Na PlayStation 5 nově nebudete potřebovat šroubovák
-
Me ta PS5 drzi v poho, neprijde mi problemova nebo nestabilni :) Hrat je co, pokud clovek pred tim zadnou nemel, takze PS4 hry pohoda :)
-
Rád si to nechám vysvětlit, jak jsi to myslel.
-
Uz si videl ssd ktore ma viac ako 3500MB/s bez chladica? O to viac ked to ma byt v tak malom priestore s tak vykonnym HW
-
Tak s touto novinkou meskate asi mesiac 😁 http://www.psmania.sk/threads/digitalna-edicia-ps5-je-o-300-gramov-lahsia.34908/
-
Nepochopils. Nevadí.
-
Píšeme přesný opak.
Ty: 3D audio pro TV reproduktory je úplně k ničemu
Já: 3D audio pro TV reproduktory je pro drtivou většinu hráčů extrémní posun vpřed
Ty: Potřebujeme 3D audio na výstupu HDMI.
Já: Ta věta nic neznamená, 3D audiu je uplně, jedno jestli jde přes HDMI, bluetooth, 3.5 kabel či optický výstup. Záleží na výstupním HW.
-
Vždyť píšeš úplně to samý, co já. Tak kdo koho nepochopil.
-
To jsi uplně nechopil s tím 3D audiem.
3D audio pro TV reproduktory vůbec neříká nic o tom, jakým kabelem to půjde, ale na jakém HW výstupu (rozuměj - audio zařízení) to umí emulovat 3D zvuk. Drtivá většina lidí má připojenu TV k PS5 přes HDMI, takže tvoje "potřeba" mít to přes HDMI je splněna :)
Rozuměj, 3D audio od Sony ze zjednodušeně skládá ze dvou části. Jedná se stará o samotný vznik/správu či jak to nazvat různých zdrojů zvuku. To je to, co používají vývojáři. Druhá část je pak výstup.
A podoba toho, co půjde na výstup, se sakra liší dle toho, co výstup je. Nejlepší jsou samozřejmě sluchátka. Tam se jedná o čisté stereo, které jde člověku do uší. Na tom můžeš "snadno" nasimulovat jakoukoliv pozici (protože v reálním světe ti taky vše jde jen do dvou uší). Ale i tam Sony bude později řešit různé nuance jako tvar hlavy, typ sluchátek atd, protože to vše má vliv na šíření zvuku.
Nově podpora pro Stereo reproduktory na TV je pak něco zcela jiného. Představ si například, jak nasimuluješ, že ti něco hraje ze zadu, když máš jen dva reproduktory z TV? Ty chceš slyšet zvuk zezadu, ale zvuk vydávají jen reproduktory umístěné vepředu. Nemáš žádný fyzický reproduktor jako v případě 5.1, nic ti nehraje přímo do ucha jako u sluchátek. Samozřejmě to jde, viz harmonická analýza, ale je to extrémně komplexní a pravděpodobně to nikdy nebude znít tak dobře, jako bude znít HW, který fyzicky má i nějaký výstup za tebou nebo přímo na uších.
Ale s tím asi nikdo nepočítá. Cílem je, aby to i z TV znělo lépe a prostorověji, než jak to zní nyní a aby to řešilo i různé umístění reproduktorů na TV, protože to má taky sakra vliv. A právě to ta podpora pro TV reproduktory u 3D audia od Sony dělá. Takže to opravdu "k ničemu" není :)
Já teda nevím, já bych si se zvukem z TV nevystačil, ale pro ty, co nemají třeba možnost mít 5.1 a více, to je super.
V budoucnu věřím, že udělá Sony 3D audio i pro systémy jako 5.1 a více, ale tam už ty rozdíly budou dle mě menší, protože 5.1 dokáže simulovat prostor docela dobře. Zvlášť, když ještě přímo hry jako Uncharted (a skoro vše od Naughty Dog) chápu, co máš za výstup a dokáží zvuk adekvátně upravit pro specifické zařízení.
Ale svatým grálem budou v budoucnu paradoxně "jen" sluchátka, až se naučí systémy generovat opravdový spatial sound, stejně jako se dneska nahrává binaurálně pro každé ucho zvlášť a ještě navíc v maketě hlavy. Protože to vše má velký vliv. Už jsem viděl nějakou experimentální hru, která se toto snažila generovat v reálném čase, ale očividně to není sranda a ani 3D audio od sony se tomu neblíží. V tomhle to mají pasivní média, jako audio či filmy lepší (ne že by teda existovaly filmy se spatial zvukem).
Ale pro zajímavost, jak takový spatial zvuk může znít - 14 let staré video (ta technologie opravdu není nová, viz asmr, jen zatím není lehké jí převést do dynamického prostředí her, kde pozice věcí i posluchače neustále mění) - https://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA
Hodně důležité je toto u VR. A řada her to ví a určitou formu simulace tam má. Alyx je dle mé osobní zkušenosti v tomto fakt super, zvlášť, pokud se to hraje na Indexu, který má právě sluchátka, které se tě vůbec nedotýkají a máš pocit, že ten zvuk opravdu vychází z prostoru. To jsou věci, které v reálu jsou 10 lepší, než na papíře, ale nezní to tak dobře jako 120fps a 8k :)
-
Ten starej stojánek jde zašroubovat i mincí, spíš je problém v tom, že i ve zcela utažené poloze to není extra pevné spojení. Drží to, konzole nepadá, ale je tam trochu vůle.
To úložiště nakonec není taková tragédie, aspoň ne teď. Ono na té konzoli skoro není co hrát, teda nového.
3D audio pro TV reproduktory je úplně k ničemu. Potřebujeme 3D audio na výstupu HDMI.
-
mne to pride ako maximalny detail, viac ma stve, ze SSD musi mat nakoniec pasivny chladic. To su dalsie prachy navyse
-
Bohužel, horizontální uchycení stojánku je fail.