Přejít na výpis diskuzí
Nejlepší Kickstarter video ever představuje pátý Broken Sword
23.8.2012 | Petr Poláček
65 příspěvků
-
To by bylo aby se na tomhle sračkowebu neobjevila hláška Kickstarter... Bože... BE ORIGINAL!
-
-
To by bylo, aby se v diskuzi alespoň jednou neobjevil nějaký anonymní, věčně si stěžující anonym.
-
-
no pro mě je nejlepší video pořád to od double fine adventure, mělo lepší šťávu, spád, vtip. ale další broken sword samozřejmě vítám všemi deseti...
-
Dvojku jsem hraval s rodicema kazde odpoledne na Playstationu kdyz jsem byl mladsi to byly casy :))
-
Díky za info, tady nebylo třeba ani ovlivňovat.
-
Už jsem zasponzoroval, sice jen 15 doliku, ale i to se snad počítá :)
-
Super, samozrejme prihazuju. Za prebytek penez ale musi sehnat puvodni hlas Nico!!! :)
Nechapu ale, ze prvni dva dily vypadaly, ve sve dobe i dnes, jako dokonalej animovanej film ze stare skoly http://www.youtube.com/watch?v=73IaO6EVOaU a tohle uz proste vypada "jen" jako animovana adventura... nekterym vecem asi HD skodi :) -
-
Zpetne jsou ty animace v jednicce a dvojce dost priserny teda :)
-
-
Příšerný? Ve srovnání s ostatními hrami z té doby ani náhodou. Naopak, jsou perfektní.
-
-
Ale o to jde, kdyz rikam zpetne. V ty dobe jsem se z toho mohl potentovat, ale dneska je to des bes. Tim samozrejme nikomu nelezu do nazoru, ze ty postavy vypadaji jako pest na oko, coz me tedy neprijde. Vzdycky si vybavim Toonstruck a uklidnim se :) Primarni je fakt, ze Cecil si nemuze dovolit udelat lo-fi adventuru (kde se retro/sitozni grafika fakt ztrati), on proste nemuze. Broken Sword serie byla a je vnimana jako adventurni high-end graficky, pribehem i vsim ostatnim. Dalsi dil takovy musi byt, jinak to bude vnimano jako negativum. A jediny zpusob, jak dnes udelat spickovou HD adventuru za normalni love, je proste kreslene pozadi a 3D postavy, s nimiz se animace delaji mnohem jednoduseji. Nekdo na Twitteru zminoval jako odstrasujici priklad hry od Spanelaku z Pendula s cimz tak nejak mozna souhlasim. Jenze! Tam je problem v tom, ze ty hry jsou sterilni pribehove a herne, grafika je pak uz jen dalsi priznak degenerace. To, co zatim Cecil and company ukazal na videu se mi fakt libi, stylem, animaci, ale hlavne napadem. To video neni jenom prvoplanove vtipny (viz Schafer), ale i technologicky promakany a to je proste palec hore!
-
-
Zpětně vypadají všechny staré hry staře. A zrovna animace v prvních dílech mi připadala jako ta nejlepší z celého žánru té doby. Nepamatuji si jinou adventuru, která by byla rozhýbaná lépe. Přece jen spousta adventur běžela v 320*240, takže tam se o plynulé a kvalitní animaci nedá moc mluvit.
-
-
však na animace ve finále sere pes, Agent Mlíčňák taky nebyl žádnej animační zázrak ale sranda nehorázná a skvělá hra. A osobně si myslím, že Broken Sword na tom byl co se animací týče v době vydán skvěle, takže souhlas
-
-
-
To je tím, že v prvních dvou dílech byly postavy ručně animované. Teď jsou animovány 3D, takže už to není ono. Ale pořád milionkrát lepší, než ty dvě hnusné kompletně 3D hry.
-
-
a přitom to dřív šlo bez kickstarteru, a dneska ne, viď :) a pochybuju, že s kreslením bylo míň práce než s renderem..
Jasně, žánr old school adventur se zmítá nad propastí, tak asi vážně nemůžou sehnat vydavatele. -
-
Řekl bych, že adventury jsou momentálně odražené ode dna. Když se to vezme za správný konec, mohou zažít znovuzrození na tabletech a chytrých telefonech s větším displejem. Tenhle typ her mi na ta zařízení sedne asi nejvíc. Samozřejmě ale jen ty vyjímečné.
-
-
uvidíme, já budu jedině rád, do tý doby mi budou muset vystačit puzzle/hledačky :) A že jich super vychází dost.
-
-
"....s kreslením bylo míň práce než s renderem.. " To si piš, že s kreslenou animací je tisíckrát víc práce, než když je to animace 3D modelu :)
-
-
právě a tehdy nikdo kickstarter nepotřeboval :)
-
-
-
-
Oh, jak já miloval její francouzský přízvuk, když ti říkala "žoržííí" *14*. Platonická láska *15*
-
-
Jednička a dvojka je pro mě naprostá klasika.
-
-
Přesně, zrovna nedávno jsem si oba díly zase zahrál a bavil jsem se u nich pořád stejně.
-