Přejít na výpis diskuzí
Největším kickstarterovým problémem Warhorse nejsou chybějící odměny, ale špatná komunikace
27.2.2018 | Václav Pecháček
328 příspěvků
-
Na KC celkem přispívám na různé projekty a KC:D je ještě nadprůměr, když porovnám jiné edice her (The Dwarves atd.). CO mě nikdy nezklamalo, tak jsou deskové hry, ty přišly tak, jak byly prezentováno. I u barona chybí věci (DVD s tvorbou a tištěný manuál.)
-
-
DVD s tvorbou dodají, protože tam přidávají ještě další videa, jestli z vydání to nevím. By ty dvd museli jít dřív do té krabice a to by nestihli.
-
-
Ano mělo by obsahovat i vydání hry, říkali, že to chtějí komplet, ale DVD rozesílat nebudou, backeři na profilu WH budou mít pod steam kódem link ke stažení videa.
-
-
Přesně tak, žádné DVD nebude, a to ani pro ty, kterým bylo slíbeno. Bude jen digitální verze. Což je mnohem lepší, protože.... no... vlastně vůbec.
-
-
No jako popravdě, já bych si to DVD fakt neměl kde pustit a musel bych to řešit jako u jiných projektů, které jsem podpořil a přišlo mi na základě toho DVD s video obsahem. tzn DVD hodit do krabice a video upirátit. V případě hudby si to zatím aspoň mohu pustit v autě. Jo a tohle není obhajoba, jen podotýkám, že DVD kráčí ve stopách disket....
-
-
Já DVD mechaniku v PC taky nemám, ale Bluray přehrávač nebo DVD přehrávač má dneska u televize spousta lidí. Ti, co mají konzoli, tím samým rovněž. *4*
-
-
-
-
No se solidně prohnou na poštovném.
-
-
Třeba k tomu přibalí tričko ve správné velikosti a podepsaný plakát... To by se spolu s DVD do kovové krabičky vejít mohlo...
-
Třeba to vydají jen digitálně *1*
-
-
-
-
Tohle mě baví :)
Redakce, která neustále obhajuje a souhlasí s kravinami typu mikrotransakce, lootboxy, zjednodušování her, která obhajuje paskvily jako Mafie 3 atd. vytáhla do boje za práva backerů :) -
-
Ono i tady se může najít pár lidí co podpořili a co se teď diví, ale tak trochu pochybuji.
-
Mě zase baví tohle pindání, že redakce je jedna slepená entita s jedním názorem... Zrovna Pecháček mívá v podcastech názory, se kterými další z redakce ostře nesouhlasí a tenhle jeho článek je velmi dobrý. Tak je neházej všechny do jednoho pytle...
-
-
Tak souhlas, úplná jednota názorů tam není, na druhou stranu si ten článek pravděpodobně sám nezadal. Moc věcí se tu nekritizuje, až na Vávru a KCD viz předchozí články :) Zbytek herní scény je většinou viděn s růžovými brýlemi.
-
bohuzel...tady jakakoliv kritika cehokoliv tykajici se KC znamena, ze jsi hater...na tu hru nesmis sahnout...Napises, ze ta hra ma bugy? Hater...ta hra je neoptimalizovana? Hater...nelibi se ti nektere herni prvky? Hater...
-
-
Ale houby, sám jsem tady KC x-krát kritizoval a víš, kolikrát mi někdo řekl, že jsem hejtr? Přesně nulakrát. Hejt a kritika jsou totiž dvě různé věci, ačkoliv obojí může mít stejný základ.
-
-
náhodou má pravdu. taky ze mě kdekdo dělá hatera, když něco na KCD kritizuju. a ještě někdo dokáže tvrdit, že musím být naštvanej, když se ta hra tak prodává. přitom jsem za ty prodeje rád a přeju jim to. ať na tom vydělají majlant, ať dělají na pokračování. nemám s tím problém. ale taky snad můžu poukazovat na jisté nedostatky.
-
-
-
-
-
Tady už taky neví o čem psát. Vzhledem k tomu, že nezvládli všechny odměny, tak se ani nedivím, že nezvládli psát co se děje. Prostě jim to nevyšlo, první kickstarter, celkem velký projekt oproti ostatním. A řekl bych, že se to děje i jinde, jen se o tom moc neví. Je to škoda, že možná tím i přišli o nějaké zákazníky, ale ta hra co vydali? To je luxus. 40 hodin a nebýt okolností, tak mám dalších 40 hodin hned. RPG jak má být.
-
nevim, proc to tu nekdo obhajuje...jako bych si koupil novou televizi, prisla mi stara crt, a kdybych se ozval, tak by mi odpovedeli: tak se z toho nepo...ser. Jako pardon, ale clovek krome hry platit vysoke castky i za neco jineho nez hru, a pokud to nema, jedna se proste o podvod, at chteny nebo ne...fajn, nestiha se, muze se stat, poslu to o neco pozdeji...ale takovy arogantni styl, jakym to WH podavaji je neco prisernyho...a ze hracum chodi verze na jine platformy, nekdo nedostal ani hru (!), tak to je fakt konec...
-
-
Máš to vysvětleno. Nejde o to jestli nestíhají, ale s odměnami se nedá 100 % počítat. Jsou určité meze, když by někdo nedostal betu, tak by byl asi velký problém, protože hlavní je, že dostaneš ten produkt na který přispíváš. To okolo? Stane se. Přispíváš na vývoj, na hru, ne že si kupuješ nějaké věci (až na hlavní produkt) Prostě to tak je. O tom je Kickstarter. V tom je rozdíl od stretch goals. Přispíváš právě pro to, aby tam ve hře byly ty dané věci. Takže doufám, že pes a další hratelná postava bude co nejdřív. Je to blbý, ale je to tak. Přečti si podmínky, jestli najdeš něco jak warhorse ožebračit o ty peníze, který si poslal na vývoj, tak do toho.
-
-
Hele to mi z těch podmínek neplyne. Kickstarter is a platform where certain users ("Project Creators") run campaigns to fund creative projects by offering rewards to raise money from other users (“Backers”).
Čili všechno, co dostaneš, je "reward", včetně samotného "hlavního produktu". A pokud přispěješ určitou částkou, se kterou je spojená "reward" sestávající z produktu, trička a hodinek s vodotryskem, tak - v případě, že kampaň bude úspěšná - ti _musí_ dodat produkt, tričko a hodiny s vodotryskem. Všechno dohromady. Nejde říct, že dodali produkt a tím pádem na všechno ostatní, tzv. "vedlejší" můžou hodit bobek. Musí dodat, co slíbili, nebo vrátit peníze. Aspoň tak to z těch podmínek vyplývá mně. Podmínky jsou zde:
https://www.kickstarter.com/terms-of-use/oct2012
-
-
-
no zase kdyby to komunikovali dřív, mohl z toho být poprask. takto dělali chvíli mrtvýho brouka, aby se začala řešit hlavně hra. svým způsobem je to celkem rozumný damage control (i když samozřejmě ne ve prospěch backerů). na druhou stranu šlo o hodně. kdyby se před vydáním řešily tyhle problémy, mohlo to ovlivnit negativně prodeje.
-
Nikdy bych nepřispěl na kickstarter, stejně tak bych si nikdy nic nepředobjednal. Vždycky je lepší počkat na pár recenzí/reakcí. A v připadě KCD jsem udělal dobře. Počkám si tak na patch 1.6 a letní slevu.
-
Jsou tam aspon ty velky bitvy a praky?
-
-
A da se aspon nejakej ten trebuchet ovladat?
-
-
Smutné je, že hra vydělá možná i stovky miliónů a jim se z toho nechce, lidem díky kterým je to možné, pustit ani chlup. A kvůli copyrightu budou navíc vydělávat ještě dlouhá léta. Kdyby to nemělo takový úspěch nebo to dokonce byl fail, tak by to snad i lidi snáze odpustili. Tohle sobectví mě odpuzuje a proto já osobně už na Kickstarteru a podobných nepřispívám.
-
-
většina těch peněz stejně půjde na druhý díl
-
-
Většina pěnez půjde Bakalovi :)
-
Druhej díl: Kingdom Come s pod titulem "Jedeme chlastat na Bahamy!" *15*
-
-
Tak oni bohatí nezbohatli tím, že by rozhazovali prachy chudákům. Backeři polovinu těch krámů dostali, část se s tím smířila a ti ostatní si zanadávají a karavana potáhne dál. Maximálně jim Vávra podškrábne ten papír nad postel, co dostali nepodepsaný a fertig. Nebo tím pověří nějakého brigádníka na DPP.
-
-
-
-
Ono je to tezky, na jednu stranu kdyz se neco takoveho stane, tak se zacne rikat ze meli byt vice transparentni a kdyz je zase studio transparentni tak se vynori zastup lidi co jim do toho zacne kecat a rikat jak to delaji blbe. Tohle spravne vybalancovat jsem vlastne jeste nevidel.
-
Budu v menšině (čti "zamínuskován") ale hru jsem si nekoupil, jsem za to rád, že ne, a čím víc toho čtu, tím víc jsem utvrzen ve svém rozhodnutí pana Vávru nepodpořit. A teď jdu sepsat článek 100+1 proč Skyrim ano a 1000+2000 proč KCD ne *1*
-
-
Tak na těch 100+1 proč Skyrim ano si rád přečtu. *1*
Já bych u něj nenašel snad ani 10 důvodů. *6* -
To je tvoje věc, ale nestačilo to napsat jednou a ne pod každý článek, nebo ještě lépe ani jednou, jelikož to stejně nikoho nezajímá? *4*
-
-
Já to beru spíš jako průzkum *1* Potřebuju nějaká originální empirická data na seminárku do MSV *1* Jen by bylo super, kdyby se ozvalo víc respondentů *4* Když jsem viděl, kolik lidí běhá před přednáškovými sály s dotazníkama... Já si radši vyřídím vše eletronicky - napíšu názor a zkoumám reakce - a jelikož rád provokuju *1*
-
-
butthurt
-