Přejít na výpis diskuzí
NCsoft žaluje tvůrce MMO Tera – vykrádá prý Lineage 3
26.1.2012 | Petr Poláček
37 příspěvků
-
Tzv osobnostiho prava se nemuzes vzdat, ani podepsanim smlouvy ani nijak jinak. Jedine co lze, je poskytnout majetkova prava (prodej atp). Jestlize tedy nakreslim neco pro jednoho zakaznika a poskytnu my vyhradni majetkova prava a pak pouziji podobne nebo to same u nekoho jineho, porusuji majetkova prava, ale osobnostni prava jsou stale moje a nikdo mi je nemuze sebrat. Akorat s tim dilem nemuzu nakladat. Takto je to u nas. Jak je to v USA nebo Koreji netusim.
-
jasně, tak ale když sto lidí vyvíjí nějakej software pro jednu firmu a pak se půlka sbalí a vezme si ho pro jinou firmu, tak to je fakt trochu mimo.
-
Zajéééééď!
-
To netusim, v tomhle sporu jsem docela nestranny, okolnosti a ani jednu firmu neznam. Jen jsem nahlas uvazoval nad tim, ze dve dila si muzou byt z vyse uvedenych duvodu podobny aniz by to byly nejaky plagiaty.
-
http://play-for-m0ney.717.cz/
sdge -
Dejme tomu. A co ty "převzaté" nápady?
-
No jo, ten obrázek úplně vypadá jak náměstí v Giranu.
-
Hmm, kdyz se nad tim zamyslim, je umelec treba grafik a dela zakazku pro firmu. Ve smlouve ma, ze autorsky prava atd. prebira investor, aspon myslim ze to tak byva. Pak ale dostane padaka a dela pro jinou firmu. Jeho novy art ale nese stejny rukopis, je to proste podobny tomu prvnimu protoze to proste kresli jeden clovek. Na tohle se snad autorskej zakon nevztahuje ne? To by bylo nelogicky, umelec se svyho stylu nikdy nezbavi (muze se ale menit atd.), a tezko na jeho styl muze mit prava nekdo jinej.
-
NC Soft ale nepracoval pod Tolkienem a navíc si bere jen koncept fantasy, nic víc.
-
No na TERA se těším jako malej už přes dva rok, tak snad to nakonec vyjde *13*
-
me vsechny tyhle korejsky, japonsky... zkratka asijsky hry prijdou dost podobny *1*
-
A lineage vykrádý Tokiena a Tolkien vykrádá legendy a co..
-
Hrál jsem L2 dlouho, vývoj L3 sleduju co to jen jde a už podle prvního obrázku je to jasný, každej hráč Lineage vtom uvidí podobnost :)
-
Dokud bude hlavní náplní her grindování a farmení, popřípadě debilní pvp, všechny mmorpg jsou vykradačkou UO.
To mě třeba těžce zklamalo na Lego Universe. Přestože lego vydalo bezva hry (Racers, Island, SW...) a samotná stavebnice nabízela neuvěřitelný množství uživatelskejch modelů a sandbox "lepší" než v minecraftu, ty troubové udělali hlavní náplní mlácení příšer a sbírání lootu. A teď to musej zabalit, protože to nikoho nebaví... -
No jo, toto narceni je mi znamo uz nekolik let. A jestli je to pravda, tak at jim tu hru zrusi. Na Lineage 3 jsme se tesili (nase CP) a od teto kauzy ani vidu ani slechu o plnohodnotnem pokracovani...
-
ale od ludi co hrali betu som pocul ze to tiez nieje bohvie co ... ako ze prvy dojem je super ale ze to rychlo omrzi ...
-
První zpráva o TERA a zrovna toto...