-
Jsem jedinej, koho hra baví, recenzi pochopil, ale pořád jí považuje za špatnou, protože skoro nemluví o hratelnosti samotné? Vždyť to je snad u her nejdůležitější, ne?
-
Boze dobre som sa nasmial :D Lukáš je nazad v celej paráde.
http://i.imgur.com/O7lpqrS.gif http://i.imgur.com/NypnvV3.gif -
Dotaz na redakci.
Když zadáte do vyhledávače "online hry", tak vám vyjede spoustu stránek s podobnýma hrama, hádám, že těch her jsou desetitisíce, možná statisíce. Tak se ptám.
Budete na ně taky dělat videorecenze? Protože jestli jo, tak musíte co se rychlosti týče přidat, je jich fakt hodně.
*3* -
-
Zcela jistě se vynasnažíme věnovat těm, který budou podobně výjimečný, jako tahle.
-
-
v čom je táto hra výnimočná :)! veď už v roku 1984 vyšla koncepčne podobná hra Karateka ....a milion dalsich inych 8-bit 2D bojoviek :)
-
-
V dynamice, audiovizuální stylizaci, instantní a perfektně vybalancovaný zábavě, násobený hrou se živým protivníkem. Karateka má zcela odlišný tempo i estetiku (respektive skoro žádnou nemá - jen zpětně skrze nostalgii). To srovnání, ať už s ní nebo s čímkoli z těch časů, je úplně mimo.
-
-
dynamika? vsak tu ma kazda 2D akcna scrollovacia hra...hm Contra? ...AV stylizacia? ved to bolo vidiet uz za cias Atari 2600, navyse v com je takato stylizacia pekna ci originalna? maximalne v hlave hardcore histera, ktory to bude oslavovat ako nieco neskutocne a genialne....perfektna vybalancovana zabava je len tvoj subjektivny postoj, osobne hru povazujem za celkom peknu zabavu na 5 minut pri ktorej si clovek uvedomi ze 1 min po zaciatku uz v hre neuvidi prakticky nic ine ...
-
-
A ještě k tý stylizaci: hry z těch časů tak vypadaly, protože nemohly vypadat jinak. Messhofův rukopis je oproti tomu záměr, kterej těží jak z nostalgickejch asociací, tak hlavně z vizuální zkratky, jakou lo-fi grafika umožňuje, pokud je zpracovaná důkladně (viz např. Papers, Please). Spolu s pečlivě rozfázovanýma animacema, efektama barevný krve, a do toho navrch soundtrackem, jakej by fakt žádný Atari neupípalo, to celej estetickej zážitek posouvá na vlastní, unikátní rovinu. Ta hra je mimochodem velmi "fotogenická" a některý šermířský momentky jsou vyloženě rozkošný.
-
Dynamika je součin více faktorů (animace, odezva, "výdrž" nepřítele). Contra? To je přece úplně jinej styl. A že už v rámci Nidhoggu neuvidíš po pár minutách nic jinýho? Ta hra stojí na šermu, ne na svým prostředí - byť jsem si shodou okolností říkal, že mít víc map by jí jedině prospělo. I proto jsem hodnotil níž, než leckterý jiný weby.
A samozřejmě, že je to můj subjektivní názor, jakej jinej? Že s ním někdo souhlasí (viz už ta cena IGF za design) nebo nesouhlasí, to je přece úplně normální.
-
-
-
-
Že by konečně recenze Robot Unicorn Attack 2 ? *14*
-
-
-
Kdyz vidim, co to tu vyvolalo, chce se mi kricet: VIC TAKOVYCH RECENZI !!!!! ... Treba by to tu bandu debilu co se tu vyleva v diskuzich odradilo a dalo by se cist diskuze opet bez strachu z nasrani nad omezenosti CZ hracske komunity.
-
-
Demagogu.
-
-
Lukáši, je mi tě trochu líto. Marníš svůj potenciál nad bandou útočných českých arogantních h*vad. Tvá touha sdělovat zajímavé věci a myšlenky zde nemůže být kvitována, protože to tady nikdo nepochopí ani nechce chápat. Je tě tu na Games trochu škoda..
-
-
Já doufám, že přes nemalé množství haterů a mínuskářů, Lukáš Grygar vidí, že jeho práce tu má smysl a své publikum má....
-
-
Slušnej joke :D ... zajímala by mě jedna maličkost. A to jestli byla viderecenze dělaná před včerejší recenzí nebo po. :) ...můj tip je po.
-
-
Před, odevzdával jsem ji společně s textovou.
-
-
Dobrá, dík.
-
-
Ja myslim ze vzhledem ke zkusenostem ze zdejsich diskuzi to byla reakce docela ocekavatelna :D
-
-
-
Pomsta jako vyšitá *1*
-
-
Jj:D No pomsta...řekněme reakce. *3*
-
-
-
Na tuhle hru i recenzi jsem moc málo opilej.
-
-
a nepotřeboval si k ní český titulky?:D
-
-
*15*
-
-
-
Ale proč ne. Jako zaplnění času, než vyrazím na pivo, by to mohlo posloužit slušně..
-
Filosofický koutek byl fajn, ale kde je ta recenze?
-
-
Mezi řádky.
-
-
To má být smysl recenze pro široké publikum? Udělat to meziřádky a pak řešit co tam vlastně bylo, když to každý vyloží jinak?
Proč ne, nekonečných debat u kafíčka s nohou přes nohu nění nikdy dost. -
-
To má být smysl recenze na hru, která je zcela prvoplánová a zcela prvoplánově zábavná.
-
Samo video slouzi jako recenze, mluva do toho je v tomhle pripade takovej bonus, ale smudle jako ses ty to asi nema cenu vysvetlovat, protoze ty jsi sem prisel pod 10 nickama jen obtezovat a klikat plusy. Lituju te, musis bejt velkej ubozak, kdyz nemas vecer nic lepsiho na praci.
-
-
-
-
No tvl, opravdu jim není trapně chtít za tohle 14 éček? Pomalu jsem si říkal, že bych to časem v nějakém bundlu za dolar jen tak ze srandy zkusil. Ale po shlédnutí tohoto videa... ani zadarmo, fakt ne. *11*
-
-
hej hra vyzera ako z Atari 2600 a vsetci na cele s Total Biscuitom ju vychvaluju...aj napriek neustale sa repetitivnej obtiaznosti, ziadnemu pribehu, ziadnemu skutocnemu cielu v hre..proste nicomu :)) hípster level 10 000
-
-
...a když něco neni zcela evidentně pro mě, tak je přece jednodušší to pomlouvat a shazovat v diskuzích, než prostě jenom pokrčit ramenem a jít dál, ok.
-
-