Musíme si promluvit o Dragon Age: The Veilguard
-
Baví mě to. Má to své MOUCHY, ale všehovšudy jsem spokojený. Rozhodně je to o pořádný kus lepší než Inquisition, který byl strašně rozmělněný a nevedl mnohdy od ničeho k ničemu. Každopádně je zjevná až extrémní inspirace v GoW.
-
77k all time peak v době, kdy hry jako wukong, helldivers 2, space marine 2, dragons dogma 2, hogwarts legacy, monster hunter atd. dosahují při peaku na stovky tisíc... řekl bych že veškerá snaha obhajovat tuto hru selhala. Hráči vědí co chtějí a je to něco jiného, než chtějí novináři.
-
-
Srovnávat akční hry s příběhovým RPG mi přijde trochu přitažené za vlasy.
-
-
výmluvy dragons dogma 2 je víc RPG než toto a míň známá značka a stejně peaknul přes 200k. Prostě toto je další fail od bioware, kterému už nejde o tvorbu kvalitní hry.
-
Když přihodíš do toho seznamu BG3, od kterého je DA:V mnohem dál než od ostatních "akčních her", tak to moc nevylepšíš.
-
Myslel jsi akční hry s akční hrou s drobnými prvky RPG? :D
-
-
-
Dost mě to štve, Origins je jedno z mých nej RPG a myslím si, že tu pro tu hru není náhrada od té doby. Perfektní kombinace taktického a akčního combatu byla návyková, hra měla dobře naspané společníky, se kterými jsi chtěl interagovat, postavy byly variabilní, nesnažily se šokovat, postavy si jen šly za svým.
Možná kontroverzí nárok, ale Origins a DLC je opravdu poslední dobré RPG od Bioware. Strašně bych si něco takového zahrál. Loni jsem zkusil BG3, s nadějí že by to mohla být náhrada za Origins a bohužel jsem to ani nedohrál.
-
Zajímavé, ale nepřekvapivé 🥲 Dragon Age: The Veilguard - Bioware VP Disrespects Laid Off Devs AGAIN For No Reason
-
Monster Hunter 450 tisíc aktuálně. Dragon age 50 tisíc.
To je debakl.
-
-
když to člověk porovná s hrami jako baldurs gate, wukong, helldivers 2, space marine 2, dragons dogma 2, hogwarts legacy a jejich peakem ve stovkách tisíc vs 77k peak u dragon age, tak o nějakém úspěchu mimo představy herních novinářů nemůže být řeč.
-
-
Ta hra se nedokázala ani držet v TOP20, co se týče hráčů...To bude prodejní průšvih se vším všudy:)
-
Četl jsem guidelines, které EA poslalo recenzentům. Nevím jestli fake, ale co mě zaujalo, tak že cílovka jsou hráči 25-34 let. Za mě je realita tak 15-20. Kdyby mi bylo 15, tak udělám wau a nějaké DEI (to ani nevím co je) neřeším.
Na základě toho, a to co psal i dole třeba Morne nebo Iguana, jsem schopen akceptovat, že nejsem už asi cílovka a třeba mi už nesedí ani moc ten artstyle. Ale aktuální letošní alternativa je jen FFVI nebo Dragons Dogma 2
-
-
FF XVI myslis nie? a ak tento rok tak len PC, na PS5 to vyslo minuly rok, tusim v juny.
-
A hra nemá Denuvo.
Edit: a dívám se, že zrušili nutnost mít EA appku.
-
Bohové to je jak s důchodcema, taky uvěří každému screenu z netu, jen když to odpovídá jejich předsudkům.
-
-
-
Rád bych tu vyjádřil svou touhu, většinu z vás pořádně seřezat klackem, až byste si z toho týden nesedli.
-
-
Ten seznam tvých úchylek bobtná a bobtná....
-
-
Ano, my už tě známe. I ty tvoje deviantní úchylky, které ti tady redakce z mě neznámého důvodu toleruje.
-
-
Koukám že si vedeš deníček. Sooo cute.
-
-
-
-
Za hoďku a půl je čas to pustit a přesvědčit se o všem. :-)
-
Člověče, číst komentáře tady a na konzolistovi je jak den a noc. Tady je ta diskuze na téma LGBT ve hře krásně civilní, umírněná, na konzolistovi to je jeden blicí emoji za druhým, všichni tam jsou konzervy co to automaticky nesnáší, nesnáší "prasečí ksicht" Aloy z remasteru a z dvojky Horizonu, nesnáší jak jsou všichni gay, bi, bagr, helikoptéra nebo jen ženská hrdinka.. je to strašný a ABSOLUTNĚ nechápu jak se na jednom českém herním webu může shlukovat takové množství primátů. Stačí si přečíst komentáře k oznámení Ghost of Yotai.
Absolutní odpad. Díky bohu že tady se dá to téma civilně rozebrat a zkritizovat aniž by to působilo jak v čecháčské hospodě.
Dragon Age 4 bylo uděláno pro mladší generaci hráčů, kteří už vyrůstají v nových podmínkách společnosti, kde tahle témata jsou dost aktuální, a příjde mi že volili kruh recenzentů, kteří taktéž cílí na mladší hráče a mohli by vůči soubojáku a příběhu teoreticky být méně kritičtí a naopak weby a influenceři kteří to "nechápou" a jsou ze staré školy a mohli by si dovolit zkritizovat něco, co je tak udělané naschvál pro novou cílovku, tak jsou z toho vynecháni. Tak to na mně bohužel působí.
-
-
Ano, naprostý souhlas s tím že Veilguard působí že si za cílovku zvolil mladší publikum které nemá problém s DEI.
Osobně si taky myslím že DEI ve hrách není samo o sobě nic špatného, stejně jako hodně čtenářů zde (nevím jak na ostatních webech, ze zvědavosti kouknu občas na Bonusweb jenž mi ale přijde že je kvalitou herního žurnalismu o level níže, takže tam zavítám opravdu jenom zřídka).
Co naopak hodně hráčům vadí (těžko odhadovat o jaké množství se reálně jedná) je způsob jakým je do té které hry DEI politika zahrnuta, osobně si myslím že to jde udělat daleko více s citem aby tím nebyla narušena atmosféra a lore dané hry.
Daleko větší problém než s DEI mám s tím že si na ostatních webech odnáší Veilguard devítky navzdory tomu že nemalé procento žurnalistů i YouTube tvůrců si stěžuje na velmi špatně napsané dialogy, questy a příběh. Jestli ani to nebude cílové skupině vadit, tak asi v pořádku.
Na druhou stranu si taky říkám že se EA vč. BioWare nesmí divit nad případnými horšími prodeji jelikož se zvolili konkrétní cílovku - ačkoliv podle Steam charts se to prodává relativně dobře....potom je asi spíš na konkrétních hráčích aby si uvědomili ono důležité "toto není hra pro mě, počkám na něco jiného" 😄Herních studií je ještě relativně hodně a ačkoliv již nějaké integrují DEI politiku, tak zdaleka ne všechny. Přinejhorším je tu stále nezávislá scéna 🥲
-
Jo mno, tady je ještě dost publika co šlo od Levelu přes Hrej až ke Games, všeobecně víc intelektuální a humanistické. Konzolista vysbíral lidský detritus co náhodou taky hraje.
-
Zase to podělané sebemrskačství ohledně čecháčství...doporučuji se naučit jazyk a přečíst si například diskuze na FB pod PC Gamer atd. Budeš krapet v šoku....
-
-
jo nebo IGN, skoro každá diskuze je o DEI. Stačí kouknout na recenzi DLC k Alan Wakovi 2.
Lidi jsou z toho zhnuseni celosvětově, tady v Česku se to řeší ještě málo, protože reálně se nás to dotýká jen ve hrách, ve filmech. Pro občany např. USA je to náročnější, protože reálně se o tom nemůže mluvit, nesmí se o tom vtipkovat, jinak ti hrozí vyhazov z práce apod,
-
-
Je to tak, moderní fašistické ultrakonzervativní hnutí je bohužel globální. Snad to nedopadne tak že je budeme muset zase vyhánět plamenometem z bunkru jak minule.
-
-
-
zcela upřímně máš svoji vidinu světa a tady si ji našel, někdo má jinou a najde ji jinde. Tady jsou diskuze soustavně mazány, cenzurovány, nikdo nemůže říci, co si myslí, jinak 30 dní ban.
To, že se to tady otevřelo proto diskuz,i je dobře, ovšem jestli trolení Kronose říkáš tak civilní a umírněná diskuze, tak potěš koště.
-
-
Někdo ty bigotní jantary musí rovnat.
-
-