Přejít na výpis diskuzí
Moderské minimum: čím si musíte vylepšit svůj System Shock 2
20.2.2013 | Pavel Dobrovský
52 příspěvků
-
Ahoj, zrovna jsem stáhnul SS2 do Maca.
Hra jde krásně, jen ta čeština mi chybí *13*
Nevítě někdo o češtině SS2 pro Mac?
Díky *4* -
Díky, Pavle
-
Ahoj, nainstaloval jsem si tuto novou verzi z GOGu, nicmene nejde mi ve hre vubec zadny zvuk, netuší někdo v čem by mohl být problém?
-
-
Uz nic, stacilo si pohrat v nastaveni zvuku a zapnou hw akceleraci.
-
-
Tak toto je presne ten typ článku pre ktorý chodím na games.cz.
SS2 som chcel hrať už dávno, len nebola k dispozícii optimalizovaná verzia. Chválim tiež výber modov, nový kabát ale podstata hry ostane zachovaná.
Mohol by vzniknúť aj seriál tzv. "must play" hier. Fallout, deus ex alebo aj mafia a mnoho ďalších kvalitných starších hier ktoré súčasný hráči ignorujú a vrchol gamingu pre nich znamenajú grafické orgie v Crysis sérii či nekonečná akcia v Call of Duty. -
Nez dohraju fallout new vegas s lc + kdyz si koupim tohle, tak me 6 dalsich mesicu nemusi zajimat jedina dalsi hra, protoze budu mit co delat dohrat tyhle dve. Me napada jak ziji titady co vidi ze jsou denne na diskusich, vsechny hry znaji a vyzkouseli, dohrali. Proste to mi nejde do hlavy. Dem ma jenom 24 hodin- skola, prace, komaradi, konicky bez PC- kde sakra berete ten cas? O penezichse uz vubec nebavim. Penize zminuju proto, e tady se vsichni porad kasaji : Toto si na steamu kopim.
-
Není pravda, že při vysokých rozlišeních musí být text titěrný. V souboru cam_ext.cfg se dá rozlišení HUD nastavit nezávisle na rozlišení hry.
-
Ve hře mám tyto mody http://imgbank.cz/images/2013/02/19/Screenshot_-_1922013_203128.png , dále jsem si tam dal Shnup [SS2_Interface_Upgrade_v1.0 a SS2_Eldron_Psi-Amp. GOG verzi nepoužívám, ale funguje mi to vše bez problémů skrze Mod Manager. Ty lepší zvuky si tam asi dám. Použité rozlišení 1920x1080, FoV 100, velikost okna s úkoly, e-maily apod. mám 1080 768. Stačí změnit hodnotu d3d_disp_scaled_2d_overlay, popis zde http://truepcgaming.com/2013/02/19/system-shock-2-modification-guide/ Díky tomu už je ten text s úkoly bez problémů čitelný a není nutné se k monitoru příliš naklánět. Antialiasing ve hře funguje přes vytvoření profilu v Nvidia Control panelu.
-
Autor prehledl, ze GOG uz neni Good Old Games.
-
Daj se ty mody stáhnout i odněkud jinud, než z těch systemshock.org stránek? Jsem zrovna v Maďarsku na koleji a tady mě tam internet nepustí, protože to považuje za zlý stránky *9*
-
-
http://www.gog.com/forum/system_shock_2/system_shock2_faq_patches_mods_recommendations/page1
-
-
Super! Díky!
-
-
-
Tak pro ty, co mají problémy s instalací, tady je popis, jak to dělám já (vlastně budu opakovat to, co je na gogu).
1. Nainstaluji hru
2. Stáhnu ss2tool 5.0 a nainstaluji ho do složky se hrou
3. Do složky DataPermMods rozbalím shtup_beta6 (textury objektů)
4. Do stejné složky teď rozbaluji tyto modifikace: Four Hundred (textury světa), Vurt's Space (textury vesmíru), SHMUP (lepší kvalita hudby), Rebirth (lepší modely), ADaoB + ADaoB hires earth space a Cutscene Rebirth
5. Stáhnu češtinu. Ve winraru otevřu soubor book.crf a rozbalím jeho obsah do složky book, která je uvnitř DataPermMods. Soubor iface.crf stejně rozbalím do složky iface a soubor strings.crf do složky strings. Soubor OBJ.CRF nerozbaluji, protože přeložené textury jsou v nízkém rozlišení a ve hře jsou tak zdeformované, že se nedají číst. A jde se hrát. -
-
Ano, toto je asi nejaktuálnější způsob modování hry. GOG verze už v sobě sice obsahuje SS2Tool, ale starší verzi, tudíž je na místě stažení a instalace SS2Tool 5.0. SS2 mod manager zmiňovaný v článku je docela out of date..
Takže pro všechny, kteří zápasí s modováním SS2, doplním pár postřehů:
1.
Smysl složky "DataPermMods" spočívá v tom, že data modů v ní nahrazují originální soubory hry s možností obsah této složky kdykoliv vymazat a dostanu opět vanilla verzi (myslím tím SS2 + nainstalovaný SS2Tool 5.0).
To samé se složkou "DataTempMods", která přepisuje soubory v "DataPermMods" (jakýkoliv nový mod, který zkoušíte, nahrajete sem, pokud hra běží bez problému, můžete obsah složky přesunout do "DataPermMods" k již funkčním modům, pokud nastaly nějaké potíže, jednoduše obsah sl. "DataTempMods" odstraníte)
Stejně jsem nainstaloval češtinu - stačí vytvořit složku "res", do ní vložit ty čtyři soubory češtiny a nakonec celou složku přemístit do jedné z výše uvedených složek pro mody. -
-
2.
Další mody, které používám já (mimo již zmíněné GlaDOS):
Tacticool - lepší modely některých zbraní, věrné originálním
Eldron Psi Amp - lepší model Psi Ampu
Vurt's Space Textures - alternativa místo ADaoB hires earth space
Vurt's Goo - lepší modely organických prvků
Vurt's Flora Overhaul - mnohem lepší flora (přepisuje modely v SHTUP) -
-
3.
Soubor "cam_ext.cfg" (v adresáři se hrou) můžete editovat a pohrát si s nastavením hry. Vše je tam naprosto jasně popsáno a vysvětleno.
Je možné tudíž zvětšit HUD (kvůli nečitelnosti písma ve vyšších rozlišeních) a mít hru pořád ve vysokém rozlišení, atd.
Asi nejdůležitější prvek je zapnutí bloomu. Pro neangličtináře: Najděte v souboru "cam_ext.cfg" tyto řádky a vymažte před nimi středník (;):
;postprocess 1
;bloomscale 5
;bloom_range 2
;bloom_saturation 0.8
;bloom_threshold 0.7
Zapnutí postprocessingu je ovšem na úkor výkonu u starších a slabších pc. -
-
Závěr:
Doufám, že jsem aspoň někomu pomohl :)
Jinak všechny informace jsou čerpány odsud:
http://www.gog.com/forum/system_shock_2/system_shock2_faq_patches_mods_recommendations/page1
http://www.systemshock.org/index.php?topic=4447.0
-
-
-
-