-
Jak to tady čtu, tak asi nikdo u NHL od roku 95 do 2012 neměl zájem navštívit v menu kolonku s nastavením, protože všechny radikální změny v nastavení až na golmana, která je u 2012, mi nepříjde, že by bylo něco tak "cool" oproti 2011. Zahrajte si 2011 v HC modu a budem si vykládat ... jo a zadalší..pokud podle mého chce někdo hodnotit hru jako NHL, tak by na to měli být dva... protože hra pro jednoho je a byla u všech dosud vydaných NHL vždy ujetá. Teprve ve hře pro 2 se ukáže jak dokonalá hra nyní je... PSS
-
kámo a hrál si NHL 2011 na Hardcore mod? protože tohle co popisuješ je jen o nastavení... a přesné/dokonalé nahrávky jsou jen pro dětska.. S HC modem si nic takové neužiješ ani v 2011...osobně jsem velmi zvědav, jak moc je ta hra "dokonalá".
Piss(peace) kámo -
Budu asi trochu urýpaný, ale není zde ani slovo o hře pro dva hráče? Osobně hrajeme s kolegou 2011 pouze proti sobě a troufám si říct, že to je ta zásadní podstata této hry, protože jinak všechna NHL od 98 až po 2011 měla velký problém s AI, že nedokázala být úměrná vůči uživateli. No hlavně bych viděl problém v tom, že málo kdo si zahrál NHL 2011 v hardcore modu, protože tehdy si nahravku spoluhráči musíte opravdu vyšperkovat a nedá se zde bavit o PRO ani ALL-star.. to jsou low skilled mody ;) Pro nás je výzva, že čím těžší to je a realnější tím líp dokážeme proti sobě zahrát - a to nás baví nejvíc... Není zde zmínka ani o tom jeslti bude opět česká liga - doufám že bude... Dále pak musím souhlasit s tím, že vesměs se nic nelepší, vždy jsou to věci, které by člověk ani velice nezaregistroval.. měli by zlepšit hru pro dva, protože u 2011 je počítač velmi neschopný a nesoudný. Jednou dokáži prohrát 6:1 a jindy zase kolega 7:2, přitom hrajeme uplně stejn týmy. Jen goly padají dosti nerealně a nefér.. Tak snad se to letos zlepší :-)
Chválim autora článku za velmi logickou úvahu, co se vylepšení s předchozím ročníkem týče. Hokej se hraje stále na ledě a s pukem :))) N1 Jen tak dále, máš dobré myšlenkové pochody :)
RIP našim hokejovím klukům... připíjím na jejich zdraví... cheers -
píšeš tu rozumně, proto se tě zeptám na jednu věc, která mě zajímá - jak to je s hrou ve středním pásu? já jsem PCčkář, čili přesně ten, kdo NHL už léta nezkusil, a vždycky mi na něm hodně vadilo, jak snadno jsem se dostával ze své obrany do útoku - chyběla mi tam hra ve středním pásmu, což bylo hodně dáno i automatickou přesností přihrávek - vůbec jsme nemusel mířit, rychlost i směr byl automaticky rovnou na čepel. jak tenhle herní aspekt aktuálně vypadá? já v současnosti hrávám FIFU, kde jde nastavit úplně vše na plně manuální režim a to pak je úplně jinej fotbal, tam to teprve začíná mít šťávu (bohužel tento režim není ve hře nastavenej defaultně, a tudíž drtivá většina hráčů ho vůbec nepoužívá, což je strašná škoda). jak to je v NHL? díky.
-
já hrál pouze demo a vždy jsem kritizoval předešlé nhl na xbox, ale letos je to prostě konečně hokej. Letos se to opravdu povedlo a ten , kdo tady recenzoval NHL 12 , tak asi toho moc nenahrál. je mě úplně fuk zda animace a graficky se to pohnulo o kus dál. To je jedno. přesně to samé je u hokeje od 2K. Srovnat NHL2K10 a NHL2K8 je neskutečný. k čemu je mě, že NHL2K10 je graficky víc, ale hratelností je to o kus níž než sterej NHL2K08. Už nebudu pořád psát, ale jen letošní NHL 12 je dobrej kup a hned si tu nhelko jdu koupit, tedy až ráno -)))
-
11tku 30 hodin !!!! xD
-
imho si poslední tři ročníky nehrál, jinak bys to nemohl napsat :)
-
neprotiřečím, proč? V minulé NHLce posunuli něco jiného - lámání hokejek, fyzikální model kolizí /ten je jenom letos vybalancován), celkově práci s hokejkou. Letos dovedli k dokonalosti hru na brankovišti a fyziku puku. Za rok přidají já navím co, třeba balanci střídání... Oni každý rok vylepší jiný aspekt hry a vybalancují ty, které už implementovali v předešlých letech podle reakcí hráčů....
jinak hráči, kteří si kupijí nové a nadupané stroje kvůli NHLce jsou hloupí, protože NHLka na pc nevychází. Vychází na xbox, kde jsou smíření s tím, že ta mašina prostě víc nedá...
k tomu flákání, mám pár kamarádů, kteří programují (na určitě high úrovni) a přesně stejné argementy jsem jim nad pivem pokládal... proč proboha nejsou nové animace? proč není to a tamto... A oni mi vysvětlili, že za necelý rok, kdy je hra ve vývoji, je docela HC vyladit i ty drobné změny na hratelnosti, AI (jakože přihrávky letošních NPC spoluhráčů jsou na úplně jiné úrovni! to je věc často opomíjená...!) a tak design a animace prostě vylepší jednou za pět let... musíme to brát tak, že ta hra vychází rok co rok a za tu dobu ty zlepšení jsou neskutečná. Když si vezmeme, jaký "vylepšení" mají střílečky a rpg, které vychází v mnohem delších intervalech, tak NHL je zlatá... :) -
jezis to byl jenom rejp do pcckaru, neberte to tak, jinak s tebou souhlasim :)
-
Budu reagovat:
"pokrok byl už v předešlé nhl, ale v této to konečně funguje stoprocentně"
Tady si protiřečíš. Nejdříve říkáš jak skvělé změny jsou a pak uznáš že jde o vylepšení těch z předešlého dílu. Takže 11 je jen alpha verzí 12tky. Chápu že nějaký vývoj musí být, ale přijde mi, že toho tolik nezlepšili, aby za to mohli chtít zase 1200,-.
" grafika/animace... ano, uznávám, pro někoho, kdo hraje hry pouze kvůli grafice, tak stagnace nastává, ale pak je zde (naštěstí výrazně větší) procento hráčů, kteří hrají kvůli hratelnosti "
Existují i hráči, co milují hratelnost i grafiku. Koupili si nové nadupané stroje a čekají. že z nich vytěží maximum. A ti co je nemají by si prostě snížili grafiku, kdyby bylo více možností a ne jen rozlišení jako tomu nylo v 09/PC. Kdyby se jen EA neflákali. Grafika se totiž u EA Sports her vyvíjí pomaleji než hratelnost, přitom na hratelnosti za chvíli bude málo co zlepšovat.
Tahle recenze je jen chvalozpěv přeceněné práce. -
Ty si vážně frajer. Nadáváš tu na internetu do kašparů, když jsi v relativním bezpečí umí každej fracek. Neuvedeš žádné rozumné argumenty a jen prudíš.
Hrál jsem od 98 všechny díly do 09 (snad krom 03,05 a 06) na PC. na Xboxu jsem hrál 08, 10, 11. Na PS3 11tku (u bratránka jsem nahrál asi 30 hodin, což ani recenzent pravděpodobně nenahrál). Dokonce jsem hrál hokej několik let závodně i rekreašně na rybníku.
NHL 11 je skvělá hra , ale kupovat to každoročně za dvanáctset? Kdyby to stálo třeba 300 nebo 400 tak neřeknu. Viz. výše.
Asi si ani nepochopil, že kritizuji recenzi, která mi přijde i na to, že jde o názor jednoho člověka, subjektivní a pochybuji, že by autor ze hry byl takto nadšený, kdyby hru musel kupovat. Je to jen chvála přeceňované "práce" a recenze je ještě větší šmejd, než práce kterou EA na hře odvedli a dovolují si to prodávat za dvanáctset jako novou hru. Bohužel je v tom podporují tupí amíci atd., kde hry jsou levné a je to přece cool hra. Je ale když si jí koupí člověk jednou za pětiletku. Kdo si ji koupí každý rok za dvanáct set není COOL ale FOOL. To samé FIFA -
Z hlediska inovací na tom byly nejlépe ročníky 98 a 99, od té doby je to jen tahání peněz z lidí
-
Souhlas se vsim, az na ten konec o stahovani. A FIFA jako co? Ta se kupuje a nestahuje? Proc ji vydavaji na PC? Netrati na tom?
Pointa je, ze sport je proste sport. Fotbal ani hokej se v realu nezmeni treba nekolik desitek let, takze co se ma menit ve hre? OK, grafika je u NHL docela slaba, ale to uz tak nejak jde na vrub konzolim. Proc trochu nezmeni animace a prezentaci taky nechapu. A dal? To jediny na cem muzou delat, je lepsi fyzika, kolize, animace, AI a pridavat nove herni mody. A presne tohle oni delaji. :)
Duvod skrtnuti PC verze NHL byly nizke prodeje. Jednak hokej neni fotbal a nezajima celou zemekouli a potom, kdo by to na PC kupoval, kdyz od verze 06 vydavali porad jednu a tutez hru? Novou NHL patlali jen na konzole. Tam je ale skvela! -
To uz je recenze, nebo jen dojmy z dema? Opravdu informacne vyzivny, tohle se pise vzadu na krabicce, ne?
-
vy byste vydával hru, která se vám finančně nevyplatí, protože ji většina lidí "ukradne"? :) (asi mi nebudete věřit, ale nikdy jsem nehrál staženou hru, takže mám svědomí čisté:)
-
Slušný příspěvek ale dodatkem "...ale stahováním si za to můžete sami..." znehodnocený.
-
Mexikánec je docela výřečnej, ale mě ty hokeje připadají rok od roku pořád stejné. Nuda a šeď!
-
Líbí se mi, jak tady spousta lidí, co hrála naposled NHL2002 ví, že nová NHL už několik let nestojí za nic. Na rozdíl od vás mám nahrány stovky hodin 10, 11 a už i několik hodin 12, a tak vás můžu uvést do obrazu, abyste ze sebe nedělali hlupáky.
1) minimální změny v hratelnosti? je vidět, že to už několik let nehrajete. Z přechodu z 10 na 11 nebyly až tak markantní, ale nový ročník je neskutečně hokejový. Hra na brankovišti je konečně hokejová, nejde jen o možnost atakovat gólmana, ale i celkové situace. Když cloníte, gólman konečně "vykukuje", obránci konečně logicky pacifikují útočníky a puk konečně normálně poskakuje. Celkově fyzika puku je s ohledem na předešlé ročníky "dokonalá". Puk se odráží odevšad (konečně, dříve střela na lapačku byl buď gól, nebo catch, teď už ne), čas od času přeskočí hokejku, projede mezi nohama, prostě se už automaticky nenalepí na nejbližšího hráče (pokrok byl už v předešlé nhl, ale v této to konečně funguje stoprocentně). Při střele golfákem/příklepem puk odjíždí od hráče, takže vystřelit tak jako dříve už není jednoduché. Celkově to vypadá, že se opět více podařilo odstranit "jisté góly" a naopak každá střela "smrdí" gólem. Puk může do sítě propadnout odkudkoliv, už to opravu není pouze o šibenicích, jako ještě před pár lety...
2) grafika/animace... ano, uznávám, pro někoho, kdo hraje hry pouze kvůli grafice, tak stagnace nastává, ale pak je zde (naštěstí výrazně větší) procento hráčů, kteří hrají kvůli hratelnosti, skvělým módům, které se každým rokem zdokonalují (be a pro, HUT...) a kvůli tomu, že hokej milují a že je baví. Animace se při častém hraní stejně přeskakují a drobné změny (highlighty v zápase, skvělé menu v zápase, statisticky dokonalé jak při přenosech ESPN) potěší. Ale vždyť jde o hokej a ten je opět výrazně posunut k "dokonalosti"....
takže pindejte si, jak chcete, vzpomínejte na NHL2000/1/2 třeba nadosmrti, ale buďte si jisti, že jestli ignorujete nové ročníky NHL, tak si pořádný hokej nikdy nezahrajete (tímto mi je líto nadšenců s PC, kteří tu šanci nemají, ale stahováním si za to můžete sami:)
ciao Nati -
ty jsi nejspíš NHL posledních 10 let nehrál a chceš něco hodnotit ? *1* kašpare *2*
-
Zásadně nesouhlasím: "Jediné, na čem mohou vývojáři zapracovat, je hratelnost." A co PREZENTACE proboha? Ta je leta stejná - stejný animace, stejný všechno! Tam by se dalo udělat milión věcí proboha živýho. Souhlasím, že samotná hratelnost se vždycky zlepší mnoha drobnostmi a ve finále je to velký posun (a člověk to pozná hlavě dlouhodobým hraním). Jenže když všechno okolo zůstane stejné, tak to nemá stát 1400 korun... Stále je to vynikající a bezkokurenčně nejlepší hokej, takže i kdybych recenzoval já - klel bych , nadával, ale ve finále si ta hra minimálně osmičku zaslouží...