Přejít na výpis diskuzí
Návštěva Lion’s Arch, kosmopolitního města z Guild Wars 2
12.5.2011 | Aleš Smutný
55 příspěvků
-
ale je to strašlivá slátanina. Proč někdy nemůže vypadat fantasy město normálně? Vždycky je to buď příšerně originální nelogický spletenec, nebo dětinská...
Protože je mnohem jednodušší vyrábět herní prostředí a postavy a všechno kolem naprosto smyšlené a nesmyslné. Zato je mnohem těžší vytvořit krafikua prostředí a postavy tak aby to vypadalo reálné. Kvůli tomu jsem skoro přestal hrát hry, protože chybí vztah s realitou. -
Splieta sa tu o tom ako by MALO vyzerat fantasy mmorpg ? Ako sorry ale to je dost obmedzeny pristup kedze fantazii sa medze nekladu. Su desiatky mmo hier a kazdy si moze vybrat taku, ktora padne najviac jeho vkusu. Guild Wars 2 ma korene z prveho dielu. Ten svet ma bohatu historiu a velku hracsku komunitu, A budte si isti, ze ti hraci su 2. dielom ocareni a uz teraz sa tesia hoci aj na beta test. A prave o to tvorcom GW 2 ide: 1. Udrzat si komunitu, 2. este ju zvacsit, tym ze spravia hru viac zaujimavu sirsej spolocnosti
-
Omlouvám se fanouškům, ale je to strašlivá slátanina. Proč někdy nemůže vypadat fantasy město normálně? Vždycky je to buď příšerně originální nelogický spletenec, nebo dětinská (americká) představa středověku. Snad jedině Vyzima v Zaklínači vypadala dobře
-
-
A nie kazde mesto vyzera takto napr su tam aj mesta viac "kovove" (http://www.youtube.com/watch?v=peQtUhyi1R8) ale tiez to nie je asi podla tvojej predstavy, a nieje to len o stredoveku a vyvojari nechcu navodit atmosferu ze je to stredovek, ale ze je to vlastny svet s vlastnou historiou a pokrokom. Zaklinacova wizima je super ale hodi sa to do uplne inej hry ako je GW 2 napr. Age Of Conan.
-
Od Fantasy Game asi jenom tezko muzes cekat nejaky realny nebo logicky stredovek nemyslis ?.No a take nechapu proc sem tahas US jak to s ni v tehle hre souvisi *5*
-
1)Protože to dělá NC soft... což jsou tušim lidi s Korei a ti jsou známi svou extravagancí....
2) Souhlasím taky mám rád Wyzimu
3) Drakensang má pěkná města, ale to už je hra spíše renesančního rázu -
-
BTW. nerobi to korejsky team ale team z Ameriky (Arenanet)
-
-
fantasy nie je o tom aby vyzeralo realne..vies v tom je ten hacik...ak chces nejaku realne vyzerajucu hru v zanri mmorpg tak to ti asi neporadim..musis dufat ze nieco take bude
-
-
Dobře, místo "reálně" dosaď "uvěřitelně". Nevěřím, že by někdy nějaká rasa (lidí, elfů, orků, trpaslíků nebo jiných skoro-lidí) stavěla takhle vypadající město. Je to ale jenom můj názor, nikomu ho nenutím! Jinak třeba dunmerská architektura v Morrowindu se mi líbila (a to včetně houbovitých věží rodu Telvani!), ale sorry, tohle ne.
-
-
Co třeba Warhammer? Pokud chceš MMO, tak Warhammer Online: Age or Reckoning.
-
ty trochu nepobíráš žánr fantasy xD Myslim že to slovo je od slova fantasie a tu má každej jinou a každej jí věří... z toho co píšeš ty bych řekl že moc fantasie nemáš xD když to je žánr fantasy tak by to mělo bejt fantastický a neuvěřitelný, o tom to je ;)
-
-
Tak myslím že žánr fantasy znám a pobírám celkem slušně, a fantazii mám docela velkou. Třeba při pohledu na město na uvedeném videu mi moje fantazie vytváří pohled na lidi/elfy/jinou havěť, stavící s obrovským úsilím ty megalomanské mosty a věže, ze kterých se to město skládá, aby tam nakonec plácli pár domečků. Naopak ve výše uvedeném Morrowindu byly taky fantastická města, třeba města složená z obřích dutých hub, budovy z krunýřů vyhynulého krabů či čeho, nebo piramidy v moři, nad kterými se vznášel kus skály, ve kterém bylo místní ministerstvo spravedlnosti, ovšem v rámci světa bylo vše zdůvodněno a vysvětleno, mělo to hlavu a patu a určitou konzistenci.
-
-
Tak to já zase toto považuji za správnou stylizaci města, které dříve bývalo přístavním a hlavním městem Kryty. Nástupem chcete-li cataclysmu, kdy se probudili draci, se zvedla obrovská přílivová vlna a město zaplavila. Časem se tam usazovali osadníci a vyvrhelové a byl to především pirátský přístav nebo brloh, proto ty lodě. Časem klesla voda a přišly i ostatní rasy, které přiložily ruku k dílu, každá svou architekturou. Pokud vím, tak z toho výčtu to byli jen lidé a ostatní, žádní elfové, orkové nebo trpaslíci. Prostě a jednoduše, město u vody, všudypřítomní piráti a celosvětový neutrální přístav, snad tam nečekáte hrad nebo nějakou reálnou stavbu. Je to Fantasy a dělá to ArenaNet, od nich snad ani nečekám žádnou stavbu, kterou bych v reálu potkal. Morrowind jest taky skvělá záležitost, taky skvělé nápady, ale další výtvarný směr z jiných hlav. Buďme rádi za všechny, kteří mají takovou fantazii *3*
-
Jestli si chceš zahrát MMO s "realistickou" grafikou, doporučuji Age of Conan. Z jeho grafiky přímo dýchá, že ji dělali výtvarníci, kteří něco věděli o historii a dávnověkých civilizacích. Samozřejmě, i Age of Conan má místy silnou fantasy nadsázku, ale pocit přenesení se do barbarského starověku nemá tak věrný žádná jiná hra, kterou jsem kdy hrál. A navíc je to zábavná hra.
-
Jo neberiem ti to ze morrowind poznas dokonale ale GW 2 nepoznas a co sa tyka tohoto mesta je tiez vysvetlene preco je take ake je a tak len to si treba precitat clanky od vyvojarov alebo aspon knihy o GW, hovorim to len koli tomu ze kedze si zacal porovnavat s morowindom co je trosku nespravne, kedze morowind je RPG nie MMORPG a tim padom ma aj inych koncovych zakaznikov iny marketing zamerany na to aby to hraci hrali dlhu dobu. Ponatie fantasy Bethesdy nemusi kazdemu sediet tak ako ponatie Blizzardu alebo Arenanetu. A takisto to mas aj v knihach kazdy autor fantasy svoj svet vykresluje inac a podla jeho predstav to je prave na fantasy to co ho robi tim cim je :)
-
-
-
-
-
Taky me to stve, z toho duvodu se docela tesim na ArcheAge kde to zatim vypada dobre.
-
-
ta hra vyzera fakt super..ani som nevedel ze tvorcovia lineage nieco taketo robia..a kedze lineage mas asi naj ekonomiku zo vsetkych mmo tak mozme ratat ze aj tu to bude bomba a ked tam implementuju aj politiku tak to uz bude fakt parada :)
-
-
1)tvůrci lineage na tom opravdu nedělají, je to práce arenanet a ty vydaly pouze GW + datadisky, NC soft je pouze publisher
2)nejlepší ekonomiku má a vždy měla EVE Online -
nejlepší ekonomiku ma dofus hands down
-
-
to je runescape? :-D
-
-
-
-
-
Snaží se ohromit světem a grafikou ale mám pocit že krachne na stereotypu jako vždycky, Aion taky vypadal epicky. Mě příjde že ncsoft nedokáže od dob lineage zopakovat takový úspěch, a nejspíš ani nezopakuje, hrát se to bude ale jen než se okouká.
-
Ach nenenenene, ono by to bylo pěkné, ale příjde mi to hrozně přeumělkované a přeplácané barvičkama a světýlkama a fantas magoras vozíčkama :(...s prominutím, nemusíte mě za to kdyžtak hned sníst
-
-
pravda, je to takové přeplácané, ale v žádném mmorpg, jsem takové zpracování neviděl, je to velký, působí to strašně epicky a parádně..
-
náhodou, mně se to zase líbí. barvy mi nevadí.
-
-
A tady je vidět, jak to po mně nikdo nečte, a to jsem se snažil pod bleskovkami radit.
Je to zvláštní přirovnání s tím kotlem, ale správně je to "tavicí", ne "tavící".
Viz příklad s "kropicí konev" vs "kropící konev", "lepicí páska" vs "lepící páska". Zde se popisuje předmět (i když obrazně).
A klidně si poslužte s mínusy :)
(trollům vstup zakázán, mávaje s loučí nad hlavou) -
-
A teď budu oponovat. Zrovna u tavící se domnívám, že jde použít obě varianty, přestože se liší (a protože se liší stopově). Tavicí je charakterizace účelu, tavící je průběh, ja uvádíte příklad s kropicí/ kropící. Jenže tavící neznamená, že se kotel taví, to by muselo být "tavící se kotel", ale kotel v němž se stále, v tuto chvíli, taví :)
To s tou loučí je dobré ;)
edit: Ha, tady bylo editováno, zrada!:) Odpovídám na něco, co už tu není! :) -
-
no podle mě u tohoto přirovnání nelze použít ten průběh. vychází to již z konstrukce té věty: "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako tavící kotel různých kultur..."
to místo "slouží jako", neznamená to, že se tam taví neustále, ale jde o přirovnání k něčemu (konkrétně k tavicímu kotli). nejde to tedy brát ani na "tuto chvíli". je to charakteristika daného místa...
dovolím si vykopírovat část popisu z ÚJČ:
"Podoby čisticí, měřicí, řídicí, ovládací, zvedací, psací jsou přídavná jména účelová. Vyjadřují, k čemu věc slouží: měřicí (zvedací, psací) zařízení je zařízení určené k měření (ke zvedání, k psaní), řídicí (ovládací) panel je pojmenován podle toho, že slouží k řízení (ovládání).
Přídavná jména kropící, řídící, měřící, kterým odpovídají podoby ovládající, zvedající, píšící, se nazývají dějová. Jimi se vyjadřuje děj (činnost) právě probíhající: např. kropící vůz je vůz, který právě kropí. Pro tato přídavná jména je obvyklé, že stojí většinou až za podstatným jménem a že bývají rozvitá – přístroj měřící vlhkost vzduchu, jeřáb zvedající panel.
Jsme-li na pochybách, zda užít podoby řídící, nebo řídicí, kropicí, nebo kropící, školicí, nebo školící, je dobré si do daného spojení dosadit jeden člen z dvojic typu: vzdělávací – vzdělávající, dorozumívací – dorozumívající. Je-li vzdělávací středisko, mělo by být i školicí středisko, podobně dorozumívací (a tedy také řídicí) signál, je-li útvar provádějící činnost, pak je i útvar řídící činnost."
neber to negativně, ani osobně, máš velmi dobrou češtinu, řeším jen to slovo :)
přikláním se ke krátké variantě (protože když něco slouží jako, průběh v tom žádný nevidím). "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako vzdělávací středisko různých kultur...", "Je jen jedno místo v Tyrii, které slouží jako vzdělávající středisko různých kultur...". řekl bych, že vzdělávací... -
-
Hm, je to tak, zpětně sice myslím samotný výraz dobře, ale v kontextu věty položení pak ztrácí smysl, protože tam to nesedne. Čas přepsat čárku na tečku :)
-
-
-
"A tady je vidět", ze je to kazdymu u hrbu.
Uz je to s tebou myslim davno za fazi "Ocenujeme tvoji peci, ale...".
Co je to ale platny... Spis bys uz sam mohl nad zdejsimi negramoty zlomit hul, ne?
Budu ti vdecnej. -
"Tavící kotel znamená, že se ten kotel rozpouští... " Neznamená. Znamená to, že ten kotel něco taví. To si pleteš s "tavící SE kotel". Rozdíl mezi tavicí kotel a tavící kotel bych, aspoň citově, viděl mezi typovým určením a ad hoc stavem. Tavicí kotel je určen k tavení, tavící kotel je něco, co se vyskytlo víceméně náhodně - např. "kotel tavící kolo sýra, na které ho někdo omylem položil". Ten převrácený slovosled mi zní přirozeněji. Ale o tuhle druhou část se nějak moc nepřu, to je spíš cit.
-
-
No hezké, ale mění to něco na tom, že je v tomto případě použití "tavící kotel" chybné? Ne, nemění...
-
-
Tak když už má někdo naléhavou potřebu bazírovat pod článkem o Guild Wars 2 na rozdílu mezi slovesnými a účelovými adjektivy, tak bych čekal, že je bude umět i správně používat.
-
-
-
myslím, že obrázek a nick u mailu mluví za vše:-D Tady by i těch mínusů bylo škoda.
Nicméně Guild Wars 2 zatím vypadá velice dobře a nadějně. -
-
co máš proti mé fotce a co to s tím má společného? *5*
-
-
daj dole okuliare pls pls ! a potom ich zase nahod
(zjedol som tu tvoju faklu haha)
-
-
-