Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ještě, že už jsem zlenivěl, nedokázal bych se patlat s hledáním hry po wazerech, stahovat všecky části, pálit to a pak to mít někde na stojánku popsaný fixou co to je....není nad to když přijde zásilka a rozbálím si novou hru v obalu, odplepím ochranou pásku, nasaji vůni, všecko pěkně potištění, strčím a hraju
    • Hry už stejně ve valné většině postrádají bohaté tištěné manuály a pořádnou lepenkovou krabici , takže k médiím čenichat nemá smysl . Budoucnost vidím v dostupné online distribuci a dobrovolnosti .....
      • sberatelska edice ma vzdy sve kouzlo, a najdou se i vyjimky takovy DA jsem koupil prave diky tomu ze ke hre byla zdarma plnobarevna herni prirucka se spoustou navodu a tipu na hrani. Kazdopadne mne digitalni distrubuce neoslovi dokud cena her nebude minimalne polovicni jinak radsi dam o stovku vic za krabici s manualem nez hodiny neco ztahovat, ale chapu ze nekde na vesnici cekat tyden na doruceni balicku je lepsi kliknout a za par hodin hrat...
    • To jsem take kdysi delal. Dnes uz krabicove verze nemusim...
      Vlastne jsem vetsinu krabic vyhazel a nechal si jen par desitek nejoblibenejsich - preferuji digitalni distribuci.
    • no i já mám rád originální hry v krabičce(i když teda to nasávání vůně...no když sem otevřel Secret Files 2, tak sem málem padnul do mdlob...s vůní to fakt nemělo nic společnýho)

      každopádně si u toho originálu moc nepomůžeš, třeba já a ty Secret Files 2...rozbalil sem, nainstaloval, no druhej den sem zapnul počítač a první, co na mě vybaflo byla ve Win7 chyba ovladače a že ovladač byl zastaven z důvodu nestability, tak se koukám, co že se podělalo a von to Tages ovladač ochrany těch Secret Files 2...tak sem si řekl zhruba "hmmm" a šel si k té originálce stáhnout no-dvd crack, protože mi žádný blbý ochrany narušovat PC nebudou

      takže mám sice rád originálky, ale zásadně je nekupuju za plnou cenu, protože to si za ty ochrany co tam cpou nezaslouží...jak s DVD filmy, koupím si originální disk a 20 minut koukám na reklamy a informace o tom, že krást je špatné
      • tak kupovat za plnou cenu je holé šílenství, vyhodit se za novou hru na konzoli 1500 Kč, kterou jeětě ke všemu dohrajdu během pár hodin např. Force Unleashed, buď počkám měsíc jak to spadne na 1100 a méně nebo ze zahraničí, no a na komp už nekupuji vůbec bo na vylepšování se peníze nenajdou a jak říkáš tak stím sou většinou problémy, kdysi jsem si koupil kotory a mohl sem jít tak na párek bo sem měl Ati grafiku a nešlo to rozjet, až koupením jiného typu
      • Já mám reklamy rád a u spotů typu "Stahování je krádež !" se vždy pobavím . Za 50K bych klidně snesl i tu ochranu pokud mi nezničí systém ... ale že u her v podobné cenové už na žádné licence za ochranu většinou nikdo nevyhazuje a ještě vám zdarma dá posledení záplaty ;) To je prostě teprve ten gold produkt .
    • S tou poslední větou naprosto souhlasím.
  • "My s cheatery problémy nemáme", říká Microsoft lidem od Sony.
    • cheateři nemaji problém se sony ani s Microsoftem *1*
  • Ohledne SW piratstvi:
    Uprimne receno mi vubec nevadi, kdyz si clovek, co na muj SW nema, poridi piratskou kopii. Takovy by si muj SW stejne nekoupil a nic bych nevydelal.
    Samozrejme by mi vadilo, kdyby si SW zpiratil nekdo, kdo si jej muze dovolit. Proto mam radsi system daru, kde necham vysi oceneni na uzivateli. Kupodivu se najde spousta lidi, kteri penize poslou.
    • No jo ... ale system daru funguje tak mozna nekde, kde nic necekas. Ale slibuj 200 zamestnancum, ze jejich zeny deti psy a milenky budou mit co jist, kdyz je nekdo milosrdne obdaruje. Chtel bych videt anketu, kdo nekdy dal nejaky dar. Ja jenom jednou v zivote, a to jenom proto, ze Fonline je mistrovske dilo.
      • :) No je fakt , že komunismus moc nefunguje a množení kapitálu ve svobodném prostředí internetu je ohrožováno .
        Pravdou je , že při způsobu "Zaplať kolik chceš " si na sebe vydělají jen takové projekty , které bohatě ocení komunita , případně v rámci packu několika nepovedených a jednoho a více silných tahounů se může svést i průměr . Ideální pro portály typu Steam , GOG atd ..
        Bohužel průměr a podprůměr je 80-90% produkce a těm kdo na něm stráví několik let života nemůžete permanentně říkat .... neprodáte adié .
        Vývojáři jsou ovečky , které svůj život táhnou od projektu k projektu za peníze investora (vydavatele ) a ten chce jistoty (masovost , korektnost , práva na x dílů pokud hra prorazí ..
        Holt daň za dokonalost kterou vidí producent jsou velké týmy , rozmáchlá grafika a přízemní osvědčený koncept ....... hra se přece prodat musí , tak jaké pirátění ! My chceme peníze zpět !
        Na rozdíl od hudebního a filmového průmyslu je herní trh i přes značnou podporu v zákonech zatím dost shovívavý . Ne krást se nemá , ale žít se musí (i kdyby to mělo být stylem urvi co se dá ) ....
  • Ataker
    Jen tak dál :) Tohle se mi líbí... jaké je postavení MS k pirátům, sám si kupuju originálky a už jen pomyšlení, že bych vložil do svého Xka pálenou hru... bych se musel stydět.
    • Souhlasím s Vámi :o)

      Sám si kupuji originální hry. Není nad to v klidu strčit CD do mechaniky, nainstalovat hru, připojit se na XBOXLive stáhnout DLC a nerušeně hrát dle libosti i přes internet :o)
    • RakeW
      Já když se dostal k xku (teprve předloni), tak jsem ze začátku přemýšlel o flashi, ale když jsem viděl co je s tím pak mrdání (samozřejmě připouštím, že když do toho člověk pronikne, tak už to pak asi není problém) a že bych měl platit někomu, kdo mi to zkriplí... Takže za pálenou hru bych se asi nestyděl, ale za placení nějakému flasherovi možná i jo :).

      A dá se to, aniž by do toho člověk moc vrazil (starší hry, bazar, soutěže, koupě na protiúčet apod.), ale je fakt, že hraju dost příležitostně.
      • s tymi bazarmi asi tolko, minimalne SONY sa chysta zamedzit tomu aby si ludia mohli medzi sebou za lacno predavat hry (bazar). Ak toto sony zavedie, tak je asi otazka casu kedy sa toho chyti aj M$.
        Tu uz fakt ide o nenazranost a nie o poctivy biznis.

        PS: porovnavat fyzicke kradnutie s kopirovanim jednotiek a nul (ono technicky ziaden soft sa neda ukradnut) mi nepride ako uplne idealne. Ked sa zavedie pre toto novy pojem tak ok ale urcite to neni kradez. Vy cesi na to mate tusim aj slovo odcizit - cize niekomu nieco vezmes a on to uz nema, pri SW toto evidentne neplati.
    • ovce
      • Nikoli ovce, ale poctivy clovek, hajzle.
        • bez urážek dítě
          • no hlavne ,ze ty se do nikoho nenavazis ze :-D
  • každy smrtelník na tejto planéte porušuje autorské práva tak sa nevychvalujte že ste bohovia ... či mate v počitači spálenu hru , stiahnutí film ,alebo smradlavú MP3 či nelegalný windows a ak to nemáte tak určite mate audio kazetu s z pred 15 rokmi ked ste sa hrali s Puzzlami tak porušili ste autorské práva - všetci sa budeme smažiť do jedného rok 2012 sa blíži *1*
    • Mit nelegalni wokna je zasluzny cin ...... MS sux
      • Mozno je cas upgradnut tu W98...? *7*
  • nehrejte si na svatoušky, je mi z Vas zle. HDD mate plny MP3 z netu, vcetne postahovanych filmu! Nekdo pouziva piratske hry, druhy pouziva nelegalne stazeny MP3...a at me nikdo nerika, ze si chodi kupovat audio CD do obchodu. Nejdrive si zamette pred vlastnim prahem !!!
    • MoravaGeorge
      Pokud to bereš "podle sebe soudím tebe", aneb jak ještě jinak, když na někoho ukazuješ prstem, všimni, se že u toho gesta vždy tři prsty míří na tebe. Takže je ti zle ze sebe samotného. Opravdu máš doma plný HDD warezu? To fakt není hezké.

      Mimochodem, po 90 asi pirátil každý včetně jednoho nejmenovaného místního prodejce. Což byl pozůstatek komunismu, kdo má stále tyhle manýry, nechť prosím emigruje na Kubu nebo do KLDR, tam mu bude dobře.

      A co se týče toho že mám doma nelegální MP3, ano pár MP3 doma, které jsem si udělala z legálních CD a pár filmů jsem si ripnul z legálních DVD vše pro domácí potřebu do PSP. Když si stáhnu "film" nejedná se o film ale třeba o replay nebo něco podobného do a obratem hážu do PSP na cesty.

      A fakt nechápu tvou logiku, házení špýny na ostatní, to že jsi "sajrajt" ještě neznemaná, že jsou sajrajti i ostatní.
      • To víte že ano, pan svatý. Každý opakuji každý si stahuje nelgální mp3, film, seriál, hry nebo něco. Někteří i nevědomky. Někdo víc, někdo míň. Někdo to dělá z finančního hlediska, někdo zase z hlediska "mám syndrom křeček" aneb "na co mám platit když nemusím". Tak či tak si tu nehraj na něco, co nejsi. *3*
    • Film vydela v kine a v TV, hudba na koncertech a radiich ....... ale kde jinde si ma na sebe vydelat hra, nez prodejem placky ci skrz net, to fakt nevim. Srovnavas nesrovnatelne.
      • Tak teď si pobavil! *1* *1*
  • Tak co říkáte na Dead space 2???? jóóó vlastně... Vy hrajete jen originály *1* No tak to si ještě počkáte *2* *3* *1*
  • Vzhledem ktomu že tu ochranu dělají lidé tak zase jen lidé tu ochranu obejdou *1* *1*
  • Kopirovanie je super a anti piratske ochrany su nasmiech.
  • já online nic nehraju takže jsem z obliga *2* a když to po mě chce nějakej ten update tak se raději podívám jestli to není nějaká pakárna od "Mrkvošrotu" *1*

    btw...stejně jim to zas obejdou tak nevím o co se snaží *12*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit