Přejít na výpis diskuzí
Náruživí hráči mají větší sklony k psychickým poruchám
10.1.2012 | Aleš Smutný
80 příspěvků
-
Pak bych ale nemluvil o tom, že seš závislej *5*
-
Smysl pro humor ? No nevim jak tobe ,ale mi to teda jako srandovni vubec nepripada, kdyz uz tak velice trapne
-
Kamarade kez by z prace chodim k veceru tak mam cas akorat poveceret kouknut na zpravy 2 x tydne na raid,ale jinak vikendy travime vetsinou na cestach atd. Takze situaci kterou zde popisujes bohuzel neznam, ano kdyz se vyjmecne postesti, tak si velice rad zahraji cely den,ale tohle se stane jednou za par mesicu
-
Přesně tak:) Mně v hlavě vždycky vznikne přesmyčka physical - psychical...což má bohužel ve výsledku poněkud absurdní kombinace :)
-
To byla samozřejmě řečnická otázka, rozdíl v tom není žádný. Vzniklo to pravděpodobně chybou v překladu. Originál: "academic results, relationships and physical and mental health", překlad: "akademické výsledky, vztahy a jak psychické, tak duševní zdraví". Má tam být tělesné.
-
Psychické ve zkratce - mentální poruchy až deviace...
Duševní ve zkratce - morální zásady, sociální interakce, asertivita...
Žeby? Možná má někdo lepší odpověď... Ale tak nějak by to mohlo být myšleno. -
Normalita je stav, chování a jednání odpovídajícím normám. Ale jak se říká: Jiný kraj, jiný mrav. Normalitu a normy určuje společnost a většina. Když se na to tak člověk podívá z jiného pohledu, tak by se dalo říci, že v nějaké společnosti by mohli být normální právě i ti vraždící maniaci, ale prakticky by to bylo hůře proveditelné, protože by se všichni mezi sebou vyvraždili, než by přišli na jakýsik význam toho slova "normální" *2*
-
-> Cílem studie je oficiálně zjistit vliv různé doby hraní na akademické výsledky, vztahy a jak psychické, tak duševní zdraví.
Můžete mi, prosím, vysvětlit, jaký je rozdíl mezi psychickým a duševním zdravím? Děkuji. -
Musím sa priznať ,že mňa konkrétne vždy pri čítaní takýchto článkov napadá prostá otázka: Čo je to vlastne ,to "normálne"? Nie, fakt vkuse počúvam o tom ako je niekto(rý) viac či menej šlahnutý ale ešte nikde som nevidel presnú definíciu toho čo je "normálne".
Veď len povážte komplexitu ľudskej bytosti. Všetci sme rovnaký a predsa iný, každý vyrastal a formoval sa inde za iných podmienok etc. Ako je teda možné pri takejto rôznorodosti určiť ,čo je skutočne normálne?
Nebavím sa teraz o vraždiacich maniakoch alebo bezcitných psychopatoch ale o normálnom(keďže už sme na stránke o hrách) hráčovi čo si raz do týždňa prečíta noviny, vidí ,že celý svet tiahne do vylučovacieho otvoru pričom ho tam vlečie so sebou a on by mal z toho čo mať akože čo? Vyložiť si nohy na stôl povedať ,že sa ho to netýka ,keď dobre vie ako ho to za chvíľu kusne do zadnice?
Vážne ľudia povedzte my čo je normálne bo ja sám to takto neviem posúdiť... -
Co ses prosimte z Mafie dozvedel za historicky informace?
-
"Loton totiž neříká, že čím víc hrajete, tím spíše se dostanete do úzkostného stavu. Jde o konstatování stavu daného vzorku populace."
Už jsem tuhle větu jednouch vypíchl a snad mluví za vše. Hraní tyto poruchy nezpůsobuje, ale možná hraní vyhledávají lidi s těmito poruchami.
btw: možná hry tyto poruchy někdy zhorušují (např. pokud u nich tráví hodně času člověk se sociální fobií a kašle na ostatní lidi), ale to už jen tak dodávám a v článku o tom nikde není řeč -
Niektoré *3* tekutiny nechladia tak ako by mali preto máš málo FPS to znamená aby si polavil *1*
-
Od kedy som hral mafiu 1 a 2 som sa dozvedel o tých rokoch viac než na dejáku
-
Co se týká těch přítel, tak mi nezbývá než souhlasit. Jooo kolik holek se se mnou už rozešlo, když jsem jim řekl, že kamarádi jsou pro mě důležitější. Jenže partneři přijdou a za chvíli odejdou a ani se neotočí, zatímco praví přátelé zůstanou v srdci navždy
-
Mladý stále jsem, ale opilý jsem NIKDY nebyl
-
Hlavní rozdíl je asi v tom, že mi nepřijde vtipný to, že se člověk opije, že neví, co dělá. Přijde mi to naopak velmi trapné. Ale pointa mého příspěvku byla úplně někde jinde, takže nemá smysl tohle rozebírat .)
-
Tak na tohle snad ani nebudu reagovat,snad jen abys rozlišoval ty,které zavřeli za regulérní trestnou činnost a disidenty,kteří si dovolily mít jiný názor než Strana.
-
...nicméně tam není nic o tom, že by hry způsobovaly zmíněné choroby...takže bych tomu čtení ještě dal šanci...a pokud to nic nezmění, tak tu bude spíš problém v porozumění psanému textu :)
-
Ty voe nějakej mravokárce. Ale každému po chuti. Já až budu starej (eh), a uvidim venku blejt nějakýho smrada, smazřejmě se zatvářím povýšeně a možná utrousim i nějakou tu mravokárnou poznámku, ale v duchu se budu za břicho popadat při vzpomínkách na sebe. *15* Na co budeš vzpomínat ty?
-
Knihomolove hlavne reknou, ze knizky nejsou jen o zabave. Literatura naucna, vzdelavaci, historie, atd.