Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tady je v diskuzi zase nablito. Hru jsem sice nehrál, ale stačilo kouknout na Metacritic, kde má ta hra průměrné hodnocení 82/100. IGN a PC Gamer dali 9/10. Takže si laskavě odpusťte ty vaše úzkoprsý maloměšťácký kecy směrem k redaktorovi a přiznejte si, že vám něco důležitýho uniká a bohužel nemá asi cenu to vysvětlovat.
    • Taky jem čekal spíše diskuzi nad hrou samou, ale sešlo se tu příliš mnoho pózérů co neradi indie, ale lezou na diskuze o nich, a taky mnoho těch co nemají rádi autora ....
      • Jack1947
        Bral bych to tak ze hlavne tech co hejtuji Autora.
    • a pisou tam, jaka je "znovuhratelnost" a jak dlouho to vydrzeli hrat? chapu to dobre, ze kdyz to bude hrat 10 lidi, porad bude na obrazovce souboj 1vs1 a dalsi nastoupi az nekdo chcipne?
      Jako zahrat si to behem cekani, nez dorazi vsichni z tymu k hrani opravdove hry to mozna bude dobra kravina, ale uchcavat z toho do gati? Vazne?
      • Nevim, ta hra mě nezajímá asi podobně jako tebe, nikdo mě ji ale nenutí hrát a chápu že to může být velká zábava. Prostě jsem chtěl jenom upozornit, že to hodnocení není nějaká přehnaná póza autora a nějakej exces jak tady všichni vykřikujou, ale je dokonce nižší než průměrný ze světa. Teď už můžou vykřikovat akorát tak, že jsou všichni recenzenti na světě úplně mimo alá všichni jsou blázni jenom já jsem letadlo.
        • nejaka poza apod. je mi u zadele. Me zajima hra. Kdyby tam misto toho nic nerikajiciho verdiktu napsal. "Vyborna chutovka na hodinkove zabiti casu, vhodna pro turnaj o panaky apod." tak tomu rozumim. Ale nerikej mi, ze normalni hrac k tomu sedne a bude to hrat denne 3 hodiny v kuse po zbytek roku. Na tohle ta hra neni stavena. Navic single musi byt traparna po par minutach. Leda tak multak pro srandu o nejlepsiho klikace vsech dob. Proste tyhle kraviny jsem hral pred 20 lety a rad bych videl realne fotky blaznu, kteri tuhle hru pilujou skill hodiny a hodiny
      • 8 z 10 je uchcavani z gati? z gati tu uchcavaji jen hateri. prectete si ty dalsi recenze ve svete! lukas hodnotil niz, nez velky weby...
        • nepotrebuju si cist dalsi recenze. beru prumerne hodnoceni 82/100. Osobne nechapu ten retro styl ala 8bit ZX Spektrum v grafice i hratelnosti. Jsme o 30 let dale. To za chvili do her zacnou implementovat i blikani monitoru jako za starych dobrych casu CRT 60Hz a budeme tomu davat automaticky 10/10?
          • GlaDOS
            Ano, některé hry implementují shadery které evokují blikání starých CRT monitorů nebo chromatickou aberaci. Třeba takový horor Routine nebo Alien: Isolation.
          • ano, spravne pises, ze neco nechapes. a pochopil bys treba, kdybys nejakou tu recenzi cetl. protoze se v nich docela jasne vysvetluje, co je na te hre dobre a zabavne.
            • ja neresim recenzenta, ja resim hru. Vyborna party hra, kde souboje trvaji sekundy, takze 10x dele trva priprava na souboj nez hra samotna, to ma byt jako trhak na nejake parbe? Asi neni parba jako parba no a patrim do jine kategorie hracu stejne jako mi pratele.
              Naposledy jsem zkusil "Race the Sun" a jako heh, v dnesni dobe nekoho bavi 10000x projizdet tu samou lokaci a ma to bavit na hodiny a hodiny?
              Obcas si proste rikam, co mi jako unika. Ale cim vice jsem zkusil zdejsich horkych tipu, tim vice mi pripada, ze tomu nerozumim stejne jako jsou pro me sra*ky filmy jako "Stmivani", Hunger games apod. Proste je to urceno pro jinou populaci v pripade tech filmu je to pro deti a mladez, tyhle hry nevim, na koho vlastne miri, ale svoje publikum maji, takze v pohode. jen musim pristupovat hodne s rezervou, kdyz nejake dalsi pic*vine napali vysoce nadprumerne hodnoceni.
            • jo pise to sam "matej". Vyzyva me k tomu, abych si precetl jine recenze, abych vubec mohl pochopit, v cem ta hra vlastne vynika. Protoze z teto recenze se jevi vice, ze byl autor pod vlivem, nez proc vlastne dal hre 8/10
              • Reakce na příspěvek:

ja to pochopil, ze proste nazor zdejsiho recenzenta (btw proc by mel byt pod vlivem??? nechapu) na tuhle hru neni ve svete nijak extremne vyjimecny, aby se kvuli tomu spustil takovy hystericky povyk... proste ta hra je podle vetsiny hernich webu dobra a ty duvody v tehle recenzi zaznely - chytlavost, tempo, zabava pro partu hracu, stylizace...
            • takze mistni hateri tedy maji pravdu, kdyz Lukase kritizuji, protoze jeho recenze nerika to nejpodstatnejsi a to proc stoji za to tu hru hrat? Protoze ja se to z tehle recenze opravdu vubec nedozvedel a to minutove video reklo 10x tolik. Tak jako tak, ta hra asi nebude na dlouhe hodiny, bude to jednorazovka na par minut.
              • Reakce na příspěvek:

to tu nekdo psal? ja tu vidim jen krik lidi, kterym se hra nelibi z obrazku. samotna recenze je uplne OK a jasne z ni vyplyva, ze nidhogg je party hra... jsou tam i srovnani s klasikama...
    • Přesně, hra je výborná, akorát ta cena je trochu přestřelená.
  • Deever
    Jo, měl bych problém za to zaplatit patnáct dolarů, ale to je proto, že jsem rozmazlenej GOGem a mám problém zaplatit patnáct dolarů za cokoliv. Hry jako FTL, Prison Architect, Traffic Giant, Railroad Tycoon, Open Transport Tycoon, Mashed a tak dále jsou přece tady hnusný a hrajeme je do teď, protože je to zábava.

Fráze "hry nejsou o grafice" neplatí. Hry jsou o grafice, která slouží svému účelu v rámci herního designu. Když to funguje a baví, není co řešit. A Lukáš Grygar nám ze své recenzentské sesle tvrdí, že ano. Tak mu to budeme věřit a koupíme si to. Puntík, nuly.
  • Tushan
    to jsou zase blitky. když se vám něco nelibí tak to ignorujte nikdo vám to nenutí. pozéři jsou spíš ti co furt nadávají u něčeho kde ani nemusí být tak táhněte
    • Paulcz
      Mlčet, když se mi něco nelíbí není zrovna nejlepší způsob. Jde o kulturu chování, tady je k vidění pěkný psycho.
      • davidBray
        nemusím dechovku, takže když třeba o Velikonocích ji budou hrát na náměstí, je podle tebe nejlepší řešení tam naběhnout a všechno to tam rozkopat? zamysli se na tou tvojí kulturou chování jo :)
      • Tushan
        jenže když ti to necpou násilím až do krku ale je ta volba tak je blbost někam lozit a pak tam řvát kraviny
  • kubi-wan
    Zajímalo by mě, kolik z vás, co tu rozjíždíte ty hejterský orgie, by něco z toho řekli samotnýmu autorovi recenze...
    Ani se mi tyhle věci nechce psát, protože to nemá cenu, ale prostě musim. Spousta normálních lidí, co si nepotřebujou zanadávat na hru/recenzi/Lukáše Grygara/web/velikost svýho pinďoura, by si tu docela rádo v klidu zadiskutovalo. Jenže tady je to samej chytrák a očividně špatnym vývinem postiženej mameluk, takže se tu z toho rázem stane žumpa, která spoustu lidí, redaktory webu nevyjímaje, už vážně unavuje. Je to furt to samý: Vyjde recenze -> všichni začnou brečet, že je redakce buď podmáznutá, nebo hrám vůbec nerozumí -> začne se tu nadávat a jistý jedinci ukážou svou "inteligenci" v plný svý kráse -> všichni jsou nakonec otrávený... a takhle je to pořád dokola. A nikoho normálního to prostě už NEBAVÍ!
    • a co te nuti sem porad lezt, kdyz te to nebavi? Hlavne tvuj koment, ktery je presne ve stylu, ktery sam kritizujes to je opravdu parada *1*
      • kubi-wan
        další husička... *2*
        • jiste, ty napises prispevek do dizkuse a kdo diskutuje, tak je potrefena husa. Opravdu vyborna dedukce. Takove trapaky mam nejradsi *1*
          • Jack1947
            Tak ted si hochu mimo misu, napsal jen vlastni nazor na diskuzi.

Chapu, tedy vlastne nechapu ze nekdo potrebuje posilovat EGO.
          • kubi-wan
            Já tak usoudil podle faktu, že dle tvý připomínky jsi můj příspěvěk vůbec nečet nebo nepochopil. Rozhodně v něm nebylo nic, co bych kritizoval.
            Taky jsem tak usoudil podle tvýho, místní "honorací" zlidovělýho "co te nuti sem porad lezt, kdyz te to nebavi?"
            Nechci tě nijak osočovat, nebo se s tebou hádat. Jen ta hranice rozeznávání kdo je tu ještě normální diskutér a kdo si tu jde obnažovat něco ze sebe, je velmi tenká. A já sám to popravdě už kolikrát nepoznám...
            • kubi-wan
              A jak by to dopadlo, kdybych tu napsal něco o hře? Snesla by se na mě horda diskuzních krkavců, který by mi psali, jakej jsem debil, že si myslim tohle a tamto, nebo by mě umínuskovali k chcípnutí... to pro mě neni diskuze.
              Svym příspěvkem nikoho nenapadám (a ti, co se tak cítí, ať si to přeberou po svym). Jen jsem měl zkrátka úplně obyčejnou potřebu napsat, co si myslim o zdejších diskuzích. Možná nechat některý jedince zamyslet se nad sebou.
              Nepíšu tady přece věci typu "PC vs KONZOLE" atp., jen mám názor. Takže ne, opravdu se necejtim jako někdo, kdo tu rozpoutává flame. Od toho jsou tu jiní.
            • Misto abys napsal neco o hre, tak sam sve prispevky smerujes do nesmyslneho flamu. Ze to delaji ostatni te nebavi, ale ty sam jsi neco vic?
    • kubi-wan
      A díky za mínuska, takhle aspoň vim, kolik vás, potrefenejch hus, je *1*
      • Kolik z vás? Ty jsi naivní. Podívej se kolik lidí má mínusy v tak krátký době to je jasnej hlasovací bot(a ten kdo má nejvíc plusů je nejpravděpodobnější kandidát na jeho uživatele, ehm ehm volavkaehmehm všiml sis, jak za poslední dobu má veskoslav smršť mínusů i za normální názory?), akorát by mě zajímalo jak to funguje protože přes proxynu to nejde (odkzkoušeno)
      • Raděj ať mínuskujou, hlavně ať už neblijou další "argumenty" ...
        • Jack1947
          Minusy jsou prijemejsi, jen si poridit clickbota a minusovat ve velkym mmm lahoda. *15* Diky za minusokopúluskovy system kde bysme bez nej byli. *15*
      • Jack1947
        Hlavne ze si naklikaji, + tem vlezdoprdelkum a + tem jedinym skutecnym hrdinum ( co bojuji skrze internetove diskuze za rovnopravnost nazoru ti co maji jen ten jedinny nazor svuj.)

Diky za ne, pane boze aspon ten svet je poradne zkazeny. *3*

Skoda ze si nejde "naklikat" v realu co, kdybyto slo to by bylo fajne ale bohuzel tak aspon ten internet. *4* Stejne to zas Naklikavajici PUNISHER pres rano srovna do late! *5*
      • To je fakt neskutečný :D to už je jak Novinky.cz. Jestli to teda nedělá jeden nějakým způsobem postiženej člověk.
    • Jack1947
      Reklo, mozna by se jeste nesbirali ze zeme s vypadlimi zuby. Nevim tezko rict. Ovsem by top byla legrace

" Znamy Autor Hernich Recenzi si to v tvari v tvar , vyrovnal s provokujicim impotentem z internetove diskuze". *15*

Jop, presne tak ze nereklo. Jesteze mame ty internety ze ? *3*
  • Lukas Grygar nejlepsi autor na Games.cz. Prvni co jsem od nej cetl byly Deti revoluce tady kdysi a od ty doby pro me nema konkurenci. Mel i slabsi chvile (imho), ale co tady od blbu schytava je neuveritelny. Doslova.
  • Skuste si zahrat hru HOARD ta je tez fajna.
  • Něco málo jsem stačil z té obří kritiky recenze (respektive jejího údajně příliš vysokého hodnocení) zaznamenat. Prvně jsem to ignoroval, teď se vracím, abych k tomu napsal malou poznámečku. Bylo by hrozně fajn, kdyby každý zdejší rejpal prvně hru, kterou se jal kritizovat, nainstaloval, zahrál si ji, a následně přišel napsat komentář. Co je to za veledemenci, aby někdo sepsul hodnocení něčeho, co sám nehrál? Naprosto totožný stav, jako kdyby si někdo přečetl recenzi na ochutnávku nové značky tyčinek, načež by bez ochutnání kritizoval recenzenta, že musí být padlej na hlavu, že mu chutnaj, byť ji nikdy nezkusil. Bylo by fajn se rychle probrat, protože v opačném případě brzo začnou diskuze na games.cz totálně postrádat smyslu.
    • dario.marques.798
      Nesouhlasím. Už podle obrázků vidím, že je to hra pro mě naprosto nepřitažlivá a nezajímavá a že bych ji nikdy v životě nehrál. Tudíž bych jí nikdy nemohl dát 8. Autor recenze má jiný názor, což mu nezazlívám, ale dávat to na stejnou úroven jako Mass Effect a další hry, který měly 8? To at se na mě nikdo nezlobí...

K Tvému přirovnání - existují jídla, které bych nikdy nepozřel, jako třeba hmyz..a nemusím ho ani zkoušet, abych věděl, že bych se z toho poblil
      • GlaDOS
        Tak to moc dobře nechápeš význam a funkci hodnotící stupnice. Ta nefunguje tak, že úplně všechny hry seřadíš podle čísel do jedné řady a ty s největším číslem jsou nejlepší. Bohužel si to mnoho čtenářů myslí, ale není tomu tak. V tom případě by weby hodnotící mobilní hry nemohly využívat druhou polovinu stupnice, protože je nefér dát Cut the Rope 8, když stejné číslo má Mass Effect.

Číselné hodnocení se vždy vztahuje k dané kategorii a umožní tak porovnávat hry ze stejné kategorie. Zohledňuje taky to, jak dobře hra splnila svoji vizi. Proto může hra dostat vysoké číslo, i když má jednoduchou grafiku. A proto může vysokorozpočtový titul dostat nízkou známku, když kvalitativně neodpovídá standardům svého žánru. Vážně jsem si myslel, že za tu dobu to hráči pochopí. Ale možná by se to mělo psát velkým písmem před každou recenzi.

Existují jídla, u kterých jsem si myslel, že bych je nikdy nepozřel. Třeba takové mořské plody. A teď je miluji.
        • dario.marques.798
          Dobrá tedy, nicméně potom ale to hodnocení není objektivní, jelikož by mě zajímalo třeba nějaké srovnání této hry právě s kvalitami Mass Effectu, NfS a dalších her, které hraju rád...
          • GlaDOS
            Jestli chceš objektivní recenzi, jdi na http://www.objectivegamereviews.com/
          • davidBray
            jsi hlupák, to už nejde říct jinak, o vás všech prostě.

už jsem to neunesl, zasloužím si banán vím to, ale jste prostě hlupáci
          • bobsh
            Ano, hodnocení je neobjektivní, uděluje ho totiž recenzent na základě svýho subjektivního názoru. To je prostě princip jakýhokoliv hodnocení.
      • bobsh
        Uf... Nikdo nedává na stejnou úroveň Mass Effect a Nidhogg. Vážně je potřeba tohle ještě vysvětlovat? To fakt pořád někdo odmítá brát hodnocení v kontextu ambicí a zařazení daný hry? Že dvě hry mají stejný hodnocení znamená to, že stejně kvalitně naplňují to, o co se snaží, nic víc, nic míň.
    • davidBray
      ámen
    • Jack1947
      Prve by nemohlo jit o Autora, na hru kali holub z daly.

Nejde o hru ale osobni nesympatie k pisemnemu projevu Autora ktery snad nema "vkus". *15*
      • Pokud jde o kritiku recenzenta, tak to už je věc subjektivní. S tím nejde nic moc dělat. Mně se třeba Grygarovo texty líběj, dalšímu člověku nemusí, to jde pochopit, ale pak už nezbývá asi nic jiného, než ho v takovém případe nečíst, no ne?
    • Mart9
      Kdyby ta hra byla zadarmo, tak ten příspěvek dává smysl. Ochutnávky totiž zadarmo jsou.
      • bobsh
        Ne, stačí prostě nekritizovat, když neochutnam. Příspěvek dává dokonalej smysl, stačí si jenom připustit, že neni nutný za každou cenu hudrovat v každý diskuzi u každý hry, ať už jsem jí hrál, nebo ne.
  • bobsh
    Dobrý den, jsem tu správně na kurzech tolerance, respektu a otevřené mysli?
    • Jack1947
      Ja si myslim ze system zde funguje spravne, (nepisu to jen proto ze nekam lezu, nebo tak nejak).

Vulgarity by se nemeli tolerovat nikde a to same jako rasove predsudky atp... kdyz se vam to nelibi tahnete. Nikdo o oplkananky nestoji.
    • Carmamrdon
      Ne. Jsi na anti-demokratické pseudo-diskuzi, kde se mažou příspěvky s opačným názorem než má autor recenze.

(a to prosím i zcela regulérní příspěvky bez vulgarit s 20 plusy)

Tímto prosím redakci o vysvětlení.
      • janchor
        Spíš si zkus sám rozumem vysvětlit, proč je tu ve skutečnosti nesouhlasnejch příspěvků celá řada a nikdo nemá sebemenší tendenci je mazat.

Mažeme vulgarity, osobní hádky, úlety mimo téma, trolling. Plusy a mínusy (nota bene ty nahnaný uměle), v tom hrajou nulovou roli.
        • Carmamrdon
          Včera tu byly kvalitní příspěvky, které nebyly ani vulgární ani trollovací, měly přes +20 a přesto byly smazány. Jen se ti prostě nehodily do krámu. Kdo posuzuje, jestli byly nahnány uměle? Ty? Raději bych prosil o vysvětlení někoho nezaujatého, nejlépe pana Poláčka. Děkuji.
          • janchor
            Zklamu tě, zametal přímo pan Poláček. Já mám tendenci odpalovat jen vyložený sprosťárny, jsem citlivá duše.
            • No vidis a tu skvelou moznost odejit sam mas taky... alespon uz nebudes muset chodit do tech hroznych diskuzi kde jeden uzivatel muze treba mesic psat aniz by byl zabanovan. Takova ostuda.
            • Carmamrdon
              Přísahám klidně na svou smrt, at do rána zhebnu, jestli používám nějakého klikacího bota.

Takhle to tady funguje? Člověk napíše svůj názor, se kterým dalších 30 lidí souhlasí, ale protože se nelíbí redakci, tak je do rána smazaný a plusy se svedou na klikacího bota? Co je to proboha za manýry tady??

Jediní lháři a pokrytci jste vy z redakce. A pokud nevěříte hodnotícímu systému, tak proč ho nespravíte nebo nezrušíte? Proč to tady je? Proč???
            • TO neeeeeee,.... to fakt neeeee. Vždyť on tvoří 10% diskuze a jen 5% z jeho příspěvků má smysl (neberu gramatiku a podobně), takže si vyvodím totálně zbytečný spam od JEDNOHO uživatele. Doctor tu byl asi měsíc kdy nebyl zabanován a predator musel odejít SÁM!!! Já nekritizuji recenzi, ačkoliv india hry nemám rád, já kritizuji diskuzi. VAŠÍ diskuzi o kterou se postaráte jen a jen u hejtu. Aby se neřeklo....
            • janchor
              Rihezi, zrovna v diskuzi, kde jsme Jackovi sundali několik příspěvkům mimo téma a názory "proti nám" tu normálně visí, je taková lež obzvlášť půvabná.
            • Na co bot, tohle není trolling a má pravdu. Navíc redakce ignoruje spamy, třeba Jacka, ale maže si to co jde proti nim- inteligentní nesouhlas.
            • celoush
              Carmamrdon: vypni si toho bota, co ostatní minuskuje a tobe haze plus... je to moc viditelny *3*
            • Carmamrdon
              Aha, tak v tom případě je situace ještě horší než jsem myslel. Na jednu stranu si tady hýčkáte tuny spamu od Jacka1947, na druhou stranu mažete slušné příspěvky jen proto, že s nimi nesouhlasíte. Naděje zhasla, tady už to lepší nebude.
            • Víc mazat!
          • davidBray
            a vysvětlení nejlépe u tebe na koberečku s krabicí švestiček? :D
            hey proberte se už tady
            • celoush
              tak je mladej... má tak trochu právo bejt radikální *3*
      • celoush
        jakoby ty body někdy něco znamenaly....
  • Hra má však super soundtrack třeba Nidhogg OST - Castle http://www.youtube.com/watch?v=oQHqgaupbJw http://www.youtube.com/watch?v=oxLI5Mjs_Wk Je to takový hudební syndrom neklidných nohou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit