Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fallanga
    Fallout 4 je zrovna věc, kterou vítám nejméně. Dishonored 2 nebo další TES bych uvítal mnohem více.
    • A proto máš jako profilovku tento obrázek ?
      • fallanga
        Fallout 1, Fallout 2, Fallout 1.5 *14*
        • bud ferovy a napis ze new vegas se povedl dychalo to na me starickou F atmosferou. Jasne je to 3D ma to svoje omezeni diky tomu ale i tak sem si hru paradne uzil. F3 sem zvladnul hrat chvili.
          • fallanga
            Jsem férový. NV nemá ani zlomek atmosféry původních Falloutů.
    • To jsi asi jediný. Hodně lidí to čekalo už na minulé E3.
      • fallanga
        A tady jde vidět, jak jde společnost do háje, když už se jim líbí i takové hry.
        • Ó můj bože, společnost jde do hajzlu, protože jiným lidem se líbí jiné věci, než mně! *16* *16*
          • fallanga
            Je rozdíl, když se mi nelíbí hra, která je kvalitní, ale mě nesedla (mafia, GTA) a když se mi nelíbí hra, která je opravdu špatná (F3, FNV).
            • fallanga
              Kazeasch: Podívej se na 4. komentář nad tím tvým. Poté ještě v jednom vlákně dole jsem napsal další důvody. Příště si nejdříve přečti celé vlákno, popřípadě i ostatní vlákna, než napíšeš něco podobného.
            • No, subjektivní estetický soud je poměrně relevantní argument, podle některých škol postmoderní estetiky vlastně asi jediný zbývající relevantní argument. *1*

Ale argumentovat se dá. Zaprvé level scaling (ačkoliv není tak výrazný a všudypřítomný jako v TES hrách) je zabiják jakéhokoliv RPG a nebál bych se postulovat axiom že RPG s level scalingem je vždy špatná hra už jen kvůli level scalingu. Proč? Protože zabíjí klíčový gameplay prvek RPG her - dojem vývoje postavy.

Zadruhé VATS. VATS je hloupý. Bethesda měla buď přistoupit k pohledu třetí osoby a taktickým soubojům, nebo k pohledu z první osoby a akčním soubojům. (Případně samozřejmě k pohledu třetí osoby a akčním soubojům na blízko.) Snažit se o jakýsi nemastný neslaný kompromis v podobě VATS byl evidentní nesmysl. (Jak ukázaly i módy, F3WE nebo PN nabízejí jednoznačně lepší zážitek než původní hra, jakkoliv jsou nedotažené.)

Zatřetí survival. Tedy chybějící survival aspekt. Pustina musí být z logiky příběhu i prvků gameplay opravdová a nebezpečná pustina. Ne selanka jako v F3 a NV. Ideálně by hráč měl být nucen plánovat, kam povedou jeho další kroky, co k tomu bude potřebovat. Měl by trpět nedostakem munice (ano, jistě, v troskách předválečných budov se úplně logicky válí kompletní arzenál).

Tím se dostáváme k logice světa. Tady má velkou pravdu Dan Vávra - uvěřitelný, logický - realistický herní svět (samozřejmě trochu komprimovaný) by nabídl daleko lepší zážitek, než bez ohledu na logiku dizajnovaný a generovaný svět Bethesdích her. To, co prošlo ve "weird" Morrowindu už dneska prostě neprojde a zážitek ze hry to kazí. Atd.
            • fallanga: Sorry, ale ty jsi nepoužil ani jeden jediný relevantní argument. Pořád jen opakuješ, že ty hry jsou špatný protože tobě se nelíbí. Ale to není argument, nýbrž subjektivní hodnocení které ale naprosto postrádá relevanci, pokud dojde na otázku kvality.
            • fallanga
              Kazeasch: To co jsi napsal je komentář typický pro člověka, co nemá žádný logický argument, tudíš napíše totální blbost, jen aby si mohl rýpnout. Uvedl jsem logické argumenty, proč jsou ty hry špatné, zatímco tvůj komentář má téměř nulovou výpovědní hodnotu.
            • to fallanga: tvl, už to lino nehul. Pak si neuvědomuješ co plácáš za hovadiny. To už se dá víc souhlasit s Vávrou, a že ten si taky stěžoval dost mimo.
            • wenceslaus
              Jak si užíváte Dungeon Keeper na mobil? To je progres :-D Nic pro staromilce!
            • fallanga
              Tady nejde o to, že to je akční. Ten přechod z isometrického RPG do pohledu 1. osoby není špatný. Špatné je to, že tuhle akci nedokázali skloubit se SPECIAL systémem a tak šel celý RPG prvek do háje. Plus špatná atmosféra a prostředí, v případě F3 i hrozný příběh. Takhle nevypadá dobrá hra. Rozhodně nejde o to, že by to nebylo jako staré díly. Jsem otevřen inovacím, když jsou povedené.
            • Holt staromilec, který by nový Fallout hodil do koše, i kdyby byl sebelepší, prostě proto, že to není jako staré díly. Pokud ti to nesedlo a preferuješ starší díly, tak to úplně chápu, ale 3 a NV rozhodně nejsou špatné hry. Když ti ani u New Vegas nedošlo, že se ta série změnila a pořád v ní chceš vidět jen 15+ let staré hry, tak je jasné, že se ti to nebude líbit, ale s kvalitou samotné hry to nemá moc společného.
            • fallanga
              Jak jsem psal dříve. Je rozdíl mezi hrami, které se mi nelíbí, ale uznávám, že jsou dobré a hrami, které jsou prostě špatné. Fallout 3 a NV se řadí do té druhé kategorie.
            • Rejsek
              Ty nejsi falanga, ale falus. To, že ti hra nevyhovuje, nutně neznamená, že je špatná. Spousta lidí má opačný názor. Tvůj ti nikdo nebere, ale nedělej z toho globální pravdu. To, že jsi ještě nevystrčil paty od mámy z baráku a tvým světem je internet, ještě neznamená, že jde společnost do háje. Neber ty hry tak vážně a snaž se mít trošku nadhled. Nebo dospěj, to je jedno.....
            • fallanga
              Ale on nevyšel Fallout Tetris. Byl to Fallout. Fallout. Když se to jmenuje Fallout, tak to prostě má být Fallout.
            • Fallout je setting. Když vyjde Fallout tetris, tak se budeš rozčilovat, že to není Fallout? Mně se naopak líbí, že se v tom settingu dělají i jiné věci, než kopírování starých konceptů.
            • fallanga
              Ale můžou. Když se jmenují Fallout, tak by měly být Fallout a ne jenom postapo střílečka, která těží ze jména.
            • Fallout 3 i New Vegas jsou výborné hry, které nemůžou za to, že jsi od nich čekal něco jinýho.
        • Na to, že máš v avataru PipBoye, z té série moc nadšený nejsi.
          • fallanga
            Jsem nadšený z původních dílů. A není to PipBoy, je to VaultBoy. PipBoy je přístroj.
            • fallanga
              Od TES mě zklamal jenom jeden díl, zatímco od Falloutů oba, takže vím jak to asi dopadne. Proto se více těším na TES, které má šanci na to být kvalitní hrou.
            • Mě spíš překvapuje, že člověk, kterej deklaruje odpor k Falloutu 3, je zvědavej na novej díl TES. Přitom Fallout 3 by se klidně moh jmenovat The Elder Scrolls 4,5: Wasteland.
        • Když se jim líbí hry, které ještě nebyly oznámeny? *7*
          • fallanga
            To jsem nemyslel, ale to je také pravda.
  • teším se, po šlápnutí vedle s FNV, konečne plnohodnotny díl
    • Ale no tak, to byl hodne slabej trolling. Umis to lip, tak to prestan flakat a trosku se snaz.
  • Fallout 3 je pecka hra, takže věřím Bethesdě, že čtyřka bude stejně dobrá. New Vegas mě taky bavil, ale ten má svým pojetím blíž ke starým Falloutům a těch už jsem se nabažil.
    • Souhlasím, New Vegas jsem odložil asi po 20 hodinách, Fallout 3 jsem s chutí hrál až do konce. Jediné, co mi tu hru pokazilo, byla DLC. Hru jsem dohrál hned po vyjití, takže jsem vlastně viděl polovinu obsahu, který tam časem po kouskách dodělali. Doufám, že u Falloutu 4 zvolí spíš přístup a la Skyrim - tj. velká hra plná věcí hned od začátku.

Je fakt, že New Vegas měl lepší vývoj postavy a takovou tu "číslíčkovou" složku, ale z hlediska ponoření do světa a zábavného obsahu jednoznačně preferuji Fallout 3.
      • Nutno podotknout, že když v NV jdeš natvrdo po příběhové linii, tak po 20 h jsi tak v půlce. Když stejně budeš spěchat v F3, tak za 20 hodin to máš dohraný snad i několikrát
        • To je možná pravda (nevím, NV jsem nedohrál), ale já myslím, že hry od Bethesdy obecně nejsou k tomu, aby se hrály "natvrdo po příběhové linii". To je jen jedna, ne moc podstatná složka hry. Hlavní je pro mě svět a co se v něm dá dělat, jestli je zajímavý ho zkoumat, zlepšovat postavu, a hlavně žít v tom virtuálním světě.
          • Na to jsem právě trochu narážel. Odložit NV po 20 hodinách, to je skoro jako bys to nehrál vůbec. Já mám v NV odehráno dobrých 150 hodin, a stejně jsem nepotkal všechno co hra nabízí. Největší kouzlo je v tom, že když už to dohraješ po několikáté, a pokaždé jinak, tak si uděláš novou postavu klidně s naprosto absurdníma statama (třeba INT 1 apod.) a hra má zase uplně jinej rozměr, dialogy nabízí možnosti který jindy neuvidíš a klidně můžeš hrát další desítky hodin, a ani ti nepřijde že vlastně hlavní příběh jede zase dokola. Teda pokud je člověk opravdu RP hráč. Pokud je člověk jen chodič/klikač co dialogy zásadně přeskakuje a spěchá k další přestřelce, tak pak je to slabší, ale myslím že o tom Fallout nikdy nebyl.
    • názor Dana Vávry na fallout 3
      http://www.madbrahmin.cz/fallout3/recenze/level_dan_vavra.jpg

http://games.tiscali.cz/tema/fallout-legenda-pokracuje-54019
      • No, v zásadě má asi pravdu, ale rozhořčení nad tím, že se mu nepovedlo udobřit Gouly a zbohatlíky v Tempenyho věži, a svádění to na hru, mě vskutku pobavilo. Jinak si ale nemyslím že by se F3 nějak zvlášť odchyloval od standardu a je trochu škoda že nebylo obsáhlejší, ale kolik jiných her bylo, že?
        Každopádně když se tak hrozně rozčiluje nad každou druhou hrou, a to obzvlášť nad hrama který jsou v zásadě dobrý, tak jsem hodně zvědavej co předvede v KCD. Bylo by hezký aby sme si z něj pak nemuseli dělat srandu :)
      • skvele clanky, vdaka za ne
      • Ta recenze Vavry celkem sedi. Uplne jsem se videl v tom jeho - no je to takove jako nic moc, grafika nic moc, level design nic moc, ale presto me to "bavilo" a rad jsem to hral. Proc? Protoze proste nic jineho nebylo a bylo to ze sveta falloutu. Na ctyrku se samozrejme tesim.
      • Typická vávrovina, ale tak co, aspoň má názor a nepapouškuje ty cizí. *4*
  • 3 byla blba a nebavila me, NV byla pecka... doufam ze tuto bude luxus :)
  • Snad to nebudou delat hochstapleri z Besedy! Na co sahnou, to zmatlaj, Patlaci.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit