Přejít na výpis diskuzí
Multiplayerová střílečka Verdun přinese plnou verzi první světové války koncem dubna
8.4.2015 | Aleš Smutný
55 příspěvků
-
Hrál jsem a stále mám betu instnutou, plno čechů - poláků a hra to neí špatná bohužel to bude nic jiného než řezničina bez špetky taktiky navíc mi nejela tehdy na 8800GT ani na max takže náročné a grafika nebyla přitom nic moc.
-
-
co je na hurá proti kulometu taktického?(to je zkrátka první válka)
-
-
První válka byla třeba několik dní čekání a pak až konání, nečetl si na západní frontě klid ( ve hře by to bylo o ničem) ani ta realita tam nebyla cítit, jediné plus je že to je zdarma a hratelné i v prohlížeci.
Ale jo tak je to jediná 1sv hra ale prostě je to jen obyčejná střílečka bohužel srovnatelná s cod jen pomalejší. Potenciál vyhořel... -
-
Na zakladni fronte klid ty ses fakt nejvetsi velitel Jacku... *1* *4* *1* *2*
-
-
*1* základní/západní nějak se mi to čeče plete. *4* *7*
-
-
Jo na základní frontě, to je ještě lepší :D
-
-
-
no jasně ale takhle by se to hrát nedalo.je jasné že jde o ty útoky a získávání pozic
-
-
Potom ten Freeforall mode no comment lol *1* (o tom fakt válka nebyla)
Je to o hráčích a vše z toho plynoucí, ono to ale asi nemělo být rálné si myslím spíše taková arkáda z reálií 1světové války.
Aspon že se tam dá hrát za tehdější němce... to je taky jedno plus. Ty jejich helmy, hehe.
-
-
-
-
-
Z článku jsem se o hře nedozvěděl vůbec nic, takže se ptám těch, co o hře něco ví:
1. Maximální počet hráčů dohromady je 32? *8*
2. Jak funguje levelení/vylepšování postavy?
3. Jak funguje vylepšování jednotky během kola?
4. Jak je nastavena spolupráce těch jednotek? Jaké mají taktické nástroje? Jak velitel zadává rozkazy? Funguje teamplay?
5. Jak vypadá klasický gameplay? Nekempí se příliš moc? Umím si představit, že na útočné vlny dost hráčů kašle, kempí a odstřelují ty nebožáky, co se snaží reálně hrát.
6. Jak se dosáhne vítězství ve hře a jak dlouho trvá v průměru jedno kolo?
Prosím někoho ve hře znalého, aby doplnil tyto informace a redakci prosím, aby zvážila články, které by obsahovaly více informací. Dokonce ani na ofic. stránkách jsem nedostal odpověď a odmítám se prohrabovat forem. -
-
To máš těžké. Jak sám píšeš, na oficiálních stránkách jsi nedostal odpověď a my prakticky nic jiného k dispozici nemáme. Informačně jsou podprůměrné, Steam na tom není o mnoho líp, presskit to samé. Informace, které bys chtěl slyšet by znamenaly hru koupit a několik hodin hrát, což je pro novinku informující o datu vydání logisticky nesmyslné. To je úkolem recenze a podobných formátů článku, ne článku informujícího o přechodu do plné verze a novém videu. Takže při psaní je člověk odkázán na oficiální zdroje, které občas pokulhávají tímto stylem a i zjištění jediné, základní informace – maximálního počtu hráčů – zabralo pár minut...
-
-
Jinak diky moc ze jsi sem o tomhle hodil clanek, uz sem se bal ze se tomu Games.cz uplne vyhnou coz si myslim, ze by byla kazdopadne skoda.
-
A že to ty lidi kupují...*7* Snažil jsem se hledat informace a opravdu je jich k dispozici dost málo, jakoby se autoři styděli za to, na čem dělali skoro 10 let. No nedivím se, dělat na něčem takovém tak dlouho není zrovna obdivuhodné.
Proboha nekupujte tohle a nepodporujte takový přístup. Když autoři pořádně neinformují a řádně neprezentují svou hru, neměl by to nikdo kupovat. Já koupil řadu early access her, ale všechny byly na tom mnohem lépe, pokud jde o informace.
Já bych takovou hu ani neprezentoval. Je řada her, které prakticky zcela přehlížíte, tak proč nepřehlížet i tuto, že? Kor když je přístup autorů tak neseriozní.
-
-
1 . Yep
2. za zabití, obsazení či obranu získáváte body a následně levlujete zkušenosti které získáte se pak ještě dají do levlování vaší jednotky. Většinou je ale vše až na konci daného kola.
4. Když není velitel id*ot tak je to pohoda, zadává rozkaz k útoku popřípadě míří palbu z děl atd.
5. Kempení je tam jen částečné většina lidí už pobrala to že ta hra má jinou prioritu než kemping.
6. Vítězství dosáhnete zabráním front a zahnáním nepřítele do kouta. Kolo mi většinou trvalo +- 15-20 minut -
-
Dík, takže vůbec nic pro mě. Jaká škoda...
32 hráčů je strašně málo na to, aby to mělo ukazovat boje z první světový. Kola jsou strašně krátká, takže není čas na skutečnou taktiku - nejspíše to bude jen jedna vlna naběhnutí, všichni vychcípou a jede se nové kolo.
-
-
-
Jen tak dál . Konečně zase nějaká hra z starých časů . zbožňuju hry z WW2 A mysllim si ,že WW1 je taky vynikající nápad. Už mě osobně hry z modernich konfliktů unavují a navíc nemaj takový kouzlo a muziku . *14*
-
Doufám že mají v kapse build na kterém tajně makali, protože EA byla katastroficky nehratelná :-/
-
Doufam, ze pujde kopat tunely a vyhazovat nemcoury do luftu zespodu :)
-
-
To by si chcel asi moc :))
-
uz vidim ako zacinas kopat, po 30 minutach mas vykopaných 2 metre, k nepriatelskej linii je to 200 metrov ale uz skoncilo kolo. a to mozes byt rad ze ste vyhrali a ze ta nejaky nacek nestrelil zozadu zatial co si kopal
-
-
Velmi prijemna zmena po vsech CODckach a BFkach. Ve vetsim poctu lidi uz ma atmosfera slusne grady a dobove vojenske vybaveni clovek prinuti hrat uplne jinak. Mam nahrano asi 70-80 hodin a neprestava me to bavit. Cim vic lidi se prida tim lip bude. Akorat jen aby se vetsina naucila system valceni ve vlnach a oprostili se od kempeni pak to bude "šturm" jako *12* *14*
-
-
Suhlas
-
Ono by to šlo vyřešit třeba nějakou zónou kolem důstojníka(popřípadě rozkazu důstojníka), která by penalizovala nepřítomné.
-
-
V soucasnosti se to bere prave naopak, kdyz si u svyho dustojnika tak mas myslim zvysenou damage a accracy. Dustojnik muze jeste zapiskat na pistalku a naboostuje te jeste vic. Kdyz si u nej tak mas i bonus k expum co ziskavas. Ty vlastnosti se ruzne menej a vylepsujou s tim jak vysokou hodnost mas a i jak vysoko hodnocenej je tvuj squad (spociva to na expech clenu, kteri se ve squadu zrovna nachazeji).
Holt se to snazej hnat pozitivni motivaci nez negativni, ale na kindergarten a agentydementy to stejne nema vliv. Diky bohu tyhle skupiny to vetsinou moc dlouho nevydrzi bavit.
-
-
Máš naprostou pravdu, ale dle mých zkušeností s hrou když začínala tak to bylo super, ale po pár měsících se k tomu dostali CoDčkaři a šlo všechno do kelu. Kempení, kempení a 90% feelingu ze hry bylo pryč...a sám v té vlně nepoběžím! Tudíž jak už tady někdo řekl...dokud se nepřidají pravomoce pro velitele tak pro mně nemá cenu kupovat. *9*
-
-
Jak se takový kempení posuzuje v těhle tematicky válečných hrách se zabíráním bodů a s mapou plnou různých pozic? Dokážu si to spojovat s Counter strikem, ale tady to je jak? Je nejlepší, když se těch 32 hráčů zvedne proti sobě a pobíhá (jak uvedl vtipně kolega nahoře - reálně) po vybombardovaným poli jak zmagořený slípky dokud se tam nějak na metru nezjebou? Jak tak o tom čtu, to aby se každej bál skočit třeba jen do trychtýře a trochu se kryl, nebo nedej, aby se někde s částí týmu držela pozice, protože to by bylo z hratelnostní etiky strašně nemorální a kempující. A co třeba taková týmová rezerva pro útok?
Chápu, maximálně v 32 (nepochybně taky dost individuálních) hráčích vymýšlet nějaký velký kooperační operace asi nebude ořechový a že vzhledem k cílům hry zůstává dynamika pro gameplay a dosažení výhry týmů důležitá. Ale tohle mi připadá, že se to tady staví na přání, že když Velká válka obecně synonymem pro zteče, tak to tady budeme aplikovat za každou cenu a kdo ne, tak je chuj. Podle mého i to zvrtnutí se ve vzájemný ostřelování z pozic má v gameplayi svoje místo a jak se s tím, která strana popere je pak už na ní. Dokazuje to i jistou variabilitu každé hry a navíc vzhledem k tématu vyhlazovací bitva jak vyhlazovací bitva, no ne? -
-
Tady jedinej kemping, kterej je fakt naprd je ten kdyz ubranis svuj zakop a zacina utok na nepritelovu lini. V tuhle chvili kdyz vetsina lidi z tvyho tymu(nejenom sqadu) sedi v zakopu na mrdeli misto toho aby se zacli presouvat terenem, krejt za troskama a v jamach. Pak je samozrejme ze kdyz uz se dostanes k nepriteli do zakopu tak se snazis jedno kridlo udrzet treba jenom polni lopatkou nez dorazej dalsi kolegove nebo treba tvuj dustojnik na kerym pak mas respawn.
-
-
Ja myslim, ze to zas tak zly neni, holt se clovek musi trochu porozhlidnout po serverech. Je pravda ze kemepeni tady muze bejt velkej problem, ale predstava kdy dustojnik dostane pravomoc to tam strilet za zbabelost a bude hrat za nej nejakej takovejhle blb tak to bude mozna jeste horsi. Mel bych strach, by to tim mohli pak nejaky pseudotrollove (čti:"vyjebanikokoti") uplne poslat do kytek :(
-
-
Ty hodnosti atp to je snad špráým je jasné že by to každý hned zneužíval. Úmyslně kazil třeba hru protože je to sranda.
-
-
Myslis hodnost jako triduve squadu od ktery se odjivi vybaveni hrace ? Nejak nechapu co je na tom spatnyho ?
-
-
Myslel jsem tyhlety imganiární hodnosti kdy je nějaká squad má vlastního velitele a ten velitel bude třeba d-bil. A tak... takže to je zbytečné, on na to stejně každý kašle to je jak v bf nějaká jednotka alpha/bravo a přitom je to jen ta ta rataratatata *16* *12*
-
-
-
-
-
Tak zase to je celkem nuda, běžet ve vlně a hned se nechat odstřelit a na druhý straně vychechtaný týpek s kulometem. :)
-
-
Prave ze neni od toho je dustojnik - pri utoku, kdy te zablokuje kulomet privola jako podporu delostrelectvo, anebo muze zasahnout sniper ze squadu. No a kdyz se dostanete uz bliz tak kolega granatnik to tam pekne zasype hantgranatama, nasadis bodak a s pokrikem "Gott mitt uns!!" se vrhnes na nepritele! *5*
-
-
Tak to potom jo, to je jiná. Už nějakou dobu se na to chystám, protože tenhle typ her jako red orchestra je mi mnohem bližší než nový battlefield a cod.
-
-
Pockej na slevu a zkus to, nezatrat to po prvnich hodinach kdy budes mit k:d ratio 0:40 protoze nejdriv to musis dostat do ruky a pak najit nejakej lepsi team, kterej se prave takhle snazi hrat. Drzim palce a az zapiska pistalka, nepobezis sam "Sidi brahim!!!!"B-)
-
-
-
-
sak v prvni valce byly nejvetsi kempy
-
-
Globalne jo, ale jen do ty doby nez prisel z veliciho stabu ordonanc a pan lojtnant nezapiskal na pistalku a vsichni museli pekne na uzemi nikoho*3*
-
-
to chce dát velícím důstojníkům pravomoc popravovat kempery za zbabělost *4*
-
-
první válk není nikdy dost