Přejít na výpis diskuzí
Muzyka slíbil vyjasnění konce ME3 a nové ME tituly
21.3.2012 | Petr Poláček
247 příspěvků
-
Me by treba docela zajimalo,jestli zakonceni hry nebylo ovlivneno unikem scenare hry.Mozna je to donutilo konec prekopat,ale vzhledem k tomu,ze chteli dodrzet datum vydani,tak je konec takovy,jaky je-odflakly.
Cetl to nekdo?Je tam i konec hry?A jak moc se lisi od toho,co ve hre skutecne je? -
-
Nečetl jsem původní scénář, ale četl jsem někde článek o tom, že konec byl změněn po úniku scénáře a že původní konec byl mnohem lepší. Detaily už si bohužel nepamatuji.
-
-
Já jsem někde četl, že v původním leaknutém scénáři byly konce 2 a šlo v něm o to, že se Reapeři chtějí bránit před nějakou Černou hmotou a kvůli tomu stavěli toho lidskýho Reapera. A na konci se Shepard měl mít možnost rozhodnout, jestli Reapery zničí a sám bude čelit tý hrozbě Černý hmoty nebo je nezničí.
Ale moc detailů jsem si o tom nezjišťoval a už si ani to málo, co jsem čet přesně nepamatuju, ale snad tu myšlenku jsem obstih.
Na tomhle se mi ale aspoň líbilo, že se vysvětlil děj dvojky, protože takhle mi přijde, že ta dvojka je takový bezdůvodná... -
-
Pravda, to s tou černou hmotou sedí. O tom se v tom článku zmiňovali.
-
Tohle dava trochu vetsi smysl nez to reaperi nici lidi jen proto aby lidi nevytvorili jine roboty kteri by je nicili. *1*
-
-
Tak na motiv reaperu,ktery byl na konci odhalen (ohledneme li od teorie indoktrinace/snu) se da nahlizet dvemi zpusoby.
SPOILER
Bud je cilem reaperu/Catalystu opravdu zabranit uplnemu vyhubeni veskereho organickeho zivota(predpoklad,ze organicke formy zivota drive ci pozdeji vytvori umelou formu zivota,ktera se drive ci pozdeji vzbouri se snahout sve tvurce znicit) a nebo je tu druha moznost,kdy se reaperi snazi zachovat si svou technologickou prevahu tim,ze zadne civilizaci nedovoli se vyvinout nad urcitou uroven.
Jestli to jejich reseni je idealni, nebo by se naslo lepsi,je vec druha.
Ale rozhodne mi neprijde,ze by to byl uplny nesmysl.
-
-
-
-
-
Zatím idea za ukončením trilogie vypadá z mého pohledu takto>
BioWare -how to end ME3 - meeting->
"tak jak to kluci uděláme?" John se přihlásí a praví "Co něco takového?>
už jsme jim slíbili, že konec bude záležet od toho, jaké volby hráči v průběhu trilogie zvolili. Ale nikomu jsme neslíbili audio-visualní zpracování. A proto pojďme to udělat následovně.
Pokud hráč zachránil Rachni, tak si muže domyslet, co se s touto rasou stalo.
Pokud hráč usmířil Quariany a Geth , muže si domyslet, jak to s nimi dopadlo.
Pokud hráč zachránil celý team na konci ME2, můžete si domyslet, jestli přežili, nebo umřeli na konci ME3
A tímto stylem pokryjeme nesčetné množství konců jednou a tou samou animací a můžeme celý měsíc chodit po obědě domu a k tomu budeme dostávat pořád stejnou výplatu" "a co když si někdo bude stěžovat?" " pravda nesmíme být příliš líní, uděláme tedy 3 barevné varianty té samé animačky" "kdo je proti at zvedne ruku .........(ticho)............tak ujednáno!" -
Největší problém je, že konec nevysvětlil nic ohledně toho co se stalo s posádkou Normandy, jak dopadl Hackett, co Liara, Ashley, nebo Tali (Kaidana vem čert, stejně ho nikdo nemá/neměl rád:). Mně by bohatě stačila textová obrazovka, jak tomu bylo v DA Origins, kde byly vysvětleny jednotlivé následky našeho rozdhonutí.
- - - SPOILER - - -Hackett se mi třeba zmínil, že Sheperdova matka ještě žije a má o ní nějaké inofrmace, zajímalo mě co se stalo třeba i s ní atd. - - - SPOILER - - -
zkrátka když to udělají jako v DA budu happy. -
Popravde ten mohutne hate vuci zakonceni ME3 tak trochu nechapu.
Me osobne se zakonceni myslenkove celkem libi ,nicmene jeho provedeni uz pokulhava.
Co me asi rozladilo nejvic,bylo zjisteni,ze vsechny 3 zaverecne animacky jsou temer totozne,jen s par drobnymi rozdily.
Na to,jak je ME3 Ackovou hrou,to pusobi lacinym a odflaklym dojmem,zejmena ve srovnanim se zbytkem hry.
Dale me mrzi,ze na zakonceni hry v podstate nema zadny vliv to,jakym zpusobem clovek predchozi hry hral.Na druhou stranu ,kdyz se na to clovek podiva z opacne strany a to,ze hrac byl seznamen s novymi skutecnostmi na zaklade ,kterych se rozhodl,tak se to da pochopit.Presto tam nejaka navaznost na predchozi rozhodnuti byt mela.
Mno a pak tu jsou nektere nejasnosti jako napriklad,proc normandy letela pryc a jak se posadka dostala ze Zeme na palubu.
A posledni vec,co me zamrzela byl fakt,ze se clovek temer nedozvedel,co se vlastne stalo s hlavnimi postavami.Nejsem sice jeden z tech,kteri potrebuji zakonceni polopaticky vysvetlit,ale nektere veci mohly byt trochu vice rozvedene.
Kazdopadne ta vlvna nevole od nekterych hracu ve me zanechava dojem,ze pokud hraci nedostanou konec ala "happily ever after",tak nebudou spokojeni.
Ano,konec pusobi odflaklym dojmem a jsou tam urcite nelogicnosti,ale presto verim,ze ze tvurci maji pravo ukoncit jejich hru,jakozto formu umeni,tak,jak oni uznaji za vhodne.
Je mi jasne,ze me tady uminuskujete,ale presto si dovolim sem napsat trochu jiny pohled,nez ma zde vetsina diskutujicich *1* *1* . -
-
Já s tvým názorem docela souhlasím. Nevím proč mínuskovat. Osobně si ale myslím, že stejně tam měla být možnost happy endu. Slovy Kirka: "I dont belive in no-win scenario." Klidně ať většina konců je temná ale hráč by měl mít možnost vyhrát. Osobně jsem třeba 3x projel ME2 jenom proto abych ten ultimate paragon konec získal. :)
-
-
Dohrál jsem to a popravdě se mi to libilo. Konec kupodivu taky. Jediné co mne udivuje je, že nase predchozí rozhodnutí konec vůbec, krom bodování, neovlivnili. Pak mě mrzelo že tam byli pokaždé stejné animačky s detailníma změnama. To mne zamrzelo že to nepropracovali. Jinak dobre. :) ukamenujte mne xD
-
Nemusi bejt porad dobrej konec proboha :D Shepik se obetoval pro zachranu galaxie omg, to je jako spatne ci co ? Sheprd umre no a co ma bejt hlavne ze galaxie porad existuje ne.
-
-
O tom se tu nikdo nehada. Sheprd at klidne skape. Ja nepotrebuju podelanej hapyend. Ale rad bych videl po desitkach hodin hrani (ME1+ME2+ME3) a bezpoctu rozhodovani nejakou reakci deje. A ne jen rozdil 3 barev finalni exploze.
Kdyz sem po dohrani koukal na youtube jak vypadaji ostatni konce tak sem vypadal nejak takhle. *8* *8* *8* -
-
Bych chtěl vidět jak by ses cítil, kdyby jsi kvůli tvému jednomu rozhodnutí třeba v ME1 nemohl porazi reapery, nebo nedejbože hru dohrál s koncem který by se ti nelíbil.
-
-
Myslím, že tak jako my ostatní, mluví o tom, že je jen jeden konec a ten nemá snad absolutně žádnou návaznost na jakoukoliv volbu z ME trilogie založené na volbách a jejich následcích.
Proto měli ukázat jak Geth a quariani společně staví baráčky, jak se lidé hrabou z trosek a opravují si svoje baráčky. měla být možnost zachránit relays i je zničit. Měli odpověd na otázky ne je tvořit, když je to konec.
Samozřejmě je nesmysl jít do opačného extrému a lpět na absurdních detailech kde nepodstatné rozhodnutí z ME1 opět zbortí význam celé serie. -
-
Presne tak. Nema nekdo tucha jakej melo smysl zabit/nechat zit RACHNI??? Save sem tahal z ME1 do ME2 a pote z ME2 do ME3 a nakonec nic. *1* A tak by se dalo pokracovat.
-
-
no přece ten, že když je necháš žít tak ti příjde JEDEN mail o tom jak je divné s nimi pracovat na cruciblu ... taky jsem čekal neco hlubsiho (btw. kvuli tomu a spouste jiných veci jsem tu hru 3x otocil..... pořad tam hledam neco co tam ocividne neni) .... jinak hra je to dobrá ale svi*sky nedotažená, chlapíkum bych přál aby v jejich pekarně nedopékaáy rohlíky ... alespon by zjistili jaky pocit je koupit si neco co zvenku vypada super a ve vnitr to neni hotove + v moment nakupu nabídnout sul popř. knín jako DLC
-
jo smysl v tom nechat žít rachni byl v tom, že no, ... a zbytek si prý máš domyslet, .... *1*
-
-
-
Omg nejde o to jestli by se me libil nebo nelibil. Hlavne aby reakce odpovidali mim akcim.
-
-
-
Proste nejlepsi konec ME3 je Synthesis.
-
-
Jasne, az se jednou rano probudis a budes mit misto kuze tistaky, protoze nekdo na druhem konci galaxie rozhodl, ze je to desne prima, tak budes skakat radosti. Aneb co se sakra Picardovi nelibilo na tom byt Locutus, prece reseni problemu s Borgy je nechat se asimilovat, ze?
-
-
-
Fajn, donutili jste mě něco napsat. Ano, konec má spoustu chyb, jak stzlových tak dějových. Já osobně je tak vážně neberu a přijal jsem konec jak byl. Ale chápu že spoustě lidí to vadí, sám bych uvítal něco trochu jiného.
Co ale nechápu je kampaň za lepší konec. Právo na konec co chcete? Opravdu? Právo? Mě se nelíbili Transformers 2, čekal jsem něco uplně jiného. Mám tedy právo na lepší film? Musí Micheal Bay vzdat novou verzi podle mých představ?
Nebo LOST. Konec seriálu rozladil spoustu lidí. Kdybych jich bylo dost, musel by J.J. Abrams natočit nový poslední díl podle přání fanoušků?
Je v pořádku být nespokojen, je v pořádku zuřit, ale požadovat nový konec protože "Máme na něj právo!" nedává smysl. A co kdyby se "New ending DLC" také nelíbilo? Udělali by ještě jedno? Konec se vám nelíbil, tak přísahejte, že si od Bioware už nic nekoupíte, nadávejte na fórech, ale nemyslete si, že kvůli vám autoři přepíší konec svého příběhu. -
-
Dožadujou se oprávněně jiného konce. Stačí se přečíst jejich sliby za poslední rok, podvedli celou komunitu a dělaji že se vlastně nic nastalo.
Interview with Mike Gamble (Associate Producer)
“There are many different endings. We wouldn’t do it any other way. How
could you go through all three campaigns playing as your Shepard and
then be forced into a bespoke ending that everyone gets? But I can’t
say any more than that…”
Tohle hovoří za vše. -
-
Z tohohle pořád vycházím. Já bych se s těma koncema snad i nějak smířil, ale oni mi slíbili něco jinýho. Nevnímám to ani jako odfláklou práci, ale jako podvod na mě a na komunitě co jim dala za dílo peníze.
-
-
Nevim co na tom nechapes. Lide se ozvali ze se jim konec nelibi a pokud neprijde naprava tak od nich penize uz neuvidi. Jak s tim Bio./EA nalozi uz je jenom na nich.
-
Neříkám že máme právo, ale Bioware by snad mělo naslouchat většině svých (platících) fandů.....podívej se třeba na Fallout 3, kde Bethesda ten konec taky změnila
-
-
Až na to, že si neštěžuje většina, ale menšina. Sice hlasitá, ale pořád jenom menšina.
-
-
Neuvedomujes si, nebo nechces, ze spousta hracu muze byt nespokojena,ale jen to nedava vedet.
Osobne si myslim, ze na zmenu toho nepodareneho konce uz je pozde,nicmene posiluje to moje presvedceni, ze Bioware jdou s kvalitou dolu. Uz Dragon Age 2 byl velmi nepodareny a bohuzel ani ME3 neni ve vsem lepsi, nez jeho predchudci. -
-
Spousta hráčů může být spokojena, jen to nedává najevo. Vždycky jsou víc slyšet ti nespokojení, než ti spokojení.
Ad ME3 a DA2 - pro mě jsou to obě kvalitní hry. ME3 možná o krapet větší, ale to je jenom momentální nálada. Až budu hrát DA2, tak se to může přehodit. Obě hry mě baví, ale zatím jsem nikde nehlasoval, ani do diskuze u každého článku, který se týká BioWare nepíšu, jak je DA2 dobrá hra.
-
-
To není tak úplně pravda, stačí se podívat na oficiální forum. Podle ankety na foru je 90% hráčů nespokojena s koncem ME3. Odkaz je v příspěvku trolo@tiscali.cz
-
-
Však z jeho příspěvku vycházím. Těch 90 % je z počtu hlasů v daném hlasování a je to celkem 58.763 hráčů. Jsem si jistý, že hry se prodalo přes milión kopií. Necelých 60k mi nepřijde jako většina.
-
-
@Jakub: Do mého hlasování jsem přispěl já a Vrook. Oba jsme s koncem spokojeni. Takže 100 % hráčů je s koncem spokojeno.
-
Jasne a kdyz se v CR dela nejaka anketa tak se taky vzdy ptaj 100% obyvatel...
-
-
-
-
-
-
Mně se konec líbil hodně. *5*
Klidně dodělejte v příštím DLC dovysvětlující video pro ty, co potřebují mít všechno na podnose, pro ty co nejsou schopni použít vlastní rozum a fantazii, pro ty pro které musí všechno skončit happyendem, pro ty co si několik desítek hodin při hraní sci-fi hry nalhávají, že je všechno strašně reálné a pak jim v posledních 3 minutách strašně vadí, že na sebe vzal Catalyst podobu kluka ze Shepardova snu. Jen udělejte podrobný seznam, všech různých průběhů jednotlivých momentů ve hře, které mohli být ovlivněny jednotlivými volbami hráče a nakonec přidejte černobílou verzi závěrečné scény pro ty, co se soustředí na barvičky, místo aby byli schopni se zamyslet nad rozdílností jednotlivých konců. A nechte si za to pořádně zaplatit, za blbost se totiž platí…
A nebo se na to vykašlete, protože se vám evidentně podařilo vytvořit skvělou hru, která pohltila spoustu lidí až tak, že se snaží za svou vizi Mass Effektu bojovat a zapoměli na to, že tahle hra byla vaše vize.
Mně se konec líbil. *2* -
-
Tobě se konec líbil, jo?
Já jsem třeba neobdivoval dezerci Normandie uprostřed války, přestože to byla jedna z nejlepších lodí, přinejmenším z aliance. Taky jsem nebojoval za to, aby se ti, kteří mi pomůžou, odsoudili k vyhnanství na cizí planetě nebo co hůř, aby je a všechny ostatní lidi požrali krogani, protože na válkou zdevastované Zemi nebude dost zdrojů a bez Mass Rellays ostatní nebudou moci odletět domů. To, že v DLC Arrival výbuch MR zničil celou soustavu a tady ne, opominu, protože řekněme, že se tady mohlo jednat o úplně jiný typ exploze...
Ale to je ten konec, se kterým si spokojen? -
-
Jsi prvni koho jsem tu nasel a zminuje problem s Mass relay. To je podle me asi nejvetsi chyba konce, protoze to jde prirovnat k tomu kdyby nekdo lusknutim prstu sebral nasi civilizaci elektrinu. Rozpad civilizace, rozpad komunikace, smrt pro miliardy obyvatel na planetach, ktery nejsou sobestacny a neni na nich jidlo nebo treba suroviny pro vyrobu energie.
Ja jsem tam tak koukal na ty tri cesticky a rikal si: Je to v haji, celej Mass Effect hraju s cilem napachat co nejmensi skody a na konci si musim vybrat mezi 3 moznostma kde kazda zabije miliardy ... no tak to bude holt synteza, protoze pak budou mit vsichni nejvetsi nadeji na preziti. Treba se jim diky spojeni organicky a anorganickyho zivota povede v extra kratky dobe prijit na reseni, ktery nenecha chcipnout 1/3 galaxie hlady a zimou (navic jsem vazne hodne moc nechtel zabit Gethy a EDI - pratelskej umelej zivot poskytuje tak neuveritelny moznosti).
Z konce jsem byl docela nemile prekvapen, ale myslim si, ze by se nemel menit. BioWare by si mel vybrat jednu z variant jak hlavni a ramcove pribeh dovypravet. Jestli to bude DLC, kniha, komiks nebo za 3 roky dalsi hra je mi jedno. -
Neboj, nikoho nesežerou, 20-30let a jsou zpátky doma, mají přece FLT motory (hodnoty nebrat doslovně ;) ) a když neodletí tak si alespoň příští hru z Mass Effect vesmíru zahrajeme za krogana.
Tu Normandii si ale mohli odpustit, s tím souhlasím, evidentně je to jen oslí můstek k nějakému DLC (neznámá, planeta nová rasa atd.), bez Mass Rellaye by se asi blbě vysvětlovalo, že objevují novou neprozkoumanou planetu, ale to je jen můj odhad, hrál jsem hru Bioware a jejich scénáristů a tak je to nutné i brát, spoustu věcí si dokážu představit taky jinak, ale to bych pak nemohl číst žádnou knihu, dívat se na film a hrát hry, kdybych chtěl, ať je všechno po mém...;)
-
-
Mno, konec se mi rozhodně nelíbil. Příběhových děr tam bylo hodně, ale abych kvůli tomu žádal EA a Bioware, aby vydali DLC, to zas ne. Co podělali, podělali, a nějaké další povyky k tomu nejsou třeba.
Konec by měl přinést nějakou katarzi. Že brečíme, protože to neskončilo happyendem? Klidně ať tam všichni zhebnou a ať si třeba Země vybuchne, hlavně to ale musí dávat smysl. Že jsi asi přeskakoval rozhovor s děckem, které si protiřečilo až výsostně, to už je tvůj problém. -
-
No nevím jak ty, ale já prožíval každý quest v příběhové linii, závěr je pro mně pak emocemi přímo nabitý (poslední rozhovory s členy posádky, závěrečný steč, smrt Andersona a pak polomrtvý Shepard ničící reapery ...). Žádného protiřečení jsem si nevšiml, samozřejmě, že jeho řešení problému umělý x přirozený život nebylo ideální, ale to sám i přiznal, holt i Catalyst je omylný. ;) Uvidíme, jak moudrý bude Shepard jako nový Catalyst (modrý konec).
-
-
-
we will hold the line
-
Tento článek pěkně shrnuje vše, co je na konci špatně. http://www.gamefront.com/mass-effect-3-ending-hatred-5-reasons-the-fans-are-right/