Nioh Collection – recenze dvojitého návratu do feudálního Japonska
-
Ok, díky za odpověď 😎
-
není to tak dobré jako DS, ale přesto skvělá série
-
Závidím lidem který baví ve hrách umírat. Mne bohuzel ne, tak je mi tenhle typ her zapovězen. Mrzí mne to ale prostě to nejde 🙂
-
Člověče, na to se mě ptá (logicky) skoro každej, ale já bohužel nemohu sloužit. Sice jsem celoživotní PCčkář, konzoli jsem nikdy neměl (a mít ani nebudu - nechci), ale posledních 10 let hraju s připojeným xbox ovladačem. Ten komfort a fakt, že j drtivá většina her koncipována primárně pro ovladač mě prostě přesvědčil, že kombo k+m už jen opravdu na určité žánry (strategie, karetky apod.).
Ale mohu ti napsat/potvrdit, že v menu lze myš klasicky nastavit (citlivost, invertovaná atd.) a klávesy JDOU namapovat dle libosti. Mrkni: mapování kláves
Jaký je to ale zážitek na k+m, to nemohu skutečně posloužit. -
Prosím tě, jak je to na PC s ovládáním a případně nastavením klávesnice myš? Uvažuji o tom, ale zdá se mi že původně to bylo na prd. Jak to je? Děkuji předem.
-
Mé zážitky z cca 5hodinového hraní na PCčku:
Hra je podle očekávání naprostá špička, která člověka totálně pohltí. Nicméně spuštění doprovázelo 25 stran totálně nasr***ch fanoušků, protože vývojáři vůbec nespustili na Steamu pre-load. Takže všichni nadrženci na Nioh 2 (včetně mě) stahovali 60 GB v den vydání (osobně se mi to tady u mě v horách táhlo celý den). Plus hra má (dle diskuzí na Steamu) řadu technickcýh obtíží. Errory při spuštění, nevycentrovaná obrazovka ( = není vidět rozhraní a člověk se musí "poslepu" prokousat nastavením do úpravy rozlišení), ale i mnohem zásadnější chyby.
Některým lidem hra pravidelně crashuje do widlí, mě naopak potkala zajímavost, vyznačující se tím, že (až na zdroje světla - louče, duše, svatyňky lesních duchů apod.) byla hra ponořená do pitch black jak řemen :-) Neviděl jsem nic a pořád laboroval v nastavení, zda tam nemám něco blbě (neměl, stačilo hru poute restartovat, jak jsem se dočetl na Steamu a vše OK - LOL).Čili přes drobné infarktové stavy vše funguje. Překvapivě chybí v grafickém nastavení antialiasing (wtf?) a obecně je grafické nastavení chudší, což mě u PC verze skutečně překvapilo a nejsem na tohle zvyklý. Nicméně hra na ultra VŠECH parametrů běží hlaďoučce a to při skálopevných 60 FPS (ovšem bavím se o fullhd čili 1080p/60 fps) i pod mou GTX 1060 / 6GB. Absolutní spokojenost nemohu proti plynulosti napsat ani jedno jediné křivé slovo.
Pocit ze soubojů je monstrózně skvělý :-) a mnohem variabilnější než u Dark Souls (jak ostatně Pavel zmínil). Svět Nioh je lahoda... Člověk je zpočátku zahlcen mnoha mechanikami hry, ale znovu musím vypíchnout komplexnost soubojového systému. Nehrál jsem Ghost of Tshushima, ale neberu-li v potaz tuto hru, tak se odvážím tvrdit, že v Nioh 2 jde o parník o nejlepší soubojový systém všech dob. Mé pořadí je: Nioh/Sekiro/Dark Souls. Asi tak... Nic jdu se trochu potrýznit a potřísnit.
PS: Co mě totálně nadchlo (mimojiného) je fakt, že vámi vytvořenou postavu, hra propíše všude kde je to možné, takže se můžete svým krasavcem či krasavicí (v mém případě) kochat neustále: v úvodním menu sedí pod stromem, dále pochopitelně v cut scénách i obrazovkách jako skilly, vybavení, postava atd., ale dokonce i jako statický obrázek v úkolech apod. Hodně velká paráda. Takže si s tvorbou vyhrajte (jde stvořit opravdu COKOLIV).
PPS: Jo a potvrzuji extrémně rychlé načítací časy i na PC platformě. Loading prakticky neexistuje ;-) Nádhera. -
V čem?
-
Ten PC port je příšernost. Raději se na to měli vykašlat.
-
Vyšlo to na pc no konečně, pro někoho ale já to tak neřeším.