Přejít na výpis diskuzí
Na nákupy a pivko s kolegy vás tvůrci Star Citizen pustí ještě v srpnu
12.8.2015 | Honza Konfršt
45 příspěvků
-
@ walltar: Vzhladom na to že máš asi najväčší prehlad, nevieš či už niekde vývojári potvrdili/vyvrátili podporu DX12?
-
-
podpora DX12 100% bude, je jen otazka jestli vzejde od tvurcu enginu, nebo si to ve SC vytvori sami
-
-
Na podpoře DX12 už pracují ve Frankfurtu ... čeká se jen na implementování poslední verze Cryenginu do hry.
Což je celkem složitá operace, kvůli tomu kolik toho už ve vlastní verzi Cryenginu upravili.
Jakmile bude tahle verze ve hře, tak by měla fungovat nativní podpora DX12. -
-
On se ten přechod na 64bit čísla nebude zaintegrovávat zpátky do původního Cryenginu? Já si vždycky myslel, že je tam nějaká dohoda, že jim to pak dají nazpátek...
-
-
Tak ono to není zas tak složitý. Přepsat všechny souřadnice ve hře, upravit kameru. Vynásobit všechny transformační matice ve hře -1. Odečíst od souřadnic, které půjdou do shaderů souřadnice kamery(souřadnice kamery, které půjdou do shaderů budou nulové). Použít pro výsledný hloubkový buffer jiný přepočet.
Není to tak složité, ale je to mravenčí práce a nakonec se musí vše otestovat. Další problém, který by se musel v CryEngine změnit je práce s kamerou a postupné načítání mapy a lepší lod, aby se to vešlo do operační paměti. Crytek by musel vyčlenit pár lidí z vývojového týmu, ale Crytek si asi nemůže na to vyčlenit zdroje. -
Nikdy jsem o takové dohodě neslyšel.
Technicky by musel CryTek za takovou technologii celkem zaplatit, ale pochybuju, že by to CIG pustilo z ruky a pomáhalo tak konkurenci. -
-
Walltare pokud bys chtěl mohl bych o double souřadnicích napsat článek. Já vím poměrně přesně, jak to funguje. Mohu ukázat i příklady kodů. :-)
-
-
-
-
-
-
Zajímalo by mě, jestli ta hra vůbec někdy vyjde. *4*
-
-
No zatím podle všeho nezměnili plány na vypuštění plné verze PU na konci roku 2016.
I když až tak moc tomu nevěřím.
Zatím jsou na podobný projekt na velice dobrém časovém horizontu... 3 roky na takovouhle hru není ani zdaleka dlouhá doba. Pokud to zvládnou do 5 let (konec 2017) tak ještě budou na celkem dobrém čase.
-
-
No len aby...:D