Monster Hunter Wilds – tipy a triky pro začínající lovce
-
U Spider-mana 2 jsem měl štěstí a hra mi jela parádně až na menší FPS dropy ve final boss fightu. Tady nevím jestli chci riskovat...
-
-
to je ozaj stastie, bo co som posledne videl tak SP2 na PC je cista katastrofa (tech.nedostaky zlava/zprava)
-
-
Zaprvé: počkat na optimalizaci.
Nechal jsem si vrátit peníze z principu, takhle otřesně nevyladěnou hru jsem nehrál asi tak...nikdy. Od Capcomu mě to mrzí dvojnásob.
-
-
On Capcom stou optimalizací bojuje už delší dobu, Dragons Dogma 2 byl taky už docela extrém.
-
-
Kompletní analýza PC verze od Digital Foundry
https://www.youtube.com/watch?v=0yhacyXcizA
Hra jede otřesně i na vyšší třídě. Tolik k obhajobě pánů dole.
-
-
nikdy by mě nenapadlo, že tě tolik bude zajímat Monster Hunter. Není to náhodou tím, že hra narozdíl od KCD2 došla na MT na 90 a má o milion větší peak na Steamu :D.
Víš ty co, raději drátem do oka než podpořit Vávru, který veřejně podporuje Trumpetu s Muskem, takže za mě obrovská radost, že to takhle přejelo KCD2. Chápu, chápu, dělalo to x lidí, ovšem s dovolením, nejsem pokrytec, nedokážu v tomhle případě odělit dílo od autora, takže já háži svoje peníze Japoncům.
-
-
Jo ty Vávroboti jsou šílená verbež. Stejně jako jejich miláčkové Führer Trumpeta a Reichsführer-SS Mlusk. Holt národ dezolátů 🤮
-
Lol, radši KCD, i kdyby ho dělal Breivik, než "rychle projeďte kampaň, ať se co nejdřív dostanete k pointless grindu". 😀
-
-
a Grind v KCD nevadí?
-
Tak v Monster Hunteru jsem si nějakého grindu až na vyjímky skoro nevšimnul. Tam prostě jenom postupně lovíš a čím dál tím silnější monstra a z jejich části těla si postupně craftuješ lepší zbraně. Působí to přirozeně.
Jediný moment, kdy jsem narazil na grind bylo, když jsem si chtěl udělat nějakou konkrétní zbraň a jedna její konktrétní část nechtěla z daného monstra padnout (protože RNG). To jsem pak byl nepříčetný. Ale jinak pohoda.
-
-
Ve valné většině má na sobě monstrum zničitelnou část, která má podstatně zvýšenou šanci na drop daného materiálu. Takže i stím RNG se dá pracovat a trochu si pomoc.
-
-
-
-
To dělal tenhle člověk:
Takže člověk s předsudky.
Jinak proč ta hra nebyla otestovaná na vyšších kartách, na Steamu se píše, že např. 7900XTX naprosto v pohodě. Takže hate train jedeme?
-
-
Myslíš toho týpka, co tam píše, že má nad 70fps?? Uuhhh
V benchmarku Ultra/2k/DLAA bez RT ~80fps, propady k 65 (7800/4080super) Terno to asi nebude.
-
-
toto bud ek dvom vyssie zmenenym prispevkom:
ahaha :D ten benchmark umelo navysuje average FPS :) cize pri hrani relanej hry to kludne FPS padne aj o 10-20FPS dole.
kazdopadne konkretnym prispevkom recenzii ne STEAMU moc neverim. Kym nejde o HYPE/Reviw bombing tak ako tak sa da verit cislu na STEAMe (-cinsky trh). Viac sa da verit overenym a cca/profi recenziam, Digital Foundry napr.
-
-
Ano, benchmark není adekvatni, ale proto jsem psal propady k 65fps, což byl právě gameplay. Vzhledem ke grafice velká bída.
Na základě aktuálních recenzi na Steamu bych si to určitě nekoupil.
-
-
ja som to vyriesik tak, ze som kupil stary MH World nech viem o com tato seria je a ci mi vobec sadne, po cca 2 hodinach nie som nejaky nadseny, ale dam tomu este sancu.
Grafika uz samozrejme nie je TOP ale to nie je ani novy Wilds, podla toho co som videl a kym nevyriesia opti na PC tak to isto nekupim.
-
-
-
-
-
pozeram to 2x, a vlastne riesi z polky kvalitu textur (je ozaj otrasna), a pak stutering, co je ozaj problem.
len zas neviem, pouziva dost ze silny CPU a dost "slabu" kartu 4060 s 8GB a dava to na 1440p, kde imho 4060 by som daval na 1080p max...
k tym texturam, najvyssia kvalita ma byt dostupna az dnes. Buhvi aka to je nakoniec kvalita, aj ked na par sekund to porovnava s high a zas velky drop FPS tam nebol (cca 3 max?)
A neviem ako ty, ale zhliadol som tam povacsinou RTX 4060 a RTX 4070 a to su karty low end resp. medium. Vyssiu triedu povazujem skor 4080 a 4090 resp. rovnake karty z 5.rady.
kazdopadne ten stutering treba opravit, kedze vravi ze s vyssou triedou grafiky sa to znizuje, ale stale tam je.
Jo a este k benchu, je nepresny, Average FPS je umelo navysena cut scenou, inak by to bolo aj o 10-20 FPS nizsie (zalezi od karty).
-
Ve chvili, kdy to jede lidem na jejich kompech 50-60fps tak to dal neresi. Aspon 90% z nich. A tech 10% nebude stejne nikdy spokojenych.
-
-
Tohle cucání hodnot z prstu musí bavit.
-
-
Run bad, look bad, ale na steamu to trhá rekordy. Už nějak nerozumím dnešnímu světu.
-
-
Jo, nějaké rekordy v prvních 6 hodinách možná padly. Ale zatím to má 47% hodnocení, což je katastrofa.
Takže až odezní velký nával fandů série Monster Hunter, kteří by to koupili v jakémkoliv stavu, tak pak "casual" hráči trochu zpomalí ty prodeje kvůli těm tristním recenzím.
-
-
-
Přídám svoje srandy:
5700x3D, 7800XT (nejvýkonější verze), 32 GB DDR4 CL16 3200.
Ultra, bez upscale: Při větší zátěží, kdy prostředí vypadá jak z roku 2018, tak to šlo až ke 35 fps. Celkový průměr mám pak jak kolega dole 64,47 fps. Ale to číslo je brutálně zkreslení díky cutscénám. kdy se to vyšplhalo až na 97 fps. Jakmile byl "herní" benchmark, tak hra šla hodně pod 60 fps. Takže klasický Capcon. Mizerná optimalizace a graf FPS bude lítat nahoru a dolů. -
-
tak to nekupuji, když to jede na h#vno, ne? Tady nikdo nemůže být překvapen, jaký výkon ve hře mám. Pokud to chce hráč hrát, i když ti to nejede, tak je hráč doslova blbý a ještě podporuje špatně optimalizované hry.
-
-
Až na to, že se ukazuje, že Capcon solidně lhal. Takže optimalizovat demo a bechmark...
-
-
😀 co zase valíš, to demo bylo stejně mizerně optimalizované. Nelži ty.
-
"Až na to, že se ukazuje, že Capcon solidně lhal."
Jenže on lže prakticky každý vydavatel. Všichni slibují, že hra vyjde bez bugů a optimalizovaná. Jenže skutek utek.
Dokud to budou hloupí lidé kupovat nedodělané hry, tak dlouho budou vydavatelé vydávat ty nedopracované zmetky.
Jediným řešením je počkat do momentu než se všechno opraví a pak teprve otevřít peněženku. Na nic jiného vydavatelé neslyší. Plakáním v diskuzích se nic nezmění.
-
-
já souhlasím s tebou, ale tady si myslím, že Capcom nelhal, ty bety byly mizerné, vždyť to rozebrali technologičtí youtubeři, že je to neakceptovatelné na tenhle rok v rámci FPS a grafiky. Ale pak mkrneš na Steam forum a najdeš tam příspěvky, že to spraví day one patch. To je hloupost a naivita, že to koupí.
-
-
No podle recenzí jim naopak Beta mnohým jela mnohem lépe než hra samotná.
-
-
Reakce na příspěvek:
podívej se na ty negativní recenze a dej si jazyk Čína, uvidíš sám, jak moc jsou tyhle recenze relevatní. Wukong je krásný příklad, jak můžeš ovlivnit Steam.
-
-
Jo, přesně tak. Hloupost a naivita. A díky takovým lidem to vydavatelé to udělají zas a znovu.
-
-
-
-
-
Tak co bys taky s takovou plečkou čekal. Měl jsem 7900 XTX, ale po roce nervování s optimalizací jsem se na to prostě vykašlal a vyměnil ji za nVidia kartu.
-
-
Nelži....
-
-
More, proč bych si před takovým hejskem musel cintat pentlí? AMD karty jsou totální m*dky. Bohužel. Taky bych si přál, aby tomu tak nebylo, zvlášť když jsem si dvě za sebou koupil. Prvně 5700 a potom tu 7900. Obě úplná katastrofa. Už jen to že si nemůžeš nastavit velikost cache je prostě wtf.
-
-
-
-
celkom sa o tutu hru zaujimam, skoda ze recenzia nespomenula vylepsenia co sa hratelnosti tyka oproti MH World, ale seriu som nikdy nehral...
pre tych ktorym by to pomohlo, skusane na 1440p:
benchmark s Ryzen 7 7700X, 32GB DDR5, a RTX 4070 to pri nastaveni HIGH a bez RT dava vyse 27000bodov, priemerne FPS je 80,5 a najnizsie bolo 59daco, co som postrehol..
DOPLNENIE:Ultra dava priemer 68,48FPS, spociatku som zhliadol aj 20 daco ale nebolo tak zriedkave vidiet aj 90+ - zalezi od narocnosti sceny
Aj High aj Ultra teda davaju excellent co je najvyssia "uroven" benchu, este asi doplnim skusane na SSD na tusim 7000+MHz (NVME kategoria by to mala byt) a RAM je taktovana na 5200MHz, ale uz som to davno v BIOSe nepozeral, takze to nemusi byt uplne presne...jo a este doplnenie, par FPS by mozno pridalo keby na TV vedla monitoru som nepozeral film v rozliseni 4K (2160p) , zapojeny do grafickej karty kde bezal bench ...