Přejít na výpis diskuzí
Nová generace, část první: Jak mohou hry těžit z procedurálně generovaného příběhového pozadí
30.12.2016 | Mark Johnson
53 příspěvků
-
Vo väčšine hier (ktoré ho majú) je príbeh totálna s*ačka. Pri hraní je to vnímané inak, ale pravda sa ukáže pri prenesení do knižného alebo filmového formátu. Preto Warcraft film neuspel, lebo to je tuctové nezaujímavé fantasy, pre ľudí bez vkusu.
-
-
No, film nebyl nejak vyjimecny, jak v ramci fantasy, tak v ramci filmu. Ale zaplatil se a snad i vydelal na pokracovani (i kdyz docela na hrane).
-
Jenze on uspel. Fanouskum se libil a pokracovat bude, navzdory tvoji nespokojenosti.
-
-
Fanúšikom Warcraftu možno, ale určite nie fanúšikom dobrého fantasy a kvalitného filmu celkovo. To aj priemerný Hobbit bol proti tomu extra kvalita. A uspel jedine tak v Číne, kde kvôli cenzúre a propagande nemajú vybudovaný dobrý vkus. My sme ho tiež nemali pred 90. rokom, viď. tie hlúpe československé komédie, ktoré starci obdivujú dodnes.
-
-
To je fakt, žádné klenoty, jako jsou třeba Parťáci, jsme před 90. rokem neměli.
-
Co to je dobrej vkus, to co se líbí tobě?
-
-
Můžeš mi poslat odkaz, kde ses dozvěděl, že bude sequel?
-
-
To si vazne myslis, ze se na to blizzard po tomhle filmu vykasle ? Financni propadak to rozhodne nebyl, vetsi navstevnost druheho dilu je prakticky zarucena, je to nejuspesnejsi film podle hry, co byl doted natocen a to nemluvim o reklame, jakou si timto pocinem blizz udelal.
-
-
takže odkaz nemáš...
-
-
-
-
-
procedurálně generovaná nuda *11*
-
Probůh, jen ať se tohle neujme. Procedurálně generované příběhy jsou možná snadné k naprogramování, ale kdo má potom číst šablonovitý příběh, který je prakticky stejný jako těch milion dalších vygenerovaných knížek? Hry dodnes ještě nedokázaly pořádně vyřešit, jak udělat procedurální svět, který by se po chvilce neomrzel svojí monotónností, takže rozšiřovat tenhle trend do něčeho tak složitého, jako je literatura, mi opravdu nezní dobře. Ačkoliv uznávám, v malé míře spolu s normálně psanými knihami by to mohlo mít svůj smysl, podle situace.
Asi si půjdu přečíst 36 lekcí Viveca...:) -
-
Zahrej si Dwarf Fortress, tam je to celkem fajn. Navic bych byt tebou do toho moc nekecal, kdyz se snazis porovnavat 3D prostredi, ktere ma nejak vypadat, ma v nem fungovat fyzika atp. s textem tvorenym z predpripraveneho slovniku.
-
Absolutní souhlas, vždy si radši zahraju kratší a dobře napsaný, promyšlený singl, než genericky udělaný sandbox.
-
-
Nechápu, proč nenacpou nějaký zajímavý interaktivní čtecí nástroj do loadingových obrazovek.
Nikoho nezajímá číst tuny knížek když může hrát, stejně tak nikoho nezajímá koukat dokola na stejné obrázky či rádoby užitečné rady během loadingu.
Nebo jsem jedinej, kdo vytáhne loading skoro k jedný minutě? :D -
-
loadingových obrazovek to je neco ze ZX spectra??? to jako vazne loadingova obrazovka v dobe SSD? to neznam
-
-
Taky mě to zarazilo. Chápal bych to v době, kdy 120GB SSD stálo jako celý zbytek PC, ale teď, když 500GB stojí 4000, tedy jako lowendová grafika, mi není jasné, že už každý PC hráč nemá SSD.
-
-
500 Gb je totiž sakra málo,nainstaluješ si 10 nových her a máš to plný a to nepočítám operační systém,dokumenty a jiné věci,ale omezenci jako ty s fotkou trola to nepochopí holt *1* *1* *1* *1* *11* *16*
-
-
-
Jestli mě paměť neklame, na interaktivní loadingové obrazovky má patent Namco.
A dokud ho mít budou, tak v tomhle ohledu asi moc inovací neuvidíme. -
-
Ne, ten patent jim právě před několika měsíci vypršel, byly o tom články.
-
-
-
a četl jste někdo text co byl napsanej na zdi tý dlouuuhý chodby v Neverhoodu?