Musíme si promluvit o Dragon Age: The Veilguard
-
Pokud je hra dobra, tak ani prehnane woke silenosti, nebo papouskujici fandove anti woke influenceru nezmuzou nic, nebo nebudou mit zasadni vliv.
Chovani vydavatelu je naprosto prirozene v momente kdy muze "cerny prihraty elf " svou (ne)pirtomnosti zpusobit spoustu problemu, ktere diky dnesni online rozdelene spolecnosti plne virtuaknich bojovniku na obou stranach, uz nelze pouzit ani jako negativni reklamu na prilakani pozornosti ...
-
Ani o to nestojíme :D
-
Chovali jste se k nim jako poskoci, chovají se k vám jako k poskokům.
Jako co jste čekali? Léta přehlížíte chyby jejich produktů, jejich nekalé obchodní praktiky, mluvíte o nich jako o "klucích" ("teď to ještě recenzovat nebudeme, dáme "klukům" šanci to ještě spravit, byť je to po vydání rozbité jako prase" - Petr Poláček), nejhorší známka pro AAA hru je 7 (leda by byla tak hrozně rozbitá, že to fakt bije do očí, potom je to 6 nebo dokonce - považte! - 5).
Co je logický důsledek? Nebojí se vás a nerespektují vás. Berou vás jenom jako součást PR kampaně, která má pomoci prodat co nejvíc zboží, a když do tohoto schématu nezapadáte, s klidem na vás hodí bobek.
-
-
zas pokud vím, tak skutečné prů...švihy tady dostaly 4/10 (Battlefield 2042 nebo jakej vlastně), a teď ten nový Uknown 9
-
"Nebojí se vás a nerespektují vás."
To máš pravdu v tomhle, v tom je za mě rozdíl od filmových kritiků. U her v rámci recenzí bývá až nebyválý konsensus, což je u filmu opravdu zřítka.
-
Tohle je strašně povrchní pohled. Games píše a hodnotí pro široké publikum, ne jen pro hard-core gamery. AAA hry prostě obvykle bývají poměrně vyladěné, protože mají ten luxus na potenciální problémy házet hromady peněz. Pro většinu lidí budou fungovat, pro hard-core herní nadšence třeba ne - ale to hodnocení by se mělo blížit mainstreamovému pohledu.
Dovozovat něco z toho, že se nějaký recenzent o nějakém vydavatelství vyjádřil jako u "klucích", to mi přijde hodně odvážné, stejně jako ta myšlenka, že více tepat nedostatky AAA her zvýší respekt jejich vydavatelů ke Games, zvláště když už teď mívá Games o něco přísnější hodnocení, než je průměr.
-
Do znacne miry souhlas, ale obavam se,ze misto vyvolani sebereflexe akorat dostanes ban..😁
-
-
V DAO ci DAI tieto LGBTI veci nevadili, lebo LGBTI nebol trend. Ludia sa na to pozerali casto cez prsty, ako vzdy ked je nieco odlisne od nich, no nebolo to nieco, co by ich vyrusovalo. Proste ludia (aj v hrach) su rozni. Avsak az dnes z toho mame trend a ludom to uz lezie na nervy. Ano, je to uplny trend. Dnes sa nerodi viac LGBTI ludi ako vtedy, no predsa je tato specificka tema premietana snad do vsetkych sfer zivota. A ruku na srdce, velakrat uplne zbytocne a nasilu. V niektorych hrach pri vytvarani postavy uz ani nemate na vyber muz / zena, ale typ 1 / typ 2. Plus k tomu to zbytocne Sweet Baby Inc...Ved to je uplne sialene, kam to az zaslo.
Ja osobne by som nad tym mavol rukou, aj ked si o tom myslim svoje, ale problem je, ze to vzbudzuje v ludoch tak velku frustraciu, ze az sa uchyluju volit nackov ci sialencov typu Trump. A to je na tom to nebezpecne. Cast spolocnosti sa snazi, aby sa problematika LGBTI stala normou pre vsetkych sialene rychlo, pricom uplne ignoruje fakt, ze ludia ako taki potrebuju na akceptovanie inakosti neporovnatelne viac casu.
Na zaver. K comu je dobre, aby postavy v hrach hovorili o svojej sexualite? K absolutne nicomu.
-
-
nedali ste mi na výběr (bere do ruky strojek), já to dělat nechtěl, ale donutili ste mě (holí hlavu do hola), já byl tolernatní ale museli ste to hrotiti (obléká SS uniformu), nikomu to nevadí, ale nikomu se nelíbí být tak rychle tolerantní (nasazuje pásku s hákáčem)
-
-
No jasný ještě víc polarizuj tuhle diskuzi Bareši... "Jak má nikdo jinej názor tak je proti nám." Klasický progresivismus. Přitom tvoje názory na novinky v D&D atd atd ti nikdo nebere...
-
-
Myslím že si mě s někým pleteš.
-
-
Nekteri trolove jsou aspon vtipni. Ty mezi ne bohuzel nepatris..🤷♂️😒
-
Mozes sa smiat, no rast krajnej pravice potvrdzuje moje slova.
-
-
Ano před sto lety to bylo úplně stejně. Neměli na výběr, museli zachránit Německo před progresivníma marxistama a židovskou hrozbou.
-
Jako že potlačování LGBT témat v kultuře nějak zlepší jejich život? Tak určitě...
-
-
Ježíš, dyť o potlačování se nikdo nebaví. Momentálně je to naopak a tlačí se to horem dolem 😀
-
-
-
-
-
Posielanie klucov tym ktori su zhovievavejsi k hre? Mam pocit ze taky PC Gamer (79/100) alebo dokonca aj Gamespot (7/10) si uz neskrtnu. 😂
Ale vazne. Ak by EA hre verilo, poslalo by kluce vopred aj kritickejsim mediam. Takto len ukazalo, ze ani vydavatel si nie je isty kvalitami hry.
-
Gratuluji redakci. A jste ještě natolik zbabělí, že ani neumíte napsat, že narážíte na Indiana a jeho úvahu o tom, že většinu kódů dostali lidé, kteří to rozhodně nebudou nijak hodnotit přísně. Ono si stačí i pročíst, kdo píše ty recenze. Většina naprosto tragických autorů, co píšou recenzi jednou za rok nebo na Indie tituly, co hraje 5 hráčů....
A k tomu, jak často a občas jak masivně zdejší cenzor řádí, tak tady si to asi hodil na nejbližší strom nebo je cenzor přímo Kronos, jinak za menší prohřešky tady více lidí dostávalo tzv. shadows bany, skrývání příspěvků nebo ban na 7 až 30 dní....
-
-
Nedělám si velký iluze že cenzor byl někdo najmutý aby moderoval. Diskuze si promazávají sami lidi z redakce a vzhledem k tomu že redakce má teď asi tak 3 členy je to jasný.
-
Recenzie sa musia pisat, aby sa Games udrzalo na MC. Mam pocit.
-
Kronos ale propaguje DEI, což propaguje i zdejší redakce, proto se ho ban netýká. Jsem přesvědčen, že za tohle já dostanu 30 dnů natvrdo.
Nesnáším pokrytectví a tohle je ukázkový případ.
A nějaký důvod proč si nezměníš avatar?
-
-
Protože ho mám takto od začátku a Kronos si ho záměrně změnil na stejný před několika lety?:) Vždyť ten človíček o Warhammeru ví asi tolik, kolik ví průměrný prvák o kvantové fyzice.
Tak zdejší redakce se hlavně osekala naprosto na kost. Ono jejich sociální média spravuje nejspíš nějaký boomer:)
-
-
promiň, ale taky myslím že bys ho měl změnit, přeci jen na heretika máš příliš konzervativní názory... můžu doporučit imperiální Aquilu?
-
-
Jdi si hačnou do rohu. Oba víme, že sis profilovku měnil jako trolení....
-
-
a, sedím v rohu
b, chaos je pro všechny, Lord Tzeentch chápe, že budu lepší reprezentant
-
-
-
-
-
-
více kňůů a ještě kňůů
do polí i do luhů
ať to slyší každý dům
ař vykřičí to do mraků
-
-
Mně se "libí", jak se tady mažou za rok vyšší desítky komentářů jenom proto, že se to nehodí do světa redakce, přitom Kronos tu plevelí úplně v pohodě diskuze. Tomu říkám vrchol pokrytectví.
-
-
tvé sladké kňůů ukládá do měkkých snů
víc než pů, klokánek rů
mocnou silou sto chlapů
oholených od chlupů
-
-
ty si seriozne mentalne chory
-
-
Vidíš, já to vždycky bral tak, že nejsem nudný jako většina "mentálně zdravých"
-
-
-
-
AAAaaa je to nejprodávanější hra na Steamu. :D oops, tomu říkám perfektní výsledek bigotního hatefestu :D gratuluju.
-
-
To bude i CoD BO6 a přesto už víme že je to sra.ka!
-
To byl i jednu chvílí Concord.
-
-
-
-
to byl jednu chvíli i concord... :D
-
-
-
-
Sakra jdu pozde do kotle XD
-
To co je psáno v článku je pravda, série DA byla vždy LGBT+ pozitivní a dávala hráči na výběr hrát tak, aby se cítil komfortně. Problém který ale má většina YouTuberů kteří hru recenzovali, jsou špatně napsané dialogy a svět který není dostatečně reaktivní na hráče kteří nechtějí hrát za "dobráky".
Takže ačkoliv bych asi neměl až takový problém s do očí bijícími LGBT+ tématy, tak u RPG velkých rozměrů mi určitě budou vadit divně napsané dialogy a posun od temně laděného prvního dílu až po Veilguard o kterém se objevují názory že je to v podstatě Guardians of Galaxy - takový "ňuňavý svět" asi může být pro někoho fajn, ale potom by mi dávalo smysl kdyby se jednalo o novou IP.
Tak snad alespoň někomu udělá nový DA radost, vím že pro mě to hra nebude.
-
-
Souhlasím. Z těch dialogu co jsem zatím viděl, to vypadá ještě na větší bídu než Inquisition. A u něj mi trvalo 7 let než jsem se ho dokopal dohrát. Ale nechám se milerád vyvést z omylu recenzemi na Steamu.
-
-
Přijde mi že jsem zatím hrál pouze jediné RPG s DEI tématy které mělo relativně temný svět a narativ (BG3). U většiny ostatních her mám pocit jako by tvůrci přizpůsobili celý lore a narativ tomu že zahrnují DEI politiku a proto takové hry působí často až dětinsky.
Další výjimkou bude nejspíš TLoU2 které jsem ale nedohrál, protože mi příběh přišel strašně plochý navzdory tomu že se jednalo o dost brutální svět a narativ.
Jsem celkem zvědavý jak si s DEI poradí například CD Projekt na jejich Witcheru 4, jelikož Witcher 3 bylo sakra temně laděné RPG, takže bude zajímavé sledovat jestli si dokáží udržet podobný temný narativ s morálně šedými volbami.
Než se do mě ostatní pustí, píšu že nevím o dalších hrách které by byly zároveň temné a obsahovaly DEI - jestli takové někdo zná, tak prosím o doporučení. Rád vyzkouším abych si udělal vlastní názor.
-
-
BG3 má temný narativ asi jako Odstíny šedi.
-
-
BG3 mělo své temné momenty, ale máš pravdu že jsem hrál i daleko temnější hry. Navzdory tomu že mi například svět Warhammer přijde občas až edgy, tak Rogue Trader mě díky skvělým dialogům a zajímavě napsaným postavám neskutečně bavil :)
Jak píšu, uvidíme jak se s tím popere CD Projekt :) především na ně jsem zvědavý. Zahrnout DEI tématiku do světa cyberpunku totiž není takový problém jako zahrnout ji s citem do fantasy světa, tak aby nepůsobila rušivě a příliš "na sílu".
-
-
Lariani nejsou schopni napsat temné story. Píši pořád to samé.
Nevidím důvod, proč by měl CDP zahrnovat DEI tématiku do Zaklínače. Zaklínač je dle knih a tam se tyhle věci neřešily, takže pokud budou respektovat předlohu, tak se není důvod bát. CDP sice v posledním Zaklínači předlohu ohýbal, ale pořád tam byl respekt, takže věřím, že jim to vydrží.
Pokud by tam mělo být DEI, tak je jednoduché řešení a to Ciri. Bude to respektovat předlohu a zavděčí se uřvanému davu.
-
-
-
-
proč by se měl někdo řídit recenzemi na Steamu?Máš vlastni rozum. Víš, co tě baví, pokud máš nějaké zkušenosti v rámci gamingu, tak dokážeš zhodnotit, co tě bude bavit. Jestli se ti líbí art style, jestli se ti libí postavy, prostředí, combat. Vypovídající hodnota Steam recenzi je pro mě nula, jelikož tam se dost často řeší technicky stav a ne obsah hry. Dost často jsou tam extrémně kladné recenze u naprosto prázdných her. Pokud nejsi schopen sám zhodnotit, jestli tě to bude bavit, najdi si na internetu člověka, co má podobný vkus a zkus to takhle, ale řídit se masy je začátek konce.
-
-
Ptže recenze na Steamu poskytují nejlepší vzorek toho, co se dá od hry očekávat. Rozhodně lepší, než sledovat jednoho člověka. A ano, v drtivé většině případu vím co mě bude a nebude bavit, ale tady si počkám jaká bude realita kolem storytellingu a dalších kontroverzních témat.
-
Omlouvám se, ale nikde jsem v mém komentáři nezmiňoval že se řídím primárně Steam recenzemi?
Ano, beru je v potaz. Úplně nejdříve si ale najdu krátké gameplay video když se jedná o už vydanou hru abych viděl jaké pocity z dané hry mám (slova jsou fajn, ale z videa si člověk často udělá lepší představu). Nebo si stáhnu demo když je na Steamu k dispozici. Až poté se podívám na Steam recenze, protože ne všechno je z gameplay videií zřejmé na první dobrou.
-
-
to bylo Morrawovi.
-
-
Aha, nestihl jsem si všimnout že už na mě reagoval další čtenář :) V tom případě se omlouvám.
-
-
-
-
-