Přejít na výpis diskuzí
Nejvíce peněz zatím na vývoj RPG Kingdom Come přispěli Američané a Němci
7.10.2014 | Aleš Smutný
98 příspěvků
-
Nejnižší příspěvek je 3,5€, teda necelá stovka (nebo studentštinou, necelý 4 piva), takže to že nemáš jsou jen kecy.
Sice nemám aktuální statistiku, ale když se podáváme co zůstalo na Kickstarteru:
vybraná částka : £1 106 371 (38 651 016 Kč), podíly ČR:
ČR £121700,81 (11%) - cca £0,012170081 na obyvatele
DE £121700,81 (11%) - cca £0,00152126 na obyvatele
USA £265529,04 (24%) - cca £0,000885097 na obyvatele
UK £110637,1 (10%) - cca £0,002212742 na obyvatele
Počet přispěvatelů na 1M obyvatel: ČR - 55,2 / DE - 8,8 / US - 4.7 / UK - 9,3
Takže je tu přispěvovatelů dost, a navíc těžko můžeš porovnávat příspěvky v zemích kde je 10M obyvatel (ČR), 80M obyvatel (DE) a 300M obyvatel (USA). V přepočtu na obyvatele má ČR příspěvky největší, a i přispěvovatelů má nejvíc. Takže tvůj výlev je myslím trochu přehnanej, a to obzvlášť když jsi sám nedal ani korunu. -
Morální životnost je období, kdy věc může plnohodnotně plnit svůj účel, na rozdíl od životnosti jako takové, kdy jde o funkčnost.
Tedy v případě herní PC vs konzole:
Morální životnost herního PC je dána tím, jak dlouho daná konfigurace rozjede hratelně nové tituly.
(tedy pochopitelně, čím výkonnější PC, tím větší morální životnost)
Morální životnost konzole je dána dobou, po kterou pro ni nové tituly vychází.
Nebo jiný příkald: Flashdisk o kapacitě 128MB, ačkoli stále funguje (nemá po životnosti), jelikož se na něj dnes vejdou asi tak 2 fotky v RAWu, je prakticky k ničemu > jeho morální životnost skončila. -
Myslím že je to ostuda česká hra a češi na ní nedaly zdaleka tolik, kolik by měli. Kdybych měl tak bych přispěl ale študák ten těžký život hold má no.
Fakt... ostuda že přispěli Amíci i Němci i když se to dá chápat i tak že jim to holt situace a platy dovolí, zkurvené čechy... bych do toho kopl. *16* *10* *12* -
Co znamená morální životnost promin že se ptám ale znám jen morální odpovědnost děkuji za osvětlení situace. *4*
-
Alfa při vydání bude skoro pustá... Spíš ukázka grafiky a ladění světa. Já bych počkal až na pozdější fázi nebo betu s gamesplayem.
-
Po dvaceti letech hraní už bylo na čase přestat marnit čas špekulováním, nastavováním, laděním a neustálým upgradováním aby nakonec novinka stejně pořádně nejela, a přestat za všechno to vyhazovat desetitisíce z okna. Už bylo na čase začít jen občas pro zábavu hrát a neřešit blbosti. Přišel čas na konzoli, a ušetřený čas investovat do něčeho konstruktivního *5*
(Stejně jsem hrál hlavně na gamepadu a na PC je to s podporou celkem špatný)
PS: Nepotřebuju se ukájet nad grafikou. Hratelnost a obsah jsou pro mě prioritou. Většina těch největších grafických pecek na mé osobní stupnici obvykle nedosahuje ani průměru. Tak na to PC? PC mám jen na práci a zakoupením konzole se jeho morální životnost prodloužila o několik let. -
uz je na case dospet a koupit si platformu bez umelych hranic loupezniku, pc *5*
-
Teda musím říct že trochu zklamání. Přijdu sem, otevřu záložku Xbox, kouká na mě KDC, začnu číst o alfě, začínám jásat, o větu dál se dočtu o Steam klíči a začínám přemýšlet proč je to v sekci Xbox.
(Teda bylo mi divný od začátku že by byla alfa na Xbox, ale i tak. Tohle mi nemůžete dělat. Natěšenej jsem jak puberťák na první pich a vy ještě takhle na mě *13* ) -
Moc nepředvedli? Myslím, že s počtem obyvatel odpovídajícím jednomu americkýmu městu obsadit 4. místo, dost těsně za Anglií která má 5x tolik obyvatel co ČR, je dost slušný. Nebo myslíš že jsme jako měli trumfnout USA kde je 30x tolik lidí?
-
Juhuuuu Samopše!!! *8*
-
Ty cedule bych přál každému městu až na Karvinou... to je jejich domov *1*
-
Jsi trochu moc velký nacionalista jestli tě vytočí, když někdo zmíní, že Slováci nemají dle návštěvnostia příspěvků o hru zájem, že se tam o ní nemluví moc dobře...
Nedokážu si představit, že bych se tak urazil já, kdyby to bylo na Čechy. Včetně těch "trollů". Klidně přiznám, že jich je tu dost. -
Nepotřebuju být akcionář, úplně mi stačí že za svých "pár piv" dostanu hru, jejíž koncept se mi líbí.
Takže vlastně akcionář svým způsobem jsem. A hotová hra bude má dividenda. *4* *11* -
"jeho strany je to vrcholne neprípustné aby sa človek v jeho postavení" .......on není president ani jiný správce věcí veřejných, tedy je to naprosto přípustné.
-
Tak to jsi hodně přecitlivělý. Tohle se tě opravdu tak dotklo?
-
Aha, takže takto to vidíš, tak potom nechápem načo si vôbec reagoval, keď si nemal v úmysle so mnou argumentačne diskutovať a hneď pri prvotnom náznaku argumentov, ktoré nevieš vyvrátiť stiahneš chvost a zalezeš do búdy. Dobrá taktika.
-
ono by stačilo kdyby každy backer byl akcionar
-
Eh, ok. Buď si uražen, tvůj boj. Mě to už nudí.
-
Je mi úplne jasné prečo ho neustále obhajuješ, ale z jeho strany je to vrcholne neprípustné aby sa človek v jeho postavení takto idiotsky vyjadroval a marginalizoval nejaké národnosti na základe nejakých jeho štatistík a dojmov a pojmov a neviem ešte čoho iného čo mu preletelo cez nos.
Predstav si, že by to niekto robil opačne, prišiel by niekto zo slovenska s myšlienkou tvorby nejakej hry a požiadal by o podporu cez kickstarter a zhodou okolností by potom darcovia boli prevažne z okolitých štátov a z česka by to bola len malá skupinka podporovateľov a ten dotyčný tvorca hry by sa potom prostredníctvom sociálnych sietí vyjadril ako je to vôbec možné, źe naši českí bratia a sestri nás takto vyslovene zradili a ignorujú nás a píšu o nás samé negativistické články a internetové komentáre, rýchlo niekto zavolajte internetovú políciu... Veď to je absolútne neprípustné, aby sa niekto takto správal a už vôbec nie človek, ktorý je hlavou celého toho jeho herného projektu. Už teraz to chápeš, prečo si to berem osobne? ty by si sa snáď nezachoval podobne a necítil by si sa byť urazený?
Čiže, keď niekto napíše svoj názor na vec ako to asi vidí a čo si o tom myslí, tak je to automaticky v tvojich očiach názor negatívny a "vyložene nepríjemne zhadzovačný" ? Čo to pre pána jána meleš za blbosti? -
Zajímavé info:
https://www.youtube.com/watch?v=ELTWfopjBa0&feature=player_detailpage#t=354
Jeho hlas:
https://www.youtube.com/watch?v=bWTnsGkZ0W4