Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ...a stejně se to zase bude prodávat jak rohlíky :(
  • Nu dobrá, tak si nastavím trošku víc modrou a budu mít též Next gen :)
  • "next-gen"
  • CoD me nezajima ale rozdily tam jsou docela velke, ale urcite ne generacni. Kvalitnejsima texturama pocinaje, přes efekty az po lepsi počet polygonu u objektu. Dle komentaru pode mnou to spousta lidi nevidi, ale to bude ten samej pripad jako když někdo nepozna rozdil mezi 20 a 60 fps a prijde mu to stejny, coz jsou vlastne statsny lidi a nemusej tyhle věci resit:)
    • ty si mi p!ci ale odbornik. cize grafiku robia textury a polygony? ukaz mi aky rozdiel pocitili shadery a osvetlenie ... dve najdolezitejsie veci ak ide o vizualnu stranku hry. odpoviem za teba. ziadnen. ci uz sa jedna o kus kamena, dreva, ludskeho ksichtu, alebo psacej srsti vsetko vyzera jak karton, default thader, textura a vypoctovo lacny specular highlight. toto ti textury ani polygony nezachrania. ten archaicky engine tam bude smrdiet aj keby tie postavy mali 5 milionov polygonov v 4k rozliseni.
      • C-BEAM
        grafiku robia textúry a modely, tak ako osvetlenia a shadery. S tým rozdielom, že model s kvalitnou textúrou a jednoduchou specularkou môže pôsobiť lepšie ako model s kvalitným shaderom ale zlou textúrou. Väčšina predmetov navyše zložitý shader vôbec nepotrebuje, bohate si vystačí s normálovou mapou a vhodne nastavenou specular mapou. Problém je v tom, že v COD asi tie specular mapy ani nevedia robiť, buď sa všetko leskne ako psie gulky alebo je ako z papiera.

BF4 u väčšiny predmetov nemá zložité shadery ale jednotlivé mapy sú vypiplané tak, že i jednoduchý shader vyzerá luxusne. Samotné diffuse mapy sú navyše naprosto úžasné a normálovkám sa tiež nedá čo vytýkať. Všetkov je navyše farebne zladené čo k najvyššiemu realizmu.

Hlavný rozdiel medzi codom a bf4 ohladne grafiky je ten, že zatial čo ten prvý spáchali priemerní grafici, na tom druhom makala naprostá špička v obore.
        • o normal mapach sa netreba ani bavit, to je dnes uz standard vsade, k tym texturam ak sa mam vyjadrit presne, tak cod pozna jedine tak diffuse mapu. v bf4 sa ti tie shadery pacia lebo pouzivaju podstatne viac textur, resp aj ked maju jednu, tak im RGB kanaly respektuju vselijake gloss a roughness mapy + pouzivaju celkom prijemne tileable detail mapy a proceduralny noise. cize hej, ide v podstate o textury, ale nie o ich rozlisenie ako si to cod mysli . drbnut tam jednu velku diff mapu, hra ma 25 giga a cakaju ovacie.

nesuhlasim s farebnym ladenim do realizmu co sa bf tyka. oni tie svoje vizualy vzdy nakoniec skazia nasilnym hollywoodskym gradingom a lens flermi.
          • C-BEAM
            Snažím sa ti naznačiť, že pokial máš kvalitné mapy tak ich základná kombinácia diff+spec+norm v 95% prípadoch stačí a žiaden zložitejší shader nepotrebuješ. A COD samozrejme nepozná len diff mapu.

V BF4 sa mi shaderi páčia práve pre kvalitu jednotlivých máp a hlavne to ako väčšinou rešpektujú materiál daného predmetu, čo sa o CODe povedať nedá. A to že výsledok nakoniec v BF4 pokazia color gradingom (čo u BF4 ani nie je už tak celkom pravda) neznamená, že nie sú textúry farebne ladené k realizmu. Čo sa týka lensflare alebo bloomu tak tým by mohla šetriť asi každá moderná hra na trhu.
            • C-BEAM
              to nie je nezmysel ale fakt, s blinn vystačíš na 95% predmetoch a zložitejšie shadery s rozptylom svetla ako SSS sú tých 5%....
            • 'kombinácia diff+spec+norm v 95% prípadoch stačí a žiaden zložitejší shader nepotrebuješ'
              to je velky omyl a nezmysel. bf4 dokaze aj pekny screen space SSS, a tiez ma hned niekolko BRDF modelov. jednoduchy blin phong neni ziadna vyhra
      • Koupil sis tu hru? Jeslti ne, tak co kritizuješ?
        • herp

co to s tym ma spolocne ?

derp
          • Co čekáš od člověka co napíše: "nezávidím nikomu nic. Sám hry kupuju. Z mojí sbírky her by ses podělal do kouta."

:-D
            • nojo. hlupaci a ich zivotne priority. aj taki musia byt
      • Však pisu, ze tam není generacni rozdil..co se rozčiluješ:) A sorry ze jsme byl linej vypisovat všechny rozdily a nerozdily preci jen za to mi to zase tak uplne nestoji. Jen proste, mezi téma verzema rozdil je a ne malej.
        • okjo ;)
  • nemuzu si pomoct, to na 360 je call of duty 2 grafika a to na PS4 je...call of duty 2 grafika
  • oktavius66
    Já vám nevím ! Teďka jsem to spustil na PC a to co mé oči viděli... no ani nemluvím *1* . Nemám žádné světoborné PC ale COD:Ghosts jsem rozjel na vyžší až nejvyžší a vypadá to jako 2 roky stará hra. Tohle není Next Gen ! Ani náhodou ! Battlefield 4 v grafice podle mě vyhrál na plné čáře... Next Gen se dá nazvat pouze nový styl pohybu postavy *1* . Ale to je asi vše... I když mám odehráno 15 minut, tak jsem si z grafiky mohl udělat obrázek. Naopak na druhou stranu když COD dělá studio Trearch tak to graficky vypadá celkem k světu. No graficky pro mě velké zklamání. Uvidíme jak na tom bude kampaň, protože já MP moc nehraji. A co je nejhorší ? Že si tahle hra z dovolením sežere neuvěřitelných 30 Gb z mého disku za 4 hodinový SP.
    • Byl to oser to stahovat zadarmo vid? Nebo jsi to koupil, obě hry BF4 a CODGhosts?
      • proč každému tolik závidíš ?:)
        • nezávidím nikomu nic. Sám hry kupuju. Z mojí sbírky her by ses podělal do kouta.
          • Kozy
            Tak ukaž ty svůj účet, frajere.
          • Uvědomuješ si, že nás ostatní vůbec nezajímá kolik peněz si zbytečně utratil nákupem her ?:-D
            Komu cpeš svoji sbírku ?
            Co je ti po tom jestli hry kupujeme nebo ne ?
            Si myslíš, že jsou všichni hloupí aby si hned nějakou hru předobjednali nebo koupili při launchi ?:D
            Už jen z tvého naivního výstupu tady na games ti nepřisuzuju větší věk jak 16 let a tou poslední větou spadl tvůj mentální věk na úrovneň školčátka :) (promiň že su tak ofenzivní, ale nedáváš mi moc na výběr)
            • Jack: a né snad ? dokáže dospělý člověk napsat tak strašně dětinsky naivní blud jako to napsal on ?:D
            • Jack1947
              "školčátka" No Ty Woe *15* *2* .
        • ...možná koupil, lituje toho a tak si vybíjí zlost na ostatních...
        • Jack1947
          Pac, sam nemuze tak zavidi a projevuje svou zavist se vsi paradou. *3*
      • Na porovnání stačí video. Já po několika letech čistého kupování asi opět nejprve stáhnu, protože u Ghosts jednoduše nevěřím, že si ty peníze zaslouží.
        • Kecy... Kupuješ přes steam? Můžu vědět název tvého účtu?
          • co ty si?nějakej fízl?
          • Přes Steam jako takový nekupuji, protože drtivou většinu her najdu jinde levněji. K čemu ti bude můj účet na Steamu?
  • Proč na konzole optimalizováno a na Pc rovnou direct 11?
    • protoze PC je proste nejlepsi nevim proc by se na PC melo pouzivat nekolik let zastarale rozhrani? pro par nerdu co se nedokazou rozloucit s XP??
      • Nemusel si to psát tak ofenzivně, ale přesto máš pravdu u například Crysis 3. U CoD, které stále běží na starém enginu a DX11 je tam jen jako je tohle omezení nesmyslné, stejně jako 6GB RAM lock (kterýžto už je hacknut :D) :)
  • smejki
    jemnější stíny, víc geometrie, vyšší rozlišení textur, velkorysejší LOD - to vše beze změny technologie, která zamrzla na úrovni roku 2006.
  • Pěkně jsem jí prošustroval lopuch *16*
  • tudle hru si snad kupují jen hloupí nebo neinformovaní lidé http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/685/9162/original.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=5E82ZkHTiVU
    • u next gen hry můžeš mít tolik sluncí, kolik se ti zachce
      • jj konečně to konzole zvládnou (sarkasm alert!!) :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit