Nejlepší diablovky podle redakce: Žebříček 18 her pro fanoušky žánru i začínající hrdiny
-
Vzhledem ke kvalitě titulů na nižších místech žebříčku bych za mě klidně umístil i slovenské Vikings: Wolves of Midgard.
Jinak mé osobní top 3:
1. Titan Quest
2. Diablo 2
3. Grim Dawn.
-
Kolébku alias stvořitele (sub)žánru dát na 11. místo v téhle kategorii je podle mě hereze 😈
-
-
Tak kdyby se měla hodnotit jenom originalita, tak by to bylo top. Ale je prostě potřeba uznat, že ty následující hry dotáhli většinu herních mechanik téměř k dokonalosti a proto si zaslouží lepší hodnocení.
-
-
Jistě, neměla by se hodnotit JENOM originalita, ale mám takový pocit, že hodnotitelé k ní naopak nepřihlédli vůbec. Herní mechaniky, technický stav a grafika by se měla hodnotit s ohledem na datum vydání hry. V neposlední řadě - v disciplíně ATMOSFÉRA si stvořitel ostatní soutěžící i dneska namaže na chleba 😈
-
-
-
(Ne)divím se, že tu nikdo nezmínil Wolcen. Jestli je to teda ono, nedokázal sem ani dojet základní kampaň, za několik měsíců na ní skoro zapoměl a teď pracně hledal :D.
-
Opravdu Sacred tak zestarlo, ja nevim vzpominam si ze sem se ty hry tenkrat nemohl nabazit.....a grafika se tak moc libila, musime nainstalovat a oprasit nostalgii, ikdyz asi ty monitory sou vetsi a ty pixely asi biji vic do oci...
-
-
Mám to stejně. A ještě si pamatuji jak jsem byl vytoceny z třetího dílu. Těšil jsem se jak malé dítě a to zklamání bylo epické
-
-
to mi ani nerikej, ted sem si ho koupil na gogu ze sem ho nehral tak sem si rikam zkusim trojku ....neee 😀
-
-
-
Tak na prvním místě Grim Dawn a s modem Regin of terror je to opravdu luxus. PoE jsem hrál dlouho, bohužel na můj vkus moc rychle sezóny a také mám pocit, že je to již v mnoha směrech tak předplacané a prekombinovane, že se v tom nikdo nevyzná.
-
Za mě Grim Dawn, když vezmu v potaz i DLCs, tak určitě top 3
-
Díky za tip na Grim Dawn. To mi tenkrat nějak uniklo. Hned jsem nainstaloval, zkusil a vypadá to super. Hlavně to kombinování povolání vypadá zajímavě.
-
Několik dílů Torchlightu, Warhammer: Chaosbane, Minecraft Dungeons ale Lost Ark nezmíní nikdo, ikdyž je pravda že už mě to tady vlastně už ani nepřekvapuje 😀
-
-
Já teda lost ark nehrál, ale není to náhodou MMO, tudíž na tom seznamu nemá co dělat?
-
-
Je, ale řekl bych že už se ty žánry v dnešní době docela prolínají, ne? Máš hybridní hry u kterých je můžeš zařadit do více žánrů.
Osobně považuju za diablovku všechno z podobného pohledu kde masíš stovky monster, sbíráš loot a vylepšuješ postavu, to celé abys následně mohl probíhat již známé lokace s tužšími nepřáteli.
-
-
Lost Ark WTF :D
-
-
V žebříčku se vyzdvihují některé tituly jen na základě combatu, který má Ark solidní.
Free to play dojírna immortal se tam dostal též, i vtomhle ohledu má Ark mnohem přívětivější model.
Top3 bych ho určitě nedal, ale do top15 současných diablovek zcela určitě ano.
-
-
-
tak som neodolal a vyspoileroval si video (ktoré si aj tak s chuťou pozriem). rebríček zostavený pekne, sem tam s niečim nesúhlasím (každý má iné preferencie), ale vo všeobecnosti s radením súhlasím.
u mňa grim dawn musí byť na prvom mieste, v tesnom závese s diablom II a sacredom, ku ktorému mám silne nostalgický vzťah. a všetkých ohrozuje titan quest. a užil som si aj van helsinga a victora vrana. u mňa príjemné jednohubky, ktoré plne splnili úlohu príjemne pobaviť.
-
Torchlight 2 nad třetím místě je snad ještě kontroverznější volba než Diablo 3 na čtvrtém místě. Silně tu postrádám Dungeon Siege 2 a Last Epoch. A můj oblíbený Van Helsing až na 14 místě. A není to málo Antone Pavloviči?
-
-
Taky jsem chtěl zmínit, že tam chybí Last Epoch, ale na druhou stranu ještě pořád není dokončený, tak možná proto tam není.
Ale mohli tam dát třeba Book of Demons.
-
Souhlas s Dungeon Siege 2, které bylo v porovnání s jedničkou výrazným zlepšením a osobní questy společníku byly příjemným překvapením. Když Torchlight může mít v žebříčku víc dílů, DS by určitě mělo být také zastoupeno tím silnějším.
-