Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Amylee.Anderson
    Tak to myslim, že už je to jedno :D
  • robí sa okolo toho zbytočné haló - možno to je len úplná banalita, kľudne to mohla byť len ponorková choroba - možno pár ľuďom praskli nervy a tí so sebou strhli dalších.. Takéto veci sa stávajú aj v najlepších firmách..
  • Ososbne by ma skor zaujimalo ake sance budu mat do buducna ty prepusteny ludia. Predsa len sa Valve prezentuje uz dlhsie liberalnym prostredim kde niesu priamy sefovia ale hodnotia sa ludia medzi sebou alebo teamy medzi sebou (co inak mi pripada tiez trochu divocina a dava to siroky priestor na maniupulovanie a zakeracke spravanie). Ak je niekto vyhodeny z takehoto prostredia, teda neodide sam s povedzme okridlenou vetou ze mu nesadlo prostredie alebo sa chce venovat niecomu inemu atd., ale je vyhodeny a zvlast z firmy s takym odlisnym postavenim v hernom businesse, asi bude mat aj problem sa zamestnat.
    Predsa len to asi nebude bod ktory si daju s hrdostou ty zamestnanci do CV.
  • Tady se vždy najde tolik specialistů a znalců na všechno. Je to hrozné jak všichni všechno najednou ví, všemu rozumí, vše znají a chápou.... Ale kdyby vyhodili z práce někoho z Vás, tak už takoví specialisti nebudete a naopak pro Váš bude šéf ten nejzlejší, ale jelikžo se Vás to netýka tak je to všechno v pořádku a rozumný krok:-)
  • smejki
    Jedásek: ad reputace: Je sice hezký že mluvíš o reputaci a ano, je jistě zatraceně důležitá. My dva se lišíme v tom, že ty považuješ vyhozený lidi automaticky za flákače a kretény, já ne. Jako budoucí zaměstnavatel uděláš co? Budeš chtít reference a ověříš si je. Tak o co tady jde? O ukojení Jejdáska?
  • Robotron3
    Jenže oni v tom Valve mají stejně taková prazvláštní pravidla a svojí vlastní pracovní morálku, tak třeba je to taky podle toho brát, že Valve neni asi normální firma (normálně fungující). Přece se kdysi psalo, že to funguje tak, že si každý sice může dělat tam na čem chce a co ho zajímá, ale zároveň, že pokud se na konci měsíce nějak neprokáží výsledky jeho práce, tak je propustí. I když 25 lidí je teda divný, ale dohadovat se o tom asi nemá cenu, protože jednak nic nevíme a pak Valve je Valve :)
  • smejki
    Pokud vím, nikdo z vedení je nikdy přímo nepotvrdil v plném rozsahu. Je přeci samozřejmé, že nějaké forma řízení tam musí fungovat. Byť velmi volná- Možná proto tam naopak tito již nepotřební lidé pracovali tak dlouho.
  • Vidis, to ze je necoproti zvyklostem a do rym mravum je pro me dobry argument. Takhle by se podle me jednat nemelo. A jak vidis, verejnost to zajima, pise se o tom po celem svete.

    smejki: zajimave, ze vas s aoyagim napadlo to same, budouci zamestnavatel. Pritom ja o budoucim zamestnavateli nepsal. Tvarite se, jako by jinak na povesti nezaviselo. Jenze ono zavisi. Nemuzes tvrdit, ze k tomu duvod byl, protoze zadny duvod uveden nebyl. Uz vubec nemuzes tvrdit, ze ten duvod byl vazny a to propusteni bylo nutne, protoze o tom nic nevis a ten duvod mohl byt klidne banalni.



    Aoyagi: budouci zamestnavatel mozna jo, ale
  • smejki
    Robotron: O tom vůbec nepochybuji. Zřejmě to nutné bylo. Z jakéhokoliv důvodu.
  • Robotron3
    Já teda nevím, v jakých pracujete firmách a kolikrát jste už byli propuštění, ale moc příjemný to teda neni. Neměl by být zájem firmy někoho propouštět pokud to neni nezbytně nutné.
  • smejki
    visí mrak? ježiši. ano jejdásku, existuje centrální databáze vyhozenejch a jakmile jsi na indexu, už tě nikdy nikdo nezaměstná! ne teď vážně. Víš, k čemu se do životopisu dávaj reference i s kontakty?
  • Že něco "je zvykem" je dost špatný argument, stejně tak to o černém mraku. Jejich budoucí zaměstnavatel si zcela jistě vyžádá konkrétní reference.

    Nicméně je pátek, jdu se bavit jinam *1*
  • I pro soukrome spolecnosti je vhodne mit dobre PR. A je to dobre i kvuli tem propustenym, protoze takhle nad nimi visi mrak podezreni neschopnych flakacu, ktere i valve vyrazilo.
  • Robotron3
    Veskoslav: Náhodou, tady má Jejdasek pravdu, minulé spory stranou. Pokud se jedná o zaměstnance a ne jen lidi, kteří byli najmuti na konkrétní odvedenou práci, tak by se šéf měl pokusit je využít třeba jinak. Ale to samozřejmě tím neříkám nic o Valve, vždyť nevíme, proč byli vyhozeni.
  • smejki
    Ano, to je možné.

    A nezapomeň, že Valve není akciovka, nýbrž soukromá společnost.
  • Aoyagi: hromadne propousteny byva zvykem vysvetlovat i verejnosti.

    Smejky: Jsi zbytecne utocny.
  • Tak jo, chci, vycvic ho.

    Znamena to, ze ty informace o neformalni nehierarchicke kulture ve Valve byly jen kecy?
  • smejki
    Jejdasek: Bez vysvětlení? Ti vyhození jistě vysvětlení dostali. Tobě, milý jedásku, Valve nic vysvětlovat nemusí. Zaměstnej lidi, pak držkuj. Vyhození z práce není nic, nad čím by se mělo plakat. To jen socialisti v tom vidí ekvivalent pádu do kanálu. Pokud je člověk schopnej, zvlášť specialista po kterém je hlad, práci najde. Ale máš recht, mohli tam začít dělat třeba uklízečky, to by tvou duši jistě uchlácholilo. Jinak mě překvapuje, že na mudrce máš málo informací. Většina těch vyhozených tam pracovala nějakých 5-6 let, ty "dočasná výpomoci".
  • Ptam se koho? Dokazes odpovedet na jednoduchou otazku? Nebo kazdou prilezitost k odpovedi vyuzijes jen k napadani a sireni nenavisti?
  • Jak bez vysvětlení? Jim to vysvětlil, veřejnosti ne, veřejnosti taky do toho nic není :) . Kdyby je vyhodil jen tak, strhla by se taková vlna naštvaných anonymních bloggerů, že by Valve fakt museli začít dělat na HL3, aby si srovnali karmu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit