Přejít na výpis diskuzí
Na GOG.com vychází klasiky RPG žánru z Forgotten Realms
20.8.2015 | Aleš Smutný
69 příspěvků
-
jak tě tak poslouchám, tak mám chuť pustit se do wizardry dark savant trilogie, začít šestkou, kterou jsem nikdy nehrál, pokračovat sedmičkou, kterou jsem nikdy nedohrál, a skončit osmičkou, kde si dám repete :-) A taky si pěkně kreslit vlastní mapy. Alespoň bych viděl, jestli jsou ty staré hry opravdu lepší než ty nové
-
Nejsou Beholder nahodou dilem prave Westwoodu? :-)
-
DJuv Dungeon mapper znam, ale ja uz takhle v Excelu zmapoval kompletne cely Might&Magic 1, takze jsem v tom dobrej :-)
-
protože jedničku jsem nehrál :-)
-
v Excelu? Proč si nepořídíš třeba Dungeon Mapper nebo nějaký jiný soft k tomuto učelu?
I když vlastně proč ne.. -
A procpak az Ultima Underworld 2? Jednicke je naprosto rovnocenna!
A tchbtipu bych mel ja mnohem vic :-) -
Curse of the Azure Bonds uz pres mesic hraju a mapuju v Excelu :-) Pro me SSI jedna z nejoblibenejsich spolecnosti. Krabice jejich her jsou luxusni. Z dnesni nadilky mam v krabicich vsechny Beholder a pak drtivou vetsinu goldbox her ve zlate barve.
-
Já taky a je to překvapivě hratelný. 7.díl se mi i dokonce libí graficky celkem *15* *8*
-
ja hraju MaM 6/7 i dnes :)
-
super hry, ale hrál jsem je hodně dávno. MM6 jsem si koupil v LEVELu nebo SCORE na CD. Bylo to fakt pořádně dlouhá hra. Ale nevím jak by ta grafika byla skousnutelná dnes. Ony ty krokovací dungeony stárnou paradoxně líp než tady ty early 3D grafiky.
world of Xeen je předchůce MM -
A co si myslis o Might and magic 6. a 7. dil???
-
u toho jsem tehdy stravil casu... *14*
-
Wizardry 7 je podle mě nejlepší RPG z VGA éry. Dohrál jsem někdy v roce 1994 a dodnes na to vzpomínám. Jinak souhlasím, že Beholder zase taková senzace nebyla, Dungeon Master se mi líbil mnohem víc.
Beholder je pro mě začátek "komerčních" RPG, na které později navázal Westwood (Lands of Lore) a Bioware (Baldurs Gate až k dnešní Dragon Age a Mass Effect). Jsou to moc dobré hry, ale skutečnou RPG kvalitu nacházím jinde. Tehdy i dnes. -
U mě doma na nefunkčním cédé.
-
Myslím si, že v seznamu Forgotten Realms her Buck Rodgers rozhodně nechybí, to je jako stěžovat si že v kostele nemají automat na kondomy....navíc se jedná tematicky o realm ne o všechny rpg co jsou podle D&D nebo v goldbox enginu
-
Wizardry 7 byla vůbec totální masakr hra. To je tak na 2 měsíce hraní, delší než Witcher 3. Nikdy jsem ji nedohrál do konce, jednou asi do půlky :-) Ratkini.
-
Ještě bych doplnil Albion, Ishar, Wizardry 7 a Betrayal at Krondor =).
-
Gold Box hry mají tahové souboje a podle hodnocení dost povedené. Tady se podívej třeba na Buck Rogerse
https://www.youtube.com/watch?v=UdB65FLT5qo
ty ostatní Gold Box hry jsou nachlup stejné -
nebudu hrát nic z toho. Eye of the Beholder byl ve své době dobrý dungeon, ale postrádá nějaký hlubší příběh. Gold Box hry už jsou dnes trochu zastaralé, navíc v tom seznamu chybí Buck Rogers (sci-fi RPG založené na Gold Box enginu). Menzobarazzan nebylo dobře hodnocené ani ve své době.
Pokud někoho zajímají recenze těchto starších Gold Box titulů založených na DnD pravidlech, tak tento maník v současnosti všechny tyto hry hraje a recenzuje
http://crpgaddict.blogspot.cz/
Pokud někdo touží po těchto starých hrách, tak bych doporučil Lands of Lore (nejlepší dungeon té doby), Ultima Underworld 2, Dark Heart of Uukrul, World of Xeen, Stíny nad Rivou nebo Arx Fatalis -
A kde mám Blood & Magic ?! *9*