Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • iSpirit

hodně jsi to zobecnil na FPS pohled, ale je to trošku komplikovanější.

Observer je blízko k Somě či původním Silent Hillům. To se ovšem nedá říci o ostatní jejich tvorbě, co jsi vypsal. 

Co jsem z toho pochopil, tak tě baví psychologické horory jako je Silent Hill, ja pak blbost plivat na survival horor typu Resi, protože to je úplně jiný typ hororu.

Zkus Alana Wake 2. Sice to není dobré jako Silent Hill 2, ale je to kombinace psychologického hororu a částečně i survival.

• Co tomu brani? Jsou to prava ala od Konami? Prece pokud by to vzal do rukou schopny team, mohl by dost penez ze znacky Silent Hill vytezit :)

I 1 dil, i kdyz asi neni zdrojovy kod, tak cely to predelat, udelat remake.

3 a 4 dil by jim to vydelalo, je urcite dost fanousku co by Silent Hill chtelo :)

• tak vis houby, nejsi pametnik a nemas tomu takovy vztah nez my co pamatujeme :)

Me zajma Silent Hill 2 Remaster ale vim ze to nebude takove jako puvodni.

• Zrovna Observer je pomerne zajmava zalezitost, jen neni pro kazdeho :)

• Veskoslav

To už neřekne nic ani mileniálům...Tohle je čistě na gen Z...

• Jelikož nemám PS5, tak jsem obětoval trochu času a podíval se na kompletní průchod. Neřekl bych, že to byla ztráta času, ale taky to nebylo nic extra. Pokud to bereš jako hru od Blooberu, tak bych řekl, že je to horší. Napadá mě srovnání mezi Amnesia: The Dark Descent od Frictional Games a Amnesia: A Machine for Pigs od The Chinese Room. Je to celé trochu neuměle slepené dohromady a kvůli tomu, že to není vyvážené, to v některých místech může nudit a v jiných zase štvát. Taky je to plné momentů, které boří imerzi. Od přílišného telefonování přes videosekvence (chápu, neměli finance na převod videa do herního enginu) a příliš zmatené útěkové sekvence (v hororech se nesmí moc umírat a pokud možno ne na stejném místě několikrát) po prapodivné řešení lokace (Německo, japonské herečky, texty anglicky, ale občas něco německy). U konkurence to dostalo sedmičku, tak to prostě asi každému sedne trochu jinak.

V každém případě souhlasím s tím, že radši krátký psychologický horor než natahovanou survival střílečku se spoustou nechutností, která straší maximálně lekačkama.

• Je mi 26, takže by mi teoreticky asi mělo být téma bližší, než autorovi recenze, ale podle mě i to míření na teenagery jde udělat mnohem lépe. Všechny zápisky jsou příliš polopatické, hlavní postavy se trápí kvůli followerům, což by mi přišlo aktuální asi tak před desíti lety. I zmíněné 13 reasons why mi ve své době přišlo patetické, takže short message bohužel na tom není o mnoho lépe. Ale pár momentů nebo dobrých nápadů by se našlo, bohužel většina z nich je následována něčím, co otráví. A vizuálně to fakt nevypadá dobře. Za mě takových 5/10

• Gulivera84

Jeden streamer to asi zhodnotil dobre, my bomeri, tomu proste nebudeme rozumet, nepochopime co nam chteji zdelit....

• já v těch video ukázkách nevidím nic, co by mě nějak extra odrazovalo. Prostě to vypadá jako další hra od blooberu - Blair Witch, Layers of Fear, Observer, The Medium. Většina těchto her má na Steamu hodnocení "velmi kladné" a tak bych je hodnotil i já. Rozhodně dám přednost hrám o Blooberu (psychologické horory zahrávající si s realitou) před Resident Evil - což je prostě akční hra s omezenými náboji, která mně osobně nikdy moc nebavila, a to jsou horory po RPG můj druhý nejoblíbenější žánr. Amnesii the Bunker jste tu taky dali 6/10 a většina lidí to hodnotí jako masterpiece kvůli tomu jak tam je udělané to monstrum

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit