Přejít na výpis diskuzí
Na letošní E3 se předvede Fallout 4, na Dishonored II ale zapomeňte
11.5.2015 | Aleš Smutný
105 příspěvků
-
Snad to nebudou delat hochstapleri z Besedy! Na co sahnou, to zmatlaj, Patlaci.
-
A Doom 4 Bethesda neukáže?
-
Fallout 4 je zrovna věc, kterou vítám nejméně. Dishonored 2 nebo další TES bych uvítal mnohem více.
-
-
A proto máš jako profilovku tento obrázek ?
-
-
Fallout 1, Fallout 2, Fallout 1.5 *14*
-
-
bud ferovy a napis ze new vegas se povedl dychalo to na me starickou F atmosferou. Jasne je to 3D ma to svoje omezeni diky tomu ale i tak sem si hru paradne uzil. F3 sem zvladnul hrat chvili.
-
-
Jsem férový. NV nemá ani zlomek atmosféry původních Falloutů.
-
-
-
-
To jsi asi jediný. Hodně lidí to čekalo už na minulé E3.
-
-
A tady jde vidět, jak jde společnost do háje, když už se jim líbí i takové hry.
-
-
Ó můj bože, společnost jde do hajzlu, protože jiným lidem se líbí jiné věci, než mně! *16* *16*
-
-
Je rozdíl, když se mi nelíbí hra, která je kvalitní, ale mě nesedla (mafia, GTA) a když se mi nelíbí hra, která je opravdu špatná (F3, FNV).
-
-
Kazeasch: Podívej se na 4. komentář nad tím tvým. Poté ještě v jednom vlákně dole jsem napsal další důvody. Příště si nejdříve přečti celé vlákno, popřípadě i ostatní vlákna, než napíšeš něco podobného.
-
No, subjektivní estetický soud je poměrně relevantní argument, podle některých škol postmoderní estetiky vlastně asi jediný zbývající relevantní argument. *1*
Ale argumentovat se dá. Zaprvé level scaling (ačkoliv není tak výrazný a všudypřítomný jako v TES hrách) je zabiják jakéhokoliv RPG a nebál bych se postulovat axiom že RPG s level scalingem je vždy špatná hra už jen kvůli level scalingu. Proč? Protože zabíjí klíčový gameplay prvek RPG her - dojem vývoje postavy.
Zadruhé VATS. VATS je hloupý. Bethesda měla buď přistoupit k pohledu třetí osoby a taktickým soubojům, nebo k pohledu z první osoby a akčním soubojům. (Případně samozřejmě k pohledu třetí osoby a akčním soubojům na blízko.) Snažit se o jakýsi nemastný neslaný kompromis v podobě VATS byl evidentní nesmysl. (Jak ukázaly i módy, F3WE nebo PN nabízejí jednoznačně lepší zážitek než původní hra, jakkoliv jsou nedotažené.)
Zatřetí survival. Tedy chybějící survival aspekt. Pustina musí být z logiky příběhu i prvků gameplay opravdová a nebezpečná pustina. Ne selanka jako v F3 a NV. Ideálně by hráč měl být nucen plánovat, kam povedou jeho další kroky, co k tomu bude potřebovat. Měl by trpět nedostakem munice (ano, jistě, v troskách předválečných budov se úplně logicky válí kompletní arzenál).
Tím se dostáváme k logice světa. Tady má velkou pravdu Dan Vávra - uvěřitelný, logický - realistický herní svět (samozřejmě trochu komprimovaný) by nabídl daleko lepší zážitek, než bez ohledu na logiku dizajnovaný a generovaný svět Bethesdích her. To, co prošlo ve "weird" Morrowindu už dneska prostě neprojde a zážitek ze hry to kazí. Atd. -
fallanga: Sorry, ale ty jsi nepoužil ani jeden jediný relevantní argument. Pořád jen opakuješ, že ty hry jsou špatný protože tobě se nelíbí. Ale to není argument, nýbrž subjektivní hodnocení které ale naprosto postrádá relevanci, pokud dojde na otázku kvality.
-
Kazeasch: To co jsi napsal je komentář typický pro člověka, co nemá žádný logický argument, tudíš napíše totální blbost, jen aby si mohl rýpnout. Uvedl jsem logické argumenty, proč jsou ty hry špatné, zatímco tvůj komentář má téměř nulovou výpovědní hodnotu.
-
to fallanga: tvl, už to lino nehul. Pak si neuvědomuješ co plácáš za hovadiny. To už se dá víc souhlasit s Vávrou, a že ten si taky stěžoval dost mimo.
-
Jak si užíváte Dungeon Keeper na mobil? To je progres :-D Nic pro staromilce!
-
Tady nejde o to, že to je akční. Ten přechod z isometrického RPG do pohledu 1. osoby není špatný. Špatné je to, že tuhle akci nedokázali skloubit se SPECIAL systémem a tak šel celý RPG prvek do háje. Plus špatná atmosféra a prostředí, v případě F3 i hrozný příběh. Takhle nevypadá dobrá hra. Rozhodně nejde o to, že by to nebylo jako staré díly. Jsem otevřen inovacím, když jsou povedené.
-
Holt staromilec, který by nový Fallout hodil do koše, i kdyby byl sebelepší, prostě proto, že to není jako staré díly. Pokud ti to nesedlo a preferuješ starší díly, tak to úplně chápu, ale 3 a NV rozhodně nejsou špatné hry. Když ti ani u New Vegas nedošlo, že se ta série změnila a pořád v ní chceš vidět jen 15+ let staré hry, tak je jasné, že se ti to nebude líbit, ale s kvalitou samotné hry to nemá moc společného.
-
Jak jsem psal dříve. Je rozdíl mezi hrami, které se mi nelíbí, ale uznávám, že jsou dobré a hrami, které jsou prostě špatné. Fallout 3 a NV se řadí do té druhé kategorie.
-
Ty nejsi falanga, ale falus. To, že ti hra nevyhovuje, nutně neznamená, že je špatná. Spousta lidí má opačný názor. Tvůj ti nikdo nebere, ale nedělej z toho globální pravdu. To, že jsi ještě nevystrčil paty od mámy z baráku a tvým světem je internet, ještě neznamená, že jde společnost do háje. Neber ty hry tak vážně a snaž se mít trošku nadhled. Nebo dospěj, to je jedno.....
-
Ale on nevyšel Fallout Tetris. Byl to Fallout. Fallout. Když se to jmenuje Fallout, tak to prostě má být Fallout.
-
Fallout je setting. Když vyjde Fallout tetris, tak se budeš rozčilovat, že to není Fallout? Mně se naopak líbí, že se v tom settingu dělají i jiné věci, než kopírování starých konceptů.
-
Ale můžou. Když se jmenují Fallout, tak by měly být Fallout a ne jenom postapo střílečka, která těží ze jména.
-
Fallout 3 i New Vegas jsou výborné hry, které nemůžou za to, že jsi od nich čekal něco jinýho.
-
-
-
Na to, že máš v avataru PipBoye, z té série moc nadšený nejsi.
-
-
Jsem nadšený z původních dílů. A není to PipBoy, je to VaultBoy. PipBoy je přístroj.
-
-
Od TES mě zklamal jenom jeden díl, zatímco od Falloutů oba, takže vím jak to asi dopadne. Proto se více těším na TES, které má šanci na to být kvalitní hrou.
-
Mě spíš překvapuje, že člověk, kterej deklaruje odpor k Falloutu 3, je zvědavej na novej díl TES. Přitom Fallout 3 by se klidně moh jmenovat The Elder Scrolls 4,5: Wasteland.
-
-
-
Když se jim líbí hry, které ještě nebyly oznámeny? *7*
-
-
To jsem nemyslel, ale to je také pravda.
-
-
-
-
-
dufam ze zase dalsi Fallout (5?) bude od Obsidianu, ten F3 bol des a hroza
-
-
Možná pro tebe, mně se F3 dost líbila a sklidila i spoustu ocenění, tak to asi taková hroza nebyla ne?
-
Ruku na srdce, i NV byl špatný díl.
-
-
Nemyslim si. NV se blizil prvnim dvema dilum vcelku dost. Bavil me hodne, i kdyz faktem zustava, ze technicke zpracovani je sh.t non plus ultra.
-
ked porovnavam NV a F3 tak je to nebe a dudy :)
-
Ani ne no
-
jojo vadil mi engine, nějak jsem se do toho nemohl dostat :)
-
-
Naprosto stejnej problém, nemohl jsem překousnout ten Bethesda brambora engine.. i když si to člověk brutálně zmoduje, pořád to cítí že to na tom běží... Co bych dal za Fallout běžící na něčem co vypadá jako např. id Tech 5 nebo Unreal Engine 4.. ani mi nejde o kvalitu té grafiky, jako o stylizaci + celkový design a dojem....
-
-
Ano, protože stylizace a design jsou přímo závislé na tom jaký se použije engine :-D
-
-
-
Ovšem on i F2 byl v mnohém špatný.
-
-
Samozřejmě měl chyby, ale jaká hra je dokonalá, že?
-
-
Souhlas ohledně F:NV. Zhruba do poloviny příběhu/mapy mě hra bavila a možná by se dalo i mluvit o Fallout atmosféře, ale Vegas, přehrada, kmeny... wtf? Asi povolali hochy, kteří dělali na F3, aby to nějak dopytlíkovali. Jinak F3 je podle mě dobrá hra, jen to není moc Fallout.
-
Nj, jen jsem chtěl naznačit, že "mainstreamizace" Falloutu nezačala nutně trojkou. (Ačkoliv věřím, že Van Buren by byl býval byl vynikající.) Když srovnáš atmosféru, logiku příběhu a jednotlivých frakcí, snad i výtvarné pojetí a občasné odlehčující žertíky (All a matter of semantics...), Fallout 2 je vlastně přinejmenším místy dost špatná hra, kterou zachraňují jen některé vynikající momenty, obrovská míra svobody a variability. Ale Vault City, New Reno a koneckonců i Arroyo jsou kvalitativně zcela srovnatelné s Megaton nebo New Vegas. (Tj. chabé.)
-
-
Zapomínáš na to, že celá Země byla zasažena řadou jaderných bomb, radiace se zvyšuje, zvyšuje účinky, více nestabilních prvků, delší doba působení, větší ovlivněná oblast. Plus samozřejmě virus, který byl vypuštěn a způsobil mutace, potom sám zmutoval a stal se ještě smrtelnějším. Tento virus přežívá na některých místech velmi dlouhou dobu a z toho důvodu je nemožné je obydlit. Když si vezmeš, že Pustina byla radiací a virem zasažena nejvíce, je dosti podivné, když se po ní pohybují zástupy banditů a obchodníků každý den.
-
fallanga: Takže si to shrňme jaké má lidsto zkušenosti s jadernými zbraněmi a se zamořením radiací. (beru z hlavy takže se omlouvám že to bude jenom miniaturní vzoreček)
1945 bomby Trinity (Jaderná střelnice Nové Mexiko), Fat Man (Nagasaki), Little Boy (Hirošima) - Obyvatelné
1952 Ivy Mike, 1954 Castle Bravo (Atol Bikiny) - Sice se nedoporučuje osidlovat, ale lidi tam jsou
1954 Car (Jaderná střelnice Nová Země) - I zde žijí lidé
Abych to zbytečně neprodlužoval. Od prvního jaderného výbuchu bomby Trinity do dneška bylo odpáleno více než 2000 (slovy: dva tisíce) jaderných bomb, z toho velká část na povrchu nebo v atmosféře. Událo se několik jaderných havárií s únikem radioaktivního materiálu (Z největších Three mile Island, Černobyl, Fukušima)
Od havírie v Černobylu uplynulo 29 let, přičemž jsou lidé kteří tuto zónu neopustili a stále žijí. Pokud budeš stát cca 30 m od sarkofágu, za hodinu dostaneš menší dávku radiace než při cestě letadlem a celkově se příroda s touto havárií vyrovnává daleko líp, než byly nejoptimističtější odhady.
Od havárie ve Fukušimně uplynuly teprve 4 roky, a do města se dá jít, a jedinej důvod proč tam lidi nejsou je, že mají na výběr čistější místa.
Fallout 3 začíná 200 let po válce a 48 let po Falloutu 2, New Vegas pak o další 4 roky později. To je dostatečná doba aby se objevily obyvatelná místa, kde nečekaně mohou žít lidé. Pak tu ale pochopitelně jsou místa kde by člověk nepřežil bez hromady RAD-X a RadAway a pak i místa kde dokonce ani toto nepomůže. Tyto místa nejsou obydleny lidmi, ale ghouly a supermutanty.
Takže mi prosím řekni, jestli se ti zdá pustina ve Falloutu "moc živá", co si myslíš o realitě? Nežije taky nějak moc lidí vzhledem k tomu co všechno se stalo? -
Ano, mohu čekat, že bude venku neobyvatelná pustina. Tak silná radiace jen tak nezmizí (viz. třeba Černobyl, který bude ještě pár desítek let neobyvatelný).
-
Jak píše Dworkin. Jsi jako ti pitomci co si stěžují že jezdíme v autech a odcizili jsme se přírodě. To je prostě vývoj. A pokud je děj F3 a NV zasazen o století jinde, nemůžeš počítat s tím, že lidi budou pořád zavření ve Vaultu (už jen z důvodu že jak určitě víš tak Vaulty ve skutečnosti neměly sloužit k přežití), a venku bude neobyvatelná pustina. Od války uběhlo spousta let, většina zamoření je pryč, venku se dá v zásadě normálně žít, a civilizace se logicky snaží co nejvíc vrátit tam kde byla před válkou. Nezlob se na mě, ale myslím, že kdyby F3 a NV byly opět zasazeny opět do období "pár let" po válce, už by to byla tak ohraná písnička, že by bylo snad až nereálný z toho vytesat něco jinýho než remake. A co se týče atmosféry, atmosféra pochopitelně nemůže být všude tak ponurá a depresivní jako v předchozích dílech. Nebo ti snad připadá že lidi se pořád trápí a mají deprese z proběhnuvší druhé světové války? Ještě to není ani sto let, a kdo by to řekl, ale většina lidí co to zažilo už očuchává kytky zespod, a čím vzdálenější generace, tím víc jí příjde naprosto normální stav který po válce vznikl. Uplně stejně to zákonitě musí fungovat ve Falloutu, protože tak se prostě lidi chovají. Pokud chceš atmosféru prvního dílu, běž do zamořenýho Vaultu, tam se atmosféra drží, stejně tak, jako se stále drží depresivní atmosféra v Pripjati, i když Černobylská havárie je většině lidí už naprosto u zadele, a současné generace ani netuší že se něco takového vůbec stalo, a to navíc dost nedávno.
-
Zapomínáš na to, že uběhlo dalších sto let. Nelze čekat, že svět Falloutu zůstane stále stejně rozbitý. Populace roste, civilizace se vzpamatovává.
-
Vault City sice nebylo nějak výjimečně zpracováno, ale pořád tam byla ta atmosféra typická pro Fallout. To mi v nových dílech chybí. Už to nemá tu atmosféru. Všechno je tam moderní, společnost je vcelku kulturní a vzdělaná a hlavně, v Pustině, která má být prakticky neobydlena narazíš na spoustu banditů, obchodníků a dalších lidí. A to je (společně se špatným RPG systémem) největší chyba hry.
-
-
-
-
-
-
To čekali snad úplně všichni, kdo se trochu orientuje. Jen škoda, že na oznámení nového TES budeme čekat nejméně do roku 2016. *13* Je potřeba se zbavit té pachuti z TESO.