Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Steam je zlo, lide to ale zacnou chapat hadam tak za deset let, kdy zacnou volat po decentralizaci, nezavislosti a svobode, tedy az to bude mit vazne dopady a bude v podstate pozde. Radsi preferuji distribucni kanaly, na kterych nadale nejsem zavisly, jako treba gamersgate, kde si kupuju instalacky a koupena hra funguje jako nezavisly produkt. Problem je, ze nektere hry jsoy uz na steamu zavisle, at si je clovek koupi kdekoli a to uz je spatne. Takze i kdyz jsem si ted za 4 kila koupil dead island na gamersgate, tak jsem stajne zavisly na steamu :-(. Slevy nejsou jen na steamu, ale i u dalsich distributoru a mnohdy rozsahlejsi nebo i vetsi. Na gamersgate bylo pres vanoce ve sleve pres 1500 titulu. Na greenmangaming jsou slevy take a navic ceny v usd, takze jsou v podstate hry trvale levnejsi oproti euro cenam.
    • Hlavní plus Steamu vidím v jeho velikosti. Taková megazisková firma jen tak nepadne...ale třeba ten český Greenmangaming..tam bych se silně bál---
    • ...svo...SVOBODĚ? Ty nemáš svobodu se Steamu a hrám jej vyžadující vyhýbat? Nemáš svobodu se jim nejen vyhýbat, ale pak o tom vyhýbání i básnit na diskuzích?

      Ježiš, tady se to fakt začíná měnit na novinky.
      • U nekterych her mam, mohu je koupit jinde a nejsou na steamu zavisle. U jinych nemam, treba pecky jako skyrim nebo dead space bez steamu nepojede. A tahle zavislost her na steamu bude cim dal vetsi.
        • Že nějaká hra nejde bez Steamu, to snad neznamená, že si tu hru musíš koupit, ne? Nikdo tě k tomu nenutí.
          • Vitekb
            Což není zrovna svobod, ne? Jestli jsou volby nemít to nebo mít na Steamu, tak vidím že už to je jisté omezení. Ty ne?
            • Ano, to je všechno pravda, ale pořád to nemá nic společného se svobodou.
            • Treba DRM od Ubi na From Dust bylo implementovano prave pres steam a to je jen zacatek. Proste mit hry centralne zavisle na jednom subjektu je spatne, a nemit moznost volby, to je zlo, i kdyz se ti ten subjekt dnes zda dobry. A volba penize nebo zivot neni volba, stejne jako volba mit hru na steamu nebo vubec. Volba by byla, kdyby hra potrebovala steam jen kdybych chtel vyuzivat sluzeb steamu, ale pokud ne, tak by ho nevyzadovala. Ale tuhle moznost nemas a to zamerne. Steam cilene uzavira dosud otevrenou pc platformu a cini hrace na sobe zavisle. V roce 1995 se na podobne nebezpeci upozornovalo ohledne microsoftu, vetsina lidi to nechapala, nebezpeci vendor locku zacali lide chapat az tak o deset let pozdeji, dnes si na to rozumni manageri davaji pozor, ale stalo je to a dodnes stoji obrovske penize. Jednou na to prijdou i hraci.
            • @ Vitekb
              Eh, Skyrim na Steamu mám. Ale byl to trik se špičatým kloboukem.

              Aby to přirovnání bylo správné, klíček by si ověřoval, že to jsi ty a sám by kontaktoval Ferrari (které by tak vědělo kde a jak dlouho jezdíš).
              Omezení za pár výhod. Jo, samozřejmě že by bylo lepší mít volbu, ale to stále nemá nic společného se svobodou ^^

              A to s banem je trochu ošemetné, ale není snad lepší Steam, než DRM od Ubi? Nebo než Origin? Starforce? Prý i SecuRom někomu vadí.

              Na hry bez otravných addonwaru tu máme jedině gog.com, takže pokud se někdo (svobodně) rozhodne, že nechce mít žádnou DRM nebo něco takového, musí holt svobodně nakupovat leda tam. Nebo dotyčný uváží, že touha po hraní určité hry je větší, než nenávist k DRM a hru si koupí. Tím taky dá distributorovi najevo, že mu to vlastně zas tak nevadí a milý distributor si zamne ruce, ďábelsky se zasměje, řekne "Áááhahahá, vždy podlehnou!", zahřmí blesk, a bude.
            • Vitekb
              To už nejde hlouběji? Tak budu reagovat na sebe, ale platí to tobě, Aoyagi.

              Tady vůbec nejde o to, kde si můžeš hru koupit, ale jak ji můžeš používat. Zrovna Skyrim je dobrý příklad, na Steamu ho v ČR vůbec neopoupíš, ale pokud ho seženeš odjinud, musíš ho na Steamu aktivovat.
              Použiji příklad, není nejlepší, ale lepší mě nenapadl. Představ si, koupíš si auto. Novou Mazdu, Škodu z bazaru, Renault od známého nebo třeba Ferrarri od autorizovaného dealera Ferrarri. A nezáleží, jaké auto sis kde a od koho koupil, předtím než ho začneš používat, tak musíš kontaktovat firmu Ferrarri, kteří ti pošlou klíčky od auta. A navíc pokaždé, když ho chceš použít, musíš do Ferrarri zavolat a potvrdit, že klíčky stále máš.
              Nepřijde ti to jako omezení? Mně ano.
              Teď si dosaď za Mazdu Deus Ex: Human Revolution, za Renault Football Manager 2012, za Renault, Dawn of War: Retribution a uza Ferrarri Portal 2. Za firmu Ferrarri samozřejmě Steam. *3*

              Navíc nutnost použít Steam na krabicové verze může mít i další nedostatek, který mi přijde, že není moc často zmiňován. Představ si, že si koupíš třeba Deus Ex někde v kamenném obchodě. Abys ho mohlů hrát musíš si ho aktivovat na Steamu. Je známou věc, že na Steamu ti může být zabanován účet. Často lidé tvrdí, že se jim to stalo omylem, ale klidně předpokládejme, že je to oprávněně. Podváděl si se získáváním zimních achievmentů abys měl víc uhlí a účet ti byl na nějakou dobu suspendován. (Uvádím co se teď dělo, neříkám, žes to dělal ty.) *4* Uznávám, že si ban zasloužíš a nezpochybňuji, že má třeba Valve právo (i morální) odstřihnout tě na nějaký čas od her, které sis u nich zakoupil. Proč by si ale měl být odstřihnut od toho Deus Ex, který sis koupil úplně jinde? Je to spravedlivé? Neomezuje tě to v hraní něčeho, co by s tím nemělo mít nic společného?
            • Ale to bych si stejně mohl stěžovat, že si nemohu koupit ten Skyrim třeba na gogu, nebo že ho nedodávají na 3,5" disketách, protože moje mašina nemá DVD mechaniku.

              Rozšířená možnost volby je moc fajn, ale se svobodou to toho tolik společného nemá. Aspoň z mého pohledu.
    • Něco na tom je, ale myslím si, že plusy převažují a pokud konkurence neusne, nebude situace za 10 let tak zlá.
      • No jak jsem psal, lidi to pochopi asi tak za deset let.
  • Steam ma nekolik vyhod a to:
    1. neustale slevy na ruzne tituly
    2. odpada problem s uskladnovanim krabic
    3. velmi privetive uzivatelske rozhrani, skvele vyreseny invite pratel v multaku
    4. "kolecko" vydrzi par let, ale data pretrvaji veky (dokud bude steam v provozu :-)
    • rancor1223
      2. Problém s uskladňováním krabiček? OMG chlape já si to kůli těm krabičkám kupuju *1*. Abych měl nějakou fyzicky existující věc za ty peníze.
      1. Ano, akce jsou skutečně lákavé, ale kupuje jen a pouze to co se zatím nedá koupit v krabičce (Terraria), za vše ostatní si raději připlatím jen abych ji měl.
      4. Pár let? Asi záleží na tom jak se k nim chováš. btw, slyšel jsi o tom žye velké množství her koupených na fyzickém médiu se beztak dá na Steamu/Originu aktivovat?
      • mám na steamu 362 her. Nedokážu si představit kam bych dal 362 krabic:o) už mi stačí to že mám přes 1000 origo DVD a BD, to abych kvůli tomu pronajal větší byt:o)
      • Nakup si par set her, parkrat se prestehuj a ono Te to krabickovani nejspis prejde *5*
      • Tam jde o to, jestli chceš mít herní knihovničku v poličce nebo virtuální v kompu. Můžeš se kochat obojiím *3* V pokoji ji ukážeš známým, ve steamu se na ní znamí kouknou přes steam. *4* Osobně už preferuju tu v kompu.
    • jen tak si rypnu, ale mam pocit, ze DVD (i CD) vydrzi dele nez provoz steamu :)
      • Jako jo, steam může padnout, ale gamesy si přece můžeš stáhnout a pak hrát offline, pokud se nemýlím... *4*
        • Tak si to zkus a uvidis, radu her si nezahrajes uz dnes. A az budou nova windows a nebude na nich fungovat steam klient a nikdo neudela novy, tak prijdes o hry za desitky mozna i stovky tisic kc (ja rocne za hry utratim zhruba 10 az 15 tisic kc), ktere jsi za ty roky do her na steamu investoval. A ktere by sis jinak mohl zahrat, kdyby nebyly na steamu zbytecne zavisle.
      • Proč máš ten pocit?
        • On to asi myslel tak, ze fyzicky kolecko nezmizi a nez se rozlozi, tak bude davno po steamu, jenze mu nedoslo, ze citelnost je radove o dost let nizsi:-)
          • Tak ja si pres vanoce nainstaloval daggerfall, ktery mam na cd uz pres 15 let a pord funguje. Hudebni cd starsi 20 let mi funguji take. Neodeslo mi jeste ani jedno lisovane opticke medium, na rozdil od disket, disku a pametovych karet, kde uz jsem nejedny ztraty zaznamenal. Kdo zaruci, ze steam za 20 let jeste bude existovat? Kdo zaruci, ze bude podporovat tak stare hry v te dobe dost dobre mozna nekompatibilni hardwarove i softwarove?
            • Kdyz ted mohu hrat x-com, syndicate, system shock nebo daggerfal, nevidim duvod, proc bych v budoucnu nemohl hrat skyrim.
            • za 20 let budeš mít jiné starosti než pařit největší oldschool Skyrim :)
  • Gratuluji Valve, zaslouží si to :)
    • Ja to rikam furt VALVe umi, ostatni cumi :D
  • Vitekb
    Souběžně hraje? Vždyť to bylo jen krátkodobé a jednalo se o to, kolik lidí je online (tj. přihlášeno ke Steamu), ne kolik hraje.
    • jindra.veliky
      proste bulvargames.tiscali *7*
      • hochu, tebe bych chtel potkat. Vsechny tvoje nazory jsou fakt nicnerikajici...
        Byt adminem, dam ti dozivotni ban na celou tvou existenci...
        • CrocoRay
          Neprožíváš to moc? Někdy nad jeho příspěvky zakroutím hlavou, ale vůbec mi tu jinak Jindra nevadí a aspoň si nehraje na nějakého intelektuála jako někteří a neuráží ostatní uživatele kvůli blbostem. Ani bych se nedivil, kdyby jich pár neuneslo mé zastání se Jindry a rovnou mi nasolili pěkná mínuska....
          • Zajimave je, ze s tim zrzavym intelektualem mate stejneho providera :)
            • CrocoRay
              Nevím, kde jsi přišel na takovou hloupost a nevím proč se snažíš roznášet fámy (tuším, že chceš prudit) a už vůbec nevím, která naivka ti ještě dala plus, že by ty sám? *1*

              Každopádně s Jindrou nemám nic společného, jenom mi tu nevadí. Vzhledem k jeho věku bych ani nečekal nějaké perfektní příspěvky a myslím, že by ve svém věku mohl trávit čas trochu jinak a lépe, ale když ho to baví a nikoho tu neuráží, tak nemám důvod ho tak prožívat.

              EDIT: Tak plusko zmizlo, ale zbytek zůstal při starém.
  • momentalne tam nehraje asi nikdo :) servers offline
    • Veskoslav
      Ani jeden? Nebo jsi zase na "prázdném" servru:)
    • Si prepni server.
      • takovou fintu neznam, jak se to dela?
        • Settings > downloads + cloud > tam si vyber.
          • Uz jsem to nasel, dik i tak :)
  • Ryba9
    Zase slavná steamovská hláška NO CONNECTION
  • Steam by mel hlavne neco udelat s jejich linkama - pres svatky at sem prepinal servery jak chtel tak rychlosti byly, kdyz se zadarilo, +-100 kBps, kdyz se nedarilo tak 0.
  • owny
    Taky by mohli naprogramovat lepšího klienta, který se nebude spouštět tak dlouho, nebude tak pomalý a který bude dělat, to co se mu řekne - miluju, když dám pokračovat v aktualizaci a nic, přepne se to na aktualizace pozastavena a pak se to napodesátý konečně rozjede...
    • To je to vážně tak špatný? Já víc jedu na steamu zhruba rok a zatím (téměř) bez problémů.

      Jednou byl přeplněný server a trvalo pár minut než začal download nové gamesy (což lze tolerovat, nikam nespěchám:) a jednou byl problem při přepínání na paypal (to mi celkem vadilo, ale opět stačilo chvíli počkat). Toť vše *4*
  • Veskoslav
    Steam mám rád z jednoho jediného důvodu. Kupuji tam hry za "šílené" ceny, které bych si jinak nekoupil či je koupil mnohonásobně dráž. Sice mám rád krabice, co mám v poličce, ale když to je skoro zadarmo, tak tu distribuci zkousnu.
    • Deporučil bych ti udělat si Steam zálohy jednotlivých her, vytisknout covery a naskáladat si krabičky.. tak to mám já :3
      • Když má někdo 3 originálky, budiž. Ale když jich máš stovky, kam ty (zbytečné) krámy dávat?
        • CrocoRay
          Já jich mám stovky a pěkně vystavené ve skříni. No zkusil by mi na ty moje krámy někdo škaredě šáhnout a zlomil bych mu ruku *3*
          • Jazz
            Bych ti je zapálil i s tebou.
            • CrocoRay
              Kdy se stavíš frajere? *1*

              EDIT: Aha, ty máš jenom 16 let a na zapalovač si musíš ještě 2 roky počkat. Tak snad příště.
  • Leje jako z konve, tak si chci dat coop MW3. Velky h.vno, nefacha to. Miluji tyto sluzby. *16* Jeden dela update dopoledne (BF3) , druhy je mrtvy prubezne (Steam) a kdyz uz ma clovek cas a chut si zahrat tak ma po zizalkach.
    • Veskoslav
      Všechno funguje naprosto normálně. Tudíž máš buď smůlu nebo je problém mezi židlí a klávesnicí:)
      • Takze kdyz mi to nejprve napise ze Steam Cloud nemuze overit synchronizaci a pak pro zmenu servery jsou moc zaneprazdnene tak je chyba mezi zidli a klavesnici, tyhle moudra mam nejradeji. *6*
        • Veskoslav
          Chápání psaného textu? Já jsem napsal dva důvody, nejenom jeden. Miluji lidi, co vypíchnou jeden důvod a ten druhý naprosto ignorují:)m
          • CrocoRay
            Já měl párkrát tu smůlu taky, ale zatím ještě ne tolikrát, abych nenáviděl steam. I když posledně mi nešel hrát po netu Black Ops, protože jsem měl problémy, že steam byl furt offline. Po přeinstalaci byl steam sice online, ale narozdíl od single playeru mi multiplayer stejně nešel hrát a vždy mi hra spadla. Moc jsem se tím neazaobíral a vrhl se na jiné tituly, ale trochu podezírám, že mám asi smůlu anebo mě ten steam jenom trochu vydupčil.

            Pokud existuje více takových smolařů, tak bych netvrdil tak jednoznačně, že vše je v pořádku.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit