*
  • nehrejte si na svatoušky, je mi z Vas zle. HDD mate plny MP3 z netu, vcetne postahovanych filmu! Nekdo pouziva piratske hry, druhy pouziva nelegalne stazeny MP3...a at me nikdo nerika, ze si chodi kupovat audio CD do obchodu. Nejdrive si zamette pred vlastnim prahem !!!
    • MoravaGeorge
      Pokud to bereš "podle sebe soudím tebe", aneb jak ještě jinak, když na někoho ukazuješ prstem, všimni, se že u toho gesta vždy tři prsty míří na tebe. Takže je ti zle ze sebe samotného. Opravdu máš doma plný HDD warezu? To fakt není hezké.

      Mimochodem, po 90 asi pirátil každý včetně jednoho nejmenovaného místního prodejce. Což byl pozůstatek komunismu, kdo má stále tyhle manýry, nechť prosím emigruje na Kubu nebo do KLDR, tam mu bude dobře.

      A co se týče toho že mám doma nelegální MP3, ano pár MP3 doma, které jsem si udělala z legálních CD a pár filmů jsem si ripnul z legálních DVD vše pro domácí potřebu do PSP. Když si stáhnu "film" nejedná se o film ale třeba o replay nebo něco podobného do a obratem hážu do PSP na cesty.

      A fakt nechápu tvou logiku, házení špýny na ostatní, to že jsi "sajrajt" ještě neznemaná, že jsou sajrajti i ostatní.
      • To víte že ano, pan svatý. Každý opakuji každý si stahuje nelgální mp3, film, seriál, hry nebo něco. Někteří i nevědomky. Někdo víc, někdo míň. Někdo to dělá z finančního hlediska, někdo zase z hlediska "mám syndrom křeček" aneb "na co mám platit když nemusím". Tak či tak si tu nehraj na něco, co nejsi. *3*
    • Film vydela v kine a v TV, hudba na koncertech a radiich ....... ale kde jinde si ma na sebe vydelat hra, nez prodejem placky ci skrz net, to fakt nevim. Srovnavas nesrovnatelne.
      • Tak teď si pobavil! *1* *1*
  • každy smrtelník na tejto planéte porušuje autorské práva tak sa nevychvalujte že ste bohovia ... či mate v počitači spálenu hru , stiahnutí film ,alebo smradlavú MP3 či nelegalný windows a ak to nemáte tak určite mate audio kazetu s z pred 15 rokmi ked ste sa hrali s Puzzlami tak porušili ste autorské práva - všetci sa budeme smažiť do jedného rok 2012 sa blíži *1*
    • Mit nelegalni wokna je zasluzny cin ...... MS sux
      • Mozno je cas upgradnut tu W98...? *7*
  • U mě to je s piráctvím asi tak na půl - nevím jaký mají vydavatelé výdělek, když si koupím hru z bazaru. Výše zmíněné CallOfDuty:ModernWarfare2 jsem v létě vydražil za 399kč. Novinky moc nekupuji a většinou sháním bazarovky na internetu, takže jestli vydali nějakej patch, je mi srdečně jedno *3* Jak se vlastně stavíte ke kupování bazarových her na konzole vy?
  • :) Situace dnes na Černém mostě Kane and Lynch 2 (PC páč last gen konzole .... viz článek) J...C - 399 , noname cosi obchodník na stánku uprostřed - 900+ .
    A oblíbený obchod na sokolské - 350 .

    :/ No a to jsem včera mohl nakupovat v Gamestopu .....
    Takhle vypadá herní divoký východ, ale dřív nebo později se bohatí i chudí stejně všichni potkáme na síti ;) .
  • Ohledne SW piratstvi:
    Uprimne receno mi vubec nevadi, kdyz si clovek, co na muj SW nema, poridi piratskou kopii. Takovy by si muj SW stejne nekoupil a nic bych nevydelal.
    Samozrejme by mi vadilo, kdyby si SW zpiratil nekdo, kdo si jej muze dovolit. Proto mam radsi system daru, kde necham vysi oceneni na uzivateli. Kupodivu se najde spousta lidi, kteri penize poslou.
    • No jo ... ale system daru funguje tak mozna nekde, kde nic necekas. Ale slibuj 200 zamestnancum, ze jejich zeny deti psy a milenky budou mit co jist, kdyz je nekdo milosrdne obdaruje. Chtel bych videt anketu, kdo nekdy dal nejaky dar. Ja jenom jednou v zivote, a to jenom proto, ze Fonline je mistrovske dilo.
      • :) No je fakt , že komunismus moc nefunguje a množení kapitálu ve svobodném prostředí internetu je ohrožováno .
        Pravdou je , že při způsobu "Zaplať kolik chceš " si na sebe vydělají jen takové projekty , které bohatě ocení komunita , případně v rámci packu několika nepovedených a jednoho a více silných tahounů se může svést i průměr . Ideální pro portály typu Steam , GOG atd ..
        Bohužel průměr a podprůměr je 80-90% produkce a těm kdo na něm stráví několik let života nemůžete permanentně říkat .... neprodáte adié .
        Vývojáři jsou ovečky , které svůj život táhnou od projektu k projektu za peníze investora (vydavatele ) a ten chce jistoty (masovost , korektnost , práva na x dílů pokud hra prorazí ..
        Holt daň za dokonalost kterou vidí producent jsou velké týmy , rozmáchlá grafika a přízemní osvědčený koncept ....... hra se přece prodat musí , tak jaké pirátění ! My chceme peníze zpět !
        Na rozdíl od hudebního a filmového průmyslu je herní trh i přes značnou podporu v zákonech zatím dost shovívavý . Ne krást se nemá , ale žít se musí (i kdyby to mělo být stylem urvi co se dá ) ....
  • ještě, že už jsem zlenivěl, nedokázal bych se patlat s hledáním hry po wazerech, stahovat všecky části, pálit to a pak to mít někde na stojánku popsaný fixou co to je....není nad to když přijde zásilka a rozbálím si novou hru v obalu, odplepím ochranou pásku, nasaji vůni, všecko pěkně potištění, strčím a hraju
    • Hry už stejně ve valné většině postrádají bohaté tištěné manuály a pořádnou lepenkovou krabici , takže k médiím čenichat nemá smysl . Budoucnost vidím v dostupné online distribuci a dobrovolnosti .....
      • sberatelska edice ma vzdy sve kouzlo, a najdou se i vyjimky takovy DA jsem koupil prave diky tomu ze ke hre byla zdarma plnobarevna herni prirucka se spoustou navodu a tipu na hrani. Kazdopadne mne digitalni distrubuce neoslovi dokud cena her nebude minimalne polovicni jinak radsi dam o stovku vic za krabici s manualem nez hodiny neco ztahovat, ale chapu ze nekde na vesnici cekat tyden na doruceni balicku je lepsi kliknout a za par hodin hrat...
    • To jsem take kdysi delal. Dnes uz krabicove verze nemusim...
      Vlastne jsem vetsinu krabic vyhazel a nechal si jen par desitek nejoblibenejsich - preferuji digitalni distribuci.
    • no i já mám rád originální hry v krabičce(i když teda to nasávání vůně...no když sem otevřel Secret Files 2, tak sem málem padnul do mdlob...s vůní to fakt nemělo nic společnýho)

      každopádně si u toho originálu moc nepomůžeš, třeba já a ty Secret Files 2...rozbalil sem, nainstaloval, no druhej den sem zapnul počítač a první, co na mě vybaflo byla ve Win7 chyba ovladače a že ovladač byl zastaven z důvodu nestability, tak se koukám, co že se podělalo a von to Tages ovladač ochrany těch Secret Files 2...tak sem si řekl zhruba "hmmm" a šel si k té originálce stáhnout no-dvd crack, protože mi žádný blbý ochrany narušovat PC nebudou

      takže mám sice rád originálky, ale zásadně je nekupuju za plnou cenu, protože to si za ty ochrany co tam cpou nezaslouží...jak s DVD filmy, koupím si originální disk a 20 minut koukám na reklamy a informace o tom, že krást je špatné
      • tak kupovat za plnou cenu je holé šílenství, vyhodit se za novou hru na konzoli 1500 Kč, kterou jeětě ke všemu dohrajdu během pár hodin např. Force Unleashed, buď počkám měsíc jak to spadne na 1100 a méně nebo ze zahraničí, no a na komp už nekupuji vůbec bo na vylepšování se peníze nenajdou a jak říkáš tak stím sou většinou problémy, kdysi jsem si koupil kotory a mohl sem jít tak na párek bo sem měl Ati grafiku a nešlo to rozjet, až koupením jiného typu
      • Já mám reklamy rád a u spotů typu "Stahování je krádež !" se vždy pobavím . Za 50K bych klidně snesl i tu ochranu pokud mi nezničí systém ... ale že u her v podobné cenové už na žádné licence za ochranu většinou nikdo nevyhazuje a ještě vám zdarma dá posledení záplaty ;) To je prostě teprve ten gold produkt .
    • S tou poslední větou naprosto souhlasím.
  • hele o co jde dejte tomu tak 2-3 mesice nekdo udela patch kterej tohle obejde a mrdkosoft do**bal...haha...LOL *5* *5*
    • Ale za ty vyděšené výkřiky na fórech to Microsoftu stojí *1*
  • naivni ani ne a odpovedi typu najdi si lepsi praci.. nejde o praci, ale o oceneni prace. hold tady na ostravsku i lide s maturou berou malo a dostat dobry post jde jen pres konexe, mam s tim milionte skusenosti a kdo je odsad, da mi za pravdu.. prirovnani o televizi neberu. ja neokradam obcana, nybrz giganta, ktery pro svou hamiznost okrada ostatni. a neni to nazor typu, kdyz kradou vsichni, tak ja budu taky. ale nevidim duvod chovat se cestne, kdyz se mi to nevyplati, resp. neni tak zachazeno semnou...
    • Situace s platy a cenami u nas je spatna,to je asi kazdemu jasny,ale obhajovat tim kradez je usmevny.
      Takhle to resis se vsim na co nemas penize?Nebo jenom SW,kde nekrades nic fyzicky? :-D
      Vzdycky mi prijde usmevny ,jak si to lidi dokazi sami sobe obhajit,ze to je vlastne uplne v poradku :-D.
      • Kradlo se, krade se a krást se bude . Dnešní lapka na nikoho nemusí čekat v houští ,nikoho nemusí atakovat či zabíjet , nikoho nepřivede přímo k žebrácké holi ..... dnešní lapka je morálně ospravedlnitelný .

        Samozřejmě , master tvůrce .... není to zpravidla jedinec (těch si komunita váží) , je v herní branži skupina 5 a více lidí . Lidé nemají rádi korporace . Už kvůli tomu , že z jejich strany cítí původ vlastních problémů .

        Lidé neokrádají chudáky , lidé si berou zpět to co korporacím stejně dávají den co den ....
        Krádež duševního vlastnictví může být fatální i s minimálním dopadem a vše závisí jen na úhlu pohledu ....
    • MrSanta
      Doufám, že alespoň pár her si dokoupíš později, když je zlevní. Krást se nemá, áááno.
      • + za to áááno, uplně vidím tu velkou plešatou hlavu a brýle *1*
        • Santa brýle nenosí *5*
    • Okrádáš giganta -> gigant okrádá zaměstnance, zaměstananec = normální člověk => okrádáš normální lidi. V čem jsi teda lepší než nečestné korporace? *12*
      • kdyz prestanu okradat giganta, tak gigant bude mit vic a zamestnanci stejne - v cem bude rozdil ?
        • A to víš jak? Teda - přinejmenším výše mého platu se dle hospodářských výsledků firmy v níž pracuji mění (nijak závratně - ale přece - buď na odměny je nebo není). A u většiny lidí co znám to je podobné. Když se firma dostane do finančních potíží, zaměstnancům se sníží platy.

          Navíc i kdyby zaměstnanci dostali vždy stejně, třeba onen gigant použije peníze na něco bohulibého (např. dá větší prostředky na vývoj další hry, najme víc zamětnanců, zlevní svoje zboží...). Peníze jsou oběživo - málokterá firma si je syslí.
          • tož to máš dobrý, pokud vím, tak ve většině firem se mění pouze výše platu šéfa(ředitele, dosaď libovolnou vedoucí funkci), takže v podstatě máš pravdu, firmy si je nesyslí, syslí si je vedení a na zaměstnance tradičně sere, tak jako to dělá vláda, no ano, pravda, příklad mají dokonalý, takže se není čemu divit
            • Nevím proč tu žehráte na podstatu tohoto zřízení - vydělat a vydělat ještě víc . Každý se o to může pokusit , jen tě někdy klepnou přes prsty hned na začátku a někdy tě klepnou až když si stejně s nimi připiješ na zdárnou budoucí spolupráci .
              Nejhorší je žít v iluzi .
            • Pokud jde u velké firmy významná část zisku do kapes managementu je majitel (akcionáři a podobně) pitomec.
            • Kolik bere šéf fakt netuším (a ani mě to nijak zvlášť nezajímá) - určitě mnohem víc než já a jeho odměny budou určitě také mnohem zajímavější. Ale z lidí co znám (z různých profesí) nejsem rozhodně jediný, komu se v předchozích dvou letech několikrát změnila výše mzdy v závislosti na tom kolik bylo práce a jak firma vydělávala. Znám i také, kteří o práci přišli (nebyly zakázky -> firma neměla peníze -> propouštělo se). Nemyslím, že by to v IT chodilo výrazně jinak.
    • MoravaGeorge
      *1* *1* *1* *1* to si špatně pochopil, já nechci abys tv bral, já si vezmu tovoji. Jekej je rozdíl, když okradu tebe a giganta (zdravím Giganta s fh, kterého doufám neokrádáš). Přímá úměra, tobě jako gigant připadá někdo a mě zase jako gigant připadáš ty.... přihoď přesnou adresu a televizi dej kousek ode dveří ať ji nemusím hledat a když tak přihoď i ledničku...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit